بالا
 تعرفه تبلیغات

دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

صفحه 1 از 4 123 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 از مجموع 35

موضوع: ناگفته هایی از تاریخ

Hybrid View

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

Icon300 ناگفته هایی از تاریخ

روز و هفته در ایران باستان :

در ایران باستان براي 5 روز باقي مانده در سال از نام پنچ بخش «گات ها» از سروده هاي زردشت بدين گونه استفاده شد:
    1-
    اهونه وت گاه
    2-
    اوشته وت گاه
    3-
    سپنتمت گاه
    4-
    وهوخشترگاه
    5-
    وهوشتوميشت گاه
    وروز ششم سال را « روز فزوني» يا «اورداد» ناميدند.
    و روزهای هفته را به شکل یر نام دادند:
    شنبه:روز زحل
    یک شنبه:روز خورشید
    دوشنبه:روز ماه
    سه شنبه:روز مریخ ایزد جنگ
    چهارشنبه:روز عطارد
    پنج شنبه:روز مشتری ایزد آذرخش
    آدینه یا جمعه:روز زهره ستاره شادی آور

فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی

دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور

http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

به ادرس زیر مراجعه کنید

نمونه سوالات رایگان پیام نور

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

طولانی ترین نام ایرانی

در ابتدای دوران عباسیان وقتی منصور عباسی به زندان رفت با منجمی به نام نوبخت آشنا شد.وی به منصور
    وعده داد که او روزی به خلافت می رسد و در آن روزگار وی را فراموش نکند.چون چنین شد و منصور
    خلیفه گردید ,نوبخت از بزرگان دربار وی گشت و بعد مدتی بعلت کهولت سن وظایف را به عهده تنها
    پسرش نهاد.نام این پسر از طولانی ترین نامهاست که به سختی تلفظ می شود:"خرشاذ ماه طیماذاه مابازارد
    باد خسروانشاه " و حتی برخی گویند نام اصلی اش این بود:"خرداد ماه طیر ماهان مایازارد باذ خسروانشاه "
    و در کتاب فرق الشیعه معنی اش چنین آمده:"مولودخردادماه سومین ماه فارسیان فرزند تیرماه چهارمین
    ماه فارسیان امیر مومنان آزرده خاطر نگردد."در دائرة المعارف بزرگ اسلامی آمده که نامی به این
    طولانی در تاریخ ایران سابقه نداردو احمد بن علی نجاشی در رجال النجاشی نام ووی را طیماوث آورده.
    منصور عباسی برای رهایی از تلفظ این نام سخت به وی لقب ابوسهل شد.

برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

متن استوانه کوروش بزرگ :

مکان کشف استوانه حقوق بشر کوروش در بابل بوده و قسمتی از آن از بین رفته اما از خط بیست به بعد چنین آمده:
    ۱) « کوروش» شاه جهان ، شاه بزرگ ، شاه توانا ، شاه بابل ، شاه سومر و اکد.
    ٢) شاه نواحي جهان.
    ۳) چهار[ ...... ] من هستم [ ...... ] به جاي بزرگي ، ناتواني براي پادشاهي کشورش معين شده بود.
    ۴) نبونيد تنديس هاي کهن خدايان را از ميان برد [ ...... ] و شبيه آنان را به جاي آنان گذاشت.
    ۵) شبيه تنديسي از ( پرستشگاه ) ازاگيلا ساخت [ ...... ] براي « اور» و ديگر شهرها.
    ۶) آيين پرستشي که بر آنان ناروا بود [ ...... ] هر روز ستيزه گري مي جست. همچنين با خصمانه ترين روش.
    ۷) قرباني روزانه را حذف کرد [ ...... ] او قوانين ناروايي در شهرها وضع کرد و ستايش مردوک ، شاه خدايان را به کلي به فراموشي سپرد.
    ۸) او همواره به شهر وي بدي مي کرد. هر روز به مردم خود آزار مي رسانيد. با اسارت ، بدون ملايمت همه را به نيستي کشاند.
    ۹) بر اثر دادخواهي آنان « اليل » خدا ( مردوک ) خشمگين گشت و او مرزهايشان. خداياني که در ميانشان زندگي مي کردند ماوايشان را راه کردند.
    ۱۰) او ( مردوک ) در خشم خويش ، آنها را به بابل آورد ، مردم به مردوک چنين گفتند : بشود که توجه وي به همه ي مردم که خانه هايشان ويران شده معطوف گردد.
    ۱۱) مردم سومر و اکد که شبيه مردگان شده بودند ، او توجه خود را به آنان معطوف کرد. اين موجب همدردي او شد ، او به همه ي سرزمين ها نگريست.
    ۱٢) آنگاه وي جستجوکنان فرمانرواي دادگري يافت ، کسي که آرزو شده ، کسي که وي دستش را گرفت. کوروش پادشاه شهر انشان. پس نام او را بر زبان آورد ، نامش را به عنوان فرمانرواي سراسر جهان ذکر کرد.
    ۱۳) سرزمين « گوتيان » سراسر اقوام « مانداء» را مردوک در پيش پاي او به تعظيم واداشت. مردمان و سپاه سران را که وي به دست او ( کوروش ) داده بود.
    ۱۴) با عدل و داد پذيرفت. مردوک ، سرور بزرگ ، پشتيبان مردم خويش ، کارهاي پارسايانه و قلب شريف او را با شادي نگريست.
    ۱۵) به سوي بابل ، شهر خويش ، فرمان پيش روي داد و او را واداشت تا راه بابل در پيش گيرد. همچون يک دوست و يار در کنارش او را همراهي کرد.
    ۱۶) سپاه بي کرانش که شمار آن چون آب رود برشمردني نبود با سلاح هاي آماده در کنار هم پيش مي رفتند.
    ۱۷) او ( پروردگار) گذاشت تا بي جنگ و کشمکش وارد شهر بابل شود و شهر بابل را از هر نيازي برهاند. او نبونيد شاه را که وي را ستايش نمي کرد به دست او ( کوروش ) تسليم کرد.
    ۱۸) مردم بابل ، همگي سراسر سرزمين سومر و اکد ، فرمانروايان و حاکمان پيش وي سر تعظيم فرود آوردند و شادمان از پادشاهي وي با چهره هاي درخشان به پايش بوسه زدند.
    ۱۹) خداوندگاري ( مردوک ) را که با ياريش مردگان به زندگي بازگشتند ، که همگي را از نياز و رنج به دور داشت به خوبي ستايش کردند و يادش را گرامي داشتند.
    ٢۰) من کوروش هستم ، شاه جهان ، شاه بزرگ ، شاه نيرومند ، شاه بابل ، شاه سرزمين سومر و اکد ، شاه چهار گوشه ي جهان.
    ٢۱) پسر شاه بزرگ کمبوجيه ، شاه شهر انشان ، نوه ي شاه بزرگ کوروش ، شاه شهر انشان ، نبيره ي شاه بزرگ چيش پيش ، شاه انشان.
    ٢٢) از دودماني که هميشه از شاهي برخوردار بوده است که فرمانروائيش را « بعل » و « نبو » گرامي مي دارند و پادشاهيش را براي خرسندي قلبي شان خواستارند. آنگاه که من با صلح به بابل درآمدم
    ٢۳) با خرسندي و شادماني به کاخ فرمانروايان و تخت پادشاهي قدم گذاشتم. آنگاه مردوک سرور بزرگ ، قلب بزرگوار مردم بابل را به من منعطف داشت و من هر روز به ستايش او کوشيدم.
    ٢۴) سپاهيان بي شمار من با صلح به بابل درآمدند. من نگذاشتم در سراسر سرزمين سومر و اکد تهديد کننده ي ديگري پيدا شود.
    ٢۵) من در بابل و همه ي شهرهايش براي سعادت ساکنان بابل که خانه هايشان مطابق خواست خدايان نبود کوشيدم [ ...... ] مانند يک يوغ که بر آنها روا نبود.
    ٢۶) من ويرانه هايشان را ترميم کردم و دشواري هاي آنان را آسان کردم. مردوک خداي بزرگ از کردار پارسايانه ي من خوشنود گشت.
    ٢۷) بر من ، کوروش شاه که او را ستايش کردم و بر کمبوجيه پسر تني من و همچنين بر همه ي سپاهيان من
    ٢۸) او عنايت و برکتش را ارزاني داشت ، ما با شادماني ستايش کرديم ، مقام والاي ( الهي ) او را . همه ي پادشاهان بر تخت نشسته
    ٢۹) از سراسر گوشه و کنار جهان ، از درياي زيرين تا درياي زبرين شهرهاي مسکون و همه ي پادشاهان « امورو » که در چادرها زندگي مي کنند.
    ۳۰) باج هاي گران براي من آوردند و به پاهايم در بابل بوسه زدند. از [ ...... ] نينوا ، آشور و نيز شوش
    ۳۱) اکد ، اشنونه ، زميان ، مه تورنو ، در ، تا سرزمين گوتيوم شهرهاي آن سوي دجله که پرستشگاه هايشان از زمان هاي قديم ساخته شده بود.
    ۳٢) خداياني که در آنها زندگي مي کردند ، من آنها را به جايگاه هايشان بازگردانيدم و پرستشگاه هاي بزرگ براي ابديت ساختم. من همه ي مردمان را گرد آوردم و آنها را به موطنشان باز گردانيدم.
    ۳۳) همچنين خدايان سومر و اکد که نبونيد آنها را به رغم خشم خداي خدايان ( مردوک ) به بابل آورده بود ، فرمان دادم که براي خشنودي مردوک خداي بزرگ
    ۳۴) در جايشان در منزلگاهي که شادي در آن هست بر پاي دارند. بشود که همه ي خداياني که من به شهرهايشان بازگردانده ام
    ۳۵) روزانه در پيشگاه « بعل » و « نبو » درازاي زندگي مرا خواستار باشند ، بشود که سخنان برکت آميز برايم بيايند ، بشود که آنان به مردوک سرور من بگويند : کوروش شاه ستايشگر توست و کمبوجيه پسرش
    ۳۶) بشود که روزهاي [ ...... ] من همه ي آنها را در جاي با آرامش سکونت دادم.
    ۳۷) [ ...... ] براي قرباني ، اردکان و فربه کبوتران.
    ۳۸) [ ...... ] محل سکونتشان را مستحکم گردانيدم.
    ۳۹) [ ...... ] و محل کارش را.
    ۴۰) [ ...... ] بابل.
    ۴۱) [ ...... ] ۴٢) [ ...... ] ۴۳) [ ...... ] ۴۴) [ ...... ] ۴۵) [ ...... ] تا ابديت .

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

آناهیتا و متن حقوق بشر کوروش :

آناهیتا خواهر زن کوروش بود که در زیبایی شهره بود.او همواره دوست می داشت تصویری از خود داشته باشد.نقاشی به نام چون پات که از بهترین نقاشان بود برای کشیدن تصویر وی آورده شد.از آنجا که وی مردی پول پرست و زرنگ بود ,یک نقش را برای آناهیتا و یک نقش را برای خود کشید.چون نقاشی تمام شد سوی شاه بابل رفت.نبونید شاه بابل در حرمسرای خود یباترین زنان را گرد آورده بود.چون پات نزد نبونید رفت و تصویر را به او داد تا دستمزد خوبی بگیرد.چون نبونید تصویر را دید و فهمید مربوط به زنی به نام آناهیتا است خواستار وی شد.نامه ای برای کوروش نوشت و از وی خواست آناهیتا را برایش بفرستد.اما کوروش برخی اختلافات سنی و مذهبی را بیان کرد و جواب رد داد.نبونید خشمگین شد و با سپاهی روانه گشت.چون کوروش آگاه شد با گارد سلطنتی سیو او براه افتاد.در کوههای زاگرس سپاه نبونید متلاشی گشت .مردم بابل و یهویدیان آن که از ظلم نبونید به تنگ آمده بودند کوروش را ناجی خود دانسته و از او حمایت کردند.چون کوروش بابل را تسخیر کرد منشور حقوق بشر خود را صادر کرد که متن آن چنین است:
    " اينك كه به ياري مزدا تاج سلطنت ايران، بابل وكشورهاي چهارگانه را برسر گذاشته ام اعلام مي كنم « تا روزي كه زنده هستم و اهورامزدا پادشاهي را به من ارمغان مي كند كيش و آيين و باورهاي مردماني را كه من پادشاه آنها هستم را گرامي بدارم و نگذارم كه فرمانروايان و زير دستان من كيش و آيين و دين و روش مردمان ديگر راپست بدارند ويا آنهارا بيازارند.
    من كه امروز افسر پادشاهي را برسر نهاد ه ام ، تاروزي كه زنده هستم ومزدا پادشاهي را به من ارزاني كرده هرگز فرمانروايي خود را بر هيچ مردماني به زور تحميل نكنم و در پادشاهي من هر ملتي آزاد است كه مرا به شاهي خود بپذيرد يا نپذيرد و هرگاه نخواهد. مراكه ، پادشاه ايران وبابل وكشورهاي رابعه هستم ، نخواهم گذاشت كه كسي به ديگري ستم كند و اگر كسي ناتوان بود و براو ستمي رفت من از وي دفاع خواهم كرد و حق اورا گرفته و به او پس خواهم داد وستمكاران را به كيفر خواهم رساند.
    من تاروزي كه پادشاه هستم نخواهم گذاشت كسي مال و اموال ديگري را با زور ويا هر روش ، نادرست ديگري از او بدون پرداخت ارزش واقعي آن بگيرد.
    من تا روزي كه زنده هستم نخواهم گذاشت كسي ،كسي را به بيگاري بگيرد وبه او مزد نپردازد.من اعلام مي كنم كه هر كس آزاد است هر دين و آييني را كه ميل دارد برگزيند ودر هر جا كه مي خواهد سكونت نمايدوبه هر گونه كه معتقد است عبادت كند و معتقدات خود را به جا آورد وهر كسب و كاري را كه مي خواهد انتخاب نمايد ، تنها به شرطي كه حق كسي را پايمال ننمايد و زياني به حقوق ديگران وارد نسازد.
    من اعلام مي كنم هر كس پاسخگوي اعمال خودمي باشد هيچ كس را نبايد به انگيزه اينكه يكي از بستگانش خلاف كرده است مجازات كرد واگر كسي از دودمان يا خانواده اي خلاف كرد تنها همان كس به كيفر برسد وبا ديگر مردمان و خانواده كاري نيست.
    تا روزي كه من زنده هستم نخواهم گذاشت مردان و زنان را به نام برده و يا نامهاي ديگر بفروشند واين رسم زندگي بايد از گيتي رخت بر بندد. "

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

آسپاسیا :

اردشیر دوم هخامنشی دارای چندین فرزند بود از جمله داریوش فرزند ارشد –آریاسپ-اخس و ارسام.چون اردشیر پیر شد دانست میان داریوش و اخس رقابتی بر سر جانشینی وی برقرار است.اردشیر مصمم شد و داریوش پسر ارشد خود را ولیعهد قرار داد و به او اجازه دا تیار شاهی بر سر گذارد.رسمی بر هخامنشیان بود که ولیعهد می توانست از شاه درخواستی داشته باشد که اگر پذیرفتنی بود انجام می شد.داریوش از پدرش آسپاسیا (آسپاسی)را درخواست کرد.زنی که در فوسه واقع در ولایت ینیان از والدینی آزاد متولد شده بود و دارای تربیت خوبی بود.نان در ضیافت شام کوروش کوچک دعوت بودند این دختر نیز حاضر بود.اطوار عفیفانه اش چنان جلب توجه کرد که کوروش صغیر یا کوچک از آن شب به بعد دلبستگی خاصی به او یافت واو را بر تمام زنان غیر عقدی خود مقدم دانست.پس از جنگ کوناکسا و فوت کوروش صغیر,این زن به حرم اردشیر دوم آورده شد.چون اردشیر خواسته داریوش را شنید مکدر شد.اما گفت :می توانی او را به حرم خود راه دهی به شرطی که آسپاسیا راضی باشد.زن را خواسته و نظرش را پرسیدند.برخلاف انتظار شاه آسپاسیا قبول کرد.اردشیر تمکین کرد و دستور داد آسپاسیا را کاهنه معبد آناهیتا کنند.بر طبق قوانین کاهنان حق زناشویی نداشتند.اردشیر فکر نمی کرد این موضوع برای داریوش اهمیت داشته باشد.اما داریوش از روی علاقه به آسپاسیا یا اینکه این امر را حیله ای از سوی پدر می دید آزرده خاطر گردید.مردی بنام تیری باذ به داریوش نزدیک شد و به آتش این کینه توزی دامن زد.داریوش تحت نفوذ تیری باذ در آمد وی نقشه ای کشید تا شبانه سر شاه را جدا کنند.اردشیر باخبرش د و به جاسوس اعلام کرد دورادور مراقب آنها باشد.امر کرد در پشت تخت خوابش دریچه ای به اتاق دیگر باز کنندو آن را با پارچه ای بپوشانند.در شب وعده داده شده کنکاشیان وارد اتاق شدندو چون خنجر را کشیدند اردشیر ارز دریچه فرار کرد.تیری باذ با آن افراد درگیر شد و با ضربه زوبینی مرد.به حکم اردشیر داریوش و اطرافیانش توقیف شدند.قضات حمک اعدام را صادر کردند.جلاد چون داریوش را دید متوحش شد و به طرف درب اتاق رفت چون نمی خواست روی ولیعهد دست بلند کند.قضات وی را مجبور کردند کارش را انجام دهد و جلاد سر داریوش را با تیغ جدا نمود.برخی گویند خود اردشیر قمه کشید و آن قدر داریوش را زد تا بمرد.

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

پانته آ و آبراداتاس :

پان ته آ زنی بود شوشی که مادی ها با خیمه ممتاز برای کوروش گذارده بود .وی از حیث زیبایی همتا نداشت و همسرش آبراداتس بود که شاه آشور او را به سفارت نزد پادشاه باختر فرستاده بود تا عهدنامه ای منعقد سازد.کوروش چون دید شوهر زن غایب است اور ا به دوست صمیمی و مادی خود یعنی آراسپ سپرد تا موقع بازگشت شوهر پان ته آ این زن را حفظ کند.آراسپ قبول کرد اما درباره زیبایی این زن نزد کوروش سخن ها گفت.کوروش حاضر نشد زن را ببیند و چنین گفت: می ترسم فریفته زیبایی او گشته و زن را به شوهرش پس ندهم.آراسپ مسئول نگهداری این زن شد اما بعد مدتی عاشق شده و نتوانست خودداری کند و به زن تکلیف کرد تا به او دست دهد.پان ته آ چون شوهر خود را دوست می داشت این تکلیف را رد کرد.آراسپ اصرار می کرد و زن دوری.بالاخره پان ته آ با تهدید آراسپ مواجه شد و با وجود آنکه قصد نداشت با گفتن این ماجرا به کوروش میان این دو دوست را به هم بزند ولی کسی را فرستاده و کوروش را باخبر کرد.کوروش ,ارته باذ را فرستاد تا آراسپ را ملامت نماید.آراسپ که فهمید کوروش از این قضیه مطلع شده ترسید و پشیمان شد.کوروش چون اندوه آراسپ را دید از تقصیر وی بگذشت.پان ته آ چون خبر رفتن آراسپ را به لیدیه شنید نزد کوروش رفته و گفت که وقتی شوهرم بیاید خواهی دید که برای تو صمیمی تر از آراسپ خواهد بود.کوروش پذیرفت تا رسولی فرستاد وخواستار بازگشت آبراداتاس شد.چون آبراداتاس رمز زن خود را شناخت با دو هزار سپاهی نزد کوروش آمد.چون رسید کوروش امر کرد وی را به خیمه پان ته آ برند.شور و شعف زن و شوهر را حد نبود.پان ته آ از نجابت,خودداری و عطوفت کوروش نزدشوهرش صحبت کرد و از آبراداتاس خواست نسبت به کوروش همان حسیات را بپرورد که کوروش نسبت به او پرورد.آبراداتاس در ساخت ارابه داس دار به کوروش کمک کرد.ارابه آبراداتاس دارای چهار مال بند و هشت اسب بسته بود.کم کم عازم نبرد بود که پان ته آ آمد.کلاه خودی از طلا-بازوبند و یاره هایی از همان فلز –قبایی ارغوانی که از پایین چین می خورد و یک پر کلاه لعل فام به همسرش تقدیم کرد.آبراداتاس در حیرت شد .پان ته آ اسلحه را به دست خود بر تن شوهرش پوشید در حالیکه سعی می کرد اشک هایش را پنهان کند.چون آبراداتاس خواست سوار اسب شود پان ته آ گفت:اگر زنانی هستند که شوهرشان را بیش از خودشان دوست دارند من گمان می کنم که یکی از آنها باشم.در ادامه حرف هایش گفت:وقتی که من اسیر و از آن کوروش شدم نه فقط او نخواست مرا برده خود بداند یا مرا با شرایط شرم آوری آزاد کند بلکه مرا برای تو حفظ کرد مثل اینکه زن برادر او باشم.چون آراسپ رفت, من به کوروش وعده دادم که اگر اجازه دهد تو را بخواهم تا بیایی و برای او متحدی با وفاتر و مفید تر از آراسپ باشی.آبراداتاس چون اینها را شنید دست بر سر همسرش گذاشت و رو به آسمان کرده, گفت:خدایا چنان کن من شوهری باشم لایق پان ته آ و دوستی درخور کوروش که با ما مردانه رفتار کرد.پس سوار شد و ارابه ران در را بست.پان ته آ که دیگر نمی توانس شوهرش را ببوسد چند با ارابه را بوسید .ارابه کم کم دور شد و پان ته آ ازعقب آن به راه افتاد.آبراداتاس فریاد می زد:پان ته آ دل قوی دار.خواجه سرایان و زنان پان ته آ را به چادر بردند.عاقبت آبراداتاس در نبرد با مصری ها کشته شد .به کوروش خبر مرگ این مرد بزرگ را داده و اعلام کردن همسرش جسد او را یافته و به کنار رود پاکتول برده و خدمه ها مشغول کندن قبر هستند.کوروش دست بر ران خود زد و با هزار سوار به محل مزبور رفت.پان ته آ روی خاک نشسته و سر آبراداتاس را روی زانو گرفته و بهترین لباس شوهرش را بر جسد پوشانده بود و اشک می ریخت.کوروش چون رسید و جسد را دید گفت:افسوس ای دوست خوب و با وفا ما را گذاشتی و درگذشتی.پس دست مرده را گرفت اما این دست در دست کوروش بماند زیرا یک مصری آن را تبر از بدن جدا کرده بود.پان ته آ دست را از کوروش گرفته ,بوسید و به ساعد چسباند.کوروش بی اندازه متاسف بود و آنجا را ترک کرد در حالیکه یارانش بهترین زینت ها را برای جسد آورده بودند.پان ته آ خواجه ها را به این بهانه که می خواهد تنها برای شوهرش زاری کند دور کرد.فقط دایه اش را نگاه داشت و به او گفت:پس از اینکه من مردم جسد من و شوهرم را در یک قالی بپوش .دایه هر چه کرد نتوانست او را از خودکشی بازدارد.پان ته آ خنجری که با خود داشت را بر کشید و ضربتی به خود زد و سر بر سینه شوهرش گذاشته و جان تسلیم کرد.خواجه های پان ته آ چون مطلع شدند هر سه خنجر ها را کشیده و انتحار کردند.چون کوروش مطلع شد مراسم دفن باشکوهی برای آن زن و شهر به عمل آورد و مقبره وسیعی برای آنان ساخت.گویند این مقبره هنوز پابرجاست و بر ستونی نام این زن و شوهر به زبان سریانی حک شده.بر روی کتیبه نوشته:حاملین عصای سلطنت.

