اخبار اجتماعي و فرهنگي
Printable View
اخبار اجتماعي و فرهنگي
وزير آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس:
قيمتهاي كتابهاي درسي در سال جديد نصف ميشود
خبرگزاري فارس: وزير آموزش و پرورش از كاهش قيمت كتابهاي درسي به نصف در سال تحصيلي جديد خبر داد.
عليرضا علياحمدي در حاشيه همايش تشكلهاي دانشآموزي كه در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» افزود: آموزش و پرورش هميشه جزء فعالترين نهادهاي آموزش در كشور بوده است.
وي ادامه داد: در راستاي برنامههاي فرهنگي و همگرايي دانشآموزان، همايش تشكلهاي دانشآموزي را به مدت 3 روز و با حضور شخصيتهاي ملي كشور برگزار ميكنيم.
* طرح ساماندهي نيروي انساني آموزش و پرورش از تهران آغاز شد
علياحمدي با بيان اينكه در طرحهاي جديد آموزش و پرورش، طرح ساماندهي نيروهاي انساني و برنامه هفتگي را از تهران شروع كردهايم، افزود: اين طرحها را به ترتيب در استانهاي سراسر كشور به اجرا درخواهيم آورد.
احمدي تصريح كرد: جهت برخورد با آنفلوانزاي نوع a نيز با هماهنگي وزارت بهداشت و همچنين تشكيل ستادي در اين راستا اقدامات لازم براي پيشگيري و مقابله انجام شده است.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي:
كاهش تلفات رانندگي يك هدف ملي است
خبرگزاري فارس: رئيس پليس راهنمايي و رانندگي كشور گفت: كاهش تلفات ناشي از تصادفات يك هدف ملي است و بايد تلاش كنيم نرخ تصادفات و تلفات ناشي از آن را كاهش دهيم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، سردار اسكندر مومني امروز در مراسم توديع و معارفه رئيس پليس راهنمايي و رانندگي كشور افزود:اساسيترين و مهمترين هدف در حوزه راهور به حداقل رساندن تلفات جادهاي است.
وي تأكيد كرد: براي دستيابي به اين هدف كلان تمركز بر حوزه فرهنگ و بهبود رفتار كاربران ترافيكي در رأس اقدامات است.
سردار مومني گفت: اولويت و رويكرد جديد پليس راهور تقدم پيشگيري و فرهنگسازي بر جريمه و برخورد است.
رئيس پليس راهور اظهار داشت: بايد همه نهادها و سازمانها در اين فرهنگسازي سهيم باشد و كمك كنند تا شاهد بهبود فرهنگ ترافيك در كشور باشيم.
وي افزود: اولويت ارتقاي ظرفيتها و قابليتهاي حرفهاي پرسنل راهور يكي ديگر از برنامههاي من است و تعامل و همكاري سازنده و نظاممند با همه نهادهاي دخيل در حوزه ترافيك نيز مورد تأكيد است.
سردار مومني گفت: براي رسيدن به يك هدف ملي نيازمند تلاش ملي هستيم و اين تلاش در سايه همكاري همه سازمانها و نهادهاست.
رئيس پليس راهور گفت: برخورد با رانندگان پرخطر همواره مورد تأكيد است و اين برخوردها هيچ وقت مقطعي نخواهد بود بلكه به صورت دائمي و جدي با حركات خطرساز رانندگان پرخطر برخورد خواهيم كرد.
وي گفت: استفاده از فناوريهاي پيشرفته و تسلط پليس بر همه رفتارهاي كاربران از ديگر اولويتهاي جديد راهنمايي و رانندگي است.
رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي در گفتوگو با فارس:
189 كتاب طي 4 سال گذشته در دانشگاه جامع منتشر شده است
خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي گفت: از ابتداي تأسيس دانشگاه جامع علمي كاربردي تا پايان سال 83 فقط 161 كتاب آموزشي منتشر شد در حالي كه طي 4 سال گذشته 189 كتاب منتشر شده است.
حسين بلندي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اينكه انتشار منابع آموزشي در دستور كار دانشگاه جامع قرار دارد، افزود: در نظام آموزشهاي علمي كاربردي با توجه به ماهيت آن و محتواي دروس به منابع درسي خاصي نياز است.
وي با بيان اينكه دانشگاه جامع علمي كاربردي تاكنون 350 كتاب و 29 بسته آموزشي منتشر كرده است، گفت: دانشگاه جامع علمي كاربردي آمادگي خود را براي همكاري با افرادي كه قصد تأليف كتاب منطبق با اهداف دانشگاه و در چارچوب آئيننامههاي مصوب را داشته باشد، اعلام ميكند.
رئيس دانشگاه جامع علمي كاربردي اظهار داشت: علاقهمندان ميتوانند براي اطلاع از ليست كامل كتب منتشر شده و در دست انتشار دانشگاه جامع علميكاربردي و مؤسسات و مراكز تحت نظارت دانشگاه و همچنين چكيده كتب، به پايگاه الكترونيكي دانشگاه جامع علمي كاربردي به آدرس University of Applied Science and Technology بخش تازههاي كتاب مراجعه كنند.
با حضور وزير آموزش و پرورش
همايش منتخبين تشكلهاي دانشآموزي كشور آغاز شد
خبرگزاري فارس: همايش منتخبين تشكلهاي دانشآموزي با هدف شناخت و آگاهي تشكلهاي دانشآموزي از امروز با حضور وزير آموزش و پرورش در مجتمع فرهنگي و اردويي شهيد باهنر تهران آغاز شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس «توانا»، در اين همايش 860 دانشآموز پسر با هدف تقويت، هماهنگي، همسويي و ايجاد وحدت رويه بين برنامههاي اعضاي تشكلهاي دانشآموزي و بهرهوري حداكثر از برنامهها شركت ميكنند.
بنابراين گزارش،شناخت و آگاهي تشكلهاي دانشآموزي از اهداف، برنامهها، وظايف و توانمنديهاي يكديگر و بالا بردن ضريب همافزايي، ايجاد فضاي مناسب براي همفكري، همدلي، تفاهم، همكاري مطلوب و شايسته در انجام وظايف محوله از ديگر اهداف اين همايش است.
بر اساس اين گزارش، تبادل و تعامل تجربيات تشكلهاي دانشآموزي در عرصههاي ديني و ملي، افزايش قدرت تصميمسازي و تصميمگيري اعضاء در مشاركتهاي اجتماعي، فرهنگي و سياسي از ديگر اهداف همايش منتخبين تشكلهاي دانشآموزي كشور است.
بنابراين گزارش، اين همايش صبح امروز با حضور وزير آموزش و پرورش، معاون پرورشي و تربيتبدني وزارت آموزش و پرورش و ايرج حسابي فرزند محمود حسابي آغار شد.
سگها به طور ميانگين به اندازه يك كودك 2 ساله باهوش هستند
خبرگزاري فارس: تستهاي هوش انجام شده بر روي سگها نشان ميدهد كه ميانگين هوش اين حيوانات برابر با يك كودك دو ساله است.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين آزمايشها مبتني بر افزايش مهارت و تواناييهاي يادگيري زبان انجام شده كه بر اساس آن سگهايي با هوش ميانگين توانايي يادگيري 165 كلمه (مشابه يك كودك 2 ساله) شامل اشارات و علامتها را دارند و سگهايي كه جزء 20 درصد بالايي سگهاي باهوش هستند توانايي يادگيري تا 250 كلمه را دارند.
محققان دانشگاه بريتيش كلمبيا با انتشار يافتههاي خود سگ گله اسكاتلندي، سگهاي پودل و سگ شپرد آلماني را جزء باهوشترين سگها دسته بندي كردهاند كه هوش آنها برابر با كودكي 5/2 است.
در حاليكه توانايي يادگيري زبان اين سگها برابر با كودكان 2 ساله است اما توانايي انجام محاسبات رياضي در آنها برابر با كودكي 3 تا 4 ساله است.
استنلي كورن از انجام دهندگان اين تحقيق ميگويد: زندگي اجتماعي سگها بسيار پيچيده است و درست مانند انسان در مرحله نوجواني است كه برايش مهم است چه كسي در حال پيشرفت است و با چه كسي ميگردد.
بر روي سگها براي ارزيابي توانايي محاسبات رياضي آنها آزمايشهاي مشابه كودكان 3 يا 4 ساله بر روي آنها انجام شد و نشان داد كه سگها توانايي شمردن تا 4 يا 5 را دارا هستند.
به نوشته نشريه لايو ساينس سگها همچنين درست مانند انسانها در خردسالي و اوان كودكي احساساتي مانند خوشحالي، ناراحتي و تنفر را دارند اما احساسات پيشرفته ديگري مانند احساس گناه در آنها وجود ندارد.
تشخيص احساس تبعيض ميان سگها نيز از مشخصههاي ديگر است به طوريكه اگر به يك سگ ديگر غذا داده و به ديگري نه، سگي كه غذايي را دريافت نكرده از شوخي كردن و نگاه مستقيم به چشم مربي خود خودداري ميكند.
واكنش وزارت كار به اظهارات معاون مبارزه با جرائم اقتصادي پليس آگاهي كشور
خبرگزاري فارس: در پي انتشار اظهارات معاون مبارزه با جرائم اقتصادي پليس آگاهي كشور در خصوص به بيراهه رفتن 50 درصد تسهيلات بنگاههاي زودبازده، اداره كل روابط عمومي وزارت كار و امور اجتماعي واكنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين اداره كل با تكذيب اظهارات سرهنگ زماني در توضيحات خود آورده است: اولاً چنين ادعاهايي تكذيب ميشود و ايشان تا به حال هيچگونه تماسي براي رهگيري موضوع ادعائي با اين وزارت خانه نداشتهاند.
سرهنگ زماني به اعلاميهاي از بانك مركزي مبني بر بيراهه رفتن 50 درصد تسهيلات بنگاههاي زود بازده استناد كرده بود و گفته بود وزارت كار و امور اجتماعي در مقابله با تقلب، دروغ و انحراف مذكور همكاري نكرده است.
اداره كل روابط عمومي وزارت كار و امور اجتماعي در ادامه تكذيبيه خود آورده است: ثانياً بانك مركزي تاكنون اعلاميهاي مبني بر تقلب، دروغ و انحراف بنگاههاي دريافت كنندگان تسهيلات به ميزان 50 درصد منتشر نكرده است، اگر چنين اعلاميهاي وجود دارد ميتوانند منعكس كنند.
در ادامه آمده است: ثالثاً گويا ايشان متوجه نيستند كه رسيدگي به تقلب، دروغ و انحراف صاحبان بنگاههاي مذكور به صورت كامل به عهده بانكهاي مربوطه است زيرا در اين صورت در سپردههاي مردمي نزد بانكها خيانت شده است.
در ادامه اين تكذيبيه آمده است: رابعاً وزارت كار و امور اجتماعي در هر موقعيتي كه براساس گزارش نظارتي استانها و يا گزارش دستگاههاي نظارتي و مردمي متوجه سوءاستفاده از منابع بانكها شده است بلافاصله موضوع را به مدير عامل بانك و يا استاندار مربوطه براي پيگيري منعكس كرده است بنابراين لازم است از اينگونه اعلام نظرات غيركارشناسي كه به نوعي زير سوال بردن خدمات دولت در مهار بيكاري است خودداري و به فوريت اصلاح شود.
در گفتوگو با فارس
نحوه انتقال دانشجويان دانشگاه جامع اعلام شد
خبرگزاري فارس: معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمي- كاربردي نحوه انتقال و مهمان شدن دانشجويان دانشگاه جامع را اعلام كرد.
اصغر كشتكار در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اينكه دانشجويان دانشگاه جامع استان تهران براي انتقال و مهمان شدن بايد درخواست خود را تا 15 مرداد به شوراي آموزشي مركز مبدا ارائه دهند، افزود: موارد ارائه شده به شوراي آموزشي بررسي شده و نتايج آن تا 25 مرداد ارائه ميشود.
وي گفت: درخواست دانشجويان بايد تا 5 شهريور به شوراي آموزشي مركز مقصد ارائه شود و در آن شورا درخواست بررسي شده و نتايج آن تا 15 شهريور اعلام شود.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمي- كاربردي ادامه داد: بايد تعيير رشته، جمعآوري و ارسال فرمها و مدارك توسط مركز آموزشي به دبيرخانه شوراي آموزشي و كميسيون موارد خاص استان تهران تا 22 مرداد صورت بپذيرد و نتايج آن، توسط شوراي آموزشي و كميسيون موارد خاص استان تهران تا 21 شهريور اعلام شود.
دبير ششمين جشنواره مطبوعات حوزه شهري:
ششمين جشنواره مطبوعات در حوزه شهري امسال برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: دبير ششمين جشنواره مطبوعات حوزه شهري گفت: ششمين جشنواره مطبوعات در حوزه شهري اسفند امسال برگزار ميشود.
مهدي توكليان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اين مطلب اظهار داشت: تفاوت اصلي اين جشنواره با دورههاي قبل، حضور گسترده گروههاي دانشآموزي و دانشجوئي در اين جشنواره است.
وي با بيان اينكه فراخوان جشنواره از ابتداي سال تحصيلي جديد (مهر) آغاز ميشود، افزود: اين فراخوان تا بهمن ادامه دارد و جشنواره در اسفند برگزار خواهد شد.
توكليان گفت: سبك زندگي، زيست شهري و اخلاق و رفتار شهروندي، بخش ويژه و رويكرد اصلي ششمين جشنواره مطبوعات در حوزه شهري است.
دبير ششمين جشنواره مطبوعات حوزه شهري ادامه داد: خبرگزاريها، مطبوعات و جرايد، اگر در اين مدت به صورت مستمر درباره سبك زندگي، زيست شهري و اخلاق و رفتار شهروندي در رسانه خود فعاليت كنند، در بخش ويژه جشنواره شركت داده ميشوند و از برترينها تقدير به عمل ميآيد.
توكليان گفت: دانشجويان ميتوانند در نشريات دانشجوئي و دانشاموزان نيز ميتوانند در بخش روزنامهديواري به صورت گسترده درباره سبك زندگي، زيست شهري و اخلاق و رفتار شهروندي فعاليت كنند.
وي افزود: در دورههاي قبل يكي از مشكلات ما اين بود كه در ايام تابستان توانايي ارتباط با دانشآموزان و دانشجويان را نداشتيم، ولي امسال از ابتداي سال تحصيلي تا بهمن به طور مستمر با دانشآموزان و دانشجويان در ارتباط هستيم.
كشف فسيل گونه منقرض شده خوك آسيايي در چين
خبرگزاري فارس: جستجوي چند نظامي جوان در يكي از غارهاي منطقه استقلال طلب ژيانگجي چين براي پيدا كردن آب، به كشف فسيلي از يك خوك خرطوم دراز آسيايي با قدمتي چند ده هزار ساله انجاميد.
به گزارش خبرگزاري فارس، اين يافته از اولين فسيلهاي خوك آسيايي است كه در اين منطقه استقلال طلب به دست آمده و محل كشف آن يكي از غارهاي ناشناخته و اسرار آميز جنوب ايالت هونان چين به شمار ميرود كه بيش از 20 متر عمق دارد.
به گفته ديرينهشناسان، اسكلت به دست آمده در پوششي از آهك قرار گرفته و كاملاً سفت و سخت شده، اما دندانهاي اين حيوان همچون سنگهاي قيمتي آگيت، نرم و شفاف باقي مانده است.
خوكهاي آسيايي به صورت گسترده درحدود يك ميليون تا ده هزار سال پيش در مناطقي گرم و مرطوب زندگي ميكردند، اما به دليل تغييرات آب و هوايي جز تعداد محدودي كه در حال حاضر در مالزي ديده ميشوند، باقي گونههاي آن منقرض شدهاند.
در حال حاضر موزه گيژو چين، تنها موزهاي است كه فسيل اينگونه موجودات را در خود جاي داده و از اين رو به مركز مطالعه و تحقيق دانشمندان جهان تبديل شده است.
نزديك شدن توفان قدرتمند موراكوت به سواحل چين و تخليه سواحل
خبرگزاري فارس: سواحل شرق چين در انتظار فرا رسيدن توفان عظيم موراكوت هستند كه جمعه شب تايوان را درنورديد.
به گزارش خبرگزاري فارس، كارشناسان پيشبيني كردهاند كه اين توفان بين ساعت 8 تا 10 صبح يكشنبه به سواحل چين برسد اگرچه پيشبيني شده كه تا قبل از رسيدن به اين منطقه از قدرت آن كاسته شود. اين توفان ساعت 7 صبح شنبه با سرعت 15 تا 20 كيلومتر در ساعت و بادهايي به سرعت 137 كيلومتر در ساعت در حال حركت بود.
به نوشته شينهوا تاكنون نزديك به 500 هزار نفر از ساكنان منطقه فوجيان با نزديك شدن اين توفان تخليه شدهاند.
اكثر پروازهاي فرودگاههاي اين منطقه لغو شده و تعداد زيادي از مسافران در فرودگاهها سرگردان شدهاند.
در شهر بندري پوتيان در استان فوجيان همه بنادر و لنگرگاهها و مدارس تعطيل شده و تيمي متشكل از 26 هزار نفر مجهز به وسايل كنترل سيلاب شدهاند. همه 7 هزار و 168 قايق ماهيگيري اين بندر نيز به لنگرگاه بازگشتهاند.
در مسير حركت اين توفان از تايوان به چين تعدادي از ماهيگيران دريانوردان ناپديد شدهاند.
كدهاي پستي املاك شرق تهران به روز رساني ميشود
خبرگزاري فارس: شهردار منطقه 8 از به روز رساني و ساماندهي كليه كدهاي پستي املاك شرق تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي شهرداري منطقه8 تهران، محمد مهدي شادالويي با اعلام اين مطلب گفت: بعد از نصب پلاكهاي آبي شماره كد پستي و كد ملك شهرداري، نيز روي پلاكها نصب ميشود.
وي با اشاره به مشاركت ستاد مميزي املاك شهر تهران و شركت پست افزود: جهت به روزرساني كدهاي پستي، همكاراني از شركت پست كار ساماندهي كدهاي مميزي كدهاي پستي را در ستاد مميزي انجام ميدهند.
شادالويي گفت: تكميل كد پستي املاك، ساماندهي آبي منازل و يك به يك سازي پروندههاي شهرسازي و نوسازي نيز در راستاي اين طرح انجام ميشود.
شهردار منطقه 8 با اشاره به توزيع فيش نوسازي و ارسال آن به منازل شهروندان گفت: به دستور معاونت اداري مالي - شهرداري تهران فيشهاي نوسازي توسط نيروهاي ستاد مميزي توزيع ميشود و شهروندان علاوه بر بهرهگيري از ده درصد جايزه خوش حسابي ميتوانند اقساط عوارض نوسازي خود را تا پايان شهريور پرداخت كرده و به عنوان خوش حساب جوايزي به آنان اهدا ميشود.
شادالويي گفت: مميزين 24 ساعت قبل از مراجعه به محل، بر اساس اطلاعيهاي با مهر ستاد مميزي منطقه 8 مالكان را آگاه ميكنند.
وي افزود: مالكان هنگام مراجعه مميزين، بايستي سند مالكيت ، فيش قبوض مصرفي، شناسنامه مالك و صورت مجلس تفكيكي را به همراه داشته باشند.
شادالويي با اشاره به اجراي هم زمان طرح مميزي در مناطق 22 گانه عنوان داشت: كار مميزي در 4 مرحله توسط مميزين، ناظرين بازبينها و ناظرين عالي مورد بررسي قرار ميگيرد.
ژاپن رباتي براي كمك به معلولان حركتي ساخت
خبرگزاري فارس: يك شركت ژاپني رباتي را طراحي كرده كه كه معلولان ميتوانند با استفاده از اين ربات حركت كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، ربات hal رباتي است كه به ماهيچههاي فرد معلول كمك ميكند و با اين روش به كمك معلولان ميآيد.
درون اين ربات سنسورهايي تعبيه شده كه سيگنالهاي مغز را كه به پوست و ماهيچه فرد منتقل ميشود را دريافت ميكند و به فرد كمك ميكند تا حركت كند.
يكي از سازندگان اين ربات گفت: Hal به افرادي كه ماهيچههاي ضعيفي دارند و توان حركت را ندارند، كمك ميكند و ما اين ربات را ارتقا ميبخشيم تا براي همه عرصههاي زندگي مفيد باشد.
ربات hal در سه اندازه كوچك، متوسط و بزرگ ساخته شده است.
كشته در برخورد يك هواپيما و هليكوپتر بر فراز رودخانه هودسون نيويورك
خبرگزاري فارس: برخورد يك هواپيماي خصوصي و يك هليكوپتر گشت زني بر فراز رودخانه هودسون نيويورك منجر به كشته شدن 9 نفر شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، خلبان هلي كوپتر ديگري كه روي زمين مشغول سوخت گيري بود با ديدن نزديك شدن اين دو پرنده به هم سعي داشته تا با ارسال پيام راديويي به هر دو خلبان هشدار دهد اما ظاهرا آنها اين اخطار را نشنيدهاند.
اين حادثه در برابر چشمان هزاران نفر از مردمي رخ داد كه در سواحل اين رودخانه از آفتاب يك روز تابستاني لذت مي بردند.
به گزارش آسوشيتدپرس هواپيما حامل 3 سرنشين از جمله يك كودك و هليكوپتر نيز حامل يك خلبان و 5 توريست ايتاليايي بوده است كه پس از برخورد با يكديگر در آسمان بقاياي آنها روي رودخانه اي ريخت كه در ماه ژانويه يك هواپيماي مسافربري آمريكايي به طرز معجزه آسايي روي آن فرود آمده بود اما اين بار معجزهاي در كار نبود.
مرگبارترين حادثه هوايي شهر نيويورك پس از سانحه هوايي سال 2001 يك هواپيماي مسافربري كه منجر به مرگ 265 نفر شد سئوالاتي را در مورد مسيرهاي هوايي پرترافيك حومه اين رودخانه ايجاد كرده است.
تا قبل از فرارسيدن شب و توقف عمليات غواصان موفق به كشف 3 جسد از قربانيان اين حادثه شدند و بقاياي هليكوپتر هم پيدا شده اما هيچ نشانه اي از هواپيما در دست نيست.
شاهدان عيني ميگويند كه هواپيما كه در ارتفاعي بسيار پايين پرواز مي كرده به هليكوپتر برخورد كرده است و در اثر آن يك بال هواپيما جدا شده است.
عضو هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي در گفتوگو با فارس:
تغيير جاسبي در دستور كار هيئت امناي دانشگاه آزاد نيست
خبرگزاري فارس: عضو هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: تغيير جاسبي در دستور كار هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي نيست.
كريم زارع در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با تأكيد بر اينكه هر تغييري در دانشگاه آزاد اسلامي بايد در هيئت امناي اين دانشگاه مطرح و بررسي شود، افزود: جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي در هفته جاري برگزار ميشود و بحثي مبني بر تغيير جاسبي در دستور كار اين جلسه نيست.
وي با بيان اينكه جاسبي نه استعفا داده و نه بركنار شده است، گفت: جاسبي همچنان رئيس دانشگاه آزاد اسلامي است.
مدير كل دفتر اكوبيولوژي سازمان محيط زيست:
برگزاري كميته تخصصي كنفرانس بينالمللي راپمي مؤثر بود
خبرگزاري فارس: مدير كل دفتر اكوبيولوژي سازمان محيط زيست گفت: برگزاري كميته تخصصي كنفرانس بينالمللي راپمي (سازمان منطقهاي حفاظت از محيط زيست دريايي) در مشخص كردن برنامهها مؤثر بود.
اميد صديقي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، درباره نتيجه برگزاري كميته تخصصي برگزاري كنفرانس بينالمللي راپمي(سازمان منطقهاي حفاظت از محيط زيست دريايي) در تهران، گفت: در اين كميته درباره نحوه برگزاري كنفرانس و موضوعات مختلف تبادل نظر صورت گرفت.
وي ادامه داد: تنوع زيستي خليج فارس، عمان، فيزيك دريا، آلودگيهاي دريايي، چالشها و موارد اضطراري در محيط زيست خليج فارس، خشك كردن دريا، كشند سرخ، مرگ و مير، تغييرات ساحلي از جمله محورهايي است كه در كنفرانس بينالمللي راپمي مطرح ميشود.
مدير كل دفتر اكوبيولوژي سازمان محيط زيست تصريح كرد: در اين اجلاس تمام دانشمندان دنيا شركت ميكنند و 200 مقاله منتخب و برتر از سراسر دنيا مطرح ميشوند.
وي گفت: قرار است در آخرين روز كنفرانس نيز كارگروهي تشكيل شده و با توجه به مطالبي كه در كنفرانس مطرح ميشود برنامههاي آينده راپمي (سازمان منطقهاي حفاظت از محيط زيست دريايي)را نيز مشخص كنند.
سخنگوي شهردار تهران در جمع خبرنگاران:
شهرداري از هفته آينده متكديان را جمعآوري ميكند
خبرگزاري فارس: سخنگوي شهردار تهران از جمعآوري گسترده متكديان از هفته آينده در سطح شهر خبرداد و گفت: هماهنگيهاي لازم را را دراين باره انجام دادهايم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمد هادي ايازي صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه شهرداري تهران مصوبات شوراي اسلامي شهر تهران را اجرا ميكند، گفت: در تلاش هستيم كه تمام مصوبات شورا را اجرايي كنيم. در مورد سازمانها و شركتها به صورت موردي برخي از مصوبات اجرايي نشده است.
وي در ادامه درباره واگذاري فروشگاههاي شهروند به بخش خصوصي، گفت: هنوز براي واگذاري فروشگاه شهروند به بخش خصوصي زمان وجود دارد.
وي به مصاحبهاي كه حسين كلخوراني معاون خدمات شهري شهرداري تهران در مورد اجاره فروشگاههاي شهروند به بخش خصوصي انجام داده بود اشاره كرد و افزود: برخي از فروشگاههاي ما قابليت واگذاري به دليل مشكل سند ندارد. مديريت آن را به بخش خصوصي واگذار ميكنيم.
وي درباره ساخت و سازهاي غيرمجاز گفت: تمام واحدهاي مسكوني و اداري كه ساخته ميشود بايد طبق مقررات، پاركينگ داشته باشند. در غير اين صورت براي آنها مجوز ساخت و پايان كار صادر نميشود.
به گفته سخنگوي شهردار تهران، اگر تخلفاتي صورت بگيرد به شدت برخورد و از ساخت و ساز غيرمجاز جلوگيري خواهيم كرد.
* اقدامات خوبي در زمينه مناسبسازي محيط شهري صورت گرفته است
ايازي درباره مناسبسازي فضاي شهري براي معلولان، گفت: بحثهاي تئوري و نظري براي مناسبسازي محيط شهري داشتهايم.
وي با اشاره به اينكه بحث مناسبسازي را در پاركها نيز اجرا كردهايم، گفت: پارك الغدير در منطقه 4 براي معلولان مناسبسازي شده و مطابق با استانداردهاي بينالمللي ساخته شده است.
به گفته سخنگوي شهردار تهران، طي 2 الي 3 سال اخير اقدامات گستردهاي در اين زمينه انجام شده است. البته اين به اين مفهوم نيست كه تمام مشكلات برطرف شده ولي در پي اين هستيم كه در آينده مشكلات را مرتفع كنيم.
*اقدامات شهرداري در بحث تكديگري همانند مسكني است كه در يك مقطع كوتاه پاسخ ميدهد
وي به موضوع تكديگري در تهران اشاره كرد و گفت: تكديگري ناهنجاري اجتماعي است كه ريشه در مصاديقي همانند اشتغال و اقتصاد دارد.
به اعتقاد ايازي، اقدامات صورت گرفته از سوي شهرداري تهران در بحث تكديگري همانند مسكني است كه در يك مقطع كوتاه پاسخ ميدهد.
وي به بازديدهاي اخير خود در اين زمينه اشاره كرد و گفت: تعداد قابل توجهي از اتباع بيگانه در كشور اقدام به تكديگري ميكنندكه نسبت به جمعآوري آنها اقدام كردهايم.
وي افزود: همچنين افرادي كه از شهرستانها به تهران براي اين منظور آمدهاند را جمعآوري ميكنيم.
به گفته ايازي، اگر متكديان را از تهران طرد كنيم دوباره به سطح شهر باز ميگردند.
وي با بيان اين مطلب كه ما متكديان را جمع ميكنيم ولي چون ريشهاي نيست دوباره آنها را در سطح شهر مشاهده ميكنيم، گفت: بعد از جمعآوري شهرداري دوباره تكديگري به شكلهاي مختلفي همانند گلفروشي و... انجام ميشود.
ايازي از جمعآوري گسترده متكديان از هفته آينده در سطح شهر خبرداد و گفت: هماهنگيهاي لازم را انجام دادهايم.
وي اضافه كرد: حل اين مشكل بصورت ريشهاي در درون شهرداري تهران نخواهد بود.
* مشكلي در هزينه كردن براي برنامههاي ماه رمضان نداريم
سخنگوي شهردار تهران در پاسخ به اين پرسش كه چه ميزان اعتبار براي برنامههاي ماه مبارك رمضان پيشبيني كرده ايد؟ گفت: سرفصل مشخصي نداريم و رقم مشخصي را در نظر نگرفتهايم. ولي محدوديتي براي اجراي برنامهها نداريم.
* خط 4 بي.آر.تي تا قبل از بازگشايي مدارس راهاندازي ميشود
ايازي با اشاره به ساخت خط 4 بيآرتي از تجريش تا راهآهن گفت: طول اين مسير 17.5 كيلومتر است و بخش قابل توجهي از آن خط ويژه است به دليل حجم ترافيك در اين مسير سرعت اتوبوسها پايين است همچنين اتوبوسها يك كابينه هستند و پاسخگوي جابهجايي مسافران نيستند.
به گفته ايازي، مطالعات براي ساخت اين خط انجام شده. راهنمايي و رانندگي و فرمانداري شميران اصرار داشتند هر چه زودتر اين خط احداث شود.
سخنگوي شهردار تهران افزود: تا قبل از بازگشايي مدارس اين كار انجام ميشود و شهروندان ميتوانند مسير تجريش تا راهاهن را ظرف يك ساعت طي كرده و روزانه با راهاندازي اين خط 300 هزار مسافر جابهجا ميشود.
* زير ساختهاي مناسبي در تهران وجود ندارد
سخنگوي شهردار تهران در بخش ديگر سخنانش به نبود زيرساختهاي مناسب در شهر تهران اشاره كرد و گفت: به دليل عدم مديريت واحد شهري زيرساختهاي مناسبي در شهر وجود ندارد. البته تدابيري كردهايم كه در هماهنگيهايي كه با شركت گاز، آب، برق و غيره در هنگام تخريبها صورت ميگيرد، حداقل مشكل ايجاد شود.
* تعاملات دولت با شهرداري در حد انتظار شهروندان نبوده است
وي درباره تعامل دولت و شهرداري گفت: در برخي از موارد تعاملات بسيار خوب بوده ولي در حد انتظار شهروندان نبوده است. وقتي مجلس اجازه داده كه شهرداري از صندوق ذخيره ارزي استفاده كند ما انتظار داشتيم كه اين امر رخ دهد.
ايازي گفت: جلساتي با مسئولان مرتبط برگزار شده و اميدواريم شاهد تحول جدي در اين زمينه باشيم. رويكرد محمد باقر قاليباف شهردار تهران تعامل با دولت است.
* دورهگردها از مترو جمعآوري ميشوند
سخنگوي شهردار تهران درباره فروشندگان در مترو گفت: بايد اين افراد از سطح مترو جمع شوند. مقوله تكديگري و دورهگردي ريشه در جاهاي ديگر دارد و دستگاههاي مسئول بايد به اين امر بپردازند تنها اقدام شهرداري تهران در اين زمينه جمعآوري متكديان است. ظرف هفتههاي آتي طرحي را در ايستگاههاي مترو اجرا خواهيم كرده و اميدواريم ديگر شاهد اين ناهنجاري نباشيم .
* اشكالات برج ميلاد تا پايان تابستان برطرف ميشود
وي درباره بازديد از برج ميلاد گفت: ثبتنامهاي اينترنتي صورت گرفته و از تاريخ 15 مرداد اين ارتباط برقرار شده است. مفهوم اين مسئله اين نيست كه تمام مشكلات برج ميلاد برطرف شده است، هنوز مشكلاتي وجود دارد كه در هنگام بازديد شهروندان آنها را مرتفع ميكنيم.
سخنگوي شهردار تهران ادامه داد: تا پايان تابستان اشكالات را برطرف و برج را مورد بهرهبرداري قرار ميدهيم.
وي با اشاره به اينكه اين برج يك برج مخابراتي است، گفت: با صدا و سيما و مخابرات در مورد بهرهبرداري رايزنيهايي انجام دادهايم.
ايازي هزينه ساخت فاز اول برج ميلاد را 226 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: براي فازهاي بعدي بايد دوباره هزينه در نظر گرفت.
سخنگوي شهردار تهران با بيان اين مطلب كه براي بهرهبرداري از برج، شهرداري تهران يك شركت بهرهبردار تاسيس كرده است، گفت: شركت بهرهبردار با بخش خصوصي وارد مذاكره و عمليات اجرايي خود را انجام ميدهند.
* قاليباف گفته است اگر دولت هم كمك نكند شهر را اداره ميكنيم
وي در بخش ديگر سخنانش با اشاره به اينكه دستگاهها مكلف هستند كه مصوبات مجلس شوراي اسلامي را كه به تاييد شوراي نگهبان هم رسيده است اجرا كنند، گفت: اگر دستگاهي اين كار را انجام ندهد، تخلف كرده است.
ايازي گفت: انتظار ما از دولت اين است كه موضوعات مربوط به شهر تهران را در اولويت قرار دهند. اداره كلانشهر تهران پيچيدگيهاي زيادي دارد.
سخنگوي شهردار تهران يادآور شد: قاليباف گفته است اگر دولت هم كمك نكند ما شهر را اداره ميكنيم اما اين كار هزينههايي را به شهروندان تحميل ميكند اميدواريم با رويكرد دولت دهم مشكلات برطرف شود.
* بابت محدوديت ايجاد شده از شهروندان عذرخواهي ميكنيم
ايازي در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني براينكه چرا براي ساخت زيباترين پل خاورميانه در جواديه راههاي دسترسي در نظر نگرفتيد و همين امر باعث سرگرداني شهروندان شده است؟ گفت: اطلاع داريد براي راههاي دسترسي تونل توحيد ما واحدهاي زيادي را خريداري كردهايم تا مسير دسترسي براي شهروندان ايجاد كنيم.
سخنگوي شهردار تهران ادامه داد: عرض كردم بابت محدوديتهايي كه براي شهروندان ايجاد ميكنيم شرمندهايم و عذرخواهي ميكنيم. اجراي پروژه براي حل مشكلات شهروندان در منطقه جواديه است شايد يكي دو سال مشكل ايجاد شود ولي بعد مسير باز و مشكل ترافيك برطرف ميشود و در دراز مدت شهروندان مشكلي نخواهند داشت.
وي ادامه داد: حق دهيد در يك مقطع زماني مشكلاتي براي شهروندان ايجاد ميشود اما در دراز مدت مشكل برطرف خواهد شد.
ايازي با اشاره به اينكه طبق برنامه زمانبندي شده تونل توحيد در آبان سال جاري افتتاح خواهد شد، گفت: اما طبق گفته محمدباقر قاليباف اين تونل قبل از بازگشايي مدارس افتتاح و آماده بهرهبرداري ميشود.
سخنگوي شهردار تهران با اشاره به اينكه روزانه 7 هزار تن زباله و 35 هزار تن نخاله ساختماني در شهر توليد ميشود، گفت: براي جمعآوري نخالههاي ساختماني اقدامات خوبي انجام شده است . البته برخي از شهروندان بيتوجهي كرده و نخالههاي ساختماني را با زبالههاي شهري مخلوط ميكنند.
مسافر با بليت جعلي به فرودگاه امام رفتند
خبرگزاري فارس: مقامات فرودگاه بينالمللي امام (ره) خبر فروش 160 بليت جعلي سفر به دمشق به 160 مسافر ايراني را تأييد كردند.
به گزارش خبرنگار فارس، قديمي مدير كل و عسگريان مدير روابط عمومي فرودگاه بينالمللي امامخميني(ره) با تأييد اين خبر گفتند: صادر كنندگان بليتهاي جعلي پرواز تهران ـ دمشق به دستور مقام قضايي هم اكنون در بازداشتگاه فرودگاه بينالمللي حضرت امام خميني(ره) به سر ميبرند.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) جمعه 16 مرداد 88 تعدادي از هموطنان ايراني با در دست داشتن بليت تهران ـ دمشق به فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) مراجعه كردند، در حاليكه چنين پروازي به هيچ عنوان در برنامه زمانبندي فرودگاه وجود نداشت.
بر اساس اين گزارش، با پيگيريهاي به عمل آمده توسط رضا قديمي مدير كل فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) مشخص شد كه سازمان هواپيمايي كشوري نيز از وجود چنين پروازي بياطلاع است.
اين گزارش حاكي است: با اعزام 3 ناظر از سازمان هواپيمايي كشوري به فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) موضوع براي بررسي بيشتر به مراجع قانوني مستقر در فرودگاه ارجاع شد و با اقدام به موقع آقاي ايزدي، قاضي مستقر در فرودگاه، 4 نفر از عوامل دستاندركار يكي از آژانسهاي هواپيمايي و چارتر كننده كه اقدام به صدور و فروش 160 فقره بليت جعلي كرده بودند، شناسايي، دستگير و بازداشت شدند.
در اين گزارش آمده است: قاضي مستقر در فرودگاه پس از تشكيل پرونده، رأي قانوني و قطعي در خصوص متهمان و پرداخت جريمه و خسارات وارد آمده به مسافراني كه 24 ساعت در فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) معطل بودند را صادر ميكند.
براي نخستينبار در كشور
كتابهاي پنج جلدي راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي منتشر شد
خبرگزاري فارس: مسئول روابط عمومي آموزش عالي هلال احمر از به چاپ رسيدن كتابهاي پنج جلدي راهنماي پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي براي نخستينبار در كشور خبر داد.
هادي صفري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس "توانا " با اشاره به اينكه كتابهاي پنج جلدي راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي براي مسافران و پزشكان به چاپ نهايي رسيد، گفت: مؤسسه آموزش عالي هلال احمر مجموعه پنج جلدي راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي را با معرفي بيماريهاي 5 قاره دنيا و با مشاركت 48 نويسنده ايراني به رياست گروه نويسندگي استاد مرتضي ايزدي و همچنين مشاركت دانشگاه علوم پزشكي بقية الله (عج) به انجام رسانيده است.
وي با بيان اينكه كتاب راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي با تيراژ 10هزار نسخه و قيمت هر جلد 5 هزار و 600 تومان در اختيار علاقهمندان است، افزود: جلد يكم كتاب راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي در حال حاضر با تيراژ 2 هزار جلد و موضوع آمادگي قبل از سفر و هوشياري پس از سفر، به تشريح آمادگيهاي مسافران ميپردازد.
صفري با اشاره به اينكه جلد دوم كتاب راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي با موضوع مسافرت به كشورهاي آسياي و اقيانوسيه با تشريح بيوگرافي از مسائل جغرافيايي، اجتماعي و سياسي هر كشور ميپردازد، گفت: شرح حالي از بيماري شايع كشورهاي مربوط در قاره آسيا و اقيانوسيه مهمترين محورهاي جلد دوم كتاب راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي است.
وي با بيان اينكه جلد سوم كتاب راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي به موضوع مسافرت به كشورهاي آفريقايي ميپردازد، اظهار داشت: بيماريهاي رايج در كشورهاي آفريقاي اعم از مالاريا و بيماريهاي واگيردار از مهمترين بخشهاي اين كتاب است.
صفري به موضوع كتاب جلد چهارم راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي كه مربوط به قاره اروپا و آمريكاست اشاره كرد و گفت: اطلاعات تخصصي بيماريهاي اين 2 قاره طبق وضعيت جغرافيا و مطابق با جمعيت، فرهنگ و سبك زندگي مردم در اين كتاب آورده شده است.
وي تصريح كرد: كتاب جلد پنجم راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي نيز موضوع مسافرتهاي خاص و بيماران خاص را شامل ميشود.
صفري خاطرنشان كرد: علاقهمندان براي تهيه كتابهاي 5 جلدي راهنماي جامع پزشكي در مسافرتهاي بينالمللي ميتوانند به نشاني تهران، خيابان فلسطين شمالي، خيابان ايتاليا، پلاك يك جديد، مؤسسه آموزش عالي هلال ايران مراجعه كنند.
معاون فعاليتهاي دانشآموزي سازمان دانشآموزي در گفتوگو با فارس:
جشنواره توليد محتواي الكترونيكي دانشآموزان برگزار شد
خبرگزاري فارس: معاون فعاليتهاي دانشآموزي سازمان دانشآموزي گفت: جشنواره توليد محتواي الكترونيكي دانشآموزان با هدف همگام شدن با تكنولوژي و فناوري روز برگزار شد.
محمد پورصفر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: هدف از نخستين جشنواره نرمافزاري دانشآموزان، «همگام شدن با تكنولوژي و فناوري روز» و «ايجاد محيطي براي ترويج استانداردهاي توليد نرمافزاري براي تشويق دانشآموزان با آشنايي و توليد محصولات چند رسانهاي» بود.
وي با بيان اينكه در حدود يكهزار دانشآموز در اين جشنواره شركت كردند، ادامه داد: موضوعات جشنواره توليد محتواي الكترونيكي دانشآموزان عبارت از «آموزش احكام شرعي»، «مناسك عمره دانشآموزي»، «يادمان شهدا با محوريت شهداي دانشآموز»، «انرژي هستهاي در جهان و ايران از گذشته تا به حال» و «مكانهاي گردشگري ايران» بود.
معاون فعاليتهاي دانشآموزي سازمان دانشآموزي افزود: بيشتر شركتكنندگان در اين جشنواره از استانهاي فارس، اصفهان و تهران بودند كه آثار آنان توسط كميته داوري ارزيابي شد و از مجموع آثار ارائهشده، 25 اثر به عنوان اثر برتر انتخاب و جوايزي به آنان اهدا شد.
وي اضافه كرد: برخي از آثار منتخب به شكل گروهي و بعضي به شكل فردي تهيه شده بود كه در مجموع 31 اثر جوايزي دريافت كردند.
پورصفر بيان داشت: با توجه به موفقيت برگزاري نخستين «جشنواره توليد محتواي الكترونيكي دانشآموزان»، در نظر داريم دومين جشنواره را نيز در سال تحصيلي جاري برگزار كنيم.
وي اظهار داشت: در روزهاي آينده بخشنامهاي درباره مسابقات در سطح مدرسه، منطقه و استانها به سازمانها ابلاغ ميشود تا اين مسابقات با كيفيت بهتري برگزار شوند.
يك روانشناس در گفتوگو با فارس:
استرس از دلايل عمده گرايش جوانان به روانگردانهاست
خبرگزاري فارس: يك روانشناس گفت: استرس يكي از دلايل عمدهاي است كه سبب ميشود جوانان به روانگردانها گرايش پيدا كنند.
محمدرضا تقويزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: بسياري از جوانان براي لذتطلبي و سرگرمي به روانگردانها گرايش پيدا ميكنند.
وي افزود: عدم توانايي در حل مشكل از عوامل ديگري است كه سبب ميشود فرد به محركها گرايش داشته باشد.
اين روانشناس ادامه داد: با افزايش عزت نفس، مقابله با استرس و ابراز وجود ميتوان از گرايش جوانان به روانگردانها جلوگيري كرد.
وي بيان داشت: بلوغ در جوانان سبب ميشود آنها به دنبال شناخت هويت خود باشند. در حقيقت به دليل سردرگمي در وجودشان به سمت محركها گرايش پيدا ميكنند.
تقويزاده اضافه كرد: افرادي كه به قرصهاي روانگردان اعتياد دارند بايد با شناخت باورها و اصلاح ديدگاههاي خود به درمانشان كمك كنند.
وي درباره وظيفه والدين در اين زمينه اظهار داشت: والدين بايد مهارتهاي زندگي را فرا گرفته باشند و آنها را به فرزندان خود آموزش دهند.
اين روانشناس تصريح كرد: والدين بايد ارتباط مؤثري با فرزندان خود برقرار كنند و كنترل بيشتري بر فعاليتهاي فرزندان داشته باشند.
وي گفت: بسياري از مواقع نوجوانان و جوانان به دليل لجبازيهاي موجود در وجودشان به سمت روانگردانها ميروند بنابراين با برقراري رابطه عاطفي با آنها ميتوان از اين معضل جلوگيري كرد.
تقويزاده افزود: گاهي اوقات آزاديهاي مالي جوانان سبب ميشود، آنها توانايي بيشتري براي استفاده از روانگردانها داشته باشند بنابراين والدين بايد با كنترل بيشتر بر وضعيت مالي فرزندان خود از اين موضوع جلوگيري كنند.
عضو كميسيون آموزش مجلس در گفتوگو با فارس:
ورزش دانشآموزي مورد غفلت واقع شده است
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: ورزش دانشآموزي مورد غفلت واقع شده است كه بايد اين موضوع بررسي شود.
عليرضا سليمي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به اينكه آسيبهاي اجتماعي در كشور، بسيار تكاندهنده است، اظهار داشت: اهميتدادن به ورزش دانشآموزي از جمله راهكارهاي اساسي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي است.
وي با بيان اينكه اين آسيبها در قشر دانشآموز به صورت جديتر مطرح ميشود، ادامه داد: اهميتدادن به ورزش دانشآموزي تا حد فراواني ميتواند بسياري از آسيبهاي پيش روي اين قشر تأثيرگذار در جامعه را كاهش دهد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: در مجموعه آموزش و پرورش اراده جدي در زمينه ورزش دانشآموزي وجود ندارد؛ در حقيقت با عدم وجود معاونتي فعال و پويا روبه رو هستيم تا بتواند با در اختيار گذاشتن بودجه كافي در اين زمينه فعال شود.
وي با تأكيد بر اينكه در زمينه ورزش دانشآموزي زيرساختهاي لازم در كشور مهيا نيست، اظهار داشت: كمبود بودجه و نيروي متخصص، عدم وجود هدفگيري خاص و برنامهمحوري در اين زمينه، مشكل در زيرساختها و عدم ارائه برنامهها به صورت جدي از علل عدم موفقيت ورزش دانشآموزي محسوب ميشود.
سليمي با بيان اينكه مدارس از فضاي ورزشي لازم برخوردار نيست، اضافه كرد: در بخش دانشآموزي، متخصص ورزشي در مدارس وجود ندارد و گاهي به دليل كمبود نيروي انساني متخصص، از دبيران به عنوان مربيان ورزشي استفاده ميشود.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه افراد در تمام جوامع نياز به نشاط دارند، گفت: نشاط و شادابي در قشر جوان، موجب بهرهمندي بيشتر كشور از تحرك و پويايي است همچنين كشورهايي كه از گذشته در ورزش دانشآموزي سرمايهگذاري كردهاند امروز در رشتههاي مختلف ورزشي موفقيتهايي را به دست آوردهاند.
وي ادامه داد: در راستاي ارتقاء ورزش دانشآموزي در كشور ما اقداماتي صورت گرفته است اما بايد در نظر داشت كه در اين زمينه از روند حركت رو به جلو برخوردار نبوده و آموزش و پرورش در بسياري از شهرستانهها حتي يك سالن ورزشي در اختيار ندارد.
سليمي افزود: با وجود اهتمام مسئولان در زمينه ورزش دانشآموزي هنوز در مسابقات ورزشي نوجوانان در سطح بينالمللي موفق نبودهايم و اين موضوع نشاندهنده ضعف برنامهريزي مديريت در كشور است.
آموزش و پرورش كشور بايد كوچك شود
خبرگزاري فارس: مشاور جوان معاون اول رئيس جمهوري گفت: سازمان آموزش و پرورش كشور بايد كوچك شود تا بتوان بهتر به آن رسيدگي كرد.
كوروش حميد زاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: مهمترين بحثهايي كه در آموزش و پرورش مطرح است، بحث تربيت نيروي انساني، تقويت مراكز تربيت معلم، ادامه تحصيل فرهنگيان و برگزاري دورههاي مهارتي در حين كار براي فرهنگيان است.
وي افزود: در دولت دهم بايد رويه نويني را در تحول نظام آموزشي كشور هم از جهت برنامههاي درسي و هم از جهت احياي معاونت پرورشي در پيش گرفت؛ همچنين آموزش و پرورش بايد طرح جديدي را در رابطه با نظام آموزشي كارآمدتر، سادهتر و مختصرتر ايجاد كند.
وي كه مشاور جوان رئيس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران نيز هست با بيان اينكه آموزش و پرورش كشور نياز به اين گستردگي و مفصلي ندارد، گفت: اين سازمان بايد محدود شود تا بتوان از فرصتها و امكانات به نحو مناسب تري استفاده كرد، علاوه بر اين تعريف جديد معاون پرورشي موجب افزايش ظرفيت آن به عنوان قسمت مكمل تربيت رسمي اين سازمان و تقويت اين بخش ميشود.
فارس:
اسناد احقاق حقوق مصدومان شيميايي را جمعآوري ميكنيم
خبرگزاري فارس: دبير مرجع ملي كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي گفت: به دنبال جمعآوري اسنادي براي احقاق حقوق مصدومان شيميايي هستيم و در حال حاضر روي تهيه فيلم، عكس و مصاحبه از افرادي كه اظهاراتشان براي ارائه در مجامع بينالمللي مفيد است، تمركز كردهايم.
غلامحسين دهقاني در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» درباره مشكلات پيشروي گروههاي پيگيري حقوق مصدومان شيميايي در مجامع بينالمللي گفت: مسئله مصدومان شيميايي براي كشور ما يك مسئله حياتي است. با توجه به روابط سياسي و بينالمللي كه ميان كشور ما و كشورهايي كه اتباع آنها در دادن سلاحهاي شيميايي به عراق نقش داشتهاند وجود دارد، اين كشورها در اين زمينه همكاري لازم را نميكنند.
دهقاني با بيان اينكه هيچ دادگاه بينالمللي براي رسيدگي به اين موضوع وجود ندارد، اضافه كرد: كنواسيون منع سلاحهاي شيميايي نيز بعد از جنگ عراق عليه ايران لازمالاجرا شده و به مواردي ترتيب اثر ميدهد كه بعد از تأسيس اين سازمان به وقوع پيوسته است.
وي با بيان اينكه حل مشكلات مصدومان سلاحهاي شيميايي در دراز مدت جواب ميدهد و نبايد تصور كنيم كه طي 2 يا 3 سال نتيجه بگيريم، بيان داشت: بعد از جمعآوري اسناد مورد نياز بايد منتظر زماني بود تا شرايط مطرح كردن حقوق مصدومان شيميايي و پيگيري آن در مجامع بينالمللي فراهم شود. مانند حكم اخير دادگاه لاهه كه صدام را شروع كننده جنگ عليه ايران و استفاده كننده از سلاحهاي شيميايي دانست. اين براي ما بسيار اهميت دارد و يك سند محسوب ميشود.
دهقاني درباره برگزاري دوره آموزشي «تيم همراهان بازرسان منع سلاحهاي شيميايي» كه با حضور نمايندگاني از 14 كشور آسيايي، امروز در تهران افتتاح شد، گفت: ايران يكي از اعضاي فعال در سازمان كنواسيون منع سلاحهاي شيميايي است و از جمله كشورهايي است كه طي دهههاي اخير در معرض حمله سلاحهاي شيميايي قرار گرفته است، بنابراين اين كنواسيون براي كشور ما اهميت زيادي دارد.
وي افزود: ايران به عنوان يكي از اعضاي كنواسيون منع سلاحهاي شيميايي، دورههايي را برگزار كرده است كه از جمله آنها ميتوان به دورههاي پزشكي بينالمللي اشاره كرد كه تاكنون 9 دوره از آن برگزار شده است. در اين دورهها پزشكان ما تجربيات خود را در اختيار پزشكان خارجي قرار ميدهند و طبيعتاً اطلاعات و تجربياتي را نيز از پزشكان خارجي دريافت ميكنند. اين فعاليتها به عنوان ابعاد همكاري ما با سازمان منع سلاحهاي شيميايي مطرح ميشود.
دبير مرجع ملي كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي در خصوص ضرورت برگزاري اين دوره آموزشي گفت: افرادي كه براي بازرسي از تأسيسات دارويي و شيميايي در كشورهاي مختلف حضور پيدا ميكنند بايد تيمي آنها را همراهي كند تا از بروز هرگونه سوء استفاده و انعكاس آمار و اطلاعات مغرضانه و اشتباه جلوگيري شود و كشورها را دچار مشكل نكنند. بنابراين اين تيم همراه، بايد به قوانين كنواسيون، قوانين بازرسي و شگردهاي كاري بازرسان براي گرفتن اطلاعات آشنا باشند.
دهقاني اظهار داشت: پيشتر، اين آموزشها در سطح ملي دركشور ما برگزار شده بود اما اين همايش در سطح منطقهاي است و از كارشناسان نهادهاي مختلف كه قبلاً در اين زمينه آموزشهايي ديدهاند دعوت شده تا در اين دوره شركت كنند و تجربيات بيشتري كسب كنند.
وي ادامه داد: بلافاصله بعد از اين دوره بينالمللي يك دوره ملي هم برگزار ميكنيم كه در آن از كارشناسان داخلي از نهادها و نقاط مختلف كشور دعوت شده تا در اين دوره آموزشي شركت كنند. در نهايت تجربيات كشورهاي ديگر را در كنار تجربيات خودمان قرار ميدهيم تا گروه مجربي تربيت شوند كه در ديگر سازمانها نيز مورد استفاه قرار گيرند.
دبير مرجع ملي كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي در خصوص دوره آموزش تيم بازرسان سلاحهاي شيميايي گفت: اين دوره آموزشي، 3 روز ادامه خواهد داشت. شركت كنندگان كه نمايندگاني از 14 كشور آسيايي هستند در روزهاي اول و دوم، آموزشهاي تئوريك ميبينند و در روز سوم نيز از يكي از سايتهاي دارويي كشور كه قبلاً مورد بازرسي قرار گرفته است به صورت آزمايشي، بازديد ميكنند.
وي اظهار اميدواري كرد: برگزاري چنين دورههاي به شفاف سازي افكار جهان در خصوص مسئله استفاده از سلاحهاي شيميايي در كشور ما و تسريع در احقاق حقوق مصدومان شيميايي مؤثر واقع شود.
تغيير ساختار بنياد شهيد و امور ايثارگران مشكلات جامعه ايثارگري را حل نميكند
خبرگزاري فارس: يك نماينده مجلس گفت: ادغام بنياد شهيد و امور ايثارگران، مانع بزرگي بر سر راه اين سازمان براي خدماترساني به ايثارگران است و هيچ كمكي به حل مشكلات موجود نخواهد كرد.
علي كريمي فيروزجايي در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس "توانا " اظهار داشت: بنياد شهيد و امور ايثارگران در دهههاي گذشته گامهاي بلندي را براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و حل مشكلات خانوادههاي شهدا و ايثارگران برداشته است و ضرورتي براي ارتقا آن به وزارتخانه وجود ندارد.
وي ادامه داد: بنياد شهيد و امور ايثارگران در دهه چهارم انقلاب ميتواند نقش مهمي را براي انتقال ارزشها و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در بين نسل سوم و چهارم ايفا كرده كه با ادغام آن عملاً مانعي بر سر اين راه خواهيم گذاشت.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تصريح كرد: اگر بنياد شهيد و امور ايثارگران به صورت مستقل عمل كند، ميتواند رسالت خود را كه رسيدگي به امور خانوادههاي شهدا و ايثارگران و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است را به خوبي انجام دهد. در غير اين صورت انجام اين امر امكانپذير نخواهد بود.
وي اضافه كرد: با ادغام بنياد شهيد و امور ايثارگران با چند سازمان ديگر براي ارتقا آنها به وزارتخانه، نه تنها كمكي به حل مشكلاتي كه هم اكنون وجود دارد، نميشود بلكه موجب افزايش مشكلات آنها خواهد شد.
كريمي فيروزجايي گفت: با ادغام بنياد شهيد و امور ايثارگران با چند سازمان ديگر، به طور شايسته به امور خانوادههاي شهدا و ايثارگران رسيدگي نميشود.
ارزيابي مجدد درصد جانبازي جديترين مشكل جانبازان است
خبرگزاري فارس: يك نماينده مجلس گفت: يكي از مشكلات جدي جانبازان به خصوص جانبازان شيميايي، ارزيابي مجدد درصد جانبازي آنهاست كه بايد با تجديد نظر و تغييرات كلي، اين مشكل هر چه سريعتر برطرف شود.
سيدحسين نقوي در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: دولت نهم با تصويب قوانين جامع و دقيقي موفق شد تا گامهاي بلندي را براي حمايت از جانبازان بردارد. با اين حال با آرمانهاي انقلاب در راستاي قدرداني از آنها فاصله زيادي داريم.
وي ادامه داد: بسياري از جانبازان كه روزي براي دفاع و سربلندي ايران اسلامي تمام زندگي خود را فدا كردند، در روند امور زندگيشان با مشكلات فراواني رو به رو هستند و مسئولان نبايد از كنار اين مسئله به سادگي عبور كنند.
اين نماينده مجلس با اشاره به طرح جامع خدمات رساني به ايثارگران كه هنوز به تصويب نرسيده است، بيان كرد: با تصويب نهايي اين طرح كه هم اكنون در دستور جلسات مجلس قرار دارد، بسياري از مشكلات خانوادههاي شهدا و ايثارگران حل خواهد شد.
وي با انتقاد از قوانين موجود در راستاي خدمات رساني به ايثارگران، افزود: اين قوانين نتوانسته نيازهاي اصلي جانبازان شامل مسكن، تحصيلات، اشتغال، تأمين هزينههاي درماني و دارويي را رفع كند.
نقوي خاطرنشان كرد: با اصلاح قوانين و لحاظ كردن اعتبارات لازم در بودجه سالانه، دولت ميتواند خدماترساني شايستهاي را به خانوادههاي شهدا و ايثارگران ارائه دهد.
قوانين و ساختارهاي بنياد شهيد و امور ايثارگران بايد اصلاح شود
خبرگزاري فارس: يك نماينده مجلس گفت: براي رفع مشكلات سازمانهايي مانند بنياد شهيد و امور ايثارگران، ساختارها و قوانين اساسي بايد بررسي و اصلاح شود.
عليرضا سليمي در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: با توجه به نامگذاري امسال به نام اصلاح الگوي مصرف، بايد دقت داشت كه تأسيس وزارتخانه با اصلاح الگوي مصرف تا چه اندازه تناسب دارد.
وي با بيان اينكه در پي ادغام وزارت بازرگاني و صنايع هستيم، ادامه داد: از سوي ديگر تصميم به تأسيس تعدادي وزارتخانه جديد داريم كه اين عمل با اهداف و سياستهاي كلان كشور مغايرت دارد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اضافه كرد: افزايش بهرهوري در كشور از جمله روشهايي است كه از طريق آن ميتوان به اهدافي كه در راستاي خدمترساني به مردم دنبال ميكنيم، دست يافته و با موفق عمل كردن در اين زمينه و حذف قوانين دست و پا گير ميتوان به اين هدف بزرگ رسيد.
وي بيان داشت: با وضع قوانين و مقررات آسان در امور همچنين با يك استراتژي مناسب در سازمانها، ديگر نيازي به ادغام و تأسيس وزارتخانههاي جديد كه سود چنداني براي مردم و كشور ندارد، وجود ندارد.
عمدهترين مشكل ايثارگران نداشتن ساز و كار اجتماعي براي اظهار نظر است
خبرگزاري فارس: نائب رئيس مجلس ايثارگران با بيان اينكه عمدهترين مشكل ايثارگران نداشتن ساز و كار اجتماعي براي اظهار نظر و ارائه طرح و پيشنهاد در مجامع قانوني است،گفت: مجلس ايثارگران ميخواهد اين مشكل را حل كرده و زمينه مناسبي براي حضور ايثارگران را در اداره جامعه فراهم كند.
به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، نجمه خداداي متولد سال 1354، پزشك عمومي و مشاور جوان استاندار استان خراسان رضوي و عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس ايثارگران كشور است؛ با او كه فرزند يكي از سربازان شهيد انقلاب است به عنوان نائب رئيس مجلس ايثارگران در خصوص ضرورتهاي تشكيل مجلس ايثارگران كشور گفتوگو كردهايم:
* در مورد ساز و كار و ضرورتهاي تشكيل مجلس ايثارگران توضيح دهيد؟
ايثارگران در كشور ما جامعه بزرگي را تشكيل ميدهند كه مشكلات متعددي دارند اما هميشه ديگران براي آنها تصميم گرفتهاند در حاليكه خود ايثارگران و بازماندگانشان هنوز هستند و اين سؤال همواره مطرح بوده است كه چرا از خود ايثارگران براي حل مسايل و مشكلاتشان كمك گرفته نميشود؟
تشكيل چنين مجمعي به اسم مجلس ايثارگران يا هر عنوان ديگري، جزو ضرورياتي بود كه از آن غفلت شده بود؛ 8 سال دفاع مقدس را ايثارگران مديريت كردند؛ يعني ايثارگران توانستند در بحرانيترين شرايط و در مدت طولاني با حداقل امكانات جنگ را بچرخانند؛ تجربيات آن 8 سال امروز در همه جا مورد استفاده قرار ميگيرد و اگر آن تجربيات نبود، نميتوانستيم انقلابمان را 30 سال بيمه كنيم.
ايثارگران تجربيات خوبي دارند و چيزي براي از دست دادن ندارند چون همه چيزشان را در جنگ ايثار كردهاند. نكته مهمتر اينكه ايثارگران آزمون پس دادهاند؛ اگر از تجربيات و توانمنديهاي و از روحيه ايثارگري آنها استفاده شود اين قشر ميتواند يك بازوي جدي و كمككننده قوي براي نظام باشد.
ايثارگران پاي كار نظام ايستادهاند بنابراين ميتوانند صادقانهتر از همه گروهها تجربياتشان را در اختيار نظام قرار دهند.
بنابراين تشكيل مجلس ايثارگران گام خوبي بود تا خود ايثارگران براي حل مسئله و مشكلاتشان قدم بردارند. نكته ديگر اين است كه در قوانين همه ادارات و سازمانها به ترويج فرهنگ ايثار و شهادت اشاره شده است البته بيشتر در حد يك تبصره و شعار؛ در حاليكه وقتي به بدنه آن سازمان وارد ميشويم مشاهده ميشود كه مفلسترين و به حاشيهرانده شدهترين افراد، ايثارگران آن مجموعه هستند؛ از طرفي معتقديم كه بهترين افراد در تبيين فرهنگ ايثار و شهادت خود ايثارگران هستند.
اين اهداف همه در مسير قانون اساسي، وصاياي امام خميني (ره) و فرمايشات رهبر معظم انقلاب است، همه دولتها هم با شدت و ضعفهاي مختلف به اين مسايل پرداختهاند بنابراين آسيبشناسيهايي كه انجام شده به اين نتيجه رسيديم كه مجلس ايثارگران بايد تشكيل شود مجلسي كه با ساز و كارهاي اجرايي كشور همخواني داشته باشد و حالت خودجوش و داوطلبانه خودش را نيز حفظ كند.
* پيش از تشكيل مجلس ايثارگران، معتمدين معين براي رسيدگي به مشكلات جامعه هدف تشكيل شده بود اما به گفته خود ايثارگران در برقراري ارتباط با آنها خيلي موفق عمل نكرده است؛ با توجه به اينكه در برگزاري نخستين اجلاس اطلاعرساني خوبي صورت نگرفت، آيا مجلس مشورتي هم چنين سرنوشتي خواهد داشت؟
معتمدين معين كه نزديك به 2 سال از تشكيل آن ميگذرد، يك كار درونسازماني بود كه خيلي هم فراگير نشد؛ شايد ارزشگذاري روي موفقيت يا عدم موفقيت تشكيل معتمدين معين هنوز زود باشد؛ اما به هر حال از ميان همين معتمدين معين، مشاوران استانداران و فرمانداران و اعضاي مجلس ايثارگران انتخاب شدند و شايد بشود گفت به همين نسبت تا حدودي موفق بوده است.
اما خود ايثارگران هم به اين نحو شروع كار مجلس نقد دارند؛ معتقدند كه اين اطلاعرساني تشكيل مجلس فراگير نبوده است و انتخاباتي در سطح كلان نداشته است؛ چون اغلب نمايندگان اين دوره مجلس مشورتي از ميان معتمدين معين انتخاب شدند؛ اعضاي مجلس هم اين مسئله را قبول دارند و به اين نوع شروع كار مجلس نقدهايي وارد كردهاند؛ ما همين نقد را قبول داريم اما معتقديم كه بالاخره اين كار بايد از يك جايي شروع ميشد؛ عهدي كه ما بستهايم اين است كه براي مجلس ايثارگران حقيقي بستر مناسبي را فراهم كنيم؛ به همين دليل هم، نام اين مجلس را مجلس مؤسسان گذاشتيم يعني اين دوره يك دوره مقدماتي است كه زمينههاي لازم را براي فعاليت همهجانبه ايثارگران آماده ميكند و بدون شك مجلس بعدي با يك انتخابات فراگير در كل كشور انجام خواهد شد؛ مانند انتخابات سازمان نظام پزشكي يا نظام مهندسي و همه ايثارگران در سطح وسيعي ميتوانند در آن شركت كنند به عنوان كانديدا معرفي شوند و رأي بياورند.
علاوه براين، بخش زيادي از آئيننامه داخلي مجلس ايثارگران، مربوط به آئيننامه انتخابات است كه انشاءالله با همين نگاه به تصويب خواهد رسيد؛ ما پيشبيني ميكنيم كه اين مجلس آينده بسيار خوبي داشته باشد به همين دليل همه اعضاي كميسيون موارد خاص با دقت كافي روي بندبند موارد آئيننامههاي مجلس دقت ميكنند و آن را مورد بررسي قرار ميدهند تا افرادي كه در انتخابات سراسري به مجلس راه پيدا ميكنند، بتوانند در يك بستر آماده كار خود را شروع كنند.
نكته ديگر اينكه ممكن است طي اين مدت شبههاي در اذهان مردم ايجاد شود كه در اين 2 سال براي ايثارگران چه كار كرديد و چه بخشي از مشكلاتشان را حل كردهايد؟ من در پاسخ به اينها ميگويم ما اصلاً مدعي نيستيم كه ميخواهيم در اين مدت مشكلي از ايثارگران حل كنيم؛ عمدهترين مشكل ايثارگران نداشتن ساز و كار اجتماعي براي اظهار نظر و ارائه طرح و پيشنهاد به مجامع قانوني است و مجلس ايثارگران ميخواهد اين مشكل را حل كند؛ در مرحله بعد كميسيونهاي مجلس ايثارگران به طور تخصصي به مشكلات جامعه ايثارگري خواهند پرداخت.
مجلس ايثارگران ميخواهد زمينه مشاركت را براي همه ايثارگران كشور فراهم كند؛ بنابراين ما در اين مدت ابزار لازم براي مشاركت را ايجاد ميكنيم تا آيندگان بيايند و اقدامات مفيد را انجام دهند؛ من از همين جا به جامعه ايثارگري اعلام ميكنم كه خودتان را آماده كنيد. طرحهايتان را بنويسيد و پيشنهادادتان را آماده كنيد كه انشاءالله با شروع زمان نام نويسي براي انتخابات، كانديدا شويد و با دست پر به مجلس ايثارگران بياييد.
* مهمترين اهداف تشكيل مجلس ايثارگران چيست؟
اهداف مجلس ايثارگران در اساسنامه آن ذكر شده است اما يكي از مهمترين اهدافي كه ايثارگران دنبال ميكنند ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است؛ براي آنكه معتقديم اگر روحيه ايثارگري در كشور ترويج پيدا كند همان طور كه 8 سال دفاع مقدس بزرگترين تهديدها و تحريمهاي اقتصادي دنيا را پشت سر گذاشتيم اين تهديدهاي پيش پاافتاده، شديد و ضعيفي كه از سوي دشمنان با آن مواجهايم را به راحتي ميتوانيم بگذرانيم؛ ما اين هدف را در سطح وسيع دنبال ميكنيم يعني براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت براي همه اقشار جامعه برنامه داريم؛ نكته بعدي اين است كه به عنوان يك بازوي توانمند با نظام و با همه قوا همكاري داشته باشيم و حتي يك ركن و يك بازوي مطمئن براي رهبر انقلاب باشيم.
ايثارگران آمادهاند تا به ملت و به نظام بگويند كه ما آمادهايم در خط مقدم دفاع از انقلاب نه براي منافع خودمان كه براي منافع نظام اسلامي در صحنه باشيم.
* آيا سران قوا و مسئولان نظام از تشكيل مجلس ايثارگران مطلع هستند و با آن آشنا شدهاند؟
متأسفانه و به دلايلي كه نميدانيم در انعكاس اخبار مجلس ايثارگران كوتاهي شده است؛ نميخواهم كسي را متهم كنم؛ اگر بخواهيم خوشبينانه به اين مسئله نگاه كنيم شايد بايد اين توجيه را بياوريم كه چون اين كار براي بنياد شهيد و امور ايثارگران جديد بود، نتوانسته است برنامهريزي خوبي داشته باشد؛ به همين دليل هم از اجلاس اول، خبر و گزارش چنداني پخش نشد؛ اين نقد به بنياد شهيد و امور ايثارگران وارد است اما سعي ميكنيم خوشبينانه نگاه كنيم.
با اين وجود تشكيل مجلس ايثارگران جسته و گريخته به اطلاع برخي از مسئولان نظام رسيده است مثلاً رئيس جمهور در اجلاسيه اول سخنراني داشتند و خيلي هم از تشكيل مجلس ايثارگران حمايت كردند؛ در جلسه توديع و معارفه رؤساي بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز به مجلس ايثارگران اشاره كردند و به آقاي زريبافان هم توصيه كرده بودند كه مجلس ايثارگران را بايد پرقوت ادامه دهيد، نواقص آن را رفع كنيد و انتخاباتي در سطح كلان برگزار كنيد.
آقاي لاريجاني هم تا حدودي در جريان تشكيل مجلس هستند؛ آقاي ابوترابي در اجلاسيه اول سخنراني كردند؛ ايشان هم از تشكيل مجلس ايثارگران حمايت كردهاند و برخي از نمايندگان مجلس نيز گاهي در جلسات اعضاي مجلس ايثارگران حضور داشتند؛ بحث لايحه خدمات رساني به ايثارگران كه در مجلس شوراي اسلامي مطرح است نيز بابي شده است تا اعضاي مجلس نسبت به بحث ايثارگران حساس باشند. براي پيگيري مسائل مربوط به لايحه خدمات رساني نمايندگان مجلس ايثارگران با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در تعامل و ارتباط هستند؛ براي اجلاسيه سوم هم پيشبيني كردهايم كه سران يكي از 3 قوه به عنوان سخنران حضور داشته باشد. همچنين قصد داريم در جلسه هيئت امناي بنياد شهيد و امور ايثارگران كه رئيس جمهور رياست آن را بر عهده دارد اساسنامه مجلس ايثارگران را به تصويب برسانيم تا علاوه براينكه مجلس از حمايت جدي دولت و ديگر قوا برخوردار باشد، جايگاه قانوني و رسمي براي مجلس ايثارگران تعريف كنيم كه اين كار تسهيل كننده رسيدگي به مطالبات ايثارگران است.
* ساختار كار نمايندگان مجلس ايثارگران در استانها چگونه است؟
نمايندگان مجلس ايثارگران در استانها در قالب كارگروههاي استاني تقسيم شدهاند و طي جلساتي بر روي آئيننامهها و مصوبات كميسيونهاي مجلس ايثارگران كار ميكنند.
نمايندگان هر استان مسئولي دارند كه عضو كميسيون موارد خاص مجلس ايثارگران است؛ اين كميسيون به تناسب موضوعاتي كه با آن روبهروست ماهي يكبار تشكيل جلسه ميدهد؛ پيشنويس جلسات كميسيون موارد خاص به استانها برده شده و پيشنهادات نمايندگان هر استان جمعآوري ميشود و در جلسات بعدي كميسيون مورد بررسي قرار ميگيرد؛ علاوه بر اين نمايندگان استانها به دنبال جايي براي استقرار خود هستند كه هم ايثارگران به راحتي با آنها در ارتباط باشند و هم آنها بتوانند افراد نخبه را براي تشكيل دوره جديد مجلس ايثارگران شناسايي كرده و برنامههاي بعدي مجلس را به اطلاع آنها برسانند.
* شيوه تعامل مردم با نمايندگان در مجلس شوراي اسلامي گاهي دچار مشكل است يعني مردم به راحتي نميتوانند با نمايندگان خود در اتباط باشند؛ آيا ايثارگران هم براي ارتباط با نمايندگان خود مشكل خواهند داشت؟
خوشبختانه تفاوتي كه جامعه ايثارگري با كل جامعه دارد، در اين است كه ايثارگران بسيار فعال هستند؛ ايثارگران به خاطر وجه اشتراكشان كه همان جانبازي يا ايثارگري است، با هم در ارتباط و تعامل هستند؛ جانبازها، فرزندان شهدا، همسران شهدا، آزادهها و حتي رزمندگان با هم مرتبطند و يكديگر را ميشناسند و به شكل شبكهاي با هم ارتباط دارند مثلاً در خصوص لايحه خدماترساني به ايثارگران حركتهاي زيادي از جانب ايثارگران انجام شد كه جانبازان نظراتشان را گفتند؛ ما هم به عنوان فرزندان شهدا به كميسيون اجتماعي رفتيم و مطالبمان را مطرح كرديم؛ جلسهاي هم با هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي داشتيم.
اگر آن انتخابات كه عرض كردم در سطح وسيع برگزار شود و تبليغات خوبي هم انجام گيرد، مطمئن هستم كه نقطه شروع بسيار خوبي است و به طور حتم نمايندگان ايثارگران در تعامل خوب و موفقي با جامع هدف خواهند بود؛ مگر آن بخش از جامعه ايثارگري كه به دلايل خاص خودشان از حضور در اجتماع عقب نشستند و به ظاهر حرف و نظري ندارند ولي اگر براي همانها هم مجلس ايثارگران بتواند شرايطي را فراهم كند كه اظهارنظر كنند به طور حتم به ميدان ميآيند.
* نمايندگان مجلس ايثارگران در ابتداي كار تشكيل مجلس ايثارگران از مسئولان نظام و از جامعه ايثارگري چه انتظاري دارند؟
بزرگترين انتظاري كه از مسئولان كشور و نخبگان اجرايي و سياسي داريم اين است كه با آغوش باز اين مجلس را بپذيرند؛ به خاطر اينكه اعضاي اين مجلس افرادي هستند كه آزمون پس دادهاند و مطمئن باشند كه دلسوزتر از اينها براي كشور و انقلاب پيدا نخواهد شد.
براي ايثارگران حرف اول و آخر را اطاعت محض از ولي فقيه ميزند و با هيچ كس دست برادري ندادهاند. هرجا آرمانهاي اساسي و اصول نظام زير سؤال برود، ايثارگران در خط مقدم سينه سپر كردهاند و با هيچ احدي تعارف ندارند و مطيع محض ولي فقيه هستند. بنابراين خطاب به مسئولان ميگويم كه از اين ظرفيت و توان ايثارگران استفاده كنيد البته مقصودم اين نيست كه حرفهاي ما را بپذيريد بلكه ميگويم از اين پتانسيل آماده به خدمت، بسيجيوار و فداكارانه استفاده كنيد و كمك بگيريد.
در مقابل، بزرگترين كمكي كه ايثارگران كشور ميتوانند به پيشبرد اهداف مجلس ايثارگران داشته باشند اين است كه اول بپذيرند كه اين قدم بالاخره بايد برداشته ميشد؛ توقع نداشته باشند كه در اين 2 سال كه مشغول بسترسازي هستيم مشكلات خاص جامعه ايثارگري حل شود و اين ذهنيت را پاك كنند؛ در اين مقطع مجلس ايثارگران قطعا نه ميتواند و نه شايسته است كه به مسايل مادي ايثارگران بپردازد البته حل مشكلات ايثارگران مسئله ضروري است كه بايد اتفاق بيفتد ولي نه در اين مقطع؛ اين مجلس بايد بستر را آماده كند كه اليالابد مشكل ايثارگران حل شود نه به صورت موقت با يك طرح و لايحه ناقص و حتي با كمكهاي خرد و كلان مثل خودروي جانبازان و امثال اين؛ با اينها مشكلات ايثارگران حل نميشود. مشكلات اساسيتر و ريشهاي تر از اين حرفهاست؛ ما نسبت به كشورهاي غيراسلامي كه از بازماندگان جنگ جهاني دوم تقدير ميكنند و به نسلهاي چندم جنگ جهاني رسيدگي ميكنند خيلي عقبيم.
ما در خدمترساني به همين نسل اول جنگ هم گير كردهايم بنابراين كمك بزرگ ايثارگران كشور اين خواهد بود كه بپذيرند مجلس به دنبال حل مشكلات پيش پا افتاده نرود بلكه بستر حضور ايثارگران در جامعه را آماده كند و كمك جدي آنها اين باشد كه خودشان را آماده كنند براي انتخابات مجلس ايثارگران؛ نه اينكه فقط رأي بياورند بلكه كسي رأي بياورد كه آشنا به مسايل ايثارگران باشد و بتواند روحيه ايثارگري را تبيين كند، كساني را به مجلس بفرستند كه شهامت رويارويي با تخلفات و كاستيهايي كه نسبت به فرهنگ ايثار و شهادت و نه فقط ايثارگران صورت گرفته است، داشته باشند؛ كسي بيايد كه بيشترين شجاعت در حمايت از ولايت فقيه و خون شهدا را داشته باشد و اگر چنين افرادي را وارد مجلس ايثارگران كنيم قطعاً خيلي از مسايل و مشكلات نه تنها در جامعه ايثارگري بلكه در كل كشور حل خواهد شد.
سقوط هواپيماي توپولوف باعث ترس در وجود مردم شده است
خبرگزاري فارس: سقوط هواپيماي توپولوف و مشكلات فني چند هواپيماي ديگر، موجب ترس در وجود مردم شده است و امنيت رواني تك تك افراد جامعه را برهم زده است به طوري كه برخي مردم براي مسافرت و استفاده از هواپيما دلهره دارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»؛ شنيدن خبر سقوط يك فروند هواپيماي روسي توپولوف در نزديكي شهر قزوين چنان لرزه بر تن انداخت كه هر انسان با وجداني مدتها متحير و متعجب از اين واقعه تلخ شد.
سقوط و خبر مشكلات فني هواپيماها، امنيت رواني مردم جامعه را بر هم ميزند و ترس را در وجود آنها مياندازد كه بايد مسئولان شركتهاي هواپيمايي در اين خصوص چارهاي بينديشند.
بنابراين گزارش، با بروز هر سانحهاي براي يك هواپيما، سؤالات زيادي در مورد علت سقوط هواپيما مطرح ميشود و ترس و اضطراب شديدي را تا مدتي در افراد ايجاد ميكند.
* ترس از سوانح تا مدتي كوتاه در ذهن مردم باقي ميماند
مهناز صادقي، يك مشاور و دانشجو در خصوص تأمين امنيت رواني با سقوط هواپيما و ترس از آن ميگويد: اينكه هواپيمايي سقوط كرده و حوادثي رخ داده است باعث شده تا مردم از هواپيما به طور كلي بترسند ولي اين ترس تا مدت كوتاهي ادامه خواهد يافت.
وي ادامه ميدهد: به مرور زمان افراد جامعه اين حادثه را فراموش ميكنند و مجدد به خاطر سرعت دادن به مسافرتهاي خود از هواپيما استفاده ميكنند.
اين مشاور ميافزايد: اين قضيه به غير از ترس تا يك مدت در وجود افراد استرس ايجاد ميكند.
مهدي رمضاني يك كارمند دولت ميگويد: با مشاهده افراد در خصوص حوادث، مردم احساس خطر بيشتري كرده و كمتر به سمت هواپيما براي مسافرت ميروند.
*بايد اطلاع رساني درباره جايگزيني هواپيماهاي جديد انجام شود
ناهيد اكبري، يك معلم بازنشسته بيان ميكند: با توجه به سقوط هواپيما، ترس در وجود افراد باعث شده تا مردم براي مسافرت از هواپيما استفاده نكنند.
وي ادامه ميدهد: مسئولان بايد از هواپيماهاي دست اول و جديد استفاده كنند تا ترس در مردم كمتر شود.
اين معلم بازنشسته ميگويد: سقوط پشت سرهم هواپيما، ترس مردم را دوچندان كرده و مردم براي استفاده از هواپيما ترديد بيشتري پيدا ميكنند.
اكبري مي افزايد: اطلاع رساني رسانهها در خصوص جايگزيني هواپيماهاي جديد و اعلام تعداد آمار هواپيما توسط رسانههاي ملي به خصوص صدا و سيما موجب كاهش استرس و ايجاد امنيت رواني در بين مردم ميشود.
وي اضافه ميكند: استفاده از محصولات دست دوم كشورهاي اروپايي بزرگترين اشتباه مسئولان است؛ با توليدات خود و جايگزيني آنها ميتوان امنيت مردم را بيشتر تأمين كرد.
حسين باقري، يك بازاري ميگويد: با بروز هر سانحه در كشور مردم احساس خطر ميكنند كه مسئولان بايد تدبيري در اين خصوص بينديشند تا چنين سوانحي در كشور رخ ندهد.
وي بيان ميكند: با وجود اين همه بودجه در ايران بايد تجهيزات هوايي و زميني كشور را درست كنند تا مشكلات و حوادث در كشور اتفاق نيفتد.
اين فرد بازاري ميافزايد: نقش رسانه در اين خصوص اين است كه به شكل درست از آمار و تعداد هواپيماهاي درست و جديد خبررساني دربين مردم كند.
وي بيان ميكند: مسئولان بايد از توليدات خارجي فرسوده جلوگيري كنند و بيشتر به توليدات داخلي در ايران با كيفيت و توليدات مناسب بپردازند.
*مسئولان بايد هواپيماهاي فرسوده را از رده خارج كنند
جواد آقا محمدي يك وكيل دادگستري ميگويد: روشن و بديهي است كه هواپيماهاي توپولف از قديميترين هواپيماهاي ناوگان هوايي كشوري بوده و عمر آنان سپري شده است.
وي ادامه ميدهد: هواپيمايي كه جان تعداد زيادي را گرفت، فقط تا 4 ماه ديگر قابليت پرواز داشت و مسئولان هواپيماي كاسپين بدون توجه به اين موضوع خواستهاند كه تا آخرين لحظه از اين هواپيماي كهنه و قديمي نهايت بهره را برند.
اين وكيل مي افزايد: بديهي است كه در چنين مواقعي بايد بيش از پيش احتياط كرد و چنين هواپيمايي را كه احتمال سقوط آن بسيار بالا بود از دور خارج كرد.
وي بيان مي كند: ترس در وجود مردم خود نيز طبيعي بوده و بايد رسانهها نامهاي هواپيماهايي كه فرسوده نيستند را اعلام كنند.
آقا محمدي ميگويد: بايد مسئولان زودتر از اين حوادث اين هواپيماها را از رده خارج مي كردند تا امنيت رواني مردم به خطر نمي افتاد و تعداد زيادي از افراد جان نميباختند.
* مسئولان بايد به وسايل نقليه توجه بيشتري كنند
معصومه باقري، معلم منطقه 15 در اين خصوص ميافزايد: مسئولان بايد به وسايل نقليه زميني و هوايي خود بيشتر توجه كنند.
وي ادامه ميدهد: ترس در وجود مردم طبيعي بوده و كسي حاضر نيست براي مسافرتهاي خودش از هواپيما استفاده كند.
اين معلم ميگويد: هر حادثهاي كه در جامعه پيش ميآيد بعد از مدتي فراموش ميشود؛ در حقيقت مسئولان بايد بيشتر به هواپيماها و وسايل حمل و نقل رسيدگي كنند.
باقري بيان ميكند: وسايل نقليه بايد ايمن شود تا ميل مشتري براي استفاده بيشتر از هواپيما سوق يابد.
وي اضافه ميكند: مسئولان از جمله دولت و مجلس شوراي اسلامي بايد بيشتر به هواپيماها و ناوگانهاي هوايي توجه كند و به توليدات داخلي در اين خصوص نيز بپردازد و از كشورهاي خارجي هواپيماهاي دست دوم و فرسوده را به داخل كشور وارد نكنند.
امامدار، يك روانشناس ميافزايد: مسئولان بايد هر سيستمي را كه تغيير ميدهند به اطلاع مردم از طريق رسانهها برسانند.
وي ادامه ميدهد: مسئولان بايد به آن چيزي كه مي گويند عمل كرده و از ابتدا براي ايجاد امنيت رواني مردم ، پروازهاي هوايي حتي با تعداد كم را ايجاد كنند تا مردم به چشم خودشان مشاهده كنند كه هواپيماها سالم است.
اين روانشناس ميگويد: تغيير نوع مديريت بايد به مردم اطلاع داده شود و همچنين مديريت صحيح ناوگانهاي هوايي موجب اعتماد مردم ميشود.
وي بيان ميكند: مسئولان هوايي بايد نظارت بيشتري نسبت به هواپيماها داشته باشند و به خصوص مسئولان نظارت قطعات و موتور هوا را به درستي چك كنند.
* كارشناسان براي ايجاد امنيت رواني بين مردم توضيحاتي دهند
نادر قلم بر، يك روانشناس در اين خصوص ميافزايد: كارشناسان و رئيس هواپيما بايد براي ايجاد امنيت رواني و جلوگيري از ترس مردم نسبت به مسافرت با هواپيما از طريق رسانهها توضيحاتي دهند.
وي ادامه ميدهد: مسئولان بايد همراه با كيفيت بيشتر ناوگانهايي هوايي، بليط مسافرتهاي هوايي را نيز افزايش دهند تا مردم متوجه شوند كه در سيستم هاي هوايي تغييراتي ايجاد شده است.
اين روانشناس اضافه ميكند: بايد مسئولان نظارت كامل نسبت به موتور هواپيما و قطعات آن داشته باشند و همچنين بازببينيهايي درست قبل از هر پرواز صورت گيرد.
قلم بر ميافزايد: نكته ديگر در خصوص ايجاد امنيت رواني مردم و مسافران هواپيما اين است كه خلبان و كاركنان هواپيما از نظر جسمي و حرفه قبل از هر پرواز توسط مسئولان به طور كامل چك شوند.
*68 فروند هواپيما طي چهار سال اخير به ناوگان هوايي افزوده شد
حميد بهبهاني وزير راه و ترابري با بيان اينكه طبق آخرين آمار در حال حاضر 184 فروند هواپيما در ناوگان هوايي كشور وجود دارد، ميافزايد: سابقه ورود هواپيماي شرقي به ناوگان هوايي ايران مربوط به سالهاي 73 و 74 شمسي است.
بهبهاني اظهار ميدارد: در ابتداي انقلاب شكوهمند اسلامي تنها 24 فروند هواپيما در ناوگان هوايي كشور موجود بوده است كه بعد از انقلاب تعداد 160 فروند هواپيما خريداري شد.
وي با بيان اينكه هواپيماهاي شرقي معمولأ در كارخانههاي "توپولوف " و "ايلوشين " ساخته ميشوند، تصريح ميكند: تعداد 160 فروند هواپيما در مدت زمان 30 سال به ناوگان هوايي كشور افزوده شد و اين در حالي است كه در دولت نهم طي چهار سال، 68 فروند هواپيما به ناوگان هوايي كشور افزوده شده است.
بهبهاني ميافزايد: از 68 فروند هواپيما كه در دولت نهم به ناوگان حمل و نقل هوايي افزوده شده است، 37 فروند هواپيما در سال چهارم عمر دولت نهم خريداري شده و تنها 31 فروند هواپيما در سه سال اول عمر دولت نهم خريداري شد كه متوسط خريد هواپيما در سه سال اول 4/10 فروند هواپيما در سال بوده است.
وزير راه و ترابري بيان ميكند: از 37 فروند هواپيماي خريداري شده در سال چهارم عمر دولت نهم، 31 فروند هواپيماي غربي و شش فروند آن، هواپيماي شرقي است كه متوسط سن آنها زير 10 سال است.
وي با اشاره به اينكه وارد كردن هر نوع هواپيماي مسافربري به سيستم هواپيمايي كشور نياز به مجوز از سازمان هواپيمايي دارد،ميافزايد: سازمان هواپيمايي اسناد هواپيما را كه شامل اسناد تعميرات اساسي، اسناد عمر تعمير اساسي، اسناد تعمير نيمهاساسي و از اين قبيل است، كارشناسي و بررسي ميكند و سپس مجوز ورود آن هواپيما به كشور صادر ميشود.
بهبهاني درباره نوع هواپيماهاي موجود در ناوگان هوايي كشور اظهار ميدارد: تعداد 184 فروند هواپيما كه در ناوگان هوايي كشور موجود است، شامل 11 فروند هواپيماي شرقي اجارهاي، 24 فروند هواپيماي شرقي ملكي، 15 فروند هواپيماي غربي اجارهاي و 134 فروند هواپيماي غربي ملكي است.
*ناوگان ايران از ايمنترين ناوگانهاي هوايي دنياست
وزير راه و ترابري اظهار ميدارد: در حال حاضر پروازهاي خارجي از ايران به كشورهاي فرانسه، سوئد، انگليس، چين، ژاپن و بسياري از كشورهاي ديگر در حال انجام است و اگر اين پروازها فاقد استانداردهاي لازم باشند، اجازه ورود به آسمان آن كشورها را ندارد.
بهبهاني درخصوص مقايسه سوانح هوايي ايران از ابتداي سال 88 با سوانح هوايي ديگر كشورها، ميافزايد: از ابتداي سال 1388 تاكنون در ايران دو سانحه هوايي رخ داده است كه در همين مدت در كشور فرانسه نيز دو سانحه، در يمن يك سانحه، در اندونزي چهار سانحه و در كشور آمريكا 9 سانحه هوايي رخ داده است.
وي با اشاره به اينكه ناوگان حمل و نقل هوايي ايران در حال حاضر يكي از ايمنترين ناوگانهاي هوايي دنيا است،بيان ميكند: وزارت راه و ترابري در تلاش است با انجام بسياري از تمهيدات، سوانح هوايي را كاهش و ايمني پرواز را افزايش دهد.
*درخواست بودجه قابلتوجه براي خريد هواپيماهاي نو
بهبهاني در خصوص تمهيدات دولت دهم براي كاهش سوانح هوايي، اظهار ميدارد: لازم است دولت بودجه قابل توجهي براي خريد هواپيماهاي جديد اختصاص دهد و عزم خود را براي خريد هواپيماهاي كمتر از دو سال ساخت، جزم كند.
وي بيان ميكند: لازم است دولت و مجلس منابع قابل توجهي را براي خريد هواپيماهاي نوين در اختيار سازمان هواپيمايي قرار دهند و اين سازمان هواپيماي فرسوده خود را از ناوگان خارج سازد.
وزير راه و ترابري در پايان از تمامي اصحاب رسانه خواست كه با ايجاد محيطي آرام و عدم پخش خبرهاي ضد و نقيض، آرامش و اعتماد به حمل و نقل هوايي را به جامعه بازگردانند.
مهلت انتخاب رشته كنكور تا ساعت 24 سه شنبه تمديد شد
خبرگزاري فارس: معاون سازمان سنجش گفت: مهلت انتخاب رشته كنكور 88 تا ساعت 24 سه شنبه 20 مرداد تمديد شد.
ابراهيم خدايي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اينكه انتخاب رشته كنكور 88 فقط به صورت اينترنتي است، افزود: داوطلبان مجاز انتخاب رشته بايد با مراجعه به سايت سازمان سنجش آموزش كشور به نشاني www.sanjesh.org نسبت به وارد كردن كد رشتههاي انتخابي بر اساس تقدم علاقه اقدام و سپس يك نسخه از كد رشتههاي انتخابي خود را پرينت و بعد از كنترل مجدد كد رشتههاي انتخابي پرينت شده را نزد خود نگه دارند.
وي گفت: با توجه به كارنامه اوليه، مجاز به انتخاب رشته بودن داوطلبان، با درج كلمه «بلي» در هر يك از دورههاي روزانه و شبانه، نيمه حضوري و مجازي و پيام نور، مؤسسات غير انتفاعي و مراكز تربيت معلم مشخص شده است.
معاون سازمان سنجش اظهار داشت: داوطلبان بايد در انتخاب رشته به شرايط و ضوابط مربوط به دورهها، دانشگاهها و مؤسسات آموش عالي و رشتهها توجه داشته و كد رشتههايي را انتخاب كنند كه علاوه بر اينكه بر اساس كارنامه اوليه اجازه انتخاب آنها را دارند، شرايط و ضوابط آن را هم داشته باشند.
همكاري حوزه هنري سازمان تبليغات با انجمن حمايت زندانيان مركز
خبرگزاري فارس: مدير عامل انجمن حمايت زندانيان مركز گفت: با همكاري حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي، 250 بليت تئاتر به خانوادههاي زندانيان تحت پوشش انجمن حمايت زندانيان مركز اعطا شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، محسن نصيري ضمن قدرداني از همكاري حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي با اين انجمن گفت: با توجه به اينكه فعاليتهاي فرهنگي و بازسازي شخصيت مددجويان يكي از وظايف اين مركز است، توانستيم با حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي ارتباط خوبي برقرار كنيم كه با اختصاص بليط هاي رايگان تئاتر، اهداي كتب و مجلات آموزشي به مددجويان اين مركز نقش بسزايي در ارتقاء روحيه افراد شاهد بوديم.
نصيري ابراز اميدواري كرد: اين قبيل همكاريها با ساير مؤسسات فرهنگي ميتواند وقوع جرم را در خانواده زندانيان كاهش دهد.
لذت يك نوشيدني خنك بدون هيچ افزودني در گرماي تابستان
خبرگزاري فارس: هنگامي كه از خيابانهاي گرم تهران گذر ميكنيد، عطش سراپاي وجودتان را در بر ميگيرد، آن وقت است كه لذت يك نوشيدني خنك طبيعي بدون هيچ افزودني، اسانس مضري و حتي آلوده را بيشتر از هميشه احساس ميكنيد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، در گرماي شديد ماههاي تير و مرداد، انواع بستني، آب و يخ در بهشت و شربتهاي دستساز در كنار خيابانها توجه عابران را به خود جلب ميكند؛ رهگذران با خريد هريك از اين گونه نوشيدنيها سعي در رفع تشنگي خود دارند.
برخي از مردم معتقدند بعضي از آبميوه فروشيها بهداشت را رعايت نميكنند و عدهاي نيز به دليل وجود اسانس، رنگها و طعم دهندههاي مصنوعي در آبميوههاي صنعتي از خوردن آن امتناع ميكنند؛ اين يخ در بهشتها كه با اسانس و طعم ميوههاي گوناگون تهيه ميشود در ميان كودكان علاقهمندان زيادي دارد.
انواع آب ميوههاي طبيعي و صنعتي، يخ در بهشت و خاكشير از مهمترين نوشيدنيهايي هستند كه در تابستان رونق بيشتري دارند؛ برخي از ميوههاي طبيعي كه با استفاده از دستگاههاي آبميوهگيري توليد ميشوند شامل آب آلبالو، آب زرشك، آب طالبي، آب هويج و شربت آبليموست كه قيمت متوسط هر يك ليوان از اين نوشيدنيهاي رنگارنگ و خوش طعم 200 تا 400 تومان است؛ اين درحاليست كه قيمت بعضي از آبميوههاي صنعتي در بستهبنديهاي هزار سيسي با قيمت 600 تا هزار تومان افزايش يافته است.
*رعايت بهداشت و شيوع آنفلوانزاي خوكي
محمد مهدي حميدي كه كارمند است، ميگويد: در فصل تابستان آنقدر عطش به سراغم ميآيد كه برايم فرقي نميكند كه چه نوع نوشيدني بنوشم اما نوشيدنيهاي ترش را بيشتر ترجيح ميدهم و سعي ميكنم از آبميوه فروشيهايي كه داري مجوز وزارت بهداشت هستند، خريد كنم.
حسين فتح اللهي نيز يكي ديگر از شهروندان با اشاره به اينكه قبل از خريد آبميوه، موضوعات بهداشتي را مد نظر قرار ميدهم، اظهار ميدارد: معمولاً از نوشيدنيهاي صنعتي كه كمتر ممكن است به ميكروبها آلوده باشند، استفاده ميكنم هر چند ممكن است قيمت آن بالا باشد اما سلامتيام را بيشتر تضمين ميكند.
عاطفه جعفري يك دانشجوي 25 ساله ميافزايد: من به هيچ عنوان از آبميوهها و يخ دربهشتها با وجود علاقه فراوانم به آنها استفاده نميكنم زيرا ممكن است به ميكروب آلوده باشند و دچار بيماري شوم و تنها با آبهاي معدني تشنگيام را رفع ميكنم.
وي ادامه ميدهد: شايد بهتر باشد ميوه را خودمان بخريم و در خانه اقدام به تهيه آبميوه كنيم كه اين روش به اقتصاد خانواده كمك هم ميكند، زيرا با خريد دو سه كيلو ميوه مانند طالبي يا انبه ميتوان سه، چهار ليوان آب ميوه تهيه كرد كه اين از نظر اقتصادي نيز بسيار باصرفهتر است.
زهرا ساختمانيان، كارمند نيز ميگويد: ترجيح ميدهم از شربتهاي خانگي كه خودم آنها را در خانه تهيه كردهام استفاده كنم به نحوي كه شربت را در منزل آماده ميكنم و در شيشه در فريزر نگه ميدارم و هنگام خروج از منزل آن را با خود ميبرم تا در موقع تشنگي از آن استفاده كنم.
ميلاد بهشتي 22 ساله اظهار ميدارد: متاسفانه صحنههاي آلودهاي را ميبينم كه اگر از تشنگي هلاك هم شوم از مصرف آبميوه و آبهاي معدني كه در يك لگن كثيف همراه با آب و يخ ريخته شده است، خودداري ميكنم و متاسفانه اين امر درحاليست كه آنفلوانزاي خوكي روزبه روز در حال افزايش است كه بايد بيش از پيش مراقب سلامتيمان باشيم.
* بيماريهاي عفوني علت مرگ و مير كودكان
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، عفونتهاى رودهاى و اسهال يكى از مهمترين علل بسترى شدن و حتى مرگ و مير كودكان در فصل تابستان است و مهمترين دليل بروز اين نوع از بيمارىها در فصل گرما، عدم رعايت موارد بهداشتى نظير مصرف آب يا غذاى آلوده به خصوص ميوهها و سبزيجات ضدعفونى نشده است كه به مسموميت غذايى منجر مىشود.
* به سلامت مردم بيشتر اهميت دهيد
يك پزشك عمومي ميگويد: آبميوههايي كه صنعتي نيست و فروشندگان با استفاده از دست، به توليد آن اقدام ميكنند، ميتواند به انتقال بيماريهاي عفوني منجر شود.
مهرداد يلداشخان ميافزايد: توصيه ما به مردم آن است كه از فراورده بستني و انواع يخ در بهشتهايي كه با استفاده از دست توليد ميشود، استفاده نكنند زيرا ممكن است به بيماريهاي قابل انتقال از طريق آب مبتلا شوند.
وي، تب، كوفتگي بدن، اسهال، استفراغهاي شديد و انواع سردرد را از علائم مسموميتهاي اسهالي عنوان ميكند و ادامه ميدهد: اين بيماري با ميكروبهاي مختلفي به سبب آلودگي شخص درست كننده آبميوهها و يخ دربهشت به فرد منتقل ميشود.
يلداشخان، نظارت بيشتر مسئولان را بر آبميوه فروشيها خواستار ميشود و اضافه ميكند: بايد فردي كه مخزن يخ دربهشت يا آبميوه ها را پر ميكند، تميز و سالم باشد و فروشندگان به سلامت مردم بيش از پيش اهميت دهند.
اين پزشك عمومي نخستين راه انتقال آلودگيها را از طريق هوا اعلام ميكند و اظهار ميدارد: آلودگيهاي از راه آب دومين راه انتقال آلودگيهاست و ميتواند از طريق نوشيدني هاي فصل تابستان به راحتي منتقل شود كه خوشبختانه عفونتهاي ويروسي نسبت به گذشته كاهش يافته است.
* مواد رنگي در نوشيدنيهاي خوشمزه
بنابراين گزارش فروشندگان آبميوه و نوشيدنيهاي خنك در تابستان علاوه بر رعايت نكردن نكات ايمني و بهداشتي، در اغلب موارد از رنگهاي غير مجاز براي جلب نظر مشتريان استفاده ميكنند كه اين امر بروز بيماريهاي گوارشي درخريداران را در پي دارد اما همه اين مشكلات به اين مواد رنگي صنعتي ختم نميشود، رعايت نكردن نكات بهداشتي مانند ضد عفونينكردن ميوه و دستگاه آبميوهگيري، مطمئن نبودن از وضع سلامت فرد تهيهكننده و استفاده نكردن از آب لولهكشي در غالب آبميوهفروشيها، سلامت اين نوشيدنيها را مورد ترديد قرار ميدهد.
گرچه تعدادي از اين اماكن به دليل تخلفات بهداشتي بسته شدهاند اما به راحتي ميتوان حدس زد شمار اين مراكز در تهران كم نيست و همچنان به فعاليت ادامه ميدهند.
اين گزارش ميافزايد: رنگهاي غير مجاز به سبب داشتن تركيبات معدني موجب تجمع مواد مضر در كبد و بروز انواع سرطانها ميشود و اين مواد بيشتر در آب انار، آب پرتغال و آب آلبالو مورد استفاده قرار ميگيرد كه استقبال زيادي هم در اين روزهاي گرم از آنها ميشود.
* گرما و شيوع ويروس
يكي از كارشناسان بهداشت در مورد استفاده از اين نوشيدنيها مي گويد: نوشيدنيهاي صنعتي معمولاً در بستهبنديهاي معتبري قرار دارند كه ممكن است هيچ فايدهاي براي بدن نداشته باشند اما هيچ ضرري هم ندارند اما نوشيدنيهايي كه فاقد بستهبندي هستند ممكن است به انواع بيماريها و ميكروبها آلوده باشد.
الهه حسين پور اظهار ميدارد: به منظور جلوگيري از بيماريهاي ناشي از مواد غير طبيعي و آلوده بهتر است مردم تا حد امكان از آبميوههاي بستهبندي شده مورد تأييد وزارت بهداشت استفاده كنند و آب ميوه طبيعي را هم در منزل تهيه كنند.
وي تصريح ميكند: با توجه به فصل گرما و شيوع ويروسها كه در دستگاه گوارش اثر ميگذارند، شاهد بيماران مبتلا به اسهال و استفراغ هستيم.
وي ميافزايد: هر سال در فصل تابستان، بيماريهاي ويروسي شايع ميشوند كه گاهي التهاب معده همراه با تب و بدون تب را نيز به همراه دارد.
اين كارشناس بهداشت ادامه ميدهد: به عنوان مثال هويج به علت داشتن روزنههاي زياد و وجود آن در خاك، محل مناسبي براي تجمع انواع آلودگيهاست و تا زماني كه به خوبي شسته نشود، عامل مهم بيماري هاي عفوني و رودهاي است.
* توصيه وزارت بهداشت
مسئولان وزارت بهداشت نيز بارها اعلام كردهاند، نوشيدنيهاي رنگي يخي كه با عنوان يخ در بهشت به فروش ميرسند، اغلب حاوي رنگهاي شيميايي بوده و در شرايط غيربهداشتي عملآوري ميشوند بنابراين بهتراست براي رفع تشنگي، نخست از آب سالم و گوارا و در مراحل بعدي از آب ميوههاي بهداشتي كه تاريخ مصرف مشخصي دارند، استفاده كنيد.
آنان معتقدند هنگام خريد، ابتدا به تاريخ توليد و انقضاى محصول دقت كنيد و هرگز آبميوههايي كه تاريخ مصرف مشخصي ندارند يا تاريخ آن قابل خواندن نيست را خريدارى نكنيد.
ناظران بهداشت محيط و حرفه اي وزارت بهداشت باتوجه به افزايش مصرف اين مواد، در فصل تابستان نظارت و كنترل بيشتري را در اين زمينه انجام ميدهند؛ مردم هم ميتوانند در صورت مشاهده مورد مشكوك به مسئولان و مأموران وزارت بهداشت اطلاع دهند.
مراسم توديع و معارفه رئيس پليس راهور آغاز شد
خبرگزاري فارس: مراسم توديع و معارفه رئيس پليس راهنمايي و رانندگي كشور صبح امروز با حضور مقامات دولتي و فرمانده نيروي انتظامي در شهرك آزمايش آغاز شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس در مراسم توديع و معارفه سردار اسكندر مومني رئيس جديد راهنمايي و رانندگي كشور و سردار اسماعيل احمديمقدم فرمانده نيروي انتظامي ، معاون عمراني وزير كشور ، مسئولان وزارت صنايع، برخي اعضاي شوراي نگهبان، مسئولان وزارت راه ، خودروسازان و ... حضور دارند.
سردار اسكندر مومني رئيس پليس جديد راهنمايي و رانندگي پيش از اين معاون عمليات نيروي انتظامي بوده است.
سردار محمد رويانيان نيز به دليل حضور در دولت دهم از راهنمايي و رانندگي ناجا خداحافظي كرده است.
پلميري پايدار با قابليت جذب بالاي آب ساخته شد
خبرگزاري فارس: مخلوط پلميري پايدار داراي خاصيت جذب آب بسيار بالا به همت مبتكر ايراني طراحي و ساخته شد.
ايمان معنوي تهراني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به ساخت مخلط پلمير پايدار با خاصيت جذب آب بسيار بالا گفت: اين پلمير از 2 پلمير paa و pva ساخته شده است و تا 94 درصد وزن خود قابليت جذب آب را دارد.
وي ادامه داد: اين مخلوط پلمير همان طور كه ميتواند آب را جذب كند، توانايي پس دادن آب را نيز دارد و ساختار آن تغيير نميكند و ساختار خود را بعد از جذب آب و بعد از پس دادن آب حفظ ميكند.
مبتكر ايراني افزود: يكي از مهمترين كاربردهاي اين پلمير مخلوط در كشاورزي و به ويژه در مناطق خشك است، اين پلمير را ميتوان به صورت رولي ساخت و بعد از اينكه آب را به خود جذب كرد در مناطق بيآب كشاورزي ميتوان اين رول را پهن كرد و به مرور اين پلمير آب خود را از دست ميدهد.
وي گفت: از آنجا كه اين مخلوط پلمير زيست سازگار است مشكلي براي محيط زيست و محصولات كشاورزي ايجاد نميكند.
تهراني يكي ديگر از كاربردهاي اين پلمير را در صنايع پزشكي دانست و افزود: در جراحي چشم از مادهاي استفاده ميشود كه آب چشم را جذب ميكند اين مخلوط پلمير به راحتي ميتواند جايگزين اين ماده در جراحيهاي چشم شود.
وي خاطرنشان كرد: اين طرح در ارديبهشت سال جاري تأييديه نهايي خود را از بنياد ملي نخبگان دريافت كرده و كار اداري آن براي دريافت حمايت به زمان نياز دارد و به همين دليل هنوز ما حمايتي از اين بنياد دريافت نكردهايم.
زمينه توليد تجاري نانوپودرهاي مغناطيسي فراهم ميشود
خبرگزاري فارس: پژوهشگران دانشگاه صنعتي شريف با همكاري پژوهشگاه مواد و انرژي ايران، موفق به توليد نانوپودرهاي مغناطيسي با روشي جديد شدند كه به آساني فرصت تجاريشدن آنها را فراهم ميكند.
به گزارش خبرگزاري فارس، مواد مغناطيسي از جمله مواد پركاربردي هستند كه در صنايع پزشكي، الكترونيك، نظامي، هوافضا و.. مورد استفاده قرار ميگيرند. شكل نانوساختار اين مواد در مقايسه با همتاهاي پلي كريستاليشان، خواص بهتري از خود نشان ميدهند. در سالهاي اخير براي توليد نانو پودرهاي مغناطيسي با ميكروساختار كنترل شده، روشهاي متفاوتي به كار گرفته شده است. در اين طرح، براي اولين بار از تركيب دو فرآيند فعالسازي مكانيكي و احيا در مقياس نيمهصنعتي، براي توليد نانوپودرهاي مغناطيسي استفاده شده است. به طوري كه اين فرايند تركيبي، قابليت صنعتيشدن را خواهد داشت.
در اين پژوهش كه به طور همزمان در دانشكده مهندسي و علم مواد دانشگاه صنعتي شريف و پژوهشگاه مواد و انرژي انجام شده، در مرحله اول، مخلوط پيشمادههاي اكسيدي به وسيله يك آسياب سيارهاي پرانرژي، براي رسيدن به فريت نيكل-كبالت تكفاز آسياب شدند. در مرحله بعد، پودر بهينه، جهت رسيدن به نانوپودر آلياژي Fe-Ni-Co احيا شود.
در پايان اين گروه موفق شدند تا با استفاده از فعالسازي مكانيكي، دماي احياي پودر را در مقايسه با تحقيقات اخير كه در اين مورد انجام شده، كاهش داده و به 700 درجه سانتيگراد برسانند.
محققان اين طرح براي احياي پودر بهينه؛ از گاز هيدروژن با خلوص بالا در يك كوره تيوبي استفاده كرده و پودر بهينه را، در دماهاي مختلف به وسيله گاز هيدروژن احيا نمودند. همچنين براي توليد اين هيدروژن از يك دستگاه هيدروژن ژنراتور كه با استفاده از تجزيه آب، هيدروژني با خلوص 9999/99 ايجاد مي كند، استفاده شده است.
جزئيات اين پژوهش، كه به عنوان بخشي از پروژه كارشناسيارشد امين عزيزي و با راهنمايي حسين يوزباشيزاده و سيد خطيبالاسلام صدرنژاد انجام شده، در مجله Journal of Magnetism and Magnetic Materials (جلد 321، صفحات 2732–2729، سال 2009) منتشر شده است.
دستگاه يونجهچين تيغهاي ساخته شد
خبرگزاري فارس: دستگاه يونجهچين تيغهاي به همت مبتكر ايراني طراحي و ساخته شد.
محمود قاسمي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: دستگاههايي كه هم اكنون براي يونجهچيني استفاده ميشود، معايب زيادي دارند و در هنگام كار سنگ پرتاب ميكند كه اين امر هم به تراكتور آسيب ميرساند و هم به افرادي كه در زمين كار ميكنند.
وي ادامه داد: اين دستگاهي كه ما طراحي كرديم يك دستگاه تيغهاي براي چيدن يونجه است و پشت تراكتور نصب ميشود و معايب دستگاههاي معمولي در اين طرح برطرف شده است.
اين مخترع ايراني افزود: استفاده از اين دستگاه ضايعات را نيز كاهش ميدهد و براي انسان و تراكتور نيز خطر ندارد.
وي با اشاره به اينكه اين طرح به تأييد بنياد ملي نخبگان رسيده است، گفت: در سفر مقام معظم رهبري به كردستان، 3 ميليون تومان وام بلاعوض از سوي بنياد براي اين طرح داده شد.
قاسمي افزود: اين طرح هم اكنون مرحله آزمايشگاهي خود را طي ميكند و براي توليد آن نياز به اعتبار دارم.
نايب رئيس كميسيون اقتصادي مجلس در گفتوگو با فارس:
ادغام وزارتخانههاي رفاه، كار و تعاون موجب تداخل در كارهاي دولت است
خبرگزاري فارس: نايب رئيس كميسيون اقتصادي مجلس گفت: ادغام وزارتخانههاي رفاه، كار و تعاون نه تنها در بهبود كارهاي اين 3 وزارتخانه مؤثر نيست بلكه موجب تداخل در كارهاي دولت است.
ارسلان فتحيپور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس "توانا " اظهار داشت: كميسيون اجتماعي مجلس كه در حال بررسي طرح ادغام وزارتخانههاست بايد با انجام كارشناسيهاي لازم، تصميمگيري كند.
وي ادامه داد: كوچك كردن دولت بايد بر اساس برنامه چهارم و پنجم توسعه و اصل 44 قانون اساسي صورت گيرد، با اين حال ادغام برخي وزارتخانهها مناسب و منطقي به نظر نميرسد.
فتحيپور اضافه كرد: به عنوان مثال وزارت تعاون يكي از وزارتخانههاي مهمي است كه 5 درصد سهم تعاونيها را در اجراي اصل 44 قانون اساسي در اختيار دارد و يك نهاد عمومي و مردمي در كشور است كه بايد مورد حمايت قرار گيرد، اين وزارتخانه نبايد عليرغم تأكيد مقام معظم رهبري بر اينكه تعاونيها بايد متولي داشته باشند با وزارتخانه ديگري ادغام شود.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس افزود: وزارت كار نيز وظايف سنگيني را بر عهده دارد مانند امور مربوط به كارگران و آموزشهاي فني و حرفهاي، در نتيجه بايد كمك كرد كه اين وزارتخانه وظايفش را به نحو احسن و به شكل مطلوب انجام دهد.
وي با اشاره به اينكه وزارت رفاه بحثهاي مربوط به سازمان تأمين اجتماعي، بازنشستگان كشور و بهزيستي را بر عهده دارد، گفت: هيچ ضرورتي در ادغام اين وزارتخانهها وجود ندارد و اين كار بيشتر موجب تداخل در كارهاي دولت است.
عضو كميسيون سياست داخلي و امور شوراهاي مجلس در گفتوگو با فارس:
افزايش ورود زنان به دانشگاه در آينده بحران آفرين است
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون سياست داخلي و امور شوراهاي مجلس گفت: افزايش ورود زنان به دانشگاه در مقايسه با مردم در آينده موجب بحران شغلي براي مردان ميشود اما در مشاغل آموزشي و تربيتي زنان موفقتر از مردان هستند.
سيد محمد جواد ابطحي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس درباره تفكيك مشاغل گفت: درحال حاضر بسياري از زنان شاغل ظرفيت شغلي مردان را در جامعه اشغال كردهاند. تفكيك مشاغل بايد با توجه به ظرفيت و پذيرش بازار كار براي زنان و مردان صورت بگيرد.
وي مشاغل آموزشي را بهترين نوع مشاغل براي زنان نام برد و افزود: با توجه به آموزههاي ديني، سنتي و عرفي جامعه، زنان در مشاغل آموزشي و تربيتي بهتر از مردان ميتوانند خدمت كنند.
ابطحي افزايش ورود زنان در دانشگاهها نسبت به مردان را بحران تلقي كرد و گفت: افزايش نسبت ورودي زنان در دانشگاهها به نسبت مردان،تهديدي براي شغل مناسب مردان در سالهاي آينده است.
وي وجود زنان متخصص در برخي رشتههاي پزشكي را مهم بيان كرد و گفت: در برخي مشاغل با وجود اينكه متخصصان زن هم وجود دارد ولي هنوز برخي از زنان به سراغ پزشكان مرد ميروند.
عضو كميسيون سياست داخلي و امور شوراهاي مجلس افزود: پذيرش متخصصان و پزشكان زن در جامعه نيازمند فرهنگسازي در اين زمينه است.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه هر فردي بر اساس تواناييهاي خود وارد بازار كار ميشود، تفكيك مشاغل ميتواند در رشد تواناييهاي افراد براي ورود به بازار كار مؤثر باشد.
آشنايي اينترنتي براي ازدواج سلامت خانواده را به خطر مياندازد
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه بقيه الله اعظم گفت: با توجه به اينكه آشنايي اينترنتي براي ازدواج در يك شرايط مجازي صورت ميگيرد، امكان شناخت دقيق را به جوانان نميدهد و اين مسئله باعث آسيب ديدن سلامت ازدواج و خانواده ميشود.
اسفنديار آزاد مرزآبادي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» گفت: با گسترش اينترنت و تكنولوژيهاي رسانهاي، جوانان تمايل بيشتري به استفاده از اينترنت پيدا كردند؛ علاوه بر آن اين فناوري در دسترسي و امكان برقراري ارتباط با فرهنگها، نژادها و زبانهاي مختلف در كوتاهترين زمان بسيار موثر و كارآمد است.
وي افزود: از مهمترين نيازهاي هر فرد، نياز به دوستي و برقراري ارتباط اجتماعي به هر شكل و عنواني است كه اينترنت ميتواند پاسخگوي اين نياز باشد؛ اينترنت به فرد كمك ميكند تا شناخته نشود يعني فرد ميتواند در وراي اين فناوري بدون اينكه هويت وي فاش شود به هر كاري دست بزند؛ بنابراين آزادي زيادي بدون داشتن مسئوليت را تجربه ميكند.
مرزآبادي در ادامه گفت: جوانان و نوجوانان به لحاظ اجتماعي، عاطفي و جنسيتي نياز به برقراري ارتباط دارند؛ اينترنت ميتواند اين امكان را براي پر كردن خلاء عاطفي اين افراد فراهم كند.
وي خاطرنشان كرد: متأسفانه نتوانستهايم فرهنگ خود را به خوبي به نوجوانان و جوانان عرضه و آنطور كه متناسب با نياز و درك علايق جوانان باشد معرفي كنيم از طرفي عواملي همچون فشارهاي اقتصادي مشكلات خانوادگي، بيكاري، فقدان برنامه مناسب براي پر كردن اوقات فراغت، نبودن تفريحات سالم، عدم امكان ازدواج، فشار گروههاي همسال ميتواند به گرايش نوجوانان به اينترنت و ورود به چت رومها موثر باشد.
اين روانشناس گفت: در گروههاي مختلف هنجارهاي متفاوتي وجود دارد؛ در برخي از گروهها برايشان داشتن برخي از ارتباطات نوعي افتخار محسوب ميشود مثلا اگر پسري يا دختري دوست غيرهمجنس نداشته باشد از سوي گروه همسالان و دوستان خود مورد شماتت و تمسخر قرار ميگيرد و گاهي حتي طرد ميشود.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه امكان ازدواج و برقراري رابطه سالم در جامعه مشكل است يك نوجوان و جوان به راحتي نميتواند با فرد موردعلاقه خود صحبت كند يا نياز خود را مطرح كند بنابراين ميتوان گفت، عوامل موثر بر اين مسئله يعني نياز، دسترسي به اينترنت، تبليغات منفي و سايتهاي مستهجن ،شرايط و تصاوير غيراخلاقي ميتوانند به اين مسئله دامن بزنند؛ جوانان علاوه بر نياز اجتماعي شدن، در آستانه بلوغ نيازهاي جنسيشان نيز فعال ميشود و همين مسئله باعث ميشود تا نوجوان و جوان به اينگونه ازدواجها گرايش پيدا كند.
مرزآبادي افزود: به دليل دسترسي آسان به اينترنت و شناخته نشدن فرد و مخفي ماندن هويت واقعي وي، تنوع در ارتباطات، عدم نياز به سرمايهگذاري، نداشتن ريسك در اين زمينه، گرايش به ازدواجهاي اينترنتي بيش از پيش در ميان نوجوانان و جوانان ديده ميشود.
وي گفت: با توجه اينكه آشنايي اينترنتي در ازدواج در يك شرايط مجازي صورت ميگيرد، امكان شناخت دقيق را به جوانان نميدهد و اين مسئله باعث آسيب ديدن سلامت ازدواج و خانواده ميشود؛ اگر در اين نوع ازدواج، مسير منطقي و علمي طي شود ميتوان گفت، اين نوع ازدواج هم ميتواند سبكي از ازدواج باشد.
وي خاطرنشان كرد: در ميان جوانان حتي افراد متأهل ديده شده است كه به دليل داشتن اينگونه روابط ، نه تنها به ازدواج و رابطه پايدار منجر نميشود بلكه ازدواج قبلي آنها نيزبه نوعي دچار آشفتگي ميشود و نوعي اضطراب، افسردگي، سرخوردگي، نگراني و دلهره را به همراه ميآورد.
وي در ادامه گفت: ازدواجهاي اينترنتي بيشتر از ازدواجهاي سنتي ميتواند زمينهساز بسياري از مشكلات عاطفي و رواني در افراد باشد اما بايد توجه داشت، ابعاد مختلف شخصيت افراد بايد به طور متوازن و متناسب باشد و بعد بر اساس يك شرايط مناسب تصميم به ازدواج گرفته شود.
وي در پايان گفت: فردي كه بلوغ به هنجار در تمام زمينهها داشته باشد دچار لغزش كمتري در روابط و انتخاب خود چه در فضاي واقعي جامعه و چه فضاي مجازي اينترنت خواهد شد ولي فردي كه در يكي از اين ابعاد مشكل داشته باشد در ازدواج خود اعم از اينترنتي يا سنتي دچار مشكلات زيادي خواهد شد.
با ادغام محيط زيست با ديگر سازمانها بايد مجلس ترحيم بگيريم
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان محيط زيست درباره ادغام سازمان محيط زيست و وزارت جهاد كشاورزي گفت: به شدت مخالف اين مسئله هستم و با اين ادغام بايد براي محيط زيست مجلس ترحيم بگيريم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، فاطمه واعظ جوادي رئيس سازمان محيط زيست در نشست مطبوعاتي كه در سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد با اشاره به عملكرد 4 ساله در دولت نهم، گفت: مديريت تالابها و درياچه اروميه از جمله مواردي بود كه دنبال شد، همچنين ارتقاء شاخصهاي زيست محيطي در برنامه چهارم قرار داشت و طبق ماده 71 قانون برنامه چهارم مكانيابي براي پروژههاي صنعتي بايد انجام مي شد و دفتر ارزيابي زيست محيطي در اين زمينه فعاليت بسياري كرده است.
وي ادامه داد: پروژههاي زيادي به تصويب رسيده است و تعدادي نيز به طور قطع با مخالفت روبرو شده است.
جوادي در رابطه با ارزيابيهاي زيست محيطي گفت: در ابتداي 4 سال پيش ايران از لحاظ مطالعات ارزيابي رتبه چهارم را در سطح منطقه داشت اما طبق سند چشمانداز بايد به رتبه يك در منطقه دست يابد.
به گفته جوادي با توجه به اقدامات انجام شده در حال حاضر ايران به لحاظ شاخص هاي زيست محيطي رتبه 3 را كسب كرده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: بر اساس انتظارات برنامه پنجم بايد در انتهاي 5 سال آتي ايران رتبه دوم را در منطقه كسب كند.
وي در ادامه به مرگ و مير دلفينها اشاره كرد و گفت: اين مسئله يكي از معضلاتي بود كه در طي اين چهارسال با آن مواجه شديم و اما توانستيم با آن مقابله كنيم و تاكنون از اين بابت ديگر دچار بحران نشدهايم.
جوادي افزود: كشند قرمز نيز يكي از مشكلات زيست محيطي بود كه در طي اين مدت خط ساحلي هرمزگان را درگير كرده بود اما با همكاري سازمان شيلات، استانداري توانستيم مستندات خوبي جمعآوري كرده و برنامه عمل در سطح منطقه را تدوين كنيم.
جوادي در ادامه به تركيدگي خط لوله نفت در استان اصفهان اشاره كرد و گفت: به دليل سهلانگاري پيمانكار اين مسئله اتفاق افتاده بود كه كمتر از سه روز نفت جمع شد و خوشبختانه آب شرب منطقه كه از مخزن سد زاينده رود تامين ميشد آلوده نشد؛ ضمن اينكه بيش از 4 هزار كاميون خاك به دليل آلودگي كه از منطقه خارج همچنين بيش از 300 اصله درخت قطع شد.
وي در ادامه به تركيدگي لوله در استان خوزستان نيز اشاره كرد و اظهار داشت: بيش از 90 كيلومتر آلودگي ايجاد شده بود كه وسعت آن به مراتب وسيع بود به گونهاي كه بيش از 10 هزار بشكه نفت در محيط ريخته شده بود.
به گفته جوادي اقدامات بسياري درباره از بين بردن آلودگيهاي نفتي انجام شد كه از جمله منجر به بستن قراردادي به مبلغ 5 ميليارد تومان براي جمعآوري خاكهاي آلوده در اطراف كرخه شد.
وي همچنين به پديده گرد و غبار اشاره كرد و گفت: در انتهاي سال 86 پيش نويس آئيننامهاي در داخل سازمان نوشته و نهايي شد كه در تير 87 به تصويب كميسيون زيربنايي رسيد.
وي ادامه داد: اين در حالي بود كه مطالعهاي توسط مركز اقليم شناسي مشهد براي سازمان انجام شده و تغييرات اقليمي را ترسيم كرده بود ضمن اينكه خشكسالي نيز از جمله مواردي بود كه در اين گزارش ذكر شده بود به همين خاطر دولت به عنوان اولين پيشنهاد مبلغ 2 هزار و 100 ميليارد تومان بودجه درخواست خريد جو و گندم را كرد.
جوادي افزود: براساس همين گزارشها آيين نامه مبارزه با ورود گرد و غبار تدوين شد كه براي وزارت امورخارجه به طور جداگانه تكليف شده است.
* رئيس جمهور شخصاً شوراي عالي محيط زيست را مديريت كند
رئيس سازمان محيط زيست در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران درباره عدم فعاليت شوراي عالي محيط زيست گفت: اگر رئيس جمهور شخصا رياست جلسات شوراي عالي محيط زيست را برعهده داشته باشند و مديريت كنند اوضاع محيط زيست بيشتر ميشود ضمن اينكه همواره در طول اين مدت شاهد حمايت هميشگي رئيس جمهور نسبت به محيط زيست بودهايم.
وي با اشاره به ساخت جاده در بختگان و بهرام گور گفت: رئيس جمهور تاكيد بسياري بر رعايت ملاحظات زيست محيطي در پروژههاي عمراني و جادهسازيها دارد و اين تاكيد همواره در تمام مصوبات لحاظ شده است.
وي در رابطه با ايجاد شهركهاي صنعتي گفت: كمترين چالش را خوشبختانه با صنايع داشتهايم و كميسيون زيربنايي و دولت به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد از پراكندگي صنعت جلوگيري كرد و به كنترل و مديريت تصفيه خانهها و فاضلابها توجه بيشتري كرد.
جوادي گفت: در سال 84 تنها 35 شهرك صنعتي مجهز به تصفيه خانه فاضلاب بودند در حاليكه در انتهاي سال 87، 70 شركت صنعتي فعال مجهز به سيستم تصفيه خانه فاضلاب شدند و 100 درصد رشد داشتهاند.
* هنوز 3 مشكل زيست محيطي در آزادگان باقي مانده است
وي ادامه داد: همچنان مشكل در پتروشيمي آزادگان وجود دارد و در حال پيگيري است از 9 مشكل زيست محيطي هنوز 3 مساله در آزادگان وجود دارد.
وي در رابطه با نحوه تعامل محيط زيست با وزارت راه گفت: برخي از مشكلات زيست محيطي كه با توجه به پروژههاي وزارت راه ايجاد شده را قبول دارم و موافقم ولي جلوي آن را گرفتهايم ضمن اينكه مشكلاتي هم با وزارت نفت در رابطه با نشت نفت ايجاد شده است بصورت نقطهاي است و تعويض لولههاي فرسوده در دستور كار وزارت نفت قرار گرفته است.
* به وزير راه قبلي توصيه كردم از امام رضا (ع) طلب مغفرت كند
وي ادامه داد: اما با ايجاد يك راه ممكن است يك زيستگاه به دو نيمه تقسيم شود و اين ممكن است براي گياهي كه در آن محدوده ميتواند گردهافشاني كند مشكل ايجاد كند و اين سوالي است كه بارها مطرح كردهايم و حتي به وزير راه قبلي نيز گفتم كه به امام رضا برود و طلب بخشش كند.
جوادي همچنين در رابطه با آخرين وضعيت تالاب انزلي توضيح داد: 10 روز پيش نقشهاي در رابطه با تالاب انزلي ارائه شد طبق مصوبه دولت پل بايد به گونهاي ساخته شود كه دهانههاي آن بيش از 60 متر باشد و پايههاي آن روي خشكي قرار گيرد،كه در اين صورت هزينه آن چند برابر ميشود. از هزار و 800 متر 490 متر آن قابل قبول است و هزار و 300 متر آن مجدداً اعلام شد كه مورد بازنگري قرار گيرد، در غيراينصورت به محيط زيست تالاب آسيب وارد ميشود.
به گفته جوادي تنها مسئلهاي كه در اين زمينه مطرح ميشود بيپولي است
رئيس سازمان محيط زيست با اشاره به اينكه 9 بيمارستان دولتي در تهران تصفيه فاضلاب ندارند گفت: اين بيمارستانها در دادگاه پرونده دارند و مهلت قانوني خواستهاند اما مشكل آنها همواره تأمين اعتبار است.
وي با اشاره به اقدامات مثبت وزارت دفاع در رابطه با تجهيز كردن بيمارستانها به سيستم تصفيه خانه گفت: وزارت دفاع براي احصاء موارد زيست محيطي در پادگانها اقدام كرده و تا دو سال اينده مشكل زيست محيطي نخواهيم داشت.
* مردم بخشي از هزينه ايجاد سيستم زباله سوز را متقبل شوند
وي در ادامه به ايجاد سيستم زباله سوز مركزي اشاره كرد و گفت: ايجاد سيستم زبالهسوز مركزي با استانداردهاي اعلام شده هزينه دارد اما بايد بخشي از اين هزينه را مردم و بخش ديگري را دولت بپردازد.
وي همچنين به سيستم زباله سوز رشت اشاره كرد و گفت: سيستم زباله سوز رشت فاجعه زيست محيطي است و وزارت بهداشت بايد به اين مساله توجه زيادي داشته باشد.
جوادي گفت: كلينيكهاي پزشكي پراكنده نيز زبالههايشان با زبالههاي ديگر جابجا ميشود و اين مسئله معضلات زيست محيطي به همراه خواهد داشت.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر اينكه چرا سازمان محيط زيست در رابطه با مشكلات مشكلات زيست محيطي ايجاد شده از سوي برخي از سازمانها و دستگاهها سكوت كرده و كوتاه آمده است گفت: در رابطه با پروژههاي انجام شده تا آنجايي كه توانستيم در صورت به خطر افتادن محيط زيست مخالفت كردهايم.
جوادي درباره سكوت سازمان محيط زيست نسبت به واگذاري تالاب هورالهويزه گفت: بخش شمالي اين تالاب كه وسعت آن بالغ بر 7520 هكتار است كماكان زنده است و امكان واگذاري آن وجود ندارد ضمن اينكه مديريت تالاب ها با محيط زيست است و مطابق ماده 71 برنامه چهارم هرگونه عمليات در حوزه محيط زيست بايد مطالعات زيست محيطي انجام شود.
وي ادامه داد: فورا موضوع براي كميسيون لوايح ارسال شد و با توجه به اينكه اين مصوبه در كميسيون اقتصادي بود دولت به اين نتيجه رسيد كه واگذاري ملكي پايه حقوقي دارد و با توجه به مستندات ارائه شده از سوي سازمان محيط زيست راي بر اصلاح مصوبه صادر شد و قسمت شمالي تالاب از محدوده خارج شد ضمن اينكه به وزارت نفت نيز اجازه داده شد در بخش جنوبي كه وسعت آن هزار و 800 هكتار است در دشت آزادگان فعاليت كند.
وي در رابطه با پارك ملي نايبند گفت: اين پارك ملي دريايي است و بخاطر همين مساله ارجحيت دارد.
*از 100، نمره 80 به خودم ميدهم
رئيس سازمان محيط زيست گفت: تمام سعي و تلاش خود را براي حفظ محيط زيست در طي آن چهار سال كردهام بگونهاي كه تا 4 صبح سركار بودم و بزرگ شدن بچهام را در طول اين 4 سال نديدم و از 100 نمره بالاي 80 به خودم ميدهم.
*در صورت ادغام محيط زيست بايد مجلس ترحيم بگيريم
وي در رابطه با ادغام سازمان محيط زيست و جهاد كشاورزي تاكيد كرد: به شدت مخالف اين مساله هستم و طي نامهاي تمام دلايل مخالفتم را به دولت اعلام كردهام.
وي ادامه داد: در بخش آب بدترين مصرف متعلق به كشاورزي است و چگونه ممكن است كه وزارتخانهاي تشكيل شود كه بهرهبردار است و آب را به دست جهاد كشاورزي بسپاريم در اين صورت براي آب نيز بايد مجلس ترحيم بگيريم.
وي در رابطه با انجام طرحهاي جنگلداري داخل برخي زيستگاهها گفت: طي بازديدي كه از منطقه مرال داشتهام متوجه شدهام براي ساخت جادهاي داخل زيستگاه بكر مرال و اجراي طرحهاي جنگلداري جنگلهاي زيادي را تخريب كردهاند در حاليكه براساس ماده 69 طرحهاي جنگلداري مشمول مطالعات زيست محيطي هستم ولي تاكنون يك گزارش در اين زمينه به محيط زيست ارائه نشده است.
رئيس سازمان محيط زيست در رابطه با احداث جاده در پارك ملي گلستان گفت: يكي از موضوعاتي كه در رابطه با آن تذكر دادهايم مشكلات زيست محيطي جنگل گلستان است و حتي حجتالسلام درينجفآبادي نيز نسبت به اين مساله ورود پيدا كرده و تذكراتي نيز داده است.
وي ادامه داد: عرض جاده گلستان بايد 5/11 متر باشد اما در حال حاضر 5/22 متر ساخته شده است كه با حكم قضايي توانستيم پروژه را متوقف كنيم و اين موضوع را طي نامهاي به رئيس جمهور اطلاع دادهايم و درخواست برگزاري جلسهاي در اين زمينه داشتهايم.
وي در رابطه با درياچه اروميه نيز گفت: با اين وضعت اگر افت آب به دليل تبخير و كاهش نزولات جوي و برداشت بيرويه از بالا دست درياچه تداوم يابد كشاورزي و سلامت انسانها تحت تاثير قرار خواهد گرفت.
وي در رابطه با بودجه تخصيص داده شده در بخش آموزش محيط زيست گفت: طبق بودجه اختصاص داده شده عمل كردهايم پيشنهاد دولت براي امسال 48 ميليارد تومان در بخش تملك دارايي بود كه 35 ميليارد تومان تصويب شد.
وي گفت: 30 درصد بودجه جاري افزايش يافته اما بودجه تملك دارايي كاهش يافته و افزايش نداشته است كه شامل افزايش خريد ايستگاههاي پايش است ضمن اينكه در سال گذشته تملك دارايي 8/99 درصد بود.
جوادي ادامه داد: 580 ميليارد تومان در بخش آموزش بودجه اختصاص داده شده كه سرانه آموزشي در بخش توسعه مديريت و ساير بخشها 15 تا 20 تومان است.
جوادي در رابطه با اينكه محيط زيست طبيعي همواره مورد بيتوجهي قرار گرفته است گفت: اين مساله را ميپذيرم اما بايد به اين مساله توجه داشته باشيم كه بيمهري مردم نسبت به محيط زيست بيشتر از مسئولان است؛فاضلابهايي كه از سوي منازل و كارخانجات وارد رودخانهها و درياها ميشوند آلودگيهاي زيادي را ايجاد ميكنند.
* بخش نظارتي سازمان استانداردها از وزارت صنايع جدا شود
وي پيشنهاد داد: بخش نظارتي سازمان استانداردها بايد از وزارت صنايع جدا شده و زير نظر معاونت انساني سازمان محيط زيست قرار گيرد و همچنين سازمان مراتع نيز بايد با معاونت طبيعي سازمان محيط زيست ادغام شود در اينصورت بهرهبرداري از جنگل بصورت خردمندانه مديريت ميشود.
وي گفت: سازمان مراتع و جنگلها در جلسات با قطع جنگلها و تغيير كاربريها يا شخم زدن در شيب مخالف هستند اما چون بصورت يك معاونت ذيل وزارتخانه بهرهبردار فعاليت ميكنند تمايل به افزايش اراضي كشاورزي همچنان وجود دارد و اعداد و ارقام تخريب مرتع و خاك در سطح كشور بسيار تعجب برانگيز است.
وي در رابطه با جابهجايي مديران در سازمان محيط زيست نيز گفت: به جرات ميگويم كه كمترين جابهجايي را محيط زيست داشته است و در صورتيكه مديري بازنشست شده و يا تمايلي به انتقال داشته است ما نيز موافقت كردهايم ضمن اينكه اولويت سازمان براي انتخاب مديران، از داخل سازمان بوده است.
وي در رابطه با ورود هيئت عراقي به ايران در رابطه با بررسي توده گردوغبار گفت: قرار است 11 نفر در غالب دو تيم وارد تهران شده و احتمالا تا دوشنبه نسبت به بازديدهاي ميداني نيز اقدام ميشود.