بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2

موضوع: اسفناج

  1. #1
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    new12 اسفناج




    ● مقدمه
    اسفناج یکی از گیاهان دو لپه‌ای است. اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. بطوری که در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می‌شده است. کشت اسفناج در سال ۱۸۰۶ در آمریکا شروع شد. اسفناج گیاهی است یکساله دارای ساقه‌ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخت و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می‌باشد.
    اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است. دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می‌شود. اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می‌شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد در پاییز کاشته می‌شود. گلهای اسفناج به رنگ سبز کمرنگ می‌باشد. اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.
    ▪ ترکیبات موثر در اسفناج
    محققان دست کم ‌١٣ نوع مختلف از ترکیبات فلاونوئیدی در اسفناج پیدا کرده‌اند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و خواص ضد سرطانی دارند. خواص ضد سرطانی این فلاونوئیدها در اسفناج بویژه در ترغیب محققان برای تهیه عصاره‌های خاص از این گیاه خوراکی و به منظور استفاده در مطالعات کنترل شده بسیار تاثیرگذار بوده است. این عصاره‌های اسفناج در کاهش سرعت تقسیمات سلولی در بین سلول‌های سرطانی معده و نیز کاهش ابتلا به سرطان‌های پوستی در بین موش‌های آزمایشگاهی تاثیر به سزایی داشته‌اند. از سوی دیگر کاروتنوئید موجود در اسفناج و سایر سبزیجات برگ پهن و سبز از دو روش با بروز سرطان پروستات در انسان مبارزه می‌کند.
    این کاروتنوئید که نئوگزانتین نام دارد، نه تنها سلول‌های سرطانی پروستات را وادار به خود تخریبی می‌کند بلکه در روده‌ها به ترکیبات اضافی تبدیل می‌شود که نئوکروم نام دارند و مانع از تکثیر سلول‌های سرطانی در این عضو می‌شود و آنها را در حالت توقف نگه می‌دارد. ویتامین K موجود در اسفناج تقریبا و ‌٢٠ درصد از ارزش روزانه را در یک فنجان برگ اسفناج تازه داراست و همچنین بیش از ‌١٠٠ درصد ارزش روزانه این ویتامین نیز از یک فنجان اسفناج جوشانده شده تامین می‌شود که در حفظ سلامت استخوان‌ها نقش بسزایی دارد.
    همچنین ویتامین K۱ نوعی پروتئین غیر کلاژن اصلی در استخوان‌ها را موسوم به اولتئوکالسین فعال می‌کند که این ماده در نگه داشتن مولکول‌های کلسیم در داخل بافت‌های استخوانی نقش مهمی دارد. بنابراین بدون وجود مقادیر کافی از ویتامین K۱ ، میزان اوستئوکالسین در بدن کافی نبوده و در نتیجه ترکیبات معدنی استخوان‌ها دچار اشکال می‌شود. برای بیماران مبتلا به ناراحتی‌های استخوانی ، دیابتی و قلبی – عروقی کمتر ماده‌ غذایی به لحاظ بهره‌مندی از تعداد قابل توجهی مواد مغذی کمک کننده با اسفناج قابل مقایسه است.
    اسفناج یک منبع عالی و غنی از ویتامین C و ویتامین A است. این دو ماده مغذی آنتی اکسیدان‌های مهمی هستند که برای کاهش تعداد رادیکال‌های آزاد در بدن فعالیت می‌کنند. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان محلول در آب و بتاکاروتن به عنوان یک آنتی اکسیدان محلول در چربی عمل می‌کنند. این دو آنتی اکسیدان گروهی را تشکیل می‌دهند که مانع از اکسیداسیدن کلسترول در خون می‌شود. کلسترول اکسیده شده به هم می‌چسبد و در رگ‌های خونی دیواره‌هایی می‌سازد که می‌تواند باعث مسدود شدن رگ‌های خونی شده و در نتیجه منجر به بروز سکته‌ قلبی یا مغزی شود. مصرف مقادیر زیادی ویتامین C و بتاکاروتن می‌تواند به پیشگیری از بروز چنین پیچیدگی‌هایی کمک کند و یک فنجان اسفناج جوشانده می‌تواند ۲۹۴.۸ درصد از ارزش روزانه ویتامین A و ۲۹.۴ درصد ارزش روزانه و ویتامین C را در اختیار شما قرار دهد.
    این گیاه سرشار از عنصر منیزیم است که این ماده معدنی نیز می‌تواند در کاهش فشار خون بالا موثر بوده و در نتیجه بدن را در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی محافظت کند. این گیاه خوراکی برای زنان در دوران عادت ماهانه که در معرض فقر آهن هستند، بسیار مهم است. افزایش ذخایر آهن با مصرف اسفناج ایده‌ مناسبی است به ویژه به این دلیل که در مقایسه با گوشت قرمز منبع شناخته شده‌ای از آهن است. اسفناج آهنی را در اختیار بدن قرار می‌دهد که کالری بسیار کمتری دارد و کاملا فاقد چربی است. آهن از ترکیبات داخلی هموگلوبین خون است که اکسیژن را از شش‌ها به تمام سلول‌های بدن منتقل می‌کند و همچنین بخش کلیدی از سیستم‌های آنزیمی برای تولید انرژی و متابولیسم است.
    ▪ خواص دارویی
    برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، C و آهن و پتاسیم می‌باشد.
    بدن را قلیایی می‌کند.
    خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
    ورم روده کوچک را رفع می‌کند.
    برای ورم ریه مفید است.
    ملین است و یبوست را برطرف می‌کند.
    برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.
    اسفناج به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می‌کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود.
    خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.
    برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
    برای رفع سرفه‌های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.
    آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می‌باشد.
    اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می‌کند.
    خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می‌کند مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند.
    اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است.
    اسفناج کلسترول خون را پایین می‌آورد.
    بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.
    اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می‌کند.
    ترشحات لوزوالمعده را افزایش می‌دهد.
    اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است.
    اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
    رماتیسم و نقرس را درمان می‌کند.
    برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.
    سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می‌کردند.
    تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.
    تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است.
    اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می‌دهد.
    اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می‌کند.
    اگر کسی مبتلا به حبس‌البول یعنی بند آمدن ادرار است می‌تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند. با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به او بدهید.
    ▪ مضرات: اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهایی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.





    من همچنان بی امضاء









  2. #2
    مژگان آواتار ها
    • 14,355

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Sep 2009
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    اسفناج ، پزشک زمستان

    سبزیجات برگ پهن مانند اسفناج با بافت نرم، ترد و رنگ سبز پررنگی که دارد نسبت به دیگر سبزی ها، حاوی مواد مغذی بیشتری است.
    اگرچه اسفناج در تمام طول سال در دسترس است، اما اسفناج تازه را می توان از اوایل فصل پائیز تا اواخر زمستان تهیه کرد.
    این سبزی که ارزش غذایی زیادی دارد سرشار از ویتامین هایی از قبیل آ، ث، ای، کا، ب و املاحی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است.
    نکته قابل توجه این است که برای استفاده از فولات و دیگر ویتامین های موجود در اسفناج بهتر است آن را بخارپز کنید. زیرا جوشاندن اسفناج حتی برای چهار دقیقه، می تواند مقدار فولات آن را تا نصف کاهش دهد.
    ● ید
    دکتر محمدرضا کشاورز، متخصص تغذیه درخصوص مزیت مصرف این سبزی در دوران بارداری می گوید: اسفناج منبع خوب ید برای مادر باردار است زیرا زنان در این دوران نیاز بیشتری به ید دارند.
    ید ماده مغذی ای است که باید از طریق غذا و آب به بدن برسد. بخصوص اوایل دوران کودکی، بلوغ، حاملگی و شیردهی بیشتر مورد نیاز است و مصرف مقدار کافی از آن اهمیت حیاتی دارد.
    جنین در حال رشد نیز برای تکامل مغز و سیستم عصبی خود به مصرف مداوم ید نیاز دارد و مادر تنها منبعی است که ید مورد نیاز او را مثل املاح دیگر، تأمین می کند.
    وی در ادامه می گوید: از آنجا که کمبود ید در مادر باعث نقایصی از قبیل عقب ماندگی رشد مغزی و جسمی جنین، اختلال در راه رفتن، فکر کردن و کاهش توانایی یادگیری کودک می شود و عوارضی مانند نازایی و سقط را در زنان افزایش می دهد بنابراین زن باردار باید با منابع غذایی ای که در اختیار دارد، ید مورد نیاز بدن خود را نیز تأمین کند.
    دکتر کشاورز با اشاره به فیبر زیاد اسفناج، آن را برای زنان باردار مفید می داند و می گوید: با توجه به این که یبوست در بارداری شایع است مصرف مقدار کافی از سبزیجات بخصوص اسفناج و کاهو از بروز آن جلوگیری می کند.
    ● فولیک اسید
    فولات و فولیک اسید زیاد این گیاه برگ پهن از املاحی است که زن باردار به آن احتیاج دارد. زیرا تکامل طبیعی مغز و نخاع جنین خصوصاً در دو هفته اول بارداری نیازمند اسید فولیک است و کمبود آن باعث نقایص لوله عصبی مانند اسپاینابیفیدا و مننگوسل می شود.
    بنابراین لازم است زنان باردار علاوه بر مصرف مکمل اسید فولیک چند ماه قبل از بارداری و طی آن، از منابع طبیعی مانند میوه و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم و کلم بروکلی استفاده کنند.
    از طرفی فولات موجود در سبزیجات برگ پهن امکان باردار شدن را افزایش داده و به پیشگیری از جهش های غیرطبیعی و صدمه به ماده ژنتیکی (DNA) سلول ها کمک می کند.
    ● ویتامین (آ)
    این ویتامین برای رشد جنین در زمان بارداری و همچنین در دوران شیردهی برای مادر، اهمیت دارد.
    اسفناج یکی از منابع طبیعی بتاکاروتن است که پیش ساز ویتامین(آ) است و در بدن انسان به ویتامین (آ) تبدیل می شود و نقش مهمی در سلامت و رشد جنین دارد.
    دکتر کشاورز، اسفناج را به عنوان منبع ویتامین (آ)، بهتر از دیگر سبزیجات معرفی می کند زیرا ضریب تبدیل پیش ساز آن به ویتامین (آ) سه برابر بیشتر است و در بدن ویتامین (آ) بیشتری تولید می کند.
    بسیاری از مردم از مزایای هویج جهت سلامتی چشم اطلاع دارند در حالی که اسفناج نیز به دلیل آن که ویتامین (آ) زیادی دارد از بیماری هایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت پیشگیری کرده و به شکل گیری استخوان و رشد آن کمک می کند.
    همچنین سلامت مو، پوست و محافظت از آنها در برابر اشعه آفتاب را به عهده دارد.
    مصرف این گیاه ترد و شکننده در کودکان نیز مفید است زیرا حاوی املاح، چربی های ضروری و ویتامین است. اسیدهای چرب اسفناج خصوصاً امگا ۳ برای حفظ سلامت سلول ها و تأمین انرژی عضله قلب خصوصاً در بزرگسالان لازم است.
    ● آهن
    اسفناج به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده است بطوری که ۱۸۰ گرم اسفناج پخته شده، ۶‎/۴۳ میلی گرم آهن دارد که این مقدار نسبت به دیگر منابع گیاهی و حیوانی آن مانند گوشت بیشتر است.
    دکتر اسماعیلی، متخصص اطفال با تأکید بر لزوم استفاده از مکمل آهن در بارداری، مصرف منابع طبیعی آن را برای زنان باردار و رشد جنین لازم می داند و می گوید: نیاز زنان به آهن در دوران بارداری افزایش می یابد زیرا برای جلوگیری از کم خونی در بارداری و رشد سلول های خونی جنین لازم است.
    وی با توجه به این که میوه و سبزیجات غنی از آهن و کلسیم است مصرف آن را به زنان باردار توصیه و عنوان می کند: از آنجا که جذب آهن اسفناج کمتر است، بهتر است زنان از همه نوع میوه و سبزی از قبیل گوجه فرنگی به خاطر آهن بالایی که دارد و هویج به دلیل ویتامین (آ) و غیره استفاده کنند.
    دکتر اسماعیلی موادغذایی ای مانند عسل، توت فرنگی، اسفناج و خربزه را برای کودکان زیر یک سال خطرناک می داند زیرا این دسته از مواد غذایی حاوی مواد حساسیت زا هستند که ممکن است برای کودک ضرر داشته باشد.
    بنابراین مصرف آن را قبل از یک سالگی توصیه نمی کنند.
    ● کلسیم
    اسفناج شامل مقدار زیادی کلسیم است که برای رشد وسلامت استخوان ها لازم است و از بروز پوکی استخوان پیشگیری می کند.
    دکتر مشفقی، متخصص زنان و زایمان در این باره می گوید: اسفناج و دیگر سبزیجات برگ پهن مانند کلم بروکلی و کاهو به دلیل کلسیم بالایی که دارند در دوران بارداری، شیردهی و خصوصاً در خانم های یائسه مفید است.
    ● املاح و ویتامین ها
    ویتامین های موجود در میوه و سبزیجات سبز مانند اسفناج از قبیل ویتامین (کا) در انعقاد خون نقش مهمی دارد و به سلامت استخوان کمک می کند.
    ویتامین (ای) موجود در اسفناج نیز خاصیت آنتی اکسیدان دارد که باعث پاسخ ایمنی بدن خواهد شد و ضدسرطان است.
    از طرفی فولات و ویتامین (ب ۱۲) آن از آلزایمر پیشگیری کرده و ویتامین (ث )از تأثیر رادیکال های آزاد بر بدن جلوگیری می کند.
    دکتر کشاورز از خانواده ویتامین (ب)خصوصاً (ب ۱) در اسفناج خبر می دهد که برای زنان باردار اهمیت دارد.
    وی همچنین توصیه می کند این گیاه برگ پهن را ترجیحاً بخارپز کنند تا ویتامین (ث) آن از بین نرود.
    تحقیقات نشان داده است، اسفناج غنی از املاحی مانند پتاسیم و سدیم است که پتاسیم اثر مثبتی بر فشارخون دارد.
    همچنین فولات و اسید فولیک زیاد اسفناج در کاهش فشارخون بالا کمک کننده است و احتمال آسیب به عروق خونی را کاهش می دهد و مانع از گرفتگی عروق قلب می شود. از طرفی آنزیمی که در اسفناج و کلم بروکلی وجود دارد، نقش مهمی در سلامت قلب و عروق ایفا می کند.
    بنابراین با مصرف اسفناج از بیماری هایی از قبیل پوکی استخوان، بیماری های قلبی، سرطان روده و بیماری های مفصلی می توان پیشگیری کرد.
    محققان ۱۳ ترکیب را در اسفناج کشف کرده اند که به عنوان آنتی اکسیدان و ضد سرطان عمل می کند و باعث کند شدن رشد سلول های سرطانی می شود.
    همچنین این ماده مغذی، از مغز در برابر آسیب دیدگی پس از بروز سکته مغزی محافظت می کند.
    جوانه خانی





    من همچنان بی امضاء









برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •