بروكلي در ابتدا در ايالت كالابريا در ايتاليا رشد كرد ونام كالابريز به آن داده شد.امروزه تنوع بسياري در بروكليها موجود است. در آمريكا نوعي از بروكلي سبز ايتاليايي يا جوانه هاي متنوع متداول است.ساقه هاي سبز با نوك و دسته هاي چتري شكل وگلچه هاي سبزو ارغواني سبز رنگ هستند.
آيا مي دانستيد :
كه در 25 سال اخير مصرف بروكلي بيش از 940% افزايش يافته است.بروكلي منبع خوبي از ويتامين هاي a,c ، پتاسيم ،فولاسين (فوليك اسيد) ، آهن وفيبر است. ميزان كلسيم موجود در هر اونس بروكلي با يك اونس شير برابر است و بروكلي حاوي چند ماده شيميائي مهم با منشاء گياهي است از قبيل بتاكاروتن ، ايندول ها و ايزوتيوسيانت ها مي باشد . موادشيميائي با منشاء گياهي از تشكيل كارسينوژن ها ( مواد ايجاد كننده سرطان ) جلوگيري مي كنند. اين مواد رسيدن كارسينوژن ها به سلولهاي هدف را نيز متوقف مي كنند و به تقويت آنزيمهائي كه باعث مسموميت زدائي از مواد سرطان زا مي گردند كمك مي كنند.بنابراين دفعه ديگر كه غذا صرف مي كنيد بروكلي در برنامه غذائي شما قرار خواهد داشت. به خاطر بسپاريد كه اين ماده واقعاً براي شما مفيد است.
چگونه بروكلي تازه را انتخاب كنيد :
شاخه هايي كه سبز تيره هستند را انتخاب كنيد .رنگ خوب نشان دهنده مواد مغذي عالي مي با شد گلچه ها سبز تيره ، مايل به ارغواني يا سبز آبي فام هستند كه حاوي ميزان زيادتري بتا كاروتن و ويتامين c نسبت به كمرنگ تر يا زرد فام آن هستند.خوشه با ساقه هاي سفت را انتخاب كنيد ساقه هايي كه خميده يا لاستيكي به نظر مي رسند كيفيت ضعيفي دارند. از خوردن بروكلي گلدار ، بدون رنگ ، يا خيس خورده وغنچه هاي خشن با ساقه هاي سخت پرهيز كنيد.
نگهداري بروكلي :
بروكلي را نشسته ذخيره ودر كيسه پلاستيك خشكي در كشوي يخچال نگهداري كنيد.بهترين زمان استفاده آن 1 تا 2 روز بعداز خريد است.
تازه مقابل یخ زده :
بسته هاي بروكلي يخ زده حاوي مواد غذايي متفاوتي نسبت به تازه آن هستند. گلچه ها يا جوانه هاي گل از لحاظ بتا كاروتن غني تر از ساقه ها هستند. براي نمونه بيشترين ساقه هاي بروكلي را قبل از بسته بندي قطع مي كنند وممكن است كه گلچه هاي يخ زده حاوي 35% از بتاكاروتن باشند تا وزن بروكلي هاي تازه . قسمت پایپنی بروکلی یخ زده نسبت به تازه آن دو برابرسدیم دارند (تقریباً بیش از68 میلیگرم درهر اونس)
نصف کلسیم , مقدارکمتری آهن ,تیامین ,ریبوفلاوین , و ویتامین c را دارا می باشد.
آماده كردن وپختن:
بهترين راه پختن بروكلي بخارپز ، يا پختن در اجاق مايكروويو، يا روش ديگر پخت سريع باكمي آب يادر آب گوشت است.اين روشها بهتر از جوشاندن هستند. سبزيجات كه حاوي مواد معدني وويتامينها هستند وقتي در آب پخته وجوشيده مي شوند ميزاني از آن مواد از دست خواهد رفت .بروكلي هاي پخته شده بايد ترد باشند چنانكه چاقو در آن فرورود وترد و سبز روشن باقي بمانند.
خوردن گلچه ها به عنوان يك غذاي مختصر استفاده مي شود . باخوردن بروكلي به كاهش چربي خود کمک كنيد.يا كه آنهارا در سالادهاي مورد علاقه تان بگنجانيد..به افزودن دو نوع سبزي به فهرست شامتان فكر كنيدكه حاوي بروكلي يا ديگر سبزيجات مانندكلم وگل كلم و خردل با شد آنها را درهفته چندين بار بگنجانيد.