-
باورشما در مورد ثروتمند شدن چیست؟
برترین ها: يك سوال ساده كه شما بايد بدون معطلي پاسخ بدهيد؛ در زندگي چه چيزي براي شما مهمتر است؟ اگر اين سوال را از دوستان خود نيز بپرسيد آنها هم همين جواب شما را ميدهند؛ درست است، پول. با درست و غلطش هم كاري نداريم اما اين آرزوي همه ماست كه پولدار شويم تا به تمام آرزوهايمان برسيم. بعضي ميخواهند از نظر مالي راحت باشند، هرگز نگراني مسائل مالي را نداشته باشند، آنقدرپول ميخواهند كه نيازمند كار اضافه نباشند و بعضي ميخواهند خانوادهشان امنيت اقتصادي داشته باشد يا قرضهايشان را پس بدهند، گروهي ديگر ميخواهند با آن اتومبيل بخرند يا خانه روياييشان را بسازند، آنها ميخواهند توانايي رفتن به مسافرتهاي هيجانانگيز را داشته باشند يا اينكه ميخواهند با اين پول در بهترين دانشگاهها تحصيل كنند. به هرحال فرقي نميكند كه آنها چه ميخواهند، مهمتر اين است كه همه ما ميخواهيم ثروتمند شويم اما چرا اين اتفاق نميافتد و پول درآوردن براي بسياري از افراد كار سختي است اما بعضيها بسيار راحت پول درميآورند؟ روانشناسان اعتقاد دارند يكي از مهمترين دلايل به موفقيت نرسيدن بيشتر افراد در رسيدن به آرزوي ثروتمند شدن خود، اين است كه آنها باورهاي غلطي در مورد ثروتمند شدن دارند. باورهاي غلط و انرژي منفياي كه در ناخودآگاه نهادينه ميشود و آنها تا آخر عمر در حسرت ثروتمند شدن ميمانند.
تست پارو
حتما شما هم مثل ما در حال كنكاش باورهاي خود هستيد و گيج شدهايد كه كدام غلط است و كدام درست؟ شايد هم ميخواهيد بدانيد مرز ميان غلط و درست در باورهاي پولي چيست؟ روانشناسان كار را براي شما كمي سادهتر كرده و يك آزمون تهيه كردهاند. بهتر است ابتدا به اين آزمون كه به نام پارو معروف است پاسخ دهيد تا بگوييم در مرحله بعد بايد چهكار كنيد. ابتدا 12 جمله زير را كه در مورد پول و ثروت نوشته شده است، تكميل كنيد تا اجزاي كليدي برنامهريزي ناهشيارانه شما، آشكار شود:
1. مردم با پول..... هستند.
2. پول باعث ميشود مردم.....
3. من پول بيشتري داشتم اگر.....
4. والدين من همواره فكر ميكنند پول ميتواند.....
5. پول باعث ميشود تا.....
6. ميترسم اگر پول بيشتري داشتم.....
7. پول..... است.
8. من فكر ميكنم پول.....
9. براي آنكه پول بيشتري داشته باشم، نياز دارم تا.....
10. اگر من به راستي ثروتمند بودم، شايد.....
11. بزرگترين ترس من درباره پول..... است.
12. پول..... است.
* دور تمام اعتقادات ناهشيار خود درباره پول كه ممكن است شما را عقب نگه دارد، خط بكشيد؛ حتي اگر بدون هيچ شبههاي براي شما صحيح باشد.
* اين تمرين را بهصورت روزانه حداقل بهمدت يك هفته انجام دهيد. ممكن است برنامههاي عميقتري را پيدا كنيد كه زمان بيشتري براي آشكار شدن، نياز داشته باشد.
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادي هستيد كه اين باورهاي غلط كه البته ناهشيارانه هم هستند، تمام وجودتان را گرفته است بهتر است براي اصلاح خود از يك پارو كمك بگيريد. نه اشتباه نكنيد، نياز نيست پارويي بخريد و پارو بزنيد بلكه فقط باور كنيد كه شما يك پارو داريد، يك پارويي بيمصرف كه مدام در دست شماست و مزاحم موفقيت شما. پس فهرستي از بيشترين اعتقادات منفي درباره پول را كه در تمرين قبلي كشف كرديد، تهيه كنيد سپس به جاي كلمه پول، كلمه پارو را در هر يك از جملات، در فهرست خود قرار دهيد. توجه كنيد آيا جملهها هنوز براي شما، احساسي ايجاد ميكنند و اهميت دارند؟! كار سختي نيست، به اين چند مثال توجه كنيد:
* عشق ورزيدن به پارو ريشه همه شيطنتهاست.
* پاروها روي درختان رشد نميكنند.
* من احساس گناه ميكنم، زيرا پاروهاي بيشتري از آن چيزي كه پدرم داشت، دارم.
به ياد داشته باشيد طرحي كه در اينجا بيان شده، بار احساسات ناشي از عقايدي كه نسبت به پول داريد را به آساني محو ميكند. مهم نيست كه بهراستي آنها را باور داشته يا نداشته باشيد، مهم اين است كه آن جملهها براي شما چه معني ميدهند و چه احساسي ايجاد ميكنند. خب، شما چه چيزي را كشف كردهايد؟ آيا اعتقادات و تداعيهاي شما در مورد پول، مانند كساني است كه براي فقير ماندن برنامهريزي شدهاند يا براي ثروتمند بودن؟!
برچسب برای این موضوع