بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 7 از مجموع 7

موضوع: روستای الکترونیک

Hybrid View

  1. #1
    pnugirl
    • n/a

    پیش فرض روستای الکترونیک

    قرنی که گذشت به عصر صنعتی معروف بود و آن به خاطر وجود صنایع بزرگ و کوچکی بود که انسان را از عصر ما قبل آن یعنی عصر سنتی جدا می کرد. در عصر صنعتی انسان با استفاده از تکنولوژی ماشینی به تولید انبوده رسید و توانست مواد اولیه را در جهت رفع نیازهای خود تغییر شکل داده و از آن ها استفاده کند.
    فناوري ارتباطات و اطلاعات يكي از مهمترين دستاوردهاي پيشرفت تكنولوژي است كه قرن 21 را به نام عصر «انفجار اطلاعات» لقب داده است . برخی از اقتصاددانان مدعی هستند که تاثیر فناوری اطلاعات بر جوامع بشری دست کمی از انقلاب صنعتی نداشته و حتی از گسترش روز افزون اطلاعات و کاربرد ان که دستاورد تکنولوژیهای اطلاع رسانی به عنوان انقلاب صنعتی چهارم یاد میکنند. درواقع در عصر اطلاعات انقلاب دیگری به کمک انسان ها آمده است و آن انقلاب ict است که باعث می شود معضلات تکنولوژی های قبلی را حل نماید. این معضلات همان فاصله های زمانی و مکانی در انتقال اطلاعات است که مانع کارایی بیشتر منابع انسانی و منابع ساخت دست آن است. Ict در عين حال كه مولود پيشرفت علم و تكنولوژي است خود نيز در توليد و گسترش فناوري علوم، نقش بي بديلي را ايفاء مي نمايد.
    دولت الکترونیک به دنبال ارائه خدمات مستقیم به مخاطبین خود است. این مخاطبین ممکن است شهروندان جامعه، بنگاه های اقتصادی و یا حتی موسسات دولتی باشند. از این طریق خدمات دولتی به صورتی کارا و بدون اتلاف زمان انجام می پذیرد. روستاهای الکترونیکی که در آن ها روستا نشینان به خدمات دولت الکترونیک دسترسی دارند و ضمنا می تواند فعالیت های خود را از طریق شبکه جهانی اینترنت انجام دهند نمونه بارزی از پیشرفت فناوری اطلاعات در یک کشورند. در این مقاله سعی شده است که به روستاهای الکترونیک و نمونه بارزی از آن در ایران، روستای قرن آباد، پرداخته شود.
    مشكلات جامعه شهري روز به روز در حال افزايش است و معضلات شهرنشيني، شرايط دشواري را براي زندگي انسان‌ها به وجود آورده است. اگر چه پيشرفت‌هاي اقتصادي و فناوري همگي در راستاي تسهيل نظام اجتماعي افراد در يك جامعه حاصل مي‌شود، ‌اما همين عوامل موجب شده‌اند تا انسان امروز از زيبايي‌ها و امكانات طبيعت بي‌بهره مانده و به نوعي شاهد مشكلات فكري و روحي انسان شهرنشين امروزي باشيم. شايد آرزوي اغلب افراد شهرنشين اين باشد كه همانطور كه از زيبايي‌هاي طبيعت بهره‌مند مي‌شود،‌به فناوري‌هاي نو و پيشرفت‌ها علمي نيز دسترسي داشته باشد. در هزاره سوم و با ورود ابرازهاي ارتباطي و اطلاعاتي خدمات گوناگوني در اختيار روستاييان قرار مي‌گيرد. درروستاي الکترونیک افراد علاوه بر بهره‌مندي از طبيعت به فناوري‌هاي نوين نيز دسترسي دارند.
    در این مقاله بر آن شدیم تا شرح و توصیفی هرچند مختصر از روستای الکترونیک ارائه دهیم و نمونه هایی از آن را در میهن عزیزمان بیان کنیم.

  2. #2
    pnugirl
    • n/a

    پیش فرض

    زندگی الکترونیک

    در هزاره سوم رفته رفته سبک جدیدی از زندگی در حال شکل گیری است. این سبک حاصل سیطره گسترده دنیای دیجیتال بر ابعاد مختلف تحولات اجتماعی و سیاسی است.
    این زندگی اولین تجربه زندگی بشر است که از دیرباز راه تکامل را پیموده و از اجتماعات اولیه که با علامت و خط اطلاعات را منتقل می کردند تا اینکه در هر دوره ای متحولی شده تا اینکه در اعصار دیگر با رام کردن حیوانات اطلاعات (data) را منتقل کرده و بعد از آن در عصر صنعتی (Industry Age) با استفاده از ماشین این کار سریع تر شد. در عصر جدید الکترونیک جای همه آن ها را گرفته است.
    عصر اطلاعات (Information Age) با آنکه سالیانی از پیدایش آن نمی گذرد، موجب گسترش نظریه دهکده جهانی (World Village) شده است. در سرتاسر جهان خصوصا کشورهای پیشرفته سبک زندگی انسان ها بر اثر استفاده از ابزارهای عصر اطلاعات تغییر یافته است به طوری که در برخی از کشورها که از لحاظ فناوری اطلاعات در سطح پیشرفته ای می باشند نظریه زندگی الکترونیک مطرح شده است.
    در این سبک از زندگی فضا (Space) و زمان (Time) درهم نوردیده می شود و انسان ها در هرجایی که هستند می توانند با استفاده از این فناوری به آسانی به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کنند. بخش اعظمی از این کارها را که باید قبلا مسافت ها طی می شد و روزها سپری شده تا انجام شود، حالا با استفاده از فناوری اطلاعات به راحتی و در کوتاه ترین زمان انجام می شود و نیاز به حضور فیزیکی ندارد.

  3. #3
    pnugirl
    • n/a

    پیش فرض

    روستا

    روستا عمدتاً یک واحد همگن طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و کالبدی است که از یک مرکز جمعیت و محل کار و سکونت با حوزه و قلمرو معین ثبتی و عرضی مستقل تشکیل می شود و اکثر ساکنان آن به طور مستقیم به یکی از فعالیت های اصلی زراعی، دامداری، باغداری، صیادی، صنایع روستایی و یا ترکیبی از این فعالیت ها اشتغال دارند و پیوند فرهنگی و اجتماعی عمیقی ما بین اعضای جامعه آن برقرار است.

  4. #4
    pnugirl
    • n/a

    پیش فرض

    روستای الکترونیکی

    روستاي الكترونيكي، روستايي است كه موج فناوري اطلاعات و ارتباطات،‌ چهره آن را دگرگون كرده به نحوي كه كاربردهاي الكترونيكي در زندگي مردم روستا به طور كامل مشهود است. در اين گونه روستاها، مردم به كاربردهاي مختلف فناوري اطلاعات از جمله دولت الكترونيكي، تجارت الكترونيكي و آموزش الكترونيكي دسترسي داشته و امور روزانه خود را در زمينه‌هاي كشاورزي، دامداري و داد و ستد از طريق سيستم‌هاي الكترونيكي انجام مي‌دهند. در واقع روستاي الكترونيكي نقطه دسترسي روستاييان به جهان خارج است.
    هدف اصلی از ایجاد و توسعه دفاتر آی سی تی روستایی این بوده است که اولا خدمات و کاربردهای بانکداری ‏الکترونیکی را در روستا ها ترویج کنند تا با این عمل روستاییان مجبور نباشند برای انجام عملیات محدود به ‏شهرها مراجعه کنند. این کار از مهاجرت روستاییان به شهرها می کاهد زیرا امکان دسترسی آنها را به امکانات ‏مالی گسترش می دهد. دوم این که دفاتر‏‎ ‎آی سی تی خدمات پُستی را برای روستاییان تسهیل کرده است، به گونه ‏ای که آنها بتوانند محصولات خود را دربسته بندی های کوچک در این دفاتر به فروش برسانند. سومین هدف موثر ‏این دفاتر خدمات ‏it‏ بوده است. به نحوی که این دفاتر به عنوان پیشخوان دولت باشند و روستاییان بتوانند از این ‏طریق خدمات دولتی را دریافت کنند. یعنی بتوانند از طریق دفاتر‎ ‎آی سی تی به سرویس های مختلف ادارات و ‏سازمان های مختلف دولتی متصل شوند. مثلا از طریق اداره کشاورزی بتوانند کود و سم و امکانات دیگر را ‏دریافت کنند. یا از ترویج کشاورزی بتوانند خدمات آنلاین ترویج کشاورزی را دریافت کنند. تصور کنید که یک روستایی به این دفاتر ‏مراجعه کند و از طریق اینترنت مراحل کاشت، داشت و برداشت یک محصول را به او نشان دهند. و یا این که ‏بازارهای فروش را بتوان به راحتی به آنها نشان دهند تا بتواند ازطریق این دفاتر محصولات خود را به فروش ‏برساند.‏‎ ‎این خود به طور قطع و یقین موجب ارتقاء کیفیت زندگی افراد روستا نشین می شود.
    بچه های روستایی می توانند ‏از طریق دفاتر‎ ‎آی سی تی روستایی به صورت مجازی دردانشگاه های پذیرفته شده تحصیل کنند. بنابراین این دفاتر علاوه بر ارایه خدمات اطلاع رسانی، که در توسعه هزاره سوم نقش آفرین ‏است، فضایی را فراهم کرده که از نظر اقتصادی و فرهنگی زمینه های خوبی را برای رشد روستاها فراهم ‏آورده است.
    دفاترتوسعه آی سی تی روستایی در مجموع با چالش هایی مواجه هستند که یکی از بزرگ ترین این چالش ها این ‏است که دولت الکترونیک در کشور ما هنوز تحقق پیدا نکرده است. تقریبا اکثرادارات و سازمان های دولتی هنوز ‏خدمات آنلاین( برخط) ندارند، در نتیجه نمی توانند در دفاتر آی سی تی روستایی سرویس بدهند. اگر ما مثلا کنکور ‏را در نظر بگیریم که به صورت برخط شده است شاهدیم که در دفاتر آی سی تی روستایی ثبت نام برای کنکور ‏به راحتی انجام می شود. یا برخی از سرویس هایی که درحال حاضر در کشور ما ایجاد شده است در دفاتر ‏روستایی هم به سهولت انجام می شود. این نشان می دهد که مهمترین اشکال و چالش در ارایه نشدن خدمات ‏الکترونیکی و آن لاین نبودن دستگاه های دولتی است.
    چالش و مشکل دوم، بحث پهنای باند است؛‏‎ ‎متأسفانه حتی اگر روستاها هم بخواهند دفاتر فعالی داشته باشند، و به ‏روستاییان - که معمولا افراد بی سواد یا کم سوادی هستند - مطالب به صورت تصویری آموزش داده شود، یا از ‏طریق ویدیویی فیلم هایی باشد که بتوان از طریق اینترنت مشاهده کرد، پهنای باند اندک این اجازه را به ما نمی ‏دهد. مثلا به دامداری که می خواهد گاو پرورش دهد نشان دهند که مراحل پرورش و بهره برداری از دام چگونه ‏است، اینها را نمی شود با نوشتن و گفتن به روستاییان آموزش داد.
    مساله دیگری که روند فعال شدن و توسعه دفاترآی سی تی روستایی را به چالش کشیده است، نبود برنامه ای ‏جامع برای اپراتورها و یا کسانی است که این دفاتر را اداره می کنند. به عنوان مثال در شرکت های مشابه دفاتر ‏توسعه آی سی تی روستایی در هند، به اپراتورهای این دفاتر به صورت سوبسید، دولت حقوق می دهد. در آنجا ‏دولت به مدت ۵ سال هزینه ارایه خدمات و سرویس ها و حتی ساختن ساختمان این دفاتر را برعهده گرفته و بعد ‏تحویل بخش خصوصی داده و قرار شده است که بعد از ۵ سال به تدریج این دفاتر به سمت خودکفایی و ‏خودگردانی گام بردارند. اما در ایران متأسفانه به نیروی انسانی این دفاتر خدمات خوبی داده نمی شود و این خود ‏تبدیل به یک چالش شده است. نیروها ی این دفاتر، طبق برنامه ای که ما تعریف کرده بودیم، قرار بود از افراد ‏متخصص و کارآمد باشند اما شاهدیم که نیروهایی که در این دفاتر کار می کنند عموما تجربه و دانشی در این ‏زمینه ندارند. این خود انگیزه ای برای کاهش استفاده از این دفاترشده است.‏
    در مجموع می توان گفت که نقش توسعه این دفاتر، هم از لحاظ فرهنگی و هم از نظر اقتصادی، می تواند در ‏روستاها تاثیر بسزایی بگذارد و باعث ارتقای کیفیت زندگی روستاییان شود. از طرفی نبود برنامه ای منسجم در ‏سیستم های دولتی باعث شده است تا دفاتر نتوانند از پتانسیل های موجود شان استفاده کنند. همین دفاتر در ‏هندوستان به خوبی کار می کنند ولی در ایران شاهدیم که خود بیشتر تبدیل به چالش شده اند.

  5. #5
    pnugirl
    • n/a

    پیش فرض

    در چین...

    از آغاز سال 2005 میلادی، شهر های کو پیش از شهرهای دیگر چین برنامه توسعه تجارت کشاورزی الکترونیک را تنظیم کرده و با ایجاد شبکه های اینترنتی جامع تجارت کشاورزی ، خدمات اینترنتی همه جانبه ای را در اختیار کشاورزان می گذارد. ظرف دو سال اخیر، کشاورزان این شهر با بازدید از سایت ها ضمن آشنایی با تازه ترین خبرهای مربوط به فناوری کشاورزی، خبرهای اول تقاضای بازاری را نیز کسب می کنند. تجارت کشاورزی الکترونیک علاوه بر حل مشکلات کشاورزان در جریان تولید، در زمینه ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی نیز کمک کرده است. کشاورزان شهر های کو پی برده اند که هر کسی که به دانش و فناوری مسلط باشد، زودتر ثروتمند خواهد شد. در یون سین، همه کشاورزان با تجارت کشاورزی الکترونیک آشنا هستند. پس از ایجاد سایت ها، کشاورزان با خریدن رایانه ها از سایت کشاورزی بازدید می کنند تا اطلاعات مورد نیاز خود را پی گیری کنند.
    تجارت الکترونیک اطلاعات کشاورزی، اندیشه و شکل جدیدی از توسعه را برای کشاورزان معرفی کرده است. به این سبب می توان گفت که این نوع خدمات فقط یک فرم و یک سکو برای آنها نیست و هدف واقعی از این اقدام کمک به مدرنیزاسیون کارهای کشاورزی می باشد تا کارایی تولیدات کشاورزی ارتقا و هزینه های آن کاهش یابد. تجارت کشاورزی الکترونیک بسیار درخشان است.

  6. #6
    pnugirl
    • n/a

    پیش فرض

    سیستم های مورد نیاز روستای الکترونیک


    سیستم های محلی (Local System) فناوری اطلاعات و و اینترانت ها به خوبی می توانند پاسخگوی این نیاز باشند. شبکه منطقه ای محلی در اندازه ای محدود هستند، بدین معنی که در بدبینانه ترین جهش زمان انتقال و پیش بردن آگاهی است، ساخت جهش این آگاهی در استفاده معینی از انواع طرح ها اجازه می دهد که غیر از آن امکان ندارد. بنابراین مدیریت آن آسان است. انتقال تکنولوژی شبکه و استفاده از آن با یک کابل در هر کدام از سازمان هایی که وابسته هستند ممکن است، مانند بخش هایی از خط تلفن یک شرکت که فقط در مناطق روستایی استفاده می شود و سرعت آن نیز خوب است و خطای کمی ایجاد می کند.
    در روستاها اطلاعات مورد نیاز روستاییان و مدیران روستایی جمع آوری و به صورت online در شبکه قرار می گیرد. همچنین اطلاعات مورد نیاز مردم روستا از طریق همین شبکه ها جمع آوری و تحت نظارت فرمانداری مدیریت شده و در اختیارروستا قرار می گیرد و برخی از اطلاعات را نیز که مربوط به اماکن خاص، آداب خاص و جاهای دیدنی است و عناصری که ثابت و غیر قابل تغییر هستند از جمله عوامل طبیعی و خصوصیات مذهبی و تاریخی را می توان از طریق اینترنت در اختیار شبکه جهانی قرار داد و به جذب توریسم همت گماشت.

  7. #7
    pnugirl
    • n/a

    پیش فرض

    مزایای روستای الکترونیکی برای خانواده

    - فراهم آوردن خدمات اینترنت با کیفیت و سرعت بالا
    - فراهم آوردن کانال های آموزشی متفاوت و محیط آموزشی مادام العمر
    - بهبود زندگی مردم
    - ارائه خدمات یک مرحله ای و یکپارچه به خانواده
    - دسترسی 24 ساعته به خدمات شهری و روستایی
    - صرفه جویی در وقت و انرژی روستا
    - ایجاد زیر ساخت لازم برای توسعه آتی خانواده برای زندگی در جامعه اطلاعاتی
    - شفاف شدن امور مرتبط با خانواده
    - افزایش نظم در فعالیت های خانواده با استفاده از سیستم اطلاعاتی جامع
    - افزایش سطح آگاهی عمومی خانواده
    - نشر فرهنگ و عقاید خانواده به جامعه

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •