-
امين حيايي نقاب سينمايي ميزند
فيلم سينمايي «ليلي و مجنون» به کارگرداني کاظم راستگفتار و تهيهکنندگي علي آشتيانيپور بزودي جلوي دوربين ميرود.
کاظم راستگفتار در گفتگو با ايرانيوز درخصوص اين فيلم گفت: فيلم سينمايي «ليلي و مجنون» هماکنون در مرحله پيشتوليد قرار دارد و فيلمبرداري آن اواخر ارديبهشت جاري آغاز ميشود.
وي با بيان اين که «ليلي و مجنون» با محور قرار دادن داستاني کمدي به تصوير کشيده ميشود، درخصوص انتخاب بازيگران آن افزود: با توجه به ژانري که براي اين فيلم در نظر گرفته شده از بازيگران حرفهاي براي نقشآفريني در آن دعوت به عمل خواهيم آورد.
کارگردان «عروس خوشقدم» بااشاره به اين که فيلمنامه اين فيلم به شکل گروهي به نگارش درآمده است يادآور شد: به عقيده من گروهي نوشتن فيلمنامه در صورتي که همه فيلمنامهنويسان به حساسيت کار آگاهي داشته باشند و با فن فيلمنامهنويسي آشنا باشند منجر به نگارش فيلمنامههايي کاملا حرفهاي خواهد شد.
راستگفتار همچنين درخصوص اکران فيلم «نقاب» به ايرانيوز گفت: اين فيلم هماکنون آماده نمايش است.
فيلم سينمايي «نقاب» سال گذشته به نويسندگي و کارگرداني کاظم راستگفتار و با بازي امين حيايي، پارسا پيروزفر، سارا خوئينيها و... جلوي دوربين رفته بود.
امين حيايي ازجمله بازيگران پرکار سينماي ايران ميباشد که در فيلمهاي مختلفي چون «مهمان مامان»، «کما»، «دختر ايروني»، «شکلات»، «آکواريوم»، «تکيه بر باد» و ... ايفاي نقش نموده است.
-
محسن مخملباف:«شايد تا روزي كه تنگنظريها برطرف شود مفرده باشم»
http://pnu-club.com/imported/2011/01/1402.jpg
سينماي ما- «سكس و فلسفه» ساخته محسن مخملباف اين روزها بر پرده سينماهاى ايتالياست و اکنون در شهرهاى رم، ميلان، فلورانس، ونيز، ناپل، تورين، بلونيا و چند شهر ديگر ايتاليا به نمايش درآمده و همزمان با اکران آن رسانههاى عمومى و مطبوعات ايتاليا به تبليغ آن پرداختهاند.
كورير دلا سرا، پرتيراژترين روزنامه ايتاليا، ضمن معرفى اين فيلم در صفحه سينمايى خود راجع به آن چنين نوشته است: «برخلاف اسمش در اين فيلم از مسائل جنسي خبرى نيست. در عوض رنگها و فرمها تبديل به استعارهها مىشوند و جاى احساسات عاشقانه را مىگيرند. بازيگر مرد فيلم در حالى با چهار نفري كه عاشقشان است رو به رو مىشود که قصد ندارد به ترميم رابطه خود با آنان بپردازد بلکه برعکس هدف او فهميدن اين نکته است که هريک از آن زنان چه نوع عشقى را از او دريافتهاند و چرا آن عشق خاموش شده است. مخملباف در حالى با اين موضوع مواجه مىشود که از حداقل ف کلام استفاده مىکند و فرم و رنگ را جايگزين آن مىسازد.»
منتقد اين روزنامه در ادامه مىافزايد: «در لابهلاى خطوط و صحنههاى اين فيلم که در تاجيکستان فيلمبردارى شده مىتوان نوعى نگاه انتقادى را به اختلاف و شکاف فرهنگى موجود بين زنان و مردان در اين کشورها مشاهده کرد.»
روزنامهى لارپوبليكا نيز که جزو پرخوانندهترين روزنامههاى ايتالياست، پس از اکران اين فيلم در مطلبى تحت عنوان «فصلهاى عشق» راجع به آن چنين مينويسد: «شايد نقش اين چهار زن در کل تصويرگر زن واحدى باشد در چهار فصل مختلفف تجربهى عاشقانه. شگفتى آنجاست که کارگردان ايرانى همانند يکى از پيروان جريان موسوم به موج نو عمل میکند. او مانند گدار کارگردان فرانسوى مىخواهد به عشق بيانديشد و راجع به آن دليل داشته باشد.»
مخملباف چند سالى است که ديگر در ايران فيلم نمیسازد و فيلمبردارى فيلمهايش را در کشورهاى ديگر از جمله افغانستان ، تاجيکستان و هند انجام مىدهد. وى در گفتگويى با يكي ازرسانه هاي آلمان در اينباره میگويد:
«هنوز من بزرگترين آرزويم اين است که مدام و مدام در ايران فيلم بسازم. در واقع ما نيستيم که فيلمسازى را در ايران تعطيل کرديم. فيلمسازى ما را در ايران تعطيل کردهاند، وقتى که به فيلمنامههاى ما اجازه نمیدهند. مثلا فرض کنيد، خانم من فيلمى را اجازه گرفته از وزارت ارشاد که در افغانستان ساخته است. با اينکه اين فيلم سناريويش اجازه گرفته، خود فيلم اجازه گرفته، اما در ايران نمايشاش نمیدهند. اصلا معنى اجازه مىرود زير سوال، ولى خوب اين فيلم را مىگذارند برود خارج از کشور. به نظر من يک نوع نمايشى است از اينکه در ايران آزادى هست.»
وى مىافزايد: «من شخصا تصميم گرفتهام بجاى فيلم نساختن و در انتظار اينکه يکروزى اين تنگنظرى ايرانى دوباره يک خرده صحه صدر پيدا بکند، ولى ممکن است در آن روز مرده باشم يا وقت زيادى را از دست داده باشم، از ايران خارج بشوم. بعنوان يک مهاجر در هر کجا که شرايط فيلمسازى مناسب است فيلمام را بسازم. به اين اميد که هموطنان ايرانىام بالاخره يکروزى، نه يکروزى، همين حالا از طريق نوار ويدئو که دنياى بازترى دارد اين فيلمها را تماشا کنند.»
سينماي ما http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
-
مهتاب کرامتي در يک مستند تلويزيوني
جديدترين ساخته اميد بنکدار و کيوان عليمحمدي در فازدوم فيلمبرداري قرار گرفت.
اميد بنکدار با اعلام اين خبر گفت: به سفارش شبکه چهارم سيما ساخت فيلم مستندي در رابطه با بيماري ايدز را آغاز کرده و تاکنون هيچ نامي براي اين فيلم مستند انتخاب نکردهايم.
لوکيشنهاي اين فيلم مستند در تهران و حومه شهر خواهد بود.
اميد بنکدار که پيش از اين به همراه کيوان عليمحمدي با فيلم «شبانه» سال گذشته در بيست و چهارمين جشنواره فيلم فجر حضور داشت، با اشاره به اينکه زمان اين فيلم مستند حدود 40 دقيقه در نظر گرفته شده است، تصريح کرد: فيلمبرداري اين فيلم مستند تا اواخر ارديبهشت ماه به پايان خواهد رسيد.
مهتاب کرامتي، مهدي اميني، انوشيروان فاطمي و مريم بوباني در اين فيلم به ايفاي نقش پرداختهاند.
مهتاب کرامتي چندي است که کمتر در فيلمهاي سينمايي حضور دارد ، «رستگاري در هشت و بيست دقيقه» به کارگرداني سيروس الوند با بازي وي سال گذشته بر پرده سينماها رفت. وي در کارنامه بازيگري خود، حضور در فيلمهاي «بهشت از آن تو»، «مردي شبيه باران»، «موميايي3»، «هشتپا» و... را به ثبت رسانده است.
خراسان
-
سعيد پورصميمي و پنج سال انتظار براي اکران
ساخت موسيقي و ميکس نهايي فيلم «تکدرختها» ساخته سعيد ابراهيميفر که از پنج سال پيش متوقف شده بود، آغاز شد. ابراهيميفر در اين فاصله فيلم «مواجهه» را ساخت و سال گذشته در جشنواره فجر در بخش ميهمان شرکت کرد. «تکدرختها» از جمله فيلمهايي بود که به دليل منحل شدن شرکت «وراهنر» و گرفتاري مالي صاحبان آن موسسه، به فارابي واگذار شد و در حال حاضر دستاندرکاران اين فيلم درصدد هستند که با تلاشها و پيگيريهاي «حبيبا... کاسهساز» اين فيلم را که تنها ساخت چند قطعه از موسيقي و ميکس نهايياش باقي مانده تکميل و آن را براي اکران آماده کنند.
«تکدرختها» براساس داستان «لبخند انار» هوشنگ مرادي