من یک برنامه آنتی ویروس دارم و به طور منظم از آن استفاده می کنم، پس می توانم کامپیوترم را سالم به حساب بیاورم. درست است؟
در حقیقت تنها داشتن یک نرم افزار ضد ویروس کافی نیست. شما نیاز دارید که از کامپیوترتان در برابر جاسوس افزار و هکر ها هم محافظت کنید. برای این کار نیاز به استفاده از دو ابزار دیگر هم دارید.


● جاسوس افزارها
جاسوس افزارها دسته ای از برنامه های مخرب هستند که می توانند تمامی کارهای شما بر روی اینترنت و کامپیوتر را ردیابی کرده و آنها را برای فردی که چنین دسترسی را ندارد ارسال کنند. این برنامه ها می توانند کلماتی را که تایپ می کنید ثبت کنند، حرکات موس تان را دنبال کنند، صفحات اینترنتی تان را به خاطر سپرده و یا محتوای برنامه هایی را که استفاده می کنید ضبط کنند.
در نتیجه نویسنده یک جاسوس افزار به راحتی نقبی به سیستم امنیتی کامپیوترتان می زند و به تمامی اطلاعات محرمانه، فعالیت ها و لیست دوستان و همکاران تان دست می یابد. راه های آسیب دیدن شما توسط جاسوس افزارها بسیار شبیه ویروس ها است و رعایت نکاتی که در بالا ذکر شد، می تواند تا حد زیادی راه گشا باشد. وب سایت های مخرب منبع اصلی جاسوس افزارها و ویروس ها هستند. باید توجه ویژه ای به وب سایت هایی که بازدید می کنید داشته باشید و همچنین حواستان به تنظیمات امنیتی مرورگرتان هم باشد.
مثل اینکه در یک فیلم جاسوسی باشیم! واقعا کامپیوتر من توسط جاسوس افزارها تهدید می شود؟
باور کنید یا نه، این مورد اغلب اوقات اتفاق می افتد. اگر برنامه هایی که از اینترنت دانلود می کنید به شما آسیب نرسانند، باید بسیار خوش شانس باشید که یکی از سایت هایی که می بینید این کار را نکند. این واقعیت که شما از سیستم عامل ویندوز و مرورگر اینترنت اکسپلورر استفاده می کنید، احتمال وقوع چنین خطراتی را بسیار بالا می برد. اگر تا به حال سیستم تان را برای یافتن جاسوس افزارها کنترل نکرده اید، شرط می بندم از دیدن تعداد جاسوس افزارهای موجود روی سیستم تان شگفت زده می شوید.


● نرم افزار های ضد جاسوس افزار
برای در امان ماندن از آسیب های این نوع بدافزار، بهترین راه استفاده از برنامه های آنتی اسپای ور است. – اسپای ور یا همان SpyWare به معنای نرم افزارهای جاسوسی است – اسپای بات یکی از این برنامه ها است که به خوبی از عهده شناسایی و حذف جاسوس افزارها بر می آید، درصورتی که آنتی ویروس ها معمولا با بی توجهی از کنار آنها می گذرند. همانند آنتی ویروس ها، به روز رسانی و کنترل های دوره ای سیستم با ضد جاسوس افزارها بسیار مهم و حیاتی است.


● مقابله با آسیب های جاسوس افزار
هنگام گشت و گذار در وب گوش به زنگ باشید. مواظب پنجره های مرورگر که به شکل خودکار باز می شوند، باشید و قبل از آنکه از روی عادت گزینه یس یا اوکی را انتخاب کنید، متن آن را با دقت بخوانید. درصورتی که صفحه باز شده با کاری که در حال انجام آن هستید ارتباطی نداشت یا اینکه به درستی متوجه منظور آن نشدید، با زدن دکمه ضربدر در سمت بالا و راست صفحه نسبت به بستن آن اقدام کنید. ترجیحا برای این کار از دکمه کنسل داخل صفحه استفاده نکنید. با این کار یکی از حقه های معمول بدافزارها برای نصب شدن روی کامپیوترتان با شکست مواجه می شود.
جهت افزایش امنیت مرورگر اینترنتی تان جلوی اجرای خودکار و نصب برنامه های بالقوه خطرناک وب سایت ها را بگیرید. اگر از مرورگر فایرفاکس استفاده می کنید، بهترین راه نصب افزونه no script است.
هرگز به برنامه های کوچکی که توسط وب سایت های ناشناس و مشکوک پیشنهاد می گردند، اجازه نصب ندهید.
شنیده ام که برنامه های جاوا و کنترل های اکتیو ایکس می توانند خطرناک باشند. اما هیچ درکی در خصوص چگونگی این خطرات ندارم.
این مواردی که نام بردید تنها مثال های متفاوتی از موضوعی هستند که عنوان شد: برنامه های کوچکی که مرورگر شما هنگام مراجعه به صفحات وب ممکن است دانلود کند. طراحان وب معمولا از این برنامه ها برای طراحی صفحات پیچیده استفاده می کنند، اما این برنامه ها می توانند محملی برای انتشار ویروس ها و جاسوس افزارها باشند. تا زمانی که برنامه های کمکی مانند نو اسکریپت را دارید، نگران چگونگی کارکرد و خطرات این برنامه های کوچک نباشید.


● فرهنگ لغت
▪ هکر یا Hacker: در این زمینه، مجرمان کامپیوتری مخرب کسانی هستند که تلاش می کنند تا به اطلاعات محرمانه شما دست یابند یا از راه دور کنترل کامپیوترتان را در دست گیرند.
▪ بدافزار یا Malware: یک نام کلی برای تمام برنامه های مخرب، از قبیل ویروس ها، جاسوس افزارها، تروجان ها و انواع دیگری از این دست.
▪ نرم افزارهای رایگان یا رایگان افزار یا Freeware: شامل نرم افزارهایی است که استفاده از آنها رایگان است، اما به دلیل برخی مشکلات قانونی یا تکنیکی کاربران حق دستیابی به کدهای برنامه نویسی آن را ندارند.
▪ نرم افزارهای متن باز رایگان یا Free and Open Source Software یاFOSS: این گروه از نرم افزارها به طور رایگان قابل استفاده هستند و همچنین کاربران هیچ منعی برای تست، اشتراک و یا تغییر کدهای برنامه نویسی آن ندارند.
▪ دیواره آتش یا Firewall: ابزاری برای حفظ کامپیوتر شما در برابر ارتباطات نامطمئن که به یا از شبکه های داخلی و اینترنت صورت می گیرد.


منببع : سایت نگهبان