اشپز خونه مهندس كوچوووووووولو (غذای گیاه خواران)
خوب = دكمه تشكر يادتون نره
متوسط
بد = با پيام خصوصي بگين تا اشكالات رو برطرف كنم
اشپز خونه مهندس كوچوووووووولو (غذای گیاه خواران)
لازانیا گیاهی
مواد لازم
– خمیر لازانیا 250 گرم
– پیاز حلقه حلقه 2 عدد
– روغن زیتون 4/1 فنجان
– کدو پاک شده و حلقه شده 4 عدد
– قارچ خرد شده 250 گرم
– سیر خرد شده 3 حبه
– پنیر پیتزا 250 گرم
– نمک و فلفل به مقدار لازم
– پودر آویشن 1 قاشق غذاخوری
– آرد 2 قاشق غذاخوری
– شیر 2 پیمانه
– کره 60 گرم
طرز تهیه
ابتدا سس سفید را آماده می کنیم به این ترتیب که آرد و کره را روی حرارت تفت می دهیم و سپس شیر را اضافه می کنیم هم می زنیم تا صاف و یکدست شود و مایه رقیقی بدست آید .
برای لازانیا بهتر است سس سفید رقیق باشد .
سپس به ترتیب مواد را آماده می کنیم : روغن زیتون را در تابه گرم می کنیم و پیاز را به مدت 5 الی 7 دقیقه تفت می دهیم تا پیاز نرم شود سپس کدو ،قارچ و سیر را در آن می ریزیم و به مدت 10 الی 12 دقیقه بهم می زنیم و نمک و فلفل را اضافه می کنیم . یک ظرف نسوز را کنار می گذاریم ،از مایه سس سفید به اندازه 2 قاشق غذاخوری کف ظرف ریخته و یک لایه از لازانیا روی آن قرار می دهیم و به ترتیب روی آن 3/1 مخلوط پنیر ،3/1 مخلوط سبزی و 3/1 از سس را که آماده کرده بودیم به صورت سه لایه روی ورقه های لازانیا می چینیم و به همین ترتیب از مواد می پوشانیم و روی آخرین لایه پنیر پیتزا می پاشیم .سینی را درون فر 400 درجه فارنهایت قرار می دهیم به مدت 30 الی 40 دقیقه.
گوجه کبابی با طعم ریحان
مواد لازم
▪ گوجه فرنگی به تعداد دلخواه
▪ روغن زیتون
▪ کمی نمک
▪ کمی فلفل
▪ کمی برگ ریحان خرد شده
طرز تهیه
گوجه فرنگی را شسته و از وسط نصف کنید. سپس با نوک چاقو به آرامی دانه های آن را جدا کنید. فر را روشن کرده و به گوجه فرنگی ها روغن زیتون بمالید و نمک و فلفل را روی آن بپاشید. در آخر گوجه ها را کبابی کرده و روی آن ریحان خرد شده بریزید.
کباب گیاهی
مواد لازم
– سیب زمینی 2 عدد
– پیاز 1 عدد
– گل کلم 2/1 عدد
– نخود سبز 200 گرم
– اسفناج 200 گرم
– ادویه مخصوص 1 قاشق چایخوری
– نمک و زردچوبه به مقدار لازم
– روغن مایع 4/1 پیمانه
– سیر 1 حبه
– آرد لپه 1 پیمانه
– گشنیز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینی و گل کلم ( گل گل ) شده را همراه با پیاز پخته بصورت پوره در می آوریم نمک و زردچوبه و ادویه مخصوص را اضافه می کنیم نخود فرنگی آب پز و اسفناج پخته شده و گشنیز خرد شده را اضافه می کنیم آرد لپه را اضافه می کنیم خوب ورز می دهیم سیر را رنده می کنیم به مواد اضافه می کنیم در آرد سفید یا پودر نان می غلتانیم و بعد در روغن مایع گیاهی سرخ می کنیم .
خوراک قارچ با برنج وحشی
مواد لازم :
1- پیاز خورد شده 1 عدد متوسط
2- قارچ 150 گرم
3- آرد یک قاشق غذاخوری
4- شیر به مقداری ( حدودا" یک فنجان)
5- نمک و فلفل به مقدار لازم
6- جعفری خورد شده یک قاشق غذا خوری
7- روغن برای سرخ کردن بمقدار لازم
8- برنج سیاه 30 گرم
9- برنج سفید 80 گرم
طرز تهیه :
پیاز خورده شده را در روغن تفت می دهیم قارچهای خورد شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم آب آن که جمع شده ، آرد را روی آن می پاشیم و تفت می دهیم، شیر را اضافه می کنیم و آرام و در حال هم زدن دائم خوراک را بجوش می آوریم تا سُس غلیظ شود، جعفری را اضافه کرده و با نمک و فلفل غذا را چاشنی کرده و در کنار برنج سرو می کنیم.
تذکر: برنجها را طبق روش عادی دم می کنیم.
خوراک کشمشی
● مواد لازم
▪ ۳۰۰ گرم هویج
▪ نصف فنجان کشمش
▪ یک چهارم فنجان روغن زیتون
▪ سه قاشق غذاخوری آب لیموترش
▪ سه قاشق غذاخوری آب پرتقال
▪ دو قاشق غذاخوری عسل
▪ نصف قاشق مرباخوری زنجبیل
▪ نصف قاشق مرباخوری دارچین
▪ نمک و فلفل به میزان کم
▪ برگ نعنای تازه برای تزئین
● طرز تهیه
هویج ها را پوست گرفته و با درجه بزرگ آنها را رنده کنید. کشمش ها را شسته، در آبکش ریخته و تا خشک شدن آنها صبر کنید.
روغن زیتون، آب لیموترش، عصاره پرتقال، عسل، زنجبیل، دارچین و نمک و فلفل را در ظرف مناسبی ریخته و بخوبی با هم مخلوط کنید. سپس آن را به هویج و کشمش اضافه کرده و با نوک چنگال مخلوط کنید. مخلوط را برای چند ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید و سپس آن را میل کنید.
خوراک با آب انار
● مواد لازم
▪ ۷۰۰ گرم بادمجان
▪ نمک به میزان دلخواه
▪ نصف فنجان عدس
▪ آب
▪ دو سوم فنجان روغن زیتون
▪ یک عدد پیاز متوسط
▪ چهار حبه سیر
▪ دو عدد گوجه فرنگی خرد شده
▪ دو عدد فلفل سبز تند
▪ دو قاشق غذا خوری برگ نعنا
▪ یک چهارم فنجان شربت انار
● طرز تهیه
بادمجان ها را به خوبی پوست گرفته و خرد کرده و در آب نمک قرار دهید. عدس را شسته و سپس در آب بپزید تا جایی که نرم ولی له نشود.
در تابه ای بادمجان را سرخ کرده و سپس در تابه دیگری پیاز و سیر خرد شده را سرخ کنید و در آخر گوجه فرنگی را با فلفل تند در آن تفت دهید و برگ نعنا را خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
برای تهیه شربت انار به آب انار کمی شکر و کمی آبلیمو اضافه کرده و تا جایی حرارت دهید که غلیظ شود.
تمام مواد را با هم در قابلمه ای ریخته و پس از این که پخت و جا افتاد میل کنید.
نوعی بلال
مواد لازم
ذرت 8 عدد
کره آب شده 1 پیمانه
سیر رنده شده 1/2 قاشق چای خوری
نمک 1/2 قاشق چای خوری
ریحان خرد شده 2 قاشق سوپ خوری
جعفری 2 قاشق سوپ خوری
پنیر پارمزان 1/4 پیمانه
طرز تهیه
ذرتهای تازه و شیری را به مدت نیم ساعت در آب سرد قرار دهید در این مدت در یک ماهی تابه دیگر کره و سیر و نمک را در حرارت کمی قرار دهید و 2 قاشق سوپ خوری از این سس را کنار بگذارید.( موقع سرو استفاده کنید) حالا با دقت پوستهای ذرت را برگردانید به طوری که از هم جدا نشوند. با یک برس از سس آماده شده روی ذرتها بمالید و بعد برگها را برگردانید و با نخ نسوز محکم ببندید و کباب کنید به مدت 25 - 20 دقیقه و یا تا وقتی که پخته شود بعد از این که از حرارت برداشتید برگها را برگردانید و در صورت دلخواه روی ذرتها را با سس آماده شده بمالید و داغ داغ میل نمائید. این بلال با سس دیگری که شامل کره آب شده و جعفری و ریحان ریز شده و نمک است استفاده کنید و بعد کباب کنید. و موقع سرو می توانید از پنیر پارمزان روی بلال ها بریزید و میل نمائید.
آبگوشت گیاهی
مواد لازم
– گندم 4/1 پیمانه
– نخود ، لوبیا چیتی وسفید 1 پیمانه
– پیاز متوسط 2 عدد
– گوجه فرنگی 4 عدد
– سیب زمینی متوسط 4 عدد
– سویا 2/1 پیمانه
– رب 3 قاشق غذاخوری
– روغن 3 قاشق غذا خوری
– نمک 2 قاشق چایخوری
– فلفل قرمز 8/1 قاشق چایخوری
– لیمو عمانی 4 عدد
– کره 100 گرم آب 8 پیمانه
– زرد چوبه 1 قاشق چایخوری
– دارچین 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
ابتدا تمام حبوبات و گندم را از قبل خیس می کنیم که نفخ آنها گرفته شود . سپس بمدت 2 الی 3 ساعت می پزیم تا کاملا پخته شود . سویا را طبق روش قبل آماده کرده و با کره خوب تفت می دهیم و به ترتیب زرد چوبه ، فلفل سیاه ، نمک ، دارچین ، کمی زعفران آب شده ( به دلخواه ) ، رب گوجه فرنگی ، دو عدد پیاز که از قبل سرخ کرده ایم را اضافه می کنیم و تفت می دهیم سپس 4 عدد سیب زمینی پوست کنده و 4 عدد گوجه فرنگی پوره شده را همراه با 8 پیمانه آب و لیمو عمانی نصف شده را اضافه می کنیم و با حرارت ملایم می گذاریم تا خوب بپزد و جا بیفتد و تمام مواد جذب یکدیگر شوند . موقع سرو کردن آب آن را ا ز توری رد کرده و بقیه محتویات را جدا نموده ، بکوبید و در ظرف مورد نظر با سبزی خوردن و نان سنگک گرم میل نمائید. نکته : گندم که سرشار از ویتامین b است در این غذاباعث غلظت و لعاب می شود در صورت تمایل می توان از سبزیجات معطر استفاده کرد .
خوراک اسفناج و کنجد
● مواد لازم
▪ سه قاشق غذاخوری روغن کنجد
▪ یک قاشق غذاخوری سیر له شده
▪ یک دسته اسفناج تازه خرد شده
▪ یک قاشق غذاخوری شکر
▪ یک قاشق غذاخوری سویاسس
▪ کمی نمک
▪ یک قاشق غذاخوری کنجد
● طرز تهیه
دو قاشق از روغن کنجد را در تابه ای ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس سیرها را برای یک دقیقه در آن تفت دهید. برگ های شسته و خرده شده اسفناج را به تابه اضافه کنید تا به آرامی نرم و پخته شوند.در یک ظرف شکر و سویا سس را بخوبی مخلوط کرده و به مواد درون تابه افزوده و هم بزنید و پس از چند دقیقه بقیه روغن را به آن بیفزایید.
کنجدها را روی آن بپاشید و آن را گرم میل کنید.