از آنجایی که بیشترین بخش‌های شهر نیواورلئان پائین‌تر از سطح دریا بنا شده است و شهر در معرض بادهای شدید قرار دارد، طراحان شهر نوح طرح شناوری را انتخاب کرده‌اند که ...
آرکولوژی‌ها، اَبَرشــــهرهایی یکپارچــه که در قالب یک ابرساختار می‌توانند حجم وسیعی از انسان‌ها را در خود بگنجانند هنوز در مرحلـــه داستان‌های علمی- تخیلـی باقی مانده‌اند اما تلاش‌هایی برای به واقعیت تبدیل کردن آنها نیز آغاز شده است.

به گزارش «فردا»؛ گروهی از طراحان به منظور بازسازی شهر نيواورلئان امریکا پس از توفان کاترینا طرحی را برای ساخت چنین اَبَرشهری در ساحل رودخانه می‌سی‌سی‌پی ارائه کرده‌اند که NOAH یا نوح نام گرفته و می‌تواند 40 هزار نفر را در خود سکونت دهد.

از آنجایی که بیشترین بخش‌های شهر نیواورلئان پائین‌تر از سطح دریا بنا شده است و شهر در معرض بادهای شدید قرار دارد، طراحان شهر نوح طرح شناوری را انتخاب کرده‌اند که از ساختاری سه ضلعی برخوردار بوده و می‌تواند در برابر بادهای شدید و انواع شرایط اقلیمی مقاومت کند.

لبه‌های خارجی این ساختمان نیز از ساختاری منحنی مانند و نرم برخوردار است تا سطح تماس ساختمان با باد کمتر شود و در عین حال سطوح صاف ساختمان به صفحات متحرکی مجهز شده که حصار محافظتی قدرتمندی را در برابر توفان تشکیل می‌دهد.

در حالی که این ساختمان 366متری برای شناور بودن طراحی شده است، این ساختار به صورت کامل روی رودخانه معلق نخواهد بود و در عوض روی حوضچه‌ای با 76 متر عمق و قطر 366 متر بنا خواهد شد، این حفره روی خشکی حفر شده و تا میان رودخانه ادامه پیدا خواهد کرد. ساختار اصلی شهر نوح در این حوضچه با کمک پوسته متخلخلی که از سلول‌های مقاوم بتون ساخته شده به شکل معلق قرار خواهد گرفت.

این سلول‌ها، ماتریسی 40 در 40 را تشکیل می‌دهند که می‌توانند کل ساختار را شناور کنند. طراحان تخمین می‌زنند این ساختمان در حدود 55 متر در این حوضچه فرورفته و میان کف حوضچه و کف ساختمان فاصله‌ای 15 متری به وجود خواهد آمد. درون اَبَر ساختمان نوح، 30 طبقه تعبیه خواهد شد و فضاهای افقی ویژه عابران پیاده و ترن‌های برقی در نظر گرفته خواهد شد و انتقال از طبقات از طریق آسانسورهای سریع‌السیری که در فضاهای عمودی کار گذاشته شده‌اند، انجام خواهد گرفت. با وجود این‌که در این مجموعه به استفاده از خودرو نیازی نخواهد بود، فضای کافی برای پارک کردن هشت هزار خودرو در نظر گرفته شده است. شهر نوح شهری بدون کربن است که برای تأمین انرژی خود از صفحات خورشیدی، توربین‌های بادی و توربین‌های آبی استفاده کرده و از گلخانه‌های هوایی، سیستم حرارتی و سرمایی گلخانه‌ای، سیستم تصفیه آب و بازیافت آب پاک و سیستم ذخیره‌سازی آب پاک برخوردار است.

براساس اين گزارش، فضای 8/2میلیون متر مکعبی ابرساختمان نوح به 20 هزار واحد مسکونی، سه هتل، سه رستوران، 93 هزار متر مکعب فضای تجاری، هزار و 500 واحد فضای مشترک، هشت هزار جای پارک خودرو، 9 هزار و 290 متر مکعب فضای مدرسه، چهار هزار و 645 متر مکعب فضای کار و به همین اندازه فضا برای دفاتر مدیریتی ساختمان و در حدود هزار و 850 متر مکعب فضا برای ارائه خدمات درمانی تقسیم شده است.

منبع: روزنامه ایران