-
خواص دارویی زعفران
دکتر تـوکـل افشاري:(
معـاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در همايش زعفران ؛ داروي جادويي هزاره سوم با استناد به نتايج تحقيقات پـژوهشگران پـژوهشگده بـوعلي مشهد گفـت : زعفران موجب کنترل رشد سلول هاي سرطاني درسرطان هاي کبد ،کليه و پروستات مي شود و هيچ اثر تخريبي برروي سلول هاي طبيعي بيمار ندارد.
تحقيقات محققان دانشگاه چيباي ژاپن هم نشان مي دهد زعفران در بهبود بيمـاري اي ال اس
(آميوتروفيک لاترال اسکلروز) و بيماري هاي صعب العلاج موثر است.
استاد دانشگاه چيباي ژاپن هم در حاشيه اين همايش گفت: نتايج يافته هاي پـژوهشي محققان اين دانشگاه بر روي زعفران قطعي است و در اين زمينه تحقيقات باليني ادامه دارد.
اين بيماري باعث تخريب گسترده و غير قابل ترميم اعصاب حرکتي مي شود و اين تخريب در مدت دو تا 5 سال تمام نرون هاي حرکتي را نابود مي کند. ميزان شيوع بيمـاري ال اي اس يک در هر 100 هزار نفر است.
پروفسور ايکا گامي همچنين از تاثير زعفران در ايجاد تعادل هـورموني در زنان مسن خبر داد و گفت: تحقيقات پژوهشگران دانشگاه چيباي ژاپن نشان مي دهد مصرف چاي زعفران موجب ايجاد تعادل هورموني در زنان در سنين بالا مي شود .
پيش از اين پـژوهشگران ، زعفران را به عنوان چـاشني غذايي نشاط آور و ضد افسردگي اعلام کرده بودند.
همايش يک روزه زعفران داروي جـادويي هزار سوم به همت صندوق توسعه صادرات زعفرن دردانشکده پزشکي مشهد برگزار شد .
دراين همايش پژوهشگران ايراني و ژاپني نتايج آخرين تحقيقات علمي خود را برروي خواص دارويي زعفران خوراکي بررسي و ارائه کردند.
-
گلهای زعفران ارغوانی:(
، منظم و شامل لوله ای دراز است كه به سه گلبرگ و كاسبرگ منتهی می شود. نام علمی این گیاه Crocus sativus است. زعفران خیلی مرغوب قسمت كلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشكیل میدهد . برداشت زعفران بدین ترتیب است كه قسمت كلاله هر گل را بر میدارند و بین كاغذ قرار می دهند تا خشك شود و سپس بستهبندی می كنند . استاندارد زعفران كه در فرانسه صورت گرفته است اعلام كرد كه باید ٥٠ عدد از الیاف زعفران بیشتر از٢٧٧/٠ گرم وزن داشته باشد و درصد رطوبت آن ١٣ درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند ٧٠٠ سانتیمتر مكعب آب را بطور محسوس رنگی كند .
تركیبات شیمیایی: زعفران دارای مواد چرب ، املاح معدنی ، موسیلاژ و اسانس های فراوان میباشد .رنگ زعفران مربوط به مادهای بنام كروسین است كه در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف یبش از حد آن برای حیوانات كشنده است .
خواص داروئی: زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است . مهمترین خاصیت زعفران كه از قدیم الایام از آن استفاده میشده است درمان افسردگی میباشد .زعفران دارای بویی قوی و طعمی تلخ میباشد.خوردن چای زعفران باعث هضم غذا میشود، اثر مسكن درد دارد، قاعده آور است، باعث تحریك اعصاب میشود، زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان میسازد، مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین میبرد، كبد را تصفیه وقوی میسازد، سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد و ...
طرز استفاده: از زعفران می توان به شكلهای مختلف استفاده كرد . دم كرده زعفران یا چای زعفران: ٢گرم زعفران را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیم ساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بكشد .
تنتور زعفران: یك گرم زعفران را سائیده و با ١٠ گرم الكل سفید ٨٠ درجه مخلوط کرده و در شیشه ریخته و در آنرا ببندید . این شیشه رادر جای تاریكی گذاشته و هر روزه آنرا تكان دهید پس از دو هفته آنرا صاف كرده و از آن استفاده كنید .
گرد زعفران : زعفران را در فر با حرارت ٢٥ درجه سانتیگرد خشك كرده و سپس آسیاب كنید و از الك خیلی ریز كنید تا گرد نرمی بدست آید.
مضرات : چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز كنند زیرا ممكن است باعث سقط جنین شود . خوردن زیاد زعفران برای كلیه ها مضر است . اشتها را كم می كند و ایجاد سردرد می كند و باعث اختلال حواس می شود .
نگهداری:زعفران را باید در شیشههای دربسته و دور از نور نگهدری كرد؛ زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست میدهد
-
خونساز است:(
و گردش خون را آسان مي كند. خونريزي هاي بعد از زايمان را از بين مي برد.قواي جنسي را تقويت مي كند. كبد را تصفيه مي كند. كليه و مثانه را پاك مي كند.سرفه را بر طرف و برونشيت را درمان مي كند. آرامبخش و خواب آور است و افسردگي را درمان مي كند.ضد تشنج است. گاز معده را برطرف مي كند. ادرار آور است.قاعده آور است. چاي زعفران غذا را هضم مي كند. درد تسكين مي دهد.اگر مي خواهيد هميشه شاد و خندان باشيد، زعفران بخوريد.زيانهاي زعفران روي دستگاه توليد مثل اثر مي گذارد. بنابراين زنان حامله بهتر است از خوردن آن خودداري كنند زيرا ممكن است سبب سقط جنين شود.خوردن زياد آن براي كليه ها زيان آور است، اشتها را كم مي كند، سبب اختلال حواس و سردرد مي شود.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن