حتی اگر بدانید که چطور باید گفت و گو را آغاز کرده و خوب صحبت کنید، باز هم انتخاب موضوع صحبت، کار دشواری است. برخی از موضوعات در بعضی از موقعیت ها نامناسب هستند و برخی دیگر حوصله دیگران را سر می برند. در این مقاله، برخی از موضوعاتی که گفت و گو را زنده نگاه داشته و در عین حال شما را سرگرم آن می کند، آورده شده اند.

با یک تعریف و تمجید واقعی شروع کنید

مثلا: «از کفش هایت خوشم آمده» یا «امروز سخنرانی ات عالی بود» یا «پیانو نواختن تو را دوست دارم». سعی کنید این تعریف و تمجید در رابطه با کاری باشد که طرف مقابل انجام داده نه شخصیت و ویژگی هایی که او دارد زیرا بدین ترتیب می توانید گفت و گو را با پرسیدن سوال در همین مورد ادامه دهید، مثلا: «کفش هایت را از کجا خریدی؟» یا «چطور یاد گرفتی آنقدر زیبا سخنرانی کنی؟» یا «پیانوزدن را از چه کسی یاد گرفتی؟». اما اگر مثلا به کسی بگویید چشم های زیبایی دارد، او فقط تشکر می کند و گفت و گوی شما به پایان می رسد.


حرف خانواده را پیش بکشید

ایمن ترین موضوع در این دسته، خواهر و برادر است. اگر با کسانی که دوران کودکی سختی را پشت سر گذاشته اند، از طرف والدین خود طرد شده اند یا پدر و مادر آنها به تازگی از دنیا رفته اند، درباره پدر و مادرشان صحبت کنید آزرده می شوند. موضوع کودک یا فرزند نیز برای کسانی که بچه دار نمی شوند، در این مورد با هم اختلاف نظر دارند، هنوز همسر یا موقعیت مناسب ازدواج را پیدا نکرده اند می تواند ناراحت کننده باشد. پس فقط درباره خواهر و برادر سوال بپرسید:

-خواهر یا برادری داری؟ چند تا؟

-اسم خواهر یا برادرت چیست؟

-چند سال دارند؟

-شغل شان چیست؟ (این سوال را می توانید بر اساس سن و سال آنها تغییر بدهید. مدرسه یا دانشگاه می روند؟ سر کار می روند؟ و...)

-به هم شبیه هستید؟

-اخلاق و رفتارتان مثل هم است؟

-همچنین می توانید تحقیقات سال 2008 را مثال بزنید که در آن گفته شده فرزند اول خانواده از بهره هوشی بالاتری نسبت به سایر فرزندان برخوردار است اما فرزندان کوچکتر در سایر ابعاد زندگی – مانند ورزش یا هنر – مهارت های بیشتری از خود نشان می دهند. اگر خواهر یا برادر دارید می توانید جملاتی مانند این را بگویید: «این در مورد خانواده من صدق می کند یا صدق نمی کند، در مورد شما چطور؟»


درباره سفر سوال کنید

از طرف مقابل بپرسید تا به حال به کدام مناطق سفر کرده است؟ حتی اگر او هرگز از زادگاه خود بیرون نرفته است می توانید از او بپرسید دوست دارد به کجا سفر کند.

-اگر موقعیتی برای سفر به خارج از کشور پیش بیاید دوست داری به کدام کشور سفر کنی؟

-از تمام شهرهایی که به آنها سفر کرده ای، کدام یک را دوست داشته ای؟

-آخرین باری که مرخصی گرفتی به کجا سفر کردی و چطور بود؟

- بهترین یا بدترین سفر یا تعطیلاتی که پشت سر گذاشته ای کدام بوده است؟



درباره غذا و نوشیدی پرس و جو کنید


غذا موضوع بهتری برای صحبت کردن است. مراقب باشید گفت و گوی شما به سمت موضوعاتی مانند رژیم غذایی طرف مقابل، اینکه چطور وزن کم می کند و ... کشیده نشود. این می تواند گفت و گو را به جای باریک بکشاند.

-بپرسید: «اگر می توانستی تا آخر عمر فقط یک نوع غذا بخوری، کدام غذا را انتخاب می کردی؟»

-غذای موردعلاقه ات چیست؟

-وقتی برای صرف غذا بیرون می روی دوست داری به کجا بروی؟

-به آشپزی کردن علاقه داری؟

-شیرینی مورد علاقه ات چیست؟

-بدترین رستورانی که تا به حال رفتی کدام بوده است؟


درباره شغل او سوال کنید


این مورد بسیاری مشکل است. مراقب باشید ممکن است او فکر کند چشم به مال و اموال او دوخته اید یا گفت و گوی شما شبیه مصاحبه استخدامی شود. بازهم اگر می توانید، با دقت از پس این مرحله برآیید و مختصر و مفید سخن بگویید (و بر سر اینکه شغل شما بهتر است یا نه بحث نکنید). اینها شروع خوبی هستند:

-شغل اولت چه بوده است؟

-رئیس مورد علاقه ات در گذشته چه کسی بوده و چرا؟

-وقتی کودک بودی دوست داشتی چه کاره شوی؟

-بهترین چیزی که در این شغل دوست داری چیست؟

-اگر مساله پول نبود، اما بازهم مجبور بودی کار کنی، شغل رویایی ات چه بود؟



از علایق و سرگرمی های طرف مقابل سر در بیاورید


این همان جایی است که گفت و گوی شما خصوصی می شود. این به خود شما بستگی دارد که گفت و گوی خود را از این سوالات هم فراتر ببرید یا نه. فقط همیشه یادتان باشد مثبت باشید، سوال بپرسید و ارتباط برقرار کنید.

-در اوقات فارغت چه کار می کنی؟

-چه نوع موسیقی گوی می کنی؟

-چه نوع فیلمی تماشا می کنی؟

-برنامه تلویزیونی مورد علاقه ات کدام است؟

-بازی مورد علاقه ات چیست؟



منبع:
مجله موفقیت