تالاب شادگان
از مهمترین تالابهاى جهان است، سه هزار صیاد ماهى و هزار و پانصد صیاد پرنده از طریق تالاب زندگی مى‌كنند و ارزش آن به مراتب از واحدهاى بزرگ صنعتى مانند فولاد خوزستان بیشتر است. برخى از فعالان دوستدار محیط زیست در خوزستان بر این باورند که متولیان طرح توسعه نیشكربا وجودآلاینده بودن صنایع توجه جدى به جبران خسارتهاى ناشى از اجراى طرح نمى‌كنند.

در این تالاب ١٥٢ نوع پرنده از٣٨خانواده شناسایی شده است كه به همراه مهاجران آبزی مانند پلیكان پاخاكستری، عقاب دریایی دم سفید، اردك مرمری و اردك طلایی بهشت زیبایی را در این گستره از میهن ما به وجود آورده است.



در میان این تالابها كه همگی دارای وضعیت نامناسبی هستند، شادگان وخیم‌ترین وضعیت را دارد.

تالاب شادگان با داشتن تنوع بالای جانوری و گیاهی كه در صورت حفاظت می‌توانست به یكی از مهمترین قطب‌های گردشگری ایران تبدیل شود، هم اكنون در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین فاضلاب ایران است.

تالاب شادگان در مسیر یكی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسیرهای کوچ پرندگان مهاجر قرار گرفته است. بسیاری از پرنده‌های مهاجر شمالی در كوچ سالانه خود از این تالاب به عنوان مقصد نهایی استفاده كرده و به زادآوری می‌پردازند.

تخریب این تالاب از زمانی آغاز شد كه در تابستان ۷٩ و پس از درگیرى در شهرستان آبادان و خرمشهر به دلیل شورى آب، مسئولان طرح توسعه نیشكر پساب هاى صنعتى طرح را به سمت تالاب شادگان هدایت كردند