مسائل مالی
شهريه
سوئد از اين لحاظ که رشته‌های خود را برای دانشجويان خارجی بدون دريافت هيچ گونه شهريه و حتی هزينه بررسی مدارک برگزار می‌کند، حالت منحصر بفردی دارد (فنلاند هم رفتار مشابهی دارد). البته تعدادی از دانشگاه‌های اروپا که پيش از اين از دانشجويان خارجی هزينه‌ای دريافت نمی‌کردند، شروع به دريافت شهريه کرده‌اند (مانند دانمارک و آلمان). با اين حال مجلس سوئد مشغول بررسی قانونی است که به دانشگاه‌های سوئد اجازه می‌دهد تا از دانشجويان خارجی، شهريه دريافت کنند، امّا خوشبختانه اين قانون به کندی بررسی می‌شود.

هزينه‌ زندگی
از آنجاييکه دانشگاه‌های سوئد بورس و کمک هزينه تحصيلی به دانشجويان خارجی نمی‌دهند، هزينه زندگی، عامل مهمی برای ادامه تحصيل در سوئد است. هزينه زندگی در سوئد بصورت متوسط، بين 500 تا 700 يورو است، امّا اگر از اتاق اشتراکی استفاده کنيد و هزينه مسکن را تقسيم کنيد، از اين هزينه به ميزان زيادی کاسته خواهد شد و بين 300 تا 400 يورو خواهد بود. در شهرهای کوچک، اين هزينه حتی کمتر هم خواهد شد. هزينه‌های ذکر شده در حالتی هستند که شما شام را خارج از خانه صرف نکنيد و از اتاق مشترک استفاده کنيد و يک زندگی متوسط داشته باشيد.

پيدا کردن کار
يک دانشجو در اروپا و بخصوص سوئد نمی‌تواند مانند آمريکا و کانادا با انجام کارهای جانبی (کار در رستوران و ...) و يا TA بودن هزينه خود را تامين کند. معمولاً پيدا کردن کار در سوئد و بخصوص در شهرهای کوچک مشکل است، بنابراين اگر شما به دنبال پيدا کردن کار در سوئد هستيد، بايد دانشگاه‌های شهرهای استکهلم و گوتنبرگ را مد نظر داشته باشيد. توجه داشته باشيد که کارهای جانبی نمی‌توانند هزينه زندگی شما را تامين کنند. در ضمن حجم درسها در دانشگاه‌های سوئد بقدری زياد است که زمان زيادی برای کارهای ديگر باقی نمی‌ماند.

بورس
همان طور که در بالا آمد، اين امکان وجود ندارد که از دانشگاه‌های سوئد بورس و کمک هزينه زندگی دريافت کنيد، با اين حال در سوئد برای دريافت بورس 2 گزينه وجود دارد.

Swedish institute تعداد کمی بورس تحصيلی با پيشنهاد دانشگاه‌ها به دانشجويان خارجی می‌دهد، امّا تعداد زيادی متقاضی برای دريافت اين تعداد کم بورس وجود دارد. برای رشته‌های فوق ليسانس خود دانشگاه اقدام به ارسال اسامی افراد به اين موسسه می‌کند. برای مقطع دکتری و پست دکتری مستقيماً به اين سايت مراجعه و اقدام نماييد.

دانشگاه‌های سوئد با ساير دانشگاه‌های اروپايی برای توسعه علوم و فنون همکاری می‌کنند، اين برنامه اصطلاحاً به Erasmus Mundus معروف است. برای دانشجويانی که از کشورهای در حال توسعه هستند (متاسفانه ايران در اينجور مواقع کشور پولداری فرض می‌شود، حق هم دارند، نفت بشکه‌ای 80 دلاره. با اين حال اين بورس شامل حال ايرانی‌ها نيز می‌شود) شانس زيادی برای دريافت اين بورس وجود دارد. اين بورس شامل همه هزينه‌های تحصيل می‌شود و معمولاً رشته‌هايی که اين بورس به آنها اختصاص می‌يابد در چند کشور اروپايی برگزار می‌شود (هر ترم در يک کشور).
اين متن ترجمه‌ای بود، از وبلاگ http://studyinsweden.blogspot.com که توسط يک دانشجوی خارجی در سوئد نوشته شده است.

منبع