-
كرم سبز برگخوار برنج Naranga aenescens
(Lep: Noctuidae)
معرفي آفت
اين پروانه آفت نسبتاً مهم در خاور دور (چين، ژاپن، كره، تايوان و…) است كه بومي ايران نبوده و به نظر مي رسد در اوائل دهة 1350به شمال ايران وارد شده است.
زيست شناسي:
زمستان را به صورت شفيره در بين برگها و ساقه هاي باقيمانده در زمين و همچنين روي بقاياي پوستة برنج مي گذراند. شفيره ها درست به اندازة شلتوك برنج مي باشند و لذا خرمن كوبي ماشيني پس از برداشت باعث مرگ و مير آنها نمي شود. اين شفيره ها همراه شلتوك به انبارهاي برنج مي روند و گاهي تا برداشت محصول سال بعد در انبار مي مانند. در بهار پس از پاشيدن بذر جوانه زدة برنج در خزانه ها، پروانه هاي نر و ماده ظاهر شده و پس از جفت گيري، پروانه هاي ماده تخمهاي خود را به طور منفرد و يا به صورت دسته اي روي برگ و يا زير آن مي گذارند. دسته هاي تخم اكثراً شامل 3-2 تخم مي باشند و در بيشتر موارد روي برگهاي انتهائي گياه گذاشته مي شوند. تخمها كروي و به شكل ميوه انار با خطوط طولي مي باشند.
تخم ابتدا زرد رنگ سپس تيره مي شود. لاروهاي جوان كم تحرك بوده و از پارانشيم رويي برگ تغذيه مي كنند و سبب بوجود آمدن لكه هاي طولي باريك و زرد رنگ مي گردند. لاروهاي سنين بالا از حاشيه برگ شروع به تغذيه كرده و از تمام قسمتهاي آن به استثناي رگبرگ اصلي تغذيه مي نمايند. حالت مفرس به برگ مي دهند در حالي كه در تراكم فقط رگبرگ اصلي برگها باقي مي ماند. لاروها در هنگاه راه رفتن حركات موجي دارند به همين دليل آن را “Semilooper” مي نامند. لاروهاي سن 5 با چسبانيدن برگها به همديگر پيله اي ساخته و درون آن به شفيره تبديل مي شوند. اين حشره علاوه بر برنج از علفهاي سوروف و شال دم نيز تغذيه مي نمايد و 3 نسل در سال دارد.
کنترل:
سن Andrallus Spinidens از لاروهاي اين آفت تغذيه مي نمايد.
مبارزه شیمیایی:
1- کارباریل WP85%و2-3 کیلوگرم در هکتار بمحض مشاهده اولین علائم خسارت
2- تری کلر فن SP80% و 1 کیلوگرم در هکتار بمحض مشاهده اولین علائم خسارت
3- مالاتیون EC 57%و 2 لیتر در هکتار بمحض مشاهده اولین علائم خسار
__________________
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن