علاقه مندان به زبان پاسکال امروزه کمتر با این زبان و کامپایلری چون turbo pascal برنامه نویسی می کنند.

می توان گفت که زبان پاسکال و ابزارهای کوچک مربوط به آن تنها محدود به آموزشگاه ها و واحدهای درسی شده است و کمتر جنبه کاربردی و تجاری دارند.

زیرا اولا سیستم عامل مربوط به پاسکال قدیمی، dos است که درحال حاضر دیگر کاربرد چندانی ندارد، ثانیا با امکانات امروز و انتظارات موجود از یک زبان برنامه نویسی، پاسکال قدیمی، دیگر نیازها را برآورده نمی سازد. اشخاصی که با زبان پاسکال برنامه می نوشتند یا در حال حاضر قصد دارند از توانایی های این زبان بهره ببرند

هم اکنون زبانی مثل دلفی را انتخاب می کنند که اولا بر پایه پاسکال طراحی شده است و ثانیا قابلیت های بسیاری دارد که زبان قدیمی پاسکال فاقد آنها است.

دلفی در سال 1995، شرک بورلند زبانی را تحت عنوان پاسکال شی ءگرا (object pascal) طراحی کرد و آن را در ابزاری به نام دلفی (delphi) به کار گرفت که بعدها به دلیل محبوبیت و معروفیت این ابزار، پاسکالشیء گرا نیز به زبان دلفی معروف شد و امروزه از دلفی به عنوان یک زبان یاد می شود.
دلفی یک زبان بصری(visual) است که در محیط ویندوز اجرا می شود و این قابلیت را دارد که برای ویندوز و dos برنامه تولید کند. در اصطلاح گویند دلفی قابلیت rad داردrad. برگرفته از حروف اول عبارت rapid application development است. به این معنا که دلفی قابلیت تولید یا توسعه سریع برنامه های کاربردی را دارد.
زیرا بخش زیادی از کد برنامه را به طور خودکار تولید کرده و برنامه نویس را از این کار معاف می کند. کاری که با زبان پاسکال نیاز به صرف ساعت ها و بلکه روزها زمان بود، دلفی تنها با چند کلیک آن را انجام می دهد. ضمن این که احتمال وجود خطا یا نرسیدن به نتیجه مطلوب پس از صرف آن ساعت ها و روزها وجود داشت، در حالی که این احتمال در همان چند کلیک به حداقل ممکن و نزدیک به صفر رسیده است.محیط دلفی یک ide است. به این معنا که در این محیط، ویراستار، کامپایلر، پیونددهنده، اشکال زدا و سایر ابزارها همگی با هم و در کنار هم کار می کنند.