برای نخستین بار در كشور دستگاه تزریق اتوماتیك واكسن به تخممرغ در انستیتو سرمسازی مرند طراحی و ساخته شد.
ایرج خلیلی رئیس انستیتو سرمسازی رازی شمالغرب كشور روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت: در تهیه آنتیژن به طریق كشت در داخل تخممرغ، عمل تزریق عمولا توسط سرنگهای اتوماتیك یا انسولینی در روی میزهای كار معمولی صورت میگیرد و برای این امر قبلاً باید تخممرغها ضدعفونی و سپس عمل سوراخ كاری انجام بگیرد تا برای تزریق به گروه تزریق تحویل شود.
وی افزود: بعد از تزریق توسط گروه دیگری درزبندی صورت میگیرد و در نهایت تخممرغها به دستگاه «ستر» انتقال داده میشود كه تمام مراحل از نظر زمان و هزینه قابل ملاحظه است.و توسط یكی از كارشناسان این موسسه دستگاهی ابداع شد كه مراحل ضدعفونی، سوراخ كردن و تزریق واكسن به تخممرغ به صورت اتوماتیك و بدون دخالت دست انجام میپذیرد و فقط درزبندی به صورت دستی انجام میشود.
خلیلی در ادامه تصریح كرد: این دستگاه با برق ۲۲۰ ولت كار كرده و دارای ریل دو كاناله برای انتقال تخممرغ بوده و قابلیت افزایش ریلها به ۱۰ كانال یا بیشتر نیز در آن لحاظ شده است.
وی افزود: عمل تزریق برای ۳۰ عدد تخممرغ در یك دقیقه به طول میانجامد و این زمان به نسبت نوع تخممرغ قابل كنترل و كاهش است.
رئیس موسسه سرمسازی رازی شمالغرب كشور گفت: داوود دلخوش مخترع این دستگاه است و اكثر تجهیزات به كار گرفته شده در این دستگاه در كشور طراحی و ساخته شده است.
شبکه خبری برنا (
www.bornanews.com)