يك استاد دانشگاه اظهار كرد: جوشاندن شير پاستوريزه شده باعث از بين رفتن كيفيت آن ميشود.
به گزارش ايسنا ، دكتر احساني استاد دانشگاه تهران ضمن بيان اين مطلب گفت: در پاستوريزه شدن شير تمامي ميكروبهاي بيماريزاي اين ماده از بين ميرود، بنابراين نيازي به جوشاندن آن نيست، ضمن آن كه جوشاندن مجدد شير پس از پاستوريزه شدن باعث از بين رفتن برخي ويتامينهاي آن ميشود.
وي با اشاره به اين كه در استرليزه كردن شير نيز علاوه بر ميكروبهاي بيماريزا تمامي ميكروبهاي غيربيماريزا نيز از بين ميروند، افزود: به همين دليل ضمن حفظ شرايط نگهداري ميتوان شيرهاي استرليزه را تا مدت طولاني براي مصرف نگهداري كرد.
وي وجود نگهدارنده در شير را رد و تاكيد كرد: در مواد لبني و شيرهاي مدتدار به هيچ عنوان ماده نگهدارنده و مواد افزودني براي ماندگاري بالا اضافه نميشود. دكتر احساني درخصوص شرايط تهيه و نگهداري شير پاستوريزه و استرليزه گفت: چنانچه اكسيژن را از نزديك ماده حذف كنيم و حين نگهداري جلوي نفوذ نور را به داخل بسته بگيريم همچنين از شير خام اوليه به خوبي استفاده كنيم، شير پاستوريزه از لحاظ ارزش غذايي هيچ تفاوتي با شيرخام ندارد و حتي ميتوان از شير براي چند ماه در سرما نگهداري كرد.
استاد دانشگاه تهران در پايان گفت: در استرليزه كردن شير ميزان حرارتي كه به شير داده ميشود تا تمامي ميكروبهاي موجود در شير از بين روند بالا بوده و مدت زمان حرارت كوتاه است تا حداقل لطمه به مواد موجود در شير وارد آمده و مواد مغذي در شير حذف شود.