یک متخصص زنان زایمان و نازایی گفت :«اسید فولیک برای تکامل سیستم عصبی مرکزی جنین اهمیت بالایی دارد و کمبود آن در دوران بارداری باعث نقص لولهی عصبی جنین و بیرون زدن نخاع و پردههای نخاعی از شکاف ستون مهرهها میشود.»
دکتر سهیلا رنجبر در گفتگو با خبرنگار سامانه خبری«سلامت نیوز»اظهار داشت:«ویتامینها و مواد معدنی نقش مهمی در فعالیتهای حیاتی بدن دارند از راه مواد غذایی ومکملها تأمین میشود.»
وی افزود:«ویتامینها نقش اساسی و کلیدی در عمل هضم و جذب مواد مغذی و کالریزا نظیر قند، چربی و پروتیینها دارد و در سلامت جنین و مادر نیز سهیم هستند.»
این متخصص زنان و زایمان و نازایی تصریح کرد:«ویتامینهای k، e، d و a محلول در چربی و در بافتهای چرب بدن و کبد ذخیره میشود ولیبه دلیل اینکه بدن نمیتواند ویتامینb و c ذخیره کند و دریافت کافی این ویتامینها در طول شبانه روز ضروری است.»
رنجبر گفت:«نیاز بدن برای دریافت ویتامین b1 در دوران بارداری افزایش مییابد و در گوشت قرمز، جگر حبوبات، سویا، جوانه گندم و برنج با پوست به وفور یافت میشود و این ویتامین نیز در درمان افسرگی، مشکلات عصبی، ضعف عضلانی و آفت دهان مفید است.»
وی ادامه داد:«اسید فولیک یا ویتامین b9 جزء خانواده b کمپلکس و با ویتامینهای c و b12 باعث تجزیه و تشکیل پروتیینهای جدید میشودهمچنین این ویتامین برای تولید و سلامت گلبول قرمز خون نقش حیاتی دارد و کمبود شدید آن به نوعی کم خونی میانجامد.»
این متخصص زنان زایمان و نازایی اظهار داشت:«اسید فولیک برای تکامل سیستم عصبی مرکزی جنین اهمیت بالایی دارد و کمبود آن در دوران بارداری باعث نقص لولهی عصبی جنین و بیرون زدن نخاع و پردههای نخاعی از شکاف ستون مهرهها میشود.»
رنجبر تصریح کرد:«برای پیشگیری از این بیماری مصرف قرصهای حاوی اسید فولیک و مواد غذایی غنی از این ویتامین نظیر حبوبات، مرغ و غذاهای دریایی، میوههای ترش و گیاهان سبز نظیر لازم و ضروری است.»
وی افزود:«ویتامین a در تقویت قوه بینایی و دید چشم، درمان آکنه، رشد مو، ناخن، دندانها، استخوانها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن لازم و حیاتی است و در لبنیات، روغن ماهی، جگر، کره، هویج، زردآلو، گوجه فرنگی به وفور یافت میشود.»
این متخصص زنان زایمان و نازایی بیان داشت:«زیاده روی در مصرف این ویتامین به سقط جنین و تولد نوزاد معیوب منجر میشود و به دلیل ذخیره بالا در بدن، به هیچ عنوان نباید خویرانه از مکمل این ویتامین استفاده کرد.»
رنجبر گفت:«ویتامین d یا ویتامین نورخورشید برای جذب کلسیم،فسفر و تراکم استخوانها ضروری است و در ماهی غزل آلا، روغن ماهی، شیر ماکارونی، تخم مرغ و غلات غنی شده وجود دارد و البته آفتاب میزان ویتامین d مورد نیاز بدن را تأمین میکند و خانمهای باردار به طور میانگین باید 15 دقیقه در آفتاب قدم بزنند.»
وی ادامه داد:«ویتامین c نیز باعث بهبود زخمها، شکستگی استخوان، سلامت دندانها،افزایش جذب آهن و تقویت سیستم ایمنی میشود ولی مصرف بیش از اندازه آن با جذب ویتامینb12 که برای ذخیره و تولید شیر ضروری است تداخل پیدا کرده و ابتلا به بیماریهای اسهال و سنگ کلیه را افزایش میدهد.»
این متخصص زنان زایمان و نازایی با بیان اینکه،مصرف 70 میلی گرم از این ویتامین در روز و دوران بارداری ضروری است و در مرکبات به وفور یافت میشود اظهار داشت:«ویتامین k علاوه بر بهبود انعقاد خون و نرمی ماهیچهها در تنظیم و جذب کلسیم و تراکم استخوانها نقش دارد و کلم برگ، کاهو، اسفناج کلم بروکلی سیب، انگور منبع خوبی از این ویتامین است.»
وی خاطر نشان کرد:«همچنین ویتامین e در بهبود گردش خون، کنترل سیستم انعقادی، تنظیو و تولید هورمونها در بدن مفید است در جوانه گندم، تخم مرغ، شیر، کره، روغن کنجد وجود دارد.»