فواید و ضررهای ماءالشعیر(دلستر) ویتامینهای گروه b نقش ویژه ای دربهبود ریزش مو دارند، یکی از ترکیبات حاوی ویتامین b ماءالشعیر است.
واضحاست مصرف مواد غذایی سالم در سلامت جسمی هر فرد تاثیر بسزایی دارد، اگر چه بعضی ازغذاها بر سلامت مو تاثیر بسزایی دارد از جمله غذاهای حاوی پروتئین زیاد، کربوهیدراتو چربی کم می باشد.
یکی از رژیمهای غذایی مهم برای داشتن موهای زیبا موادحاوی اسیدهای چرب ضروری که خصوصا در روغن کانولا، ماهی و سویا دیده میشود.
وجود اسید چرب امگا۳ در مواد غذایی به دلیل خاصیت ضد التهابی می تواندنقش موثری در سلامت مو داشته باشد.
کمبود آهن خصوصا در خانمهای سنین باروریبه دلیل ایجاد کم خونی می تواند تعداد گلبول قرمز خون را کم کرده و باعث ریزش موشود. این کمبود می تواند بسیار جزیی باشد ولی خصوصا در خانمها نقش مهمی در ریزش موایفا می کند. بنابراین اضافه کردن مواد غذایی غنی از آهن از جمله کلم بروکلی یامخمر آبجو می تواند بعضی از انواع ریزش مو را به وضعیت نرمال برگرداند.
ازموارد مهم و ضروری در داشتن موی سالم ویتامین b12 است که در تخم مرغ، گوشت و مرغیافت می شود. ماده مغذی است که بدون آن داشتن موی طبیعی امکان پذیر نیست و براحتیخصوصا در خانمها دچار کمبود می شود.
ویتامینهای گروه b نقش ویژه ای در بهبودریزش مو دارند، یکی از ترکیبات حاوی ویتامین b ماءالشعیر است.
ماءالشعیر بهدلیل داشتن ویتامینهای گروه b و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواصدرمانی بسیاری برای خانمهای باردار، شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشیمؤثر است. ویتامینها گروه b محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیردر حین جوشش میشوند که در سنتز میانجیهای عصبی نقش مهمی دارند، باعث رفع استرس وبسیاری از اختلالات عصبی دیگر میشوند.
ماءالشعیر یکی از نوشیدنیهای معمولاست که از جوانه «جو» حاصل میشود و در رفع تشنگی مؤثر است.
هر ۱۰۰ سی سیماءالشعیر لایت حدود ۱۷ کالری و هر ۱۰۰ سی سی ماءالشعیر معمولی حدود ۲۵ کالری انرژیدارد.
ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب، مؤثر است و به دفع سنگهای کلیوی کمکمیکند. ماءالشعیر در تأمین آب و الکترولیتهای بدن مؤثر است همچنین ماءالشعیر ازاستحصال دانههای جو به دست میآید و علاوه بر جو از آب رازک و سایر افزودنیهایمجاز خوراکی در آن به کار میرود.
ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف ازجمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین c، ویتامینهای گروه b، اسیدهای آلی، انواعآمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است که در مراحل ساخت آن بعضی از ایناجزا از مواد خاصی حاصل میشوند و در طول انجام پروسه بدون تغییرمیمانند.
مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک می باشد. رازک همچنین خاصیتآنتیبیوتیکی دارد که به پایداری ماءالشعیر کمک میکند.
عصاره مالت جو حاویفیبرهای غذایی محلول می باشد که در رفع التهاب روده، یبوست ، فتق معده بسیار موثراست.
فیبرها اثرات زیادی در بدن دارند، از قبیل باعث تنظیم عملکرد روده،کاهش خطر بیماریهای قلبی و بعضی انواع سرطان می گردند.
ماءالشعیر غنی ازانواع فیتوکمیکالها مانند فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها و آنتوسیانینها می باشد کهدر بهبود عملکرد خونرسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیهها،محافظت از بدن در برابر بروز سرطانها، سکتههای قلبی و مغزی بسیار مؤثر میباشند.
زیادهروی در مصرف هر نوع ماده غذایی(حتی اگر مفید باشد) برای سلامتیبدن مضرّ است. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل ماءالشعیر بنوشید، نهزیاد.
زیادهروی در مصرف ماءالشعیر، به علت داشتن قند و گازco2 برای سلامتیمضرّ است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندانها میشود. قند باعثایجاد کالری اضافی و چاقی میشود.
مصرف نوشابه های گازدار برای افرادی کهمشکلات معده دارند ضرر دارد زیرا گاز موجود در نوشابه co2 است که به صورت محلول بهحالت اسید کربنیک است.
برای کسانی که معده های حساسی دارند ورود این اسید درمعده( اگر چه ضعیف است)، میزان اسیدیته معده را بالا می برد و دو اثردارد:
۱) ممکن است فرد دچار التهاب ها یا زخم های گوارشی شود.
۲) پس ازمدتی به دلیل هضم سریع تر غذابه کمک این اسید اضافی معده تنبل شده و در صورتنخوردن نوشابه به راحتی نمی تواند غذا را هضم کند.