دانشمندان سنگاپوري مادهاي کشف کردند که در بسياري از فرايندهاي الکتروشيميايي ميتواند جايگزيني براي گرافن گرانقيمت شود.
گرافن از تکلايههاي کربني که در يک شبکه کندوشکل قرار گرفتهاند تشکيل شده است. اين ساختارمنجر به ايجاد کاربردهاي الکتروشيميايي منحصر بهفردي در گرافن ميشود.
در حال حاضر هيچ روش موثري براي تهيه مقادير زياد از گرافن معرفي نشده و مطالعات وکاربردهاي الکتروشيميايي به استفاده از ساختارهاي مشابه گرافن که به طريق شيميايي اصلاح شدهاند محدود ميشوند. يکي از اين ساختارهاي مشابه، اکسيد گرافني است که به طريق گرمايي احيا شده است. اين ترکيب خصوصيات مشابهي با گرافن خام دارد و فرآيند توليد آن سادهتر است اما هنوز وقتگير و پرهزينه است. |
|
|
کربن بي شکل و اکسيدگرافن گرما کاهيده از نظر خصوصيات الکتروشيميايي بسيار مشابه هستند. |
|
کربن بيشکل، آلوتروپ ديگري از کربن است و نوعي از آن بهنام کربن سياه ارزانتر بوده و توليد اکسيد گرافن گرما کاهيده از آن آسانتر است. ساختار اوليه کربن سياه شبيه اکسيد گرافن گرما کاهيده است.
محققان دانشگاه نان يانگ تفاوت در خصوصيات اين دو گونه را با استفاده از روشهاي طيفسنجي و الکتروشيميايي بررسي و ادعا کردند که در بسياري از کاربردها از جمله کاربردهاي صنعتي استفاده از کربن بيشکل بهجاي اکسيد گرافن مفيدتر خواهد بود.
آنها همچنين دريافتند که خصوصيات الکتروشيميايي کربن بيشکل و اکسيد گرافن گرما کاهيده بسيار مشابه هستند و اين گونه گرافن هيچ مزيتي نسبت به کربن بيشکل بهعنوان الکترود ندارد. بنابراين کربن بيشکل ميتواند جايگزين گرافن شود بدون اينکه عملکرد آن کاهش يابد.
اين گروه تحقيقاتي اکنون در حال بررسي خصوصيات اکسيد گرافن هستند. هدف آنها بهدست آوردن تاثير روش تهيه در ويژگيهاي نهايي مواد است. |