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

اتابک کیست ؟

در زمان سلجوقیان روش اقطاع داری مرسوم بود.یعنی دادن مقداری زمین به فردی جهت سلطه بر آنجا.سلاطین ,ممالکی را به عنوان میراث به شاهزادگان داده و معتبرترین سردارانشان را مامور می کردند تا شاهزاده را تربیت نماید و حتی قلمرو مربوط به آن شاهزاده را اداره کند.این شخص را اتابک می نامیدند به معنی پدربزرگ.اگر آن شاهزاده به سلطانی می رسید,اتبک او در آن اقطاع می ماند و حتی آن زمین تحت سلطه وی به صورت ارث به فرزندانش هم می رسید.با ازدیاد این روش خود اتابکان و فرزندانشان آن اقطاع را مستقل از حکومت مرکزی اعلام کرده و قلمرو اتابکان می خواندند.مثل اتابکان فارس-آذربایجان و...

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

سلطنتی تلخ برای معتز :

در اواخر کار دولت عباسی ترکان در دربار آنان دارای چنان نفوذی شدند که خلیفه را عزل و نصب می کردند.ایشان مستعین را از خلافت برداشته و معتز را خلیفه کردند(252 تا255 ه).سپس میان هواخواهان ایشان در سامرا و بغداد شورش ونبرد درگرفت.ترکان به خلفا رحم نمی کردند و معتزهم از ترس ترکان حتی در خواب نیز اسحله در کنار داشت.کم کم سران ترک صاحب اختیاری دو چندان شدند و برای کسب قدرت با هم می جنگیدند.معتز جهت نبرد با ایشان برخی فرماندهان نظامی ترک را به قتل رساند و وقتی ترکان چنین دیدند جهت خلع و قتل خلیفه برخاستند.بدون اجازه وارد قصر شدند دست و پای خلیفه را چون حیوانی به دست گرفته تا دم درب اتاق کشیدند ,سرو تنش را با چماق کوبیدند.پیراهنش را دریدند و بدن برهنه اش را مقابل آفتاب سوزان گرفتند.گرما چنان شدید بود که خلیفه یک پابر زمین می نهاد و پای دیگر را بر می داشت.ترکان سیلی می زدند و او چهره خود رابا دست می پوشاند .سه روز آب و غذا را از او بازداشتند و در نهایت خلیفه بیچاره را زنده به گور کردند.شاید تنها گناه معتز در نظر ایشان این بود که از خانواده عباسیان بود و بر حسب قانون می بایست خلیفه باشد.

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

عیاران :

عياران گروهي از مردم عوام ولي هوشيار بودند كه كارشان راهزني و غارتگري بود.هدف اين افراد مبارزه با اشراف و گرفتن داد ستم ديدگان بود.آنان فرهنگ خاصي داشتند.مثلا مي بايست از محروم ترين افراد جامعه باشند.تلاش آنها خودجوش و بدون تحريك خارجي باشد.رشد و اثر اقداماتشان در دوره بحران زندگي مردم باشد.از زحمت كشان و فقيران حمايت كنند.فعاليتي آشكار يا پنهان،فردي يا گروهي داشته باشند.عرصه عمل آنان نامحدود و آيين جوانمردي را رعايت كنند.رئيس آنان سرهنگ يا سرعياران خوانده ميشد.يكي از افراد عياران كه به درجات متعالي رسيد ،يعقوب ليث صفاري است كه از همين راه و گشايش سرزمين ها به اميري و حكومتداري رسيد.از كتبي كه درباره عياران نوشته شده سمك عيار را ميتوان نام برد.

به ادرس زیر مراجعه کنید

Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

انقلاب امریکا :

حادثه ای ست بزرگ بین دو انقلاب فرانسه و انگلستان.در قرن 17 میلادی بخش شمالی قاره امریکا خود را از سلطه استعمارگرایان رهایی داد و بخش مرکزی و جنوبی تابع اسپانیا و پرتغال بود.پس از کشف این قاره کوچ نشینی به آن کم بود ولی از اوایل قرن 17 سیر صعودی گرفت.در قرن 17 بیشتر مردم انگلستان بودند که به آنجا مهاجرت می کردند چون انگلیس خود در انقلاب بود.در کل مردمی که به آنجا رفتند آزادی خواه بودند.برخی مخالف سلطنت بودند برخی در ستیز با مسایل اقتصادی و مذهبی و برخی تجارت برده داشتند و گروهی خود بردگان بودند.اما در این کشور فئودالیسم بوجود نیامد.این آزادی و آزادی مذهبی سبب پیشرفت اجتماعی و فقدان نیروی کار باعث ورود بردگان و رواج برده داری گردید.انگلستان که خزانه خود را خالی دیده بود تصمیم به اوردن محصولات و وصول مالیات گرفت.مالیات چای باقی مانده بود که مردم آن را به دریا ریختند.انگلیس ژنرال کبج را برای سرکوبی مردم فرستاد.ازادی خواهان جمع شده فریاد آزادی سر دادند.با فشار انگلیس این کار تبدیل به مقاومت شد و کار به برخورد مسلحانه کشید آزادی خواهان ده روز به انگلیس مهلت دادند تا قوانینی را لغو کند وگرنه با قطع رابطه مواجه خواهد شد.انگلیس مشکل راه طولانی را داشت و در ضمن آزادی خواهان را دست کم گرفته بود.آزادی خواهان یک ارتش ملی تشکیل دادند و فرماندهی آنها به عهده جرج واشنگتن داده شد.این گروه در اولین جنگ شکست خوردند ولی سرانجام انگلیس را شکست دادند و مستقل گردیدند.از دلایل بزرگ پیشرفت این انقلاب می توان نبود فئودالیسم و نبود کلیسای کاتولیک را عنوان کرد.
    منبع:تاریخ تحولات اروپا در قرون جدید نقی لطفی محمد علی علیزاده

به ادرس زیر مراجعه کنید

صفحه 1 از 4 123 ... آخرینآخرین

برچسب برای این موضوع