/شكست انحصارخارجي درتركيبات مهم شيميايي صنعتي/
رييس پژوهشگاه شيمي ومهندسي شيمي خبرداد:
موفقيت محققان ايران درتوليد نيمه صنعتي مواداوليه تركيبات ارگانوسيليكونسرويس: پژوهشيخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
1388/08/12
11-03-2009
1335
8806-00014: كد خبر
سرويس: پژوهشي
رييس پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي از پيوستن ايران به جمع معدود كشورهاي صاحب دانش فني توليد تركيبات پايه ارگانوسيليكون خبر داد.
دكتر سيد محمد بلورچيان در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: محققان اين پژوهشگاه موفق شدهاند با كسب تكنولوژي ساخت مواد اوليه تركيبات انرگانوسيليكون در حد نيمه صنعتي تمام مواد پايه ارگانوسيليكون را با يك راكتور چند منظوره جهت بينياز كردن كشور از مواد ارگانوسيليكون بسازند. بدين ترتيب پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي، تكنولوژي و دانش فني ساخت تركيبات پايه صنايع اورگانوسيليكون را در اختيار دارد كه پايه و اساس سنتز تمام تركيبات اورگانوسيليكون به شمار ميرود.
پايهگذار تحقيقات شيمي سيليكون در كشور خاطرنشان كرد: ارگانوسيليكونها كاربرد صنعتي وسيعي دارند به عنوان مثال روغنهاي سيليكون 80 ــ تا 300 درجه سانتي گراد پايدار هستند كه اين مزيت كاربرد صنعتي وسيعي به اين روغنها ميدهد، مثلا در صنعت هواپيمايي روغني كه در هواپيماها مورد استفاده قرار ميگيرد، روغن سيليكون است كه انتقال انرژي و سرد كردن موتور هواپيما را انجام ميدهد .
دكتر بلورچيان با بيان اين كه سيليكونها خصوصيات جالبي هم دارند، تصريح كرد: قطعه سيليكون هيچ وقت خيس نميشود، يعني اين كه آب نميتواند بر روي سيليكون تاثير بگذارد، از اين رو دستگاههاي انتقال خون از سيليكون ساخته ميشود تا هنگام انتقال، بدنه دستگاه به خون افراد آغشته نشود.
به گفته وي، جداره خارجي فضاپيماها نيز از سيليكون ساخته ميشود تا ضمن اصطكاك با هوا ذوب نشود.
اين چهره ماندگار شيمي كشور كه طي 40 سال تحقيق در حوزه شيمي سيليكون، بيش از 150 مقاله در سطح بينالمللي و بيش از 176 پتنت در سطح جهاني ارائه كرده است با اشاره به دستيابي محققان پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي به دانش فني مواد پايه سيليكون و توليد اين تركيبات در مقياس نيمه صنعتي، هدف از اين تحقيقات را خودكفايي در تامين مواد اوليه شيميايي پرمصرف در صنعت عنوان و خاطرنشان كرد: در صدديم كه با توسعه تحقيقات در حوزه شيمي سيليكون، مواد پايه و اساسي را خودمان سنتز كنيم، يعني به طور مستقيم از سيليكون به مواد پايه ارگانوسيليكون برسيم.
وي با اشاره به كاربردهاي دارويي و عدم سميت سيليكونها تصريح كرد: در حال حاضر محققان پژوهشگاه درصدد سنتز تركيبات سيليكوني داروها هستند كه تحقيقات آن در پژوهشگاه ادامه دارد.
اين استاد برجسته شيمي در پايان، پژوهشگاهها را مولود انقلاب اسلامي خواند و تصريح كرد: اين پژوهشگاهها هر كدام در يك زمينه خاص فعاليت ميكنند و نبايد كمتر از دانشگاهها مورد توجه قرار گيرند.