سر و صدای زیاد و شلوغی میتواند میزان حساسیت انسانها به طعم غذا را کاهش داده و به این ترتیب آنها کمتر میتوانند طعم غذا را حس کنند.
درست به همین دلیل است که در هنگام پرواز معمولا هیچ کس نسبت به طعم غذایی که میخورد احساس رضایت نمیکند. صدای بسیار بلند موتور هواپیما یکی از دلایلی است که معمولا مسافران نسبت به طعم غذای خود احساس رضایت ندارند. این در حالی است که مطالعات نشان میدهد پخش صدای دلپذیر میتواند به حس کردن بهتر طعم غذا کمک کند.
این یافتهها که در نشریه کیفیت غذا به چاپ رسیده است میتواند به رستورانها کمک کند موسیقی مناسبی را انتخاب کنند و به این ترتیب رضایت مشتریان خود را از غذایی که میخورند افزایش دهند.
برای تحقیق این موضوع در حالی که چشمان داوطلبان بسته شده بود به آنها غذاهای مختلفی داده شد و در همان حال نیز صداهایی با سطوح مختلف پخش شد.
این مطالعات نشان داد انسانها هنگامی که در معرض صدای بلند قرار میگیرند میزان حساسیت آنها نسبت به مزههای شیرین و شور کاهش پیدا میکند. هرچه میزان صدا افزایش پیدا کند به همان میزان حساسیت کمتر میشود.
دکتر اندی وودز از دانشگاه منچستر در این باره گفت: نظر عموم مردم این است که غذاهایی که در هواپیما سرو میشوند چندان دلچسب نیستند. این در حالی است که کیفیت غذایی که در خطوط هوایی سرو میشود بسیار خوب است.
به همین دلیل ما تلاش کردیم تحقیقاتی انجام دهیم تا به دلیل اصلی این موضوع پی ببریم. صدای بلند و آزاردهنده میزان حساسیت ما را به طعم غذا کاهش میدهد، اما در عین حال شنیدن یک موسیقی دلپذیر میتواند طعم غذا را برای ما دلپذیرتر کند. اگر شما آهنگی را که در حین میل کردن غذا میشنوید دوست نداشته باشید، به همان میزان احتمال دارد از طعم غذا هم خوشتان نیاید.