قائم مقام رئیس دانشگاه قم گفت: تفکیک بین دانشجویان دختر و پسر در دانشگاهها با توجه به فراهم شدن فضای کار و تحقیق و کاهش مشکلات اخلاقی امری ضروری است.
به نقل از فارس: رضاحسین گندمکار با اشاره به آیین نامه رعایت حدود آداب اسلامی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اظهار داشت: اجرا و رعایت این آییننامه به مسئولان دانشگاهها و نحوه نگرش آنها به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باز میشود.
وی در مورد تفکیک و جداسازی دانشجویان دختر و پسر در فضای دانشگاه گفت: تفکیک بین دانشجویان دختر و پسر در دانشگاهها امری ضروری بوده و سبب میشود فضای تحقیق و کار علمی برای دانشجویان بهتر فراهم شود.
قائم مقام رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: تفکیک و جداسازی محیط تعلیم و تربیت و فضای آموزشی دانشگاهها سبب خواهد شد تا مشکلاتی که در دانشگاهها وجود دارد حل شود.
وی با تاکید بر اینکه اجرای این آییننامه تا حدِ زیادی به مسئولان اجرایی ارتباط پیدا میکند، بیان داشت: با این وجود، محیط یکی از عوامل مهم برای اجرای این موضوع است.
گندمکار ادامه داد: برای سالم نگاه داشتن محیط و فضایی که دختر و پسر به صورت مختلط با یکدیگر آموزش میبینند، نظارت مستمر لازم است ولی وقتی محیط تفکیک شده باشد زمینه برای فساد وجود ندارد هرچند در این حوزه هم نظارت و پیگیری و اقدامات مؤثر مسئولان لازم است.
وی با بیان اینکه دانشگاه قم از ابتدای تاسیس تفکیک فضای آموزشی دانشجویان را مدنظر قرار داده است، ابراز داشت: در دانشگاه قم در مقایسه با دیگر دانشگاهها مشکل خاصی در زمینه پوشش و آرایش وجود ندارد و اگر موارد معدودی هم است با تذکر و ارشاد رفع میشود.
قائم مقام رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: اختلاط محیط سبب میشود انگیزه برای افراد به وجود آید که به دلایل گوناگون اقدام کنند و در مقابل این تفکیک و جداسازی سبب میشود تا این اقدامات کاهش یابد.
شایان ذکر است دانشگاه قم در سال ۱۳۵۹ تاسیس شد و از همان ابتدا محل تحصیل دانشجویان دختر و پسر را جداگانه در نظر گرفت و میتوان گفت از معدود دانشگاههای کشور است که در زمینه رعایت حدود آداب اسلامی طبق مصوبه شورای انقلاب فرهنگی پیش رفته است.
دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه قم از جمله دانشگاههایی هستند که فضای آموزشی دانشجویان دختر و پسر از یکدیگر جدا بوده و حدود اسلامی تا حدِ زیادی در آنها رعایت میشود.
.