از خواص شگفت‌انگيز فلفل چه مي‌دانيد؟
تمام انواع فلفل از گروه سبزيجات هستند و اين دسته از سبزي‌ها از فلفل سبز دلمه‌اي گرفته تا فلفل تند قرمز همگي در يک گروه غذايي جاي مي‌گيرند و تقريباً داراي خواص مفيد بسياري براي بدن هستند.
تحقيقات ارائه شده در نشريه بيريتيش مديكال نشان مي‌دهد كه هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح، در آمريکاي جنوبي و مرکزي از اين سبزي به عنوان چاشني در غذاها استفاده مي‌شد.
پژوهشگران مي‌گويند؛ اين ماده غذايي يکي از منابع سرشار ويتامين ث و کاروتن‌ها است.
متخصصان از مدتها پيش معتقدند که از اين سبزي خوراكي مي‌توان براي افزايش جريان خون، تحريک سيستم عصبي، افزايش اشتها و رهايي از سوءهاضمه استفاده کرد. حتي بسياري از محققان و متخصصان طب سنتي در چين توصيه مي‌كنند که زنان براي تسكين دردهاي ناشي از دوره عادت ماهانه مي‌توانند از فلفل استفاده کنند. نوعي از اين سبزي به نام فلفل دلمه‌اي به رنگ‌هاي سبز، نارنجي، زرد و قرمز وجود دارند كه اصلا تند نيستند و ما اغلب آنها را با غذا يا در سالاد استفاده مي‌کنيم.
مطالعات نشان مي‌دهد؛ كاپسيسين ماده‌اي در فلفل است که سبب گرم بودن اين گياه مي‌شود. هر چند که فلفل گياهي گرم است، اما كاپسيسين موجود در آن سبب کاهش درجه حرارت بدن شده که يکي از دلايل اصلي تمايل مردم مناطق آب و هواي گرم به مصرف زياد فلفل محسوب مي‌شود.
تحقيقات نشان داده است که كاپسيسين به عنوان فعال‌ترين عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش ميزان کلسترول خون و کاهش شدت سيگنال‌هاي درد در بدن مي‌شود. اين ماده همچنين خاصيت آنتي اکسيداني دارد که سلول‌هاي شما را از آسيب مولكول‌هاي راديکال آزاد محافظت مي‌کند و درعين حال خاصيت ضد باکتريايي نيز دارد.
به گزارش ايسنا، اين ماده به بسياري از خواص درماني فلفل کمک مي‌کند و سيستم قلبي عروقي را تحريک و سيستم هاضمه را تقويت كرده و درد موجود روي پوست يا مفاصل بدن را تسکين بخشيده و براي مثانه به عنوان داروي ضد احتقان و ضد باکتري موثر است.
به گفته محققان، فلفل ميزان کلسترول خون را پايين مي آورد که اين امر باعث کاهش فشارخون نيز مي‌شود. اين گياه همچنين از انعقاد خون در رگ‌ها جلوگيري مي‌کند و اين خواص فلفل به پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي نظير آرترواسکلروز (سخت شدن رگ‌ها) کمک فراواني مي‌كند.
هر چند فلفل سبب سوزش زبان مي شود، اما اين گياه واقعاً مسکني قوي است. اين گياه ابتدا سبب تحريک درد مي‌شود، اما بعد از مدتي شدت علايم درد را در بدن کاهش مي دهد.
كاپسيسين موجود در فلفل نه تنها درد آرتروز و آرتريت روماتوئيد را تسکين مي‌دهد، بلکه هنگام استفاده به شکل موضعي، ميزان ورم ناشي از اين بيماري‌ها را کاهش مي‌دهد.
فلفل با تحريک ترشح آنزيم‌هاي گوارشي در معده و نابودي باکتريهايي که مي‌توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقويت مي‌کند. خاصيت ضد باکتري فلفل همچنين از بروز اسهال ناشي از عفونت جلوگيري مي‌کند.
پژوهشگران تاكيد مي كنند؛ اين گياه به عنوان داروي ضد احتقان سبب رقيق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ريه‌ها مي‌شود. از آنجا که اين گياه بافت ريه را تقويت مي‌کند در نتيجه براي بيماران مبتلا به آمفيزم (بيماري اتساع و بزرگ شدن ريه ها) نيز مفيد است.