قرنی که گذشت به عصر صنعتی معروف بود و آن به خاطر وجود صنایع بزرگ و کوچکی بود که انسان را از عصر ما قبل آن یعنی عصر سنتی جدا می کرد. در عصر صنعتی انسان با استفاده از تکنولوژی ماشینی به تولید انبوده رسید و توانست مواد اولیه را در جهت رفع نیازهای خود تغییر شکل داده و از آن ها استفاده کند.
فناوري ارتباطات و اطلاعات يكي از مهمترين دستاوردهاي پيشرفت تكنولوژي است كه قرن 21 را به نام عصر «انفجار اطلاعات» لقب داده است . برخی از اقتصاددانان مدعی هستند که تاثیر فناوری اطلاعات بر جوامع بشری دست کمی از انقلاب صنعتی نداشته و حتی از گسترش روز افزون اطلاعات و کاربرد ان که دستاورد تکنولوژیهای اطلاع رسانی به عنوان انقلاب صنعتی چهارم یاد میکنند. درواقع در عصر اطلاعات انقلاب دیگری به کمک انسان ها آمده است و آن انقلاب ict است که باعث می شود معضلات تکنولوژی های قبلی را حل نماید. این معضلات همان فاصله های زمانی و مکانی در انتقال اطلاعات است که مانع کارایی بیشتر منابع انسانی و منابع ساخت دست آن است. Ict در عين حال كه مولود پيشرفت علم و تكنولوژي است خود نيز در توليد و گسترش فناوري علوم، نقش بي بديلي را ايفاء مي نمايد.
دولت الکترونیک به دنبال ارائه خدمات مستقیم به مخاطبین خود است. این مخاطبین ممکن است شهروندان جامعه، بنگاه های اقتصادی و یا حتی موسسات دولتی باشند. از این طریق خدمات دولتی به صورتی کارا و بدون اتلاف زمان انجام می پذیرد. روستاهای الکترونیکی که در آن ها روستا نشینان به خدمات دولت الکترونیک دسترسی دارند و ضمنا می تواند فعالیت های خود را از طریق شبکه جهانی اینترنت انجام دهند نمونه بارزی از پیشرفت فناوری اطلاعات در یک کشورند. در این مقاله سعی شده است که به روستاهای الکترونیک و نمونه بارزی از آن در ایران، روستای قرن آباد، پرداخته شود.
مشكلات جامعه شهري روز به روز در حال افزايش است و معضلات شهرنشيني، شرايط دشواري را براي زندگي انسان‌ها به وجود آورده است. اگر چه پيشرفت‌هاي اقتصادي و فناوري همگي در راستاي تسهيل نظام اجتماعي افراد در يك جامعه حاصل مي‌شود، ‌اما همين عوامل موجب شده‌اند تا انسان امروز از زيبايي‌ها و امكانات طبيعت بي‌بهره مانده و به نوعي شاهد مشكلات فكري و روحي انسان شهرنشين امروزي باشيم. شايد آرزوي اغلب افراد شهرنشين اين باشد كه همانطور كه از زيبايي‌هاي طبيعت بهره‌مند مي‌شود،‌به فناوري‌هاي نو و پيشرفت‌ها علمي نيز دسترسي داشته باشد. در هزاره سوم و با ورود ابرازهاي ارتباطي و اطلاعاتي خدمات گوناگوني در اختيار روستاييان قرار مي‌گيرد. درروستاي الکترونیک افراد علاوه بر بهره‌مندي از طبيعت به فناوري‌هاي نوين نيز دسترسي دارند.
در این مقاله بر آن شدیم تا شرح و توصیفی هرچند مختصر از روستای الکترونیک ارائه دهیم و نمونه هایی از آن را در میهن عزیزمان بیان کنیم.