منبع:سايت تبيان
آموزش نرم افزار فتوشاپ قسمت1
نرم افزار فتوشاپ چيست؟
نرم افزار فتوشاپ از دسته نرم افزارهايImaqe Editor مي باشد به اين معنا كه به كمك اين نرم افزار مي توان بر روي تصاوير ويرايش نمود و حتي تصاويري در درون اين نرم افزار خلق نمود اين نرم افزار كه توسط شركتAdobe ساخته شده است به كمك چند نرم افزار ديگر كه تحت همين نرم افزار كار مي كنند مي توانند برروي فيلم ها نيز ويرايش هاي را داشته باشند ولي اصل حوزه فعاليت فتوشاپ برروي تصاوير مي باشد ما دراين آموزش ها قصد كرديم كه اين آموزش ها را در دو سطح مبتدي براي دوستاني كه تا به حال با نرم افزار آشنايي نداشته اند و پيشرفته براي دوستاني كه با نرم افزار كاركرده ولي كامل با آن آشنا نيستن را ارائه نماييم اميد است كه بعد از اين آموزش ها شما را جزء آن دسته از كاربران حرفه اي اين نرم افزار ببينيم و همچنين ما هم به هدف خود كه ترويج علم و مخصوصا علوم كامپيوتر مي باشد رسيده باشيم.
نصب برنامه :
اين برنامه مانند ساير نرم افزارها داراي مراحلي براي نصب مي باشد كه به شرح زير است:
CD نرم افزار را داخل درايو گذاشته و به داخلCD رفته گزينهSetup را بعد از گذراندن مراحل ( تعيين محل نصب بر روي ديسك سخت و همچنين مراحل و صفحات بعد) به صفحه مي رسيد كه از آن نمي توان گذر نمود چون از شما كد ورود نرم افزار را طلب مي كند در اينجا شما به درايوCD رفته و فايل متن (Text) داخلCD نرم افزار را باز نموده و شماره سريال داخل را بلوكه كرده كپي نماييد به داخلSetup برگشته و در قسمتSerial namber ،Paste نماييد و مشخصات فردي خود را نيز وارد نماييد به اين ترتيب گزينهNext روشن و فعال ميگردد.حالا دكمهNext رازده و منتظر بمانيد تا نرم افزار نصب گردد. بعد از نصب برنامه به منويStart رفته و از قسمتPrograms گزينهAdobe Photoshop را زده تا نرم افزار باز شود اينجا محيط نرم افزار فتوشاپ است.
كه متشكل از:
ناحيه كاري
نوار منو
نوار پارامترها
و پانل هاي مختلف كنترل رنگ ، سايز تصوير، لايه ها، اطلاعات صحنه، تاريخچه و غيره……مي باشد.
اين نرم افزار نيز مطابق تمامي نرم افزارهاي تحت ويندوز داراي منوهاي در بالاي صفحه مي باشد كه تمامي فرمانها دراين منوها البته بسته به نوع عملكرد شان دسته بندي شده اند اولين منوي كه ما با آن شروع خواهيم كرد و آشنا خواهيم شد منويFile مي باشد.
FILE
در اين منو فرمانهاي ورود خروج و نيز ذخيره سازي موجود مي باشد تك تك آنها را توضيح خواهيم داد.
New :
به كمك اين گزينه مي توان يك صفحه جديد كاري درصحنه ايجاد نمود و كليد هاي ميان بر اين گزينه معادلCtrl+N مي باشد . زماني كه اين گزينه را مي زنيد يك پنجره جديد بازمي شود كه تعيين كننده مشخصات و نوع تنظيمات صحنه اي مي باشد كه شما ايجاد خواهيد كرد.
Name :
به كمك اين گزينه مشخص مي شود كه نام صحنه اي كه ايجاد مي نماييد چه باشد.
درقسمتImage size تنظيمات مربوط به اندازه صفحه جديد مي باشد كه به ترتيب توضيح خواهم داد . قسمتPreset sizes دراين قسمت اندازه هاي معيين و استاندارد و از پيش تعيين شده و را در اختيار شما قرار مي دهد براي سهولت و سرعت و دقت در كار البته اين گزينه به صورت پيش فرض به صورت دستي تنظيم شده است يعني شما به صورت دلخواه مي توانيد اندازه صحنه جديد را ايجاد نماييد.
Width :
به كمك اين گزينه كه يك فيلد عددي است مي توانيد عرض وپنهاي صفحه تعيين نماييد.
Height :
به كمك اين گزينه كه يك فيلد عددي است مي توانيد طول يك صفحه را تعيين نماييد.
Resolution :
به كمك اين گزينه ميزان كيفيت و ميزان نقاط را تشكيل دهنده يك صفحه را مشخص مي كنيد در رابطه با اين مقوله در آينده مفصل صحبت خواهيم نمود.
درمقابل سه گزينه بالا يك منوي كركره اي وجود دارد كه معيين كننده واحد اندازه گيري مي باشد.
Mode :
اين قسمت يك منوي كركره اي مي باشد كه دراين قسمت مي توانيد تركيب بندي رنگ در صفحه جديد كه مي خواهيد ايجاد نماييد تعيين كنيد. كه مدل ها را در زير توضيح خواهم داد.
Bitmap
تصويري كه پيكسل ها با عوض كردن مقدار بيت ذخيره شده تغيير مي كند ( يك يعني روشن صفر يعني خاموش ، در صفحه نمايش رنگي بيتهاي بيشتري استفاده مي شوند تا سه رنگ قرمز و سبز و آبي را هم كنترل كند)
Grayscale
اين گزينه يك صحنه در اختيار ما مي گذارد به اين صورت كه هر فعاليت دراين صحنه شود به صورت سياه سفيد ديده خواهد شد و ذخيره مي شود در كل صفحه اي سياه سفيد در اختيار مي گذارد و رنگ در آن تاثيري به عنوان خود ماهيت اصلي رنگ ندارد فقط به صورت تيره هاي مختلف خاكستري نمايان مي شود.
or
اين مدل رنگ متشكل از سه رنگ اصلي قرمز سبز و آبي مي باشد و با تركيب اين سه رنگ ، رنگ اصلي به وجود خواهد آمد.
Cmyk color
اين مدل رنگ جهت چاپ مورد استفاده قرار مي گيرد و دراين مدل رنگها به حسب درصد رنگهاي فيروزه اي (Cyanred)سرخابي (Maqenta) زرد (Yellow) و سياه (Black) تعريف ميشود.
Lab
مدلLab جامع ترين مدل رنگي مي باشد اين مدل طوري طراحي شده كه در آن رنگها به دستگاه وابسته نباشد يعني هر رنگ در صفحه نمايش و در صفحه چاپي به يك صورت ظاهر مي شود. اين مدل در عمل كاربرد زيادي ندارد.
Contents
در اين قسمت شما مشخص مي كنيد كه صفحه جديد در قسمت پس زمينه چه خصوصياتي را دارا باشد.
به صورتWhite سفيد ياBack qrouhd color به صورت رنگي كه براي رنگ پس زمينه انتخاب مي كنيد يا به صورت شفاف يا Trahs pareht بعد از زدن دكمهok صفحه جديد ايجاد مي شود .
Open
گزينه دوم در منويFile گزينهOpen مي باشد كه معادل كليدهاي ميانبرCtrl+O مي باشد يا با دوبار كليك كردن در پنجره كاري فتوشاپ مي توانيد به اين پنجره دسترسي داشته باشيد. به كمك اين گزينه مي توانيد تصاوير را به فتوشاپ وارد نماييد.
Browse
به كمك اين گزينه مي توانيد شما در داخل نرم افزار فتوشاپ يكBrowser يا يك پنجره مشاهدات داشته باشيد.
Open Recent
به كمك اين فرمان مي توانيد آخرين تصاوير باز شده توسط نرم افزار را دوباره بازيابي نماييد.
Close :
اين فرمان صفحه باز انتخاب شده در نرم افزار را مي بندد.
Save
اين فرمان فايل موجود در نرم افزار را به فرمت هاي مختلف بر روي درايو سخت ذخيره سازي مي نمايد.
Save as :
اين فرمان از فايل جاري كه به كمك فرمانSave ذخيره شده ، ذخيره سازي مي كند البته با نام دلخواه.
Save for web :
اين گزينه تصوير جاري را براي استفاده بر روي اينترنت ذخيره سازي مي نمايد ( دراين رابطه در آينده توضيح خواهم داد)
Import :
به كمك اين فرمان مي توانيد فايل هايي را به داخل برنامه وارد نماييد از جمله فايل هايAdobe Acrobat و غيره……………
Export :
به كمك اين گزينه مي توانيد تصاوير را خروجي بگيريد.
تا اينجا با خصوصيات وفعاليت ها و تا حدودي با محيط نرم افزار آشنا شديد در درس بعد ترس شما نسبت به اين نرم افزار خواهد ريخت و كامل ، راحت و روان با اين نرم افزار كاربردي كار خواهيد كرد. مهدي بندري