-
نقش اينترنت در توسعه روستاهاي ايران
در حال حاضر حدود ٧٠ روستاي ايران داراي سايت و وبلاگ اينترنتي هستند، اين وب سايت ها اكثرا توسط خود روستاييان راه اندازي و در آن ها اطلاعات مرتبط با روستا و توانمندي هاي آن منتشر شده است.
وب سايت هاي مذكور علاوه بر معرفي ظرفيت هاي اقتصادي، كشاورزي، صنعتي، گردشگري و آثار باستاني يا طبيعي، امكاني براي ايجاد ارتباط ميان مردم آن منطقه با يكديگر شده است علاوه بر آن وب سايتي تحت عنوان «جامع ترين سايت روستاشناسي ايران» در آدرس ..::موسسه روستا شناسی ایران::.. راه اندازي شده كه در آن لينك تمام روستاهاي اينترنتي ايران قرار داده شده و علاوه بر آن مي توان از طريق اين وب سايت به فهرست كليه روستاهاي ايران براساس تقسيمات كشوري دست يافت.
شايد حتي قابليت هاي اینترنت براي رشد و توسعه روستاها بيشتر از ظرفيت هاي آن براي خدمات رساني به شهرها باشد اما متأسفانه در كشور ما توجه چنداني به ظرفيت اينترنت در روستاها نشده و اين در حالي است كه نياز نقاط دوردست و روستاها به اينترنت و كاربردهاي آن، جدي تر و يا همسنگ با شهرهاست. در حقيقت اين روستاها هستند كه بار بخش اقتصاد كشاورزي را بر دوش مي كشند.اگر اطلاعات به آن ها برسد با كيفيت بهتري مراحل كاشت، داشت و برداشت را انجام مي دهند و باعث رشد اقتصاد كشاورزي مي شوند.
با توسعه ICT در روستاها شرايط بهتري در زندگي روستاييان به وجود مي آيد و خانواده هايشان در رفاه و آسايش بيشتري قرار مي گيرند. لذا براي تأمين عدالت اجتماعي، حق و اولويت با روستاييان است تا بتوانند به آموزش، تجارت الكترونيك و دولت الكترونيك دسترسي داشته باشند و از شهرها عقب نباشند.
به اعتقاد كارشناسان اگرچه زيرساخت هاي ارتباطي روستاها در ايران در مقايسه با زيرساخت هاي شهرها فعلا ضعيف است، اما اگر ما توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات را مطابق استانداردهاي امروز جهان در نظر بگيريم، زيرساخت هاي ارتباطي سنتي و قديمي در شهرهايي وجود دارند كه مناسب و كارساز نيستند و بايد كلا با روش هاي جديد مثل فيبر نوري شبكه را به همه جا گسترش دهيم تا زيرساخت مناسب ايجاد شود. اگر برنامه مناسبي براي توسعه زيرساخت ملي داريم بايد روستاها نيز ديده شوند و حداقل بسياري از روستاهاي سر راه شبكه ملي، تحت پوشش قرار گيرند.
به اعتقاد آن ها تمام كاربردهايي كه براي استفاده از ICT در شهرها پيش بيني مي شود، در روستاها نيز قابل استفاده است. مثلا اگر بحث بانك داري الكترونيكي مطرح مي شود بهترين كاربران روستاييان هستند كه به علت دوري راه مجبورند يا حساب بانكي نداشته و يا در شهرها حساب داشته باشند و مجبورند براي استفاده از آن به شهر بيايند.
كارت اعتباري براي روستاها اهميت كمتري از شهرها ندارد. اغلب كشاورزان به علت نبود سيستم اعتباري مجبور هستند توليدات خود را به قيمت نازل پيش فروش كنند، در حالي كه اگر كارت اعتباري داشته باشند مي توانند از خدمات آن استفاده كنند و توليدات خود را به واسطه ها نفروشند. روستاييان مجبورند فرزندان خود را براي تحصيل به شهرها بفرستند. آموزش هاي مجازي، مدارس مجازي و دانشگاه هاي مجازي تا حد زيادي مي تواند اين مشكل را رفع كند.
در هزاره سوم و با حضور فناوري هاي نوين ابزار معرفي كشورها ، شهرها و روستاها تغيير اساسي پيدا كرده و وب سايتها و وبلاگها ابزار معرفي اين مناطق در سراسر جهان دشها ند . با توسعه امكانات زير ساخت فناوري اطلاعات ، پيش بيني مي شود كه نه تنها شهرها و روستاها بلكه در آِینده تقريبا تمام مردم خود يك وب سايت يا وبلاگ داشته باشند. تكنولوژي وب كه در حال گسترش است و از هم اكنون مراحل پياده سازي آن شروع شده به كاربران اين اجازه را خواهد داد كه به راحتي بتوانند وب سايت خود را طراحي كرده ويا اگر وب سايتي نداشته باشند وب به صورت خودكار براي آنها سيستم جستجويي را طراحي مي كند كه مانند وب سايت اطلاعات را در اختيار همگان قرار مي دهد. با توسعه دفاتر ICT روستايي حداقل 5 روستاي كشور خدمات فروش الكترونيك براي محصولات خود را ايجاد كرده اند و 150 روستا نيز بانكداري الكترونيك را از طريق اينترنت تجربه كرد هاند و در برخي استانها مثل استان گلستان ، 220 روستا صاحب دفاتر ICT روستايي هستند كه از اين ميان 50 روستاي استان گلستان مجهز با بانكداري الكترونيك هستند.
توسعه فناروي اطلاعات و ارتباطات روستايي نسبته به توسعه اين تكنولوژي ها در شهرهاي ايران از جايگاه مناسبي برخوردار است به گونه اي كه در سطح دنيا وضعيت ICT روستايي به عنوان نماد و نشانه ترقي ايران مطرح مي شود و حتي در آخرين برررسي انجام شده در مرداد ماه سال 86 توسط يونسكو و سازمان AFACT در تايلند ؛ پروژه ICT روستاي قرن آباد گلستان توانست رتبه اول منطقه آسيا و اقيانوسيه در زمينه خلاقيت و نوآوري را كسب كند .
ايجاد و راه اندازي وب سايت مي تواند باعث جذب توريستها شود . برخي روستاها مانند ماسوله و كندوان شهرت جهاني دارند و از طريق جذب گردشگر مي توان ميليونها دلار درآمد زايي كرد .
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن