خبر آنلاین : به نوشته میراث آریا ،کوهها از مهمترین دلایل جذب گردشگران هستند و مناظر حیرت انگیزشان با وجود کولاکهای شدید و حتی شرایط بد آب و هوایی کوه نوردان را مجذوب میکنند.آنها زندگیشان را به مخاطره می اندازد تا به نوک قله برسند. میزان خطرناکی کوهها باعث مهیج شدن سفر گردشگران بخصوص کوهنوردان سایر کشورها میگردد. به همین منظور محققان میزان خطرناکی کوههای مهم جهان را مورد بررسی قرار داده و پنج کوه خطرناک جهان را به شرح ذیل معرفی کردهاند.
1- آناپورنا، نپال
آناپورنا با ارتفاع 8091 متر، دهمین کوه مرتفع جهان است که میزان چهل درصدی خطر، آن را از نظر آماری به خطرناکترین کوه برای صعود کوه نوردان تبدیل کرده؛ چنانکه از سال 1950 که برای اولین بار فتح شد تا کنون 130 نفر موفق به فتح آن شده و 53 نفر در تلاش برای رسیدن به قله آن جان باختهاند.
2- کا2، پاکستان، چین
کا2 از رشته کوههای قره قورم معروف به کوه درنده، 8611 متر ارتفاع داشته، دومین کوه مرتفع جهان و همچنین یکی از خطرناکترین آنهاست، چنانکه آسانترین مسیر صعود، کوه نوردان را مستلزم عبور از یخچالهای طبیعی پیچیده، بالارفتن از صخرههای پرشیب و گذشتن از مسیر پوشیده از ستونهای یخی می کند که ممکن است هر لحظه فرو بریزند. میزان خطر در این مکان هم بسیار بالاست و از هر چهار نفری که به قله رسیدهاند، یک نفر در تلاش برای صعود جان باخته است.
3- نانگاپاربات، پاکستان
نانگاپاربات با ارتفاع 8126 متر نهمین کوه مرتفع جهان و از نظر دشواریهای صعود با کوه کا2 در رقابت است که برای فتح آن باید از شیار باریکی به سمت قله حرکت کرد. وسیعترین دامنه روی زمین با ارتفاع 4600 متر از پایه کوه، روپال نام دارد که در قسمت جنوبی نانگاپاربات واقع شده و همین ویژگی و میزان دشواری در صعود باعث شده در میان کوه نوردان "آدمخوار" نام بگیرد.
4- کانجنجونگا، نپال، هند
کانجنجونگا با 8586 متر ارتفاع سومین کوه مرتفع جهان نام گرفته و عواملی مانند بهمن و شرایط بد آب و هوایی باعث کاهش میزان خطر آن در گذر زمان شدهاند. این کوه برای اولین بار در سال 1955 توسط یک گروه اعزامی انگلیسی فتح شد ولی آنها با احترام به عقاید قبایل محلی و به منظور مقدس شمردن قله آن را بطور کامل فتح نکردند و از آن پس تیمهای کوهنوردی از این سنت پیروی کرده و چند متری پایین تر از قله توقف میکنند.
5- ایگر، سوئیس
صخره نوردان دامنه شمالی کوه ایگر، با نام نوردلند را به دلیل خطرات و دشواریهایش به خوبی میشناسند. این کوه با ارتفاع 3970 متر، برای اولین بار در سال 1938 فتح شد و از آن پس دامنه شمالیاش گردشگران و صخره نوردانی که آن را مرلند یا دیوار مرگ مینامیدند مجذوب خود کرده است. کوهی با ویژگیهای منحصر به فرد که اگرچه در مقایسه با رقبایش از درجه خزر کمتری برخوردار است اما لحظه به لحظه صعود آن اضطرابی خاص را در دل کوهنوردان به وجود میآورد.