محققان ژاپنی در آزمایشگاه یکی از دانشگاه‌های حومه شهر توکیو، ربات جدیدی را طراحی کرده‌اند که صورتی از جنس پلاستیک و انعطاف‌‌پذیر دارد و می‌تواند شش حالت اولیه صورت در هنگام عصبانیت، ترس، ناراحتی، خوشحالی، تعجب و تنفر را شبیه‌سازی کند. این ربات به مرکز داده‌هایی متشکل از واژه‌های مختلف متصل شده و با داشتن حس تشخیص نسبت به واژه‌های مختلف از خود واکنش نشان می‌دهد، برای مثال در هنگام شنیدن واژه جنگ احساس ترس و تنفر را می‌توان به وضوح در چهره این ربات مشاهده کرد.

ربات‌ها برای این که بتوانند در میان مردم زندگی کنند ملزم به برقراری روابط اجتماعی و انجام فعالیت‌های اجتماعی هستند، به عبارت دیگر ربات‌ها باید بتوانند احساسات مختلف را درک کنند، آنها را تشخیص دهند و در برابر این احساسات از خود واکنش نشان دهند. اگرچه رباتیک برای این که بتواند به عواطف پیچیده انسانی دست پیدا کند، هنوز راهی طولانی را در پیش دارد، اما ژاپنی‌ها امیدوارند با دستیابی به این موفقیت، زودتر از دیگر کشورها به آنچه همواره در داستان‌های علمی تخیلی خوانده‌ایم جامه عمل بپوشانند.



در کشور ژاپن در زمینه‌های مختلفی مانند پذیرایی از میهمانان، نظافت ادارات و سازمان‌ها و ... از ربات‌ها کمک گرفته می‌شود. همچنین در بسیاری از امور تبلیغاتی نیز از ربات‌های سخنگو برای معرفی فناوری‌های نوین استفاده می‌شود، اما بسیاری از این ربات‌ها از نظر ظاهری شبیه به انسان‌ها نبوده و در حقیقت در گروه ربات‌های انسان‌نما قرار نمی‌گیرند. از آنجایی که یک‌پنجم جمعیت کشور ژاپن را افرادی در گروه سنی 65 سال و بیشتر تشکیل می‌دهند، بنابراین ژاپنی‌ها ورود ربات‌ها به زندگی اجتماعی انسان‌ها را ضروری و اجتناب‌ناپذیر می‌دانند و بر این باورند که با استفاده از ربات‌ها می‌توانند بسیاری از مشکلات مربوط به نگهداری از سالمندان و نیاز به نیروی کار را از میان بردارند. این گروه از محققان امیدوارند با طراحی این ربات زمینه مناسبی را برای ایجاد ارتباط طبیعی میان انسان‌ها و ربات‌ها به وجود آورند تا ربات‌ها نیز بتوانند همانند انسان‌ها در جامعه زندگی کنند.





منبع: Live science