خواص‌خوراکی‌ها- از قديم‌الايام هميشه مادربزرگ‌ها براي تقويت چشم‌ها خوردن هويج را توصيه مي‌كردند.
امروزه نيز پزشكان دريافته‌اند كه نسخه‌پيچي مادربزرگ‌ها بي‌دليل نبوده و هويج واقعا سلامت چشم‌ها را تامين مي‌كند. البته پزشكان علاوه بر خوردن هويج، مواد غذايي ديگري را براي بهره‌مندي از چشمان سالم توصيه مي‌كنند.

به گفته آنها، هر ماده غذايي كه حاوي بتا كاروتين، ويتامينC و D ، روي و اسيد‌هاي چرب امگا 3 باشد، يك رژيم غذايي سالم براي چشم است. گفتني است كه فلفل دلمه‌اي و كلم بروكلي منبع غني ويتامين C هستند و به همين دليل از چشم‌ها محافظت مي‌كنند.
اسفناج و سيب‌زميني نيز به علت در اختيار داشتن بتاكاروتين و ديگر مواد مغذي به حفظ سلامت چشم‌ها كمك مي‌كنند. اگر به سلامت چشم‌هاي خود مي‌انديشيد خوردن بوقلمون را فراموش نكنيد.
در بوقلمون مقدار قابل توجهي روي وجود دارد كه دوست چشم به شمار مي‌آيد. همچنين متخصصان، مصرف ماهي سالمون و ساردين را توصيه مي‌كنند.
اين ماهي‌ها به علت دارا بودن اسيد‌هاي چرب امگا 3 ، از تشكيل لخته خون در رگ‌هاي چشم جلوگيري مي‌كنند.
همشهری