طبق تحقياتي که اخيرا صورت گرفته است، کلسيم موجود در پنير در سوخت کالري و چربي تاثير بسزايي دارد. البته اين به به اين منظور نيست که مصرف اين ماده معدني هورمون کالسيترول را آزاد مي کند.

وقتي مي خواهيد چندکيلو از وزنتان را کم کنيد، ليست خوراکي هاي ممنوعه تان زياد مي شود. مثلا مصرف نان، سيب زميني و برنج که کربوهيدرات فراواني دارند و يا مصرف شکلات که چاق کننده است، ممنوع مي شود. اما شايد اين سوال برايتان مطرح باشد که چگونه غذاهاي مورد علاقه تان به کاهش وزن شما کمک مي کند؟ رژيم ها نبايد زياد محدود باشدميلتون استوک، يک متخصص تغذيه مي گويد: غذاهاي ممنوعه مي تواند نتيجه معکوسي در رژيم داشته باشد.ميلتون مي افزايد: بيشتر مراجعه کننده هاي من از غذاهايي که به آنها کمک مي کند تا زياده روي در خوردنشان را کنترل کنند يا باعث از بين بردن چربي هاي شکمي شان و کاهش وزنشان مي شود، پرهيز مي کنند. بدتر از آن، اينکه داشتن يک ليست غذايي نامحدود مثل اين است که معده تان مانند يک کيسه پلاستيکي پر مي شود. سرانجام اين کيسه پلاستيکي منفجر مي شود، همه غذاهاي داخلش بيرون مي ريزد. اما کليد واقعي براي کاهش وزن چيست؟ ساري گريوز، عضو انجمن تغذيه آمريکا مي گويد: مواد غذايي با کيفيت و با ارزش غذايي بالا را انتخاب کنيد. در اينجا به اين موضوع پرداخته ايم که چگونه غذاهاي درجه يک و با ارزش غذايي بالا که توسط رژيم گيرنده ها ممنوع شده است، مي تواند وزنشان را کم کند و در کاهش وزنشان موثر باشد.ناننان که شامل کربوهيدرات مي شود، توليد مواد شيميايي مغز مانند سروتونين را بالا برده و ايجاد رضايت کرده و از پرخوري جلوگيري مي کند.تينا فراستير يک متخصص تغذيه مي گويد: نان يک منبع غني کربوهيدرات است که مغز براي توليد سروتونين به آن نياز دارد. سروتونين احساس آرامش و راحتي و سيري را بالا مي برد. زماني که بدن کربوهيدرات را هضم مي کند، انسولين را آزاد مي کند و انسولين به توليد تريپتوفان در مغز که يک اسيد آمينه است، کمک مي کند. سپس تريپتوفان به سروتونين تبديل مي شود. زماني که سطح سروتونين به حد مطلوب و بالايي مي رسد، شما احساس آرامش و خوشحالي مي کنيد و کمتر هوس خوردن به سرتان مي زند. اما وقتي سطح سروتونين پايين مي آيد، احساس افسردگي و کج خلقي، در شما ايجاد مي شود و باعث پرخوري شما مي شود. پاستاپاستا حاوي مقدار فراواني مايع است که احساس سيري شما را دوچندان مي کند. پاستاي پخته شده و برنج حاوي 70 درصد آب هستند. طبق تحقيقي که در انجمن تغذيه بريتانيا انجام شده است، خوردن غذاهايي که مقدار فراواني مايع دارند در مقايسه با غذاهاي خشک، احساس سيري شما را طولاني تر مي کنند. کربوهيدرات موجود در پاستا مانند نان سطح سروتونين را بالا برده و از پرخوري جلوگيري مي کند. البته مقدار مناسب پاستاي پخته يک دوم فنجان يا به اندازه يک ملاقه بستني است. سيب زميني که از نشاسته تشکيل شده دير هضم بوده و حاوي فيبر بالايي است که از چاقي جلوگيري مي کند. در عين حال، سيب زميني يکي از غذاهايي است که سوء تعابير مختلفي درمورد آن وجود دارد. س يب زميني از نوع سرخ کرده يا خيس خورده در خامه ترش به کاهش وزن کمک نمي کند اما وقتي سيب زميني را مي جوشانيم يا مي پزيم، نشاسته موجود در آن، آب را به خودش جذب مي کند و باعث برجسته شدن و باد کردن آن مي شود. زماني که سيب زميني خنک مي شود، مقدار نشاسته موجود در آن به شکلي درمي آيد که مانع هضم آن مي شود. برخلاف انواع ديگر فيبر، نشاسته در روده بزرگ تخمير مي شود و يک اسيد چرب را به وجود مي آورد که ممکن است توانايي بدن را در مقابل سوزاندن کربوهيدرات ها از بين ببرد. درعوض چربي هاي شما را مي سوزاند. البته فراموش نکنيد که مصرف مناسب و صحيح آن، سيب زميني اي به اندازه يک مشت است.کره بادام زمينيکره بادام زميني حاوي مقدار زيادي چربي هاي سالم است که به کوچک کردن شکم کمک فراواني مي کند. مطالعات نشان مي دهد که رژيمي که به صورت تک بعدي از اسيدهاي چرب اشباع نشده تشکيل شده باشد، مثل مصرف مقدار زيادي کره بادام زميني و آجيل در رژيم، از تجمع چربي ها در قسمت مياني بدن جلوگيري کرده و ميزان سوخت کالري را بالا مي برد و درنتيجه در کاهش وزن بسيار موثر است. طي تحقيقي که اخيرا در دانشگاه هاروارد صورت گرفته است، خانم هايي که دوبار يا بيشتر در هفته يک وعده آجيل يا کره بادام زميني مي خورند، نسبت به کساني که به ندرت آجيل مصرف مي کنند، يک پوند کمتر وزن اضافه مي کنند. يک دليل آن اين است که خوراک مختصري که شامل کره بادام زميني باشد در احساس سيري شما تا حدود دو ساعت ونيم کمک مي کند. اما غذاهايي که فقط از کربوهيدرات تشکيل شده باشند مثل برنج، فقط 30 دقيقه به شما احساس سيري مي دهد. از طرفي کربوهيدرات از ولع خوردن شما جلوگيري مي کند درحاليکه آجيل و مغزجات به شما حس سيري مي دهد.پنيرپنير منبع غني کلسيم است که کالري ها و چربي ها را مي سوزاند . هر اونس(حدود 30 گرم) پنير حاوي حدود 100 کالري و 5 گرم چربي است. طبق تحقياتي که اخيرا صورت گرفته است، کلسيم موجود در پنير در سوخت کالري و چربي تاثير بسزايي دارد. البته اين به به اين منظور نيست که مصرف اين ماده معدني هورمون کالسيترول را آزاد مي کند. کالسيترورل هورموني است که باعث مي شود بدن چربي ها را ذخيره کند. دانشمندان دانشگاه تنس دريافتند که افرادي که رژيم کم کالري دارند و شامل 300 تا 400 ميلي گرم کلسيم به صورت روزانه مي شود به طور قابل توجهي وزن کم مي کنند اما کساني که همين ميزان کالري را مصرف مي کنند اما کلسيم کمتري مصرف مي کنند کاهش وزن مطلوبي نخواهند داشت. دانشمندان هنوز مطمئن نيستند که چرا خوردن غذاهاي غني از کلسيم تاثيرگذارتر از دريافت کردن مکمل هاي کلسيم است. ميزان کلسيم موجود در هر اونس(حدود 30 گرم) پنير 200 ميلي گرم است. گفتني است مصرف مناسب و صحيح پنير 2 اونس(حدود 30 گرم) است.شکلات تيرهراز خوردن شکلات تيره اين است که از ولع خوردن جلوگيري مي کند. طبق مطالعات اخير، 97 درصد خانمها ولع خوردن را تجربه کرده اند و شکلات يک منبع غذايي بسيار مناسب براي آنهاست. ريچارد هيکسون، متخصص تغذيه بيمارستان آريزونا مي گويد: مصرف گاه به گاه خوراکي هاي مورد علاقه تان بهتر از محروم کردن خودتان از آنهاست.وي ادامه مي دهد: در واقع افرادي که سعي مي کنند راجع به خوردن شکلات فکر نکنند، دو سوم بيشتر از افرادي که درمورد آن آزادانه صحبت مي کنند، مصرف مي کنند. ميوهبه طور کلي خوردن ميوه ميل به خوردن خوراکي هاي شيرين را از بين مي برد و کم کالري است. بعضي از افرادي که رژيم مي گيرند، خوردن اين خوراکي کم کالري را ناديده مي گيرند. اما طبق يک تحقيق جديدي که در مجله مروري بر چاقي منتشر شده است، دانشمندان به اين نتيجه رسيده اند که خوردن ميوه با کاهش وزن همراه است. در يک مطالعه اي در برزيل، خانم هايي که 3 عدد سيب کوچک به غذاي روزانه شان اضافه کردند طي 10 هفته بدون گرفتن رژيم 2 پوند (حدود 500 گرم) وزن کم کردند. اگرچه ميوه حاوي مواد قندي طبيعي است اما سطح قند خون را بالا نمي برد . علاوه بر اين ميوه حاوي مقدار فراواني آب و فيبر است و کالري کمي نيز دارد. حتي الامکان روزانه 3 واحد ميوه بخوريد اما هرگز آبميوه هاي پرکالري مصرف نکنيد. در ضمن، ميانگين کالري در هر فنجان ليموي تازه 50، انگور60، توت فرنگي 70 و مرکبات 75 است. منبع:سلامتیران