آب و هوای گرم برای كشت این گیاه مناسب می‌باشد. بادام زمینی گیاهی است یكساله دارای ساقه‌ای راست كه ارتفاع آن در حدود ۳۰ سانتی‌متر می‌باشد‌. برگ‌های آن مركب از دو زوج برگچه است گل‌های آن دو نوع متفاوت به رنگ زرد می‌باشد كه پس از تلقیح‌، دم گل خم شده و به سطح خاك می‌رسد و سپس به‌تدریج در خاك فرو رفته و میوه در داخل خاك تشكیل می‌شود‌. میوه بادام زمینی به طول تقریبی ۴ سانتی‌متر است و دارای پوسته شكننده به رنگ خاكستری مایل به زرد می‌باشد. بر روی پوسته یك تا سه برجستگی مشاهده می‌شود كه هر یك محل دانه‌ها را نشان می‌دهد. دانه بادام زمینی تقریباً مانند فندق به رنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شكل است. پوسته نازكی دانه را پوشانده كه به رنگ قرمز قهوه‌ای است.

تركیبات شیمیائی:
بادام زمینی دارای موادی مانند آراشین Arachin‌، كوناراشین Conarachin‌، چربی‌، پروتئین و ویتامین‌های مختلف است‌.
در صد گرم بادام زمینی بدون پوست مواد زیر موجود است :

آب ۶ گرم
پروتئین ۲۶ گرم
چربی ۴۸ گرم
مواد نشاسته‌ای ۱۶ گرم
كلسیم ۶۰۰ میلی گرم
فسفر ۴۰۰ میلی گرم
آهن ۲ میلی گرم
سدیم ۵ میلی گرم
پتاسیم ۶۷۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۱ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰/۱۵ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱۶ میلی گرم

بادام زمینی بسته به محل كشت آن بین ۴۰ تا ۵۰ درصد روغن دارد كه به‌نام روغن آراشید معروف است. این روغن از اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریك، اسید پالمتیك و اسیدهای چرب اشباع نشده مانند اسید لینوئكی تشكیل شده است. مقدار چربی‌های اشباع شده در روغن آراشید تقریباً ۳۰ درصد می‌باشد. برای تهیه روغن آراشید ابتدا پوسته آن را شكسته و دانه‌ها را جدا می‌كنند‌. سپس پوسته نازك قرمز رنگ را نیز خارج كرده و دانه‌ها را در ماشین‌های مخصوصی خرد كرده و به‌صورت خمیری درمی آورند و بعد آن را در دستگاه فشار ریخته و بدون استفاده از حرارت روغن آن را با فشار خارج می‌كنند كه به‌نام روغن فشار اول معروف است. برای به‌دست آوردن روغن فشار دوم، باقیمانده خمیر فشار اول را ابتدا با آب مخلوط كرده و می‌گذارند مدتی بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهیه می‌كنند‌. از باقیمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغنی به‌دست می‌آید كه به‌نام روغن فشار سوم معروف است و فقط به مصرف صابون‌سازی می‌رسد‌. روغن آراشید دارای بو و طعمی ملایم و به رنگ زرد روشن می‌باشد‌.

خواص داروئی:
بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعدل است. چون بادام زمینی دارای پروتئین می‌باشد بنابراین از نظر غذائی بسیار مهم است.
۱- برای تقویت ریه و طحال مفید است.
۲- كلسترول خون را بالا می‌برد.
۳- درد معده را از بین می‌برد.
۴- نرم‌كننده سینه است.
۵- سرفه خشك را برطرف می‌كند.
۶- شیر را در مادران شیرده زیاد می‌كند.
۷- ملین است.
۸- بسیار مقوی است.
۹- برای تقویت قوای دماغی مفید است.
۱۰- به هضم غذا كمك می‌كند.

طرز استفاده:
طرز تهیه كره بادام زمینی Peanut butter
۵۰۰ گرم بادام زمینی پوست كنده را با مقداری آب مخلوط كرده و بجوشانید تا كمی پخته شود (ولی له نشود) سپس ۴۰۰ گرم روغن نارگیل را به آن اضافه كرده و در داخل مخلوط‌كن برقی ریخته تا كاملاً به‌صورت كره درآید. سپس كمی نمك به آن اضافه كنید. كره بادام زمینی را می‌توان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه كرد. كافی است كه به‌جای روغن نارگیل آب اضافه كنید.

مضرات:
بادام زمینی با اینكه غذای بسیار مقوی و خوبی است به‌علت اینكه دارای روغن‌های اشباع شده می‌باشد كلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائین می‌شود‌. بنابراین آنهائی‌ كه دارای بیماری قلبی بوده و یا كلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خودداری كنند. اگر كره بادام زمینی می‌خرید دقت كنید كه تازه و از كارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی مواد بادام زمینی و یا كره آن در اثر عدم دقت در تولید، آلوده به قارچ سمی افلاتوكسین Aflatoxin می‌شود كه سرطان‌زا بوده و باعث سرطان كبد می‌شود.