جوانان، زير شيشه خرد ميشوند
جام جم آنلاين:وقتي معاون قضايي دادستان كل كشور از كاهش يك چهارمي قيمت شيشه خبر ميدهد، وقتي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر از اهمالكاري قانونگذاران در برخورد با قاچاقچيان مواد مخدر گلايه ميكند، وقتي قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزايش مصرفكنندگان شيشه ميگويد، چه اتفاق ديگري بايد بيفتد تا مسوولان كشورمان عزمشان را براي مبارزه جدي با قاچاقچيان شيشه و تصويب نهايي قوانين مربوط به مبارزه با اين ماده مخدر، جزم كنند؟
به گفته معاون قضايي دادستان كل كشور، قيمت شيشه در بازار نسبت به ماههاي گذشته بشدت كاهش يافته و به يك چهارم قيمت پيشين رسيده است. اين اظهارات دكتر حسين ذبحي در شرايطي صورت ميگيرد كه پيش از اين «جامجم» طي گزارشي مفصل در اسفند سال گذشته درباره آن هشدار داده بود، اما هيچ تلاشي از سوي مسوولان براي برخورد ويژه با قاچاق آن انجام نشد.
سال گذشته نيز سرهنگ كشفي، معاون مبارزه با مواد مخدر فرماندهي انتظامي تهران از افزايش 547 درصدي كشفيات شيشه در تهران، خبر داده بود كه در پي آن عباس ديلميزاده، مديرعامل يك انجمن خيريه و بسياري از كارشناسان ديگر در حوزه مبارزه آن را شگردي كهنه از سوي قاچاقچيان اعلام كردند.
كارشناسان اين حوزه بر اين باورند كه معمولا كاهش قيمت مواد مخدر از سوي قاچاقچيان با هدف افزايش مصرفكنندههاي آن ماده مخدر صورت ميگيرد و حتي قابل پيشبيني است كه قاچاقچيان مدتي پس از اين كاهش قيمت، بار ديگر قيمت را افزايش دهند تا سودي هنگفت بهدست آورند.
شيشه روي سرسره
موج كاهش قيمت شيشه با اين هدف از 3 ماهه پاياني سال گذشته آغاز شد و تاكنون ادامه دارد. دكتر ذبحي در اين زمينه ضمن هشدار نسبت به مصرف شيشه و مواد روانگردان مخاطرهانگيز در گفتگو با مهر ميگويد: مصرف شيشه خطرات و عواقب بازگشتناپذيري دارد و خانوادهها و بخصوص دانشآموزان هوشيار باشند تا گرفتار فريب افراد سودجو نشوند.
وي با هشدار نسبت به عواقب جبرانناپذير مصرف شيشه تصريح ميكند: مصرف ماده خطرناك شيشه بويژه در ميان نوجوانان امري نگرانكننده و هشداربرانگيز و حتي جبرانناپذير است.
معاون قضايي دادستاني كل كشور ميافزايد: عوامل امنيتي و انتظامي بايد با عمليات دقيق اطلاعاتي و ريشهيابي نسبت به شناسايي و كشف عوامل اصلي و كارگاههاي توليدي احتمالي مواد روانگردان اقدام كنند.از سوي ديگر طه طاهري، قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور نيز با ابراز نگراني از كاهش قيمت شيشه ميگويد: ماده مخدر شيشه در يك سال اخير از 120 ميليون تومان براي هر كيلو به 25 ميليون براي هر كيلو كاهش يافته است و اين مساله نشان ميدهد كه ميزان مصرف اين ماده مخدر خطرناك بسيار بالا رفته و ما نيز شاهد ميزان افت قيمت آن هستيم.
قانون در حباب شيشهاي
كاهش قيمت شيشه تنها عامل افزايش مصرفكنندگان اين مخدر خطرناك نيست و اگر قانون، برخوردي بازدارنده و جدي با قاچاقچيان آن داشت، شايد امروز روند افزايش شمار مصرفكنندگان آن به اين شدت نبود.
اين موضوع اسباب گلايه سردار سرتيپ حميدرضا حسينآبادي، رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر نيز شده است به طوري كه او چندي پيش در گفتگو با رسانهها از ضعف قانون در برخورد با توليد و توزيعكنندگان مواد مخدر انتقاد كرد.
حسينآبادي ميگويد: اكنون اگر يك كارشناس رشته شيمي كارگاهي را راهاندازي كند، ميتواند با تهيه فرمول و تركيب چند ماده دارويي، شيشه (ماده مخدر) توليد كند.به گفته حسينآبادي، سوداگران مرگ ميتوانند با جاسازي اين ماده مخدر در چمدان مسافر يا با بلع، آنها را به كشورهايي مانند تايلند صادر كنند و به ازاي فروش 5 كيلوگرم شيشه، 300 ميليون تومان به دست آورند و اين در شرايطي است كه بر اساس قوانين كشورمان، چنين فردي كه با 5 كيلوگرم شيشه دستگير ميشود، فقط 50 هزار تومان جريمه ميشود.
__________________