امروزه تمام لپ تاپ ها از سنسور Reed استفاده می کنن . این سنسور در قسمت کناری کیبورد لپ تاپ قرار داره و یه آهن ربا هم حول و حوش نمایشگر لپ تاپ قرار میدهند.
دوستانی که لپ تاپ دارن قطعا می دونن می خوام در مورد چی صحبت کنم . قطعا دیدید وقتی که سرپوش یا درب لپ تاپ رو می بندید یه اتفاقی بالاخره می افته ، یا لپ تاپ خاموش میشه یا هایبرنیت میشه و یا اسلیپ میشه . حالا امروز اول از همه می خوام بگم که این سنسور درب لپ تاپ اصلا چیه و چجوری کار می کنه و در ثانی تنظیمات مربوط به بسته شدن درب لپ تاپ رو بگم تا اگه خواستید از شر خاموش شدن یا به خواب رفتن لپ تاپ بعد از بستن درب لپ تاپ خلاص بشید بدونید که باید چکار کنید .
Reed Switch چیست ؟
Reed Switch یک نوع کلید الکتریکی است که با استفاده از میدان مغناطیسی تحریک میشه و عملیات باز و بسته شدن کلید صورت میگیره . این کلید به صورت اتوماتیک کارش رو انجام میده ، بر خلاف بسیاری از کلید ها که باید با دست روشن و خاموش بشن ( مثل کلید لامپ ) ، Reed Switch به صورت الکترومغناطیسی عمل میکنه و احتیاجی به اعمال حرکت توسط دست نیست . شکل کلی Reed Switch مثل تصویر زیر هست .
شکل ظاهری Reed Switch
دوستانی که الکترونیک می خونن شماتیک Reed Switch به شکل زیر است .
شماتیک مداری reed switch
عملکرد سنسور درب لپ تاپ یا Reed Switch
اساس کار سنسور درب لپ تاپ یا همون کلید Reed ، تحریک مغناطیسی است . به این شکل که این کلید به صورت پیش فرض یا بازه یا بستس . حالا بسته به نوع کاربردی که ما می خواهیم در بازار موجوده . وقتی یک آهن ربا یا هر شی دیگه ای که میدان مغناطیسی تولید می کنه رو به سنسور درب لپ تاپ یا Reed Switch نزدیک کنیم کلید تغییر وضعیت میده .
همونطور که در شکل زیر می بینید Reed Switch دو تا پایه مغناطیس پذیر داره که در حالت عادی بازن و وقتی آهن ربا رو به سنسور نزدیک میکنیم کلید بسته میشه .
نحوه کار سنسور درب لپ تاپ
سنسور درب لپ تاپ در کجای لپ تاپ است ؟
قبلا که از این سنسور به شکل هوشمند در لپ تاپ ها نبود ، از یه کلید فشاری معمولی استفاده میشد به طوری که وقتی درب لپ تاپ بسته میشد کلید هم عمل می کرد و لپ تاپ به اسلیپ یا هایبرنیت می رفت . شکل زیر :
کلید تشخیص بسته شدن درب لپ تاپ
بعدها یعنی امروزه تمام لپ تاپ ها از سنسور Reed استفاده می کنن . این سنسور در قسمت کناری کیبورد لپ تاپ قرار داره و یه آهن ربا هم حول و حوش نمایشگر لپ تاپ قرار میدن . با بسته شدن درب لپ تاپ ، آهن ربا و سنسور به هم نزدیک میشن و کلید عمل می کنه . در شکل زیر مشخصه .
مکان قرارگیری سنسور درب لپ تاپ
در شکل زیر می تونید تصویر بزرگتر از مدار سنسور درب لپ تاپ رو ببینید . برای اینکه به صورت دستی بتونید عملکرد این سنسور رو تست کنید کافیه نقاط A و B رو به هم اتصال بدید . اون قطعه مشکی بزرگتره همون کلید مغناطیسی یا Reed Switch هست که داحل پکیج جاساز شده .
سنسور درب لپ تاپ بالای کیبورد – کنار لولا
از این تکنولوژی در گوشی های تاشو هم استفاده می کردن . اگه خاطر مبارک باشه صفحه گوشی به محض باز شدن درب ، روشن میشد .
تنظیمات بسته شدن درب لپ تاپ
خب خیلی ها می دونن و من برای اون دسته از دوستانی که نمی دونن می گم . الان اگه درب لپ تاپ تون رو ببندید یا هیچ اتفاقی نمیفته ، یا خاموش میشه یا هایبرنیت میشه یا اسلیپ . بستگی داره رو چه حالتی تنظیم شده باشه . حالا برای اینکه به تنظیمات مربوط به بسته شدن درب لپ تاپ دسترسی پیدا کنید به Control Panel برید و گزینه Power Option رو انتخاب کنید . در این قسمت باید تصویری مثل شکل زیر ببینید .
پنجره Power Options
برید تو قسمت Choosing what closing the lid does رو انتخاب کنید و در این قسمت شکل زیر رو می بینید که با استفاده از منوی کشویی می تونید تنظیم کنید که وقتی درب لپ تاپ رو می بندید چه اتفاقی بیفته .