کارشناسان اعلام کردند: افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در سال 2010 منجر به افزایش تورم در منطقه خلیج فارس خواهد شد.
به گزارش شبكه خبر به نقل از رویترز، "مونیکا مالک"، اقتصاد دان ارشد گروه مالی هرمس در دبی گفت: پیش بینی می کنیم با از سر گرفته شدن روند افزایش قیمت مواد غذایی، این مسئله به شکلی فزاینده به مشکلی برای کشورهای منطقه خلیج فارس تبدیل شود.

وی از تعیین نرخ تورم در منطقه خودداری کرد ولی گفت، پیش بینی می کنیم تورم بار دیگر در سال 2010 افزایش یابد که بخشی از آن به افزایش قیمت مواد غذایی و عوامل دیگر تورم زای وارداتی مربوط می شود.

کاهش محصولات کشاورزی در سال 2009 موجب افزایش قیمت مواد غذایی اصلی مانند برنج و شکر در سطح جهانی شده است،
ولی تاثیر این افزایش قیمت در منطقه چندان محسوس نیست، زیرا برخی دولت ها برای تثبیت قیمت ها، توافقنامه هایی با تجار امضا کرده اند.

ابراهام جرج، مدیر جمعیت تعاونی بانیاس در ابوظبی هم در این باره گفت: این وضع در حال تغییر است، تجار شکر و برنج که در امارات فعالیت می کنند، در حال گفتگو با وزارت اقتصاد برای افزایش قیمت همسو با افزایش قیمت جهانی هستند.

قیمت مواد غذایی در دو ماه گذشته با وجود کاهش قیمت نفت، افزایش پیدا کرده است.

ابراهام جرج پیش بینی کرد، قیمت شکر و برنج ماه آینده یا اندکی زودتر یا دیرتر افزایش پیدا کند.

فشارهای تورم در منطقه خلیج فارس، امسال در مقایسه با اوج آن در سال گذشته به میزان چشمگیری کاهش یافته است، زیرا بحران مالی جهانی و کاهش قیمت نفت، به رونق اقتصادی شش ساله این کشورها پایان داد.

گزارش صندوق بین المللی پول نشان می دهد، نرخ تورم در عربستان که بزرگترین قدرت اقتصادی بین کشورهای عربی است در سال گذشته به 9/ 9 درصد رسید.

در حالی که این رقم در سال 2007 فقط 1/ 4 درصد بود.

این کشور ماه گذشته یارانه واردات برنج را به این علت که صادر کنندگان از این مسئله سوء استفاده می کنند، حذف کرد.

بازرگانان هم پیش بینی می کنند، موج خشکسالی در هند و افزایش تقاضا برای واردات در فیلیپین، موجب افزایش قیمت برنج شود.






منبع : شبکه خبر