پيشنهاد رفع محدوديت سرعت اينترنت خانگي؛ افزايش پهناي باند به 10 برابر!



خبرگزاري فارس: وزير ارتباطات گفت: در برنامه پنجم پيشنهاد برداشتن محدوديت براي كاربران خانگي را داده‌ايم كه در صورت تصويب، اين ظرفيت را در داخل كشور توسعه خواهيم داد تا به اين حد كه بتوانيم پاسخگوي نيازها باشيم.







رضا تقي پور در گفت وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس در پاسخ به اين سوال كه پيشنهاد تجديدنظر در سرعت اينترنت خانگي از سوي چه نهادي بررسي مي شود و اين پيشنهاد در چه مرحله اي قرار دارد، گفت: در ارتباط با اين سوال فكر مي‌كنم لازم است ابتدا توضيحي داده شود در خصوص اينكه چيزي كه امروز به عنوان پهناي باند اينترنت همه جا مورد سوال است، موضوعي نيست كه به پهناي باند براي دسترسي به اينترنت بين‌الملل مربوط شود. به تعبيري شايد پرسش‌ها در زمينه پهناي باند شبكه ديتا براي بهره‌گيري از انواع خدمات دولت الكترونيكي يا خدمات الكترونيكي كه مي‌تواند ارائه شود، طرح مي شود .
وي گفت: با اين توضيح بايد بگويم در پهناي باند شبكه ديتا به شدت در حال گسترش هستيم و از نظر ظرفيت فني و ظرفيت ارتباطي، طي امسال و سال آينده اين سرانه يعني سرانه دسترسي به پهناي باند را با شاخص‌هايي كه قبلاً وجود داشت در حدود 10 برابر افزايش خواهيم داد.
وزير ارتباطات اظهار داشت: اين به اين معني است كه كلاً ارائه خدمات الكترونيكي تسهيل خواهد يافت؛ بعضاً گلايه‌هايي در زمينه بانكداري و گلايه‌هايي كه پهناي باند پاسخگوي آموزش‌هاي از راه دور نيست و همچنين گلايه‌هايي در خصوص اينكه اگر خدمات پرداخت الكترونيكي و تجارت الكترونيكي بيش از اين توسعه پيدا كند شايد با محدوديت پهناي باند روبه‌رو شويم، مطرح مي‌شود.
وي افزود: بنابراين در اين حوزه بناي ما اين است كه ظرفيت را به بيش از 10 برابر برسانيم و قطعاً هيچ محدوديتي براي توسعه اين خدمات الكترونيكي نخواهد بود. درباره دسترسي به پهناي باند اينترنت، ما افزايش پهناي باند براي كاربر خانگي را در برنامه پنجم توسعه پيشنهاد داديم كه اگر اين در مرحله اول در مجلس به تصويب برسد و پشتيباني‌هاي لازم از نظر اعتبارات به عمل آيد، عملي خواهد شد.
تقي پور خاطر نشان كرد: مساله ديگر توليد محتوا توسط نهادهاي فرهنگي است و اينكه در داخل كشور به حدي توليد محتوا بالا برود كه اين ظرفيت به نحو مطلوبي مورد استفاده قرار گيرد، در غير اين صورت معني‌اش اين است كه يك ظرفيتي تامين شده ولي اين ظرفيت بلااستفاده است.
وي تصريح كرد: در مجموع ما در برنامه پنجم پيشنهاد برداشتن محدوديت براي كاربران خانگي را داده‌ايم كه در صورت تصويب اين ظرفيت را در داخل كشور توسعه خواهيم داد تا به اين حد كه بتوانيم پاسخگوي نيازها باشيم.
وزير ارتباطات تاكيد كرد: به طور كلي، در حال حاضر ما داريم ظرفيت پهناي باند داخل كشور را ايجاد مي‌كنيم و طبيعتاً اين تصميم‌گيري عمدتاً بر عهده نهادهاي فرهنگي خواهد بود كه به چه شكل اقدام شود.