-
تک فرزندی در سلامت روانی کودک تاثیر منفی دارد
برنده جايزه جمعيت سازمان بهداشت جهاني: تک فرزندي در سلامت روان کودک تاثير دارد
رييس انستيتو بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران و برنده جايزه جمعيت سال 2007 ميلادي سازمان جهاني بهداشت گفت: تک فرزندي و عدم تمايل زوج ها به داشتن بيش از يک فرزند در آينده ممکن است تاثير منفي در سلامت روان کودکي که بزرگسال شد، بگذارد.
"حسين ملک افضلي" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: اين مساله باعث مي شود تا 50سال ديگر براي نسل هاي آينده داشتن عمو، خاله، عمه و دايي تاريخي شود که به نوعي مشکلات و اختلالات رواني را در پي خواهد داشت.
وي گفت: وجود يک فرزند در خانواده ها باعث مي شود که اين فرزند به دليل نداشتن همبازي و يا هم صحبت در محيط خانه، دچار نوعي از خلا عاطفي شود و اين خلا در کودک رشد کرده و در آينده در سلامت روان و نسل هاي بعدي تاثير منفي مي گذارد.
رييس انستيتو بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران به زوج ها توصيه کرد: در صورت فراهم بودن شرايط و در حد متعادل تا دو فرزند داشته باشند، البته داشتن دو تا سه فرزند در روند افزايش جمعيت تاثير زيادي ندارد .
"ملک افضلي" که جايزه جمعيت سال 2007 ميلادي سازمان جهاني بهداشت را به دليل ارايه گزارش هايي در زمينه فعاليت هاي ايران در خصوص برنامه تنظيم خانواده دريافت کرد، گفت: ايران در زمينه توسعه و گسترش برنامه تنظيم خانواده در منطقه خاورميانه مقام نخست را دارد و در دنيا نيز از پيشرفت چشمگيري برخوردار است.
وي گفت: در هيچ نقطه دنيا مانند ايران، در مدت 15 سال با اجراي برنامه هاي تنظيم خانواده رشد جمعيت از 2/3 درصد به 2/1 درصد نبوده است و اين يکي از مزيت هاي برنامه هاي ايران در تنظيم خانواده است.
رييس انستيتو بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: در حال حاضر تعداد تولدهاي مادران ايراني در طول دوران بارداري در مدت 20 سال از 4/5 درصد به 1/2 درصد کاهش يافت.
"ملک افضلي" با بيان اينکه "ايران در برنامه هاي تنظيم خانواده از سوي سازمان ملل متحد به عنوان الگو و مدل معرفي شده است"، گفت: در دوران انقلاب سالانه دو ميليون و 100 هزار تولد در کشور ثبت مي شد و هم اکنون نيز اين ميزان به يک ميليون و 300 هزار تولد در سال رسيده است.
وي در سخنانش به روشهاي پيشگيري از بارداري که جزو برنامه هاي تنظيم خانواده است، اشاره کرد و گفت: انجام عمل "وازکتومي" از بهترين روشهاي پيشگيري از بارداري است در حالي که در کشور فقط دو درصد مردان به عمل "وازکتومي" روي مي آورند.
رييس انستيتو بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: ذهنيت نادرستي در مردان ايراني وجود دارد که انجام عمل "وازکتومي" باعث عقيم شدن و ناتواني جنسي مردان مي شود در حالي که اين ذهنيت اشتباه است و عمل "وازکتومي" روشي براي پيشگيري از بارداري است .
"ملک افضلي با بيان اينکه "روشهاي پيشگيري از بارداري از سوي زنان از جمله مصرف قرص ها عوارض خطرناکي را در پي دارد"، اظهار داشت: بايد براي فرهنگ سازي در خصوص ترغيب مردان به انجام عمل "وازکتومي" در کشور بيشتر تلاش کرد.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن