فلفل قرمز و پیشگیری:
فلفل از دیرباز بصورت تازه (سرشار از ویتامین ث) و خشک شده در ادویه توسط مردم مورد مصرف بوده است. این سوزاننده کوچک می‌تواند بواسطه ویتامین ث و اثرات ضد درد و التهابی که دارد از بروز
* علائم ارتروز و رماتیسم
* سرماخوردگی
جلوگیری نماید.


فلفل قرمز (Capsicum annuum (Paprika
خانواده:

سیب زمینی Solanaceae


مشخصات:
گیاهی است یکساله با ریشه اصلی و ساقه افراشته و منشعب که تا ارتفاع حدود یک متر میرسد. گلها با دمگل کوتاه در محور انشعابات کوتاه ساقه قرار دارند، جام گل فنجانی و دارای 5 گلبرگ سفید رنگ میباشد. میوه سته‌ای آویزان و به اشکال مختلف که به سه رنگ قرمز، سبز و زرد می‌باشد و نوع قرمز دارای اثرات داروئی میباشد.
زمان جمع آوری میوه در ماههای مرداد و شهریور می‌باشد.


پراکندگی:
بومی نواحی حاره ای قاره امریکای جنوبی میباشد و در اغلب نقاط اروپا کاشت می‌شود.
در بسیاری از مناطق ایران کاشت می‌شود.


بخش‌های مورد استفاده:
میوه


ترکیبات شیمیایی:
* کاپسایسینCapsaicine

* کاپسوروبینCapsorobin
* کاروتنCaroten
* لوتئین
* ویتامینC (در میوه تازه) B1 ، B2 و E از مهمترین مواد موثره میباشند.


خواص:
ضد درد: بطور موضعی اثرات ضد درد خود را بواسطه کپسایسین با تحریک اختصاصی فیبرهای C بدون میلین اعصاب آوران که منجر به تخلیه ذخایر ماده P شده و موجب کاهش یا توقف انتقال محرک‌های دردناک از فیبرهای اعصاب محیطی به مراکز بالاتر میشود، اعمال می‌کند.


ضد التهاب: بواسطه تحریک جریان خون موضعی منجر به رفع سریعتر التهاب می‌گردد.


مقوی معده: منجر به افزایش ترشح شیره معده می‌گردد.


رفع سوء هاضمه: با بهبود ترشحات معده و افزایش حرکات دودی روده منجر به بهبود هضم می‌گردد.


رفع دریازدگی:
احتمالا" با افزایش حرکات دودی روده از برگشت غذا و تهوع حین دریازدگی جلوگیری می‌کند.


ضد تصلب شرائین: بواسطه اثرات رقیق کنندگی Fibrinolytic از تصلب شرائین جلوگیری می‌کند.


موارد مصرف:

پیشگیری:
سکته مغزی و قلبی: با اثرات فیبرینولیتیک از بروز تصلب شرائین و در نتیجه سکته مغزی و قلبی جلوگیری می‌کند.{(خوراکی) کمکی}


دریازدگی: با افزایش حرکات طبیعی روده از بروز دریازدگی جلوگیری می‌کند.{(خوراکی) کمکی}


درمان:
درد مفاصل: در آرتروز بخصوص در افراد مسن بواسطه کاهش تعداد پیام‌های درد از موضع و نیز کاهش التهاب منجر بهبود درد مفصل می‌گردد.{(موضعی) کمکی}


التهاب مفاصل: با افزایش جریان خون موضعی منجر به دفع سریعتر عوامل التهابی از موضع گردیده و التهاب مفصل را کمتر می‌نماید. {(موضعی) کمکی}


رماتیسم: با دو مکانیسم فوق به درمان رماتیسم کمک میکند.{(موضعی) کمکی}


دریازدگی: از حرکت خلاف جهت روده که منجر به استفراغ میشود جلوگیری کرده لذا علائم دریازدگی را کاهش می‌دهد.{(خوراکی) کمکی}


دردهای بعد از زونا: دردهای عصبی که بعد از بهبود زونا در محل ضایعات پوستی باقیمانده، را بهبود می‌دهد{(موضعی) کمکی}


دردهای عصبی بیماران دیابتی Diabethic Neuropathy: دردهای اندام انتهائی که در بیماران قندی پس از 5-10 سال بروز می‌کند، با مصرف فلفل قرمز کاهش می‌یابد.{(موضعی) کمکی}


موارد احتیاط و منع مصرف:

* بدلیل احتمال ایجاد گرفتگی حاد در مجاری تنفسی مصرف استنشاقی فلفل قرمز ممنوع است.
* مصرف مقادیر زیاد بصورت خوراکی می‌تواند در افراد آسمی علائم تنفسی را تشدید نماید.
* مصرف موضعی در پوست آسیب دیده و نزدیک چشم مجاز نمی‌باشد.
* دراولین بار مصرف موضعی بهتر است که به مقدار کم مصرف شده و در موضع ماساژ زیادی داده نشود.
* بدلیل افزایش ترشح اسید معده حین مصرف فلفل، در کسانیکه زخم معده دارند، مصرف خوراکی آن می‌تواند با تحریک موضعی و نیز افزایش احتمال رقت خون، منجر به خونریزی گردد.
* بدلیل تحریک حرکات دودی روده، مصرف فلفل درکسانیکه بیماری روده تحریک پذیرIBS دارند، مجاز نمی باشد.
* خطر بروز سرطان معده و کبد در کسانیکه مصرف خوراکی بطور افراطی دارند، بیشتر از افراد عادی است.


تداخلات داروئی:
* در مصرف خوراکی توام با تئوفیلین Theophiline جذب دارو افزایش می‌یابد.
* زمان القاء خواب با هگزوباربیتال و غلظت خونی این دارو در مصرف حاد عصاره فلفل افزایش و در مصرف مداوم کاهش می‌دهد.
* در افرادی که سابقه زخم معده ندارند، مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز نیم ساعت قبل از اسپرین عوارض گوارشی-مخاطی دارو را کاهش می‌دهد.
* در کسانیکه داروهای مهار کننده انزیم مبدل انژیوتانسین ACEI,s مصرف می‌کنند (کاپتوپریل و انالاپریل) مصرف موضعی فلفل می‌تواند احتمال حساسیت دارو را که منجر به سرفه خشک می‌شود، را بالا می‌برد.


مصرف در دوران بارداری:
مصرف خوراکی در مقادیر کم مجاز است.


مصرف در دوران شیردهی:
مصرف خوراکی و موضعی در مقادیر کم مجاز میباشد.