پیش بینی می شود در چند سال آینده بدنبال گسترش طرحهای بیودیزل بر میزان تولیدگلیسیرین در جهان افزوده شده و فناوری های تبدیل گلیسیرین به محصولات با ارزش صنعتیمدنظر قرار گیرند. در ماه مه 2007 دو شرکت Ashland/ Cargill با مشارکت 50 :50 موفقبه تولید طیف وسیعی از محصولات شیمیایی از منابع تجدیدپذیر گردیدند. هدف اصلی اینفرآیند، تولید و بازاریابی پروپیلن گلیکول از این منابع می باشد.
از هر واحدروغن گیاهی که به بیودیزل تبدیل می شود، تقریباً معادل 10 درصد وزنی آن گلیسیرینبعنوان محصول جانبی بازیابی می شود و به نظر می رسد تولید انبوه بیودیزل موجب مازادتولید و عرضه گلیسیرین در جهان گردد. چنانچه آمریکا و اتحادیه اروپا موفق به بهرهبرداری از تمام طرحهای بیودیزل خود شوند تا سال 2010 مازاد تولید گلیسیرین به 2ر1میلیون تن خواهد رسید.
شرکت Davy Process Technology نخستین مجوز فرآیند تبدیلگلیسیرین به پروپیلن گلیکول را ثبت نموده است. این مجوز برای پروژه مشترک 65هزارتنی پروپیلن گلیکول شرکتهای Ashland/ Cargill در اروپا در سال 2007 داده شده کهطبق پیش بینی اوایل سال 2009 آغاز به کار خواهد نمود.
در این طرح، تبدیلگلیسیرین به پروپیلن گلیکول با استفاده از فناوری هیدروژناسیون در فاز بخار صورت میگیرد که ترکیبی از فناوری هیدروژناسیون Davy و چندین فناوری اختصاصی دیگر می باشد. در مقیاس آزمایشگاهی این فرآیند راندمان بالاتری در تولید پروپیلن گلیکول با خلوصبیشتر داشته و محصولات جانبی کمتری نسبت به سایر روشها دارد.
در روش های تجاریمرسوم، پروپیلن گلیکول از پروپیلن اکسید بدست می آید که نیاز به خوراک پروپیلنداشته و هزینه آن تحت تأثیر قیمت جهانی نفت خام و مشتقات آن می باشد.
درفرآیند جدید Davy، گلیسیرین با هیدروژن در حضور یک کاتالیست ناهمگن در شرایط معمولیواکنش می دهد:
گلیسیرین حاصله همراه با گلیسیرین برگشتی در حضور هیدروژن برگشتیو هیدروژن جبرانی به صورت بخار درمی آید.
راندمان تبدیل گلیسیرین به پروپیلن گلیکول در این روش 99 درصدبوده و محصولات جانبی به کمک تقطیر جدا می شوند. واحد پالایش وظیفه بازیابی پروپیلنگلیکول با خلوص بالا را دارد و آب تولیدی نیازی به تصفیه مقدماتی قبل از فرستادن بهواحد تصفیه بیولوژیکی فاضلاب ندارد.
از پروپیلن گلیکول می توان در تولیدمحصولاتی چون رزین های پلی استر غیراشباع، برخی داروها و حلال استفاده نمود. اینفرآیند سومین فرآیند شرکت Davy در تولید محصولات شیمیایی از منابع نباتی پس ازفرآیند تبدیل روغن نارگیل و خرما به الکل های پاک کننده طبیعی و فرآیند تبدیلبیواتانول به اتیل استات می باشد.