نتایج تحقیقات دو محقق ایرانی نشان می دهد که یادگیری ذهنی می تواند تغییرات عمده ای در میزان هوش افراد ایجاد کند. دکتر سینا تهرانی رئیس تیم تحقیقات متدهای سایکو در ایران به خبرگزاری مهر گفت:
باور عمومی در این است که ضریب هوشی افراد تغییر چندانی نمی کند اما تحقیقات ما بر روی 135 نفر از دختران دانش آموز دبیرستان های کشور نشان داده است که با استفاده از متدهای سایکو می توان نیمکره راست مغز افراد را فعالتر نموده و در نتیجه ضریب هوشی آنها را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

شایان ذکر است که در یک برنامه تحقیقاتی که به مدت 6 ماه بر روی 135 نفر از دختران دانش آموز مقاطع مختلف در چند دبیرستان کشور با هدایت دکترسینا تهرانی مشاور تحصیلی و همکارانش انجام شده است. تاثیرات آموزش متدهای علمی سایکو بر رشد شخصیت ، بلوغ و مهارتهای تحصیلی دختران با استفاده از ابزارهای اندازه گیری استاندارد مورد بررسی قرار گرفته است.

دکتر تهرانی در این رابطه به خبرگزاری مهر گفت؛ نتایج تحقیقات ما نشان می دهد؛ دخترانی که به مدت شش ماه تحت آموزشهای علمی سایکو قرار گرفته اند، نه تنها قدرت تصمیم گیری شان نسبت به گذشته افزایش یافته ، بلکه میزان استرس ، ترس از شکست و عدم موفقیت در آنها به میزان زیادی کاهش داشته، بطوریکه این دانش آموزان بعد از پایان دوره از آرامش بیشتری برخوردار شده و باورهایشان برای کسب موفقیت های تحصیلی بگونه شگفت انگیزی افزایش یافته است.

دکتر تهرانی همچنین اظهار داشت ؛ میانگین نمرات درسی دانش آموزانی که این متدها را فراگرفته اند از نمره متوسط 13.5 به عدد 17 افزایش یافته است. به گفته وی متدهای سایکو الگوی ذهنی جدیدی را در دانش آموزان ایجاد کرده و منجر به تقویت حافظه و شکل گیری باورهای مثبت در آنها شده است.

سیناتهرانی معتقد است؛ متدهای پیشرفته سایکو باعث می شود تا نیمکره راست مغز انسان فعالتر شده و او ظرفیت بیشتری از مغز خود را در اختیار داشته باشد و همین امر باعث می شود تا میزان بهره هوشی یا همان i.q به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش یابد. در واقع این متدها می تواند از یک دانش آموز و یا دانشجوی عادی ، فردی ممتاز و موفق در زمینه تحصیلی بسازد.

دکتر سروش عالیان عضو این تیم تحقیقاتی نیز می گوید؛ امروزه تئوری جدیدی از عملکردهای مغز ارائه شده که بیانگر این است که به هنگام یادگیری مطالب و حل مسائل؛ تفکرات منطقی نیمکره چپ و احساسات نیمکره راست بگونه ای خلاق با یکدیگر ترکیب شده و بصورت هماهنگ عمل می کنند. همچنین نقش احساسات در یادگیری، شکل دادن الگوهایی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات است و با کمک احساسات، مغز بهتر می تواند اطلاعات موجود در خود را شناسایی و سازمان دهی کند.

بنابر نتایج تحقیقات این دو متخصص برجسته ایرانی، افرادی که از متدهای سایکو بهره می گیرند ، نیمکره راست مغز فعالتری نسبت به افراد دیگر دارند و از این طریق میزان توانایی های هوشی شان در حل مسائل و مشکلات افزایش می یابد.

سیناتهرانی در پاسخ به میزان استقبال مدیران مدارس و والدین دانش آموزان از این طرح به خبرنگار مهر گفت؛ در اوایل اجرای طرح استقبال چندانی از آن نمی شد اما بعد از انتشار نتایج موفقیت آمیز آن ، درخواست های فراوانی برای فراگیری این متدها از مدارس و والدین دانش آموزان داشته ایم و در حال حاضر نیز در حال برگزاری دوره های آموزشی سایکو در چند دبیرستان تهران که در فصل تابستان برنامه های آماده سازی کنکور دارند، هستیم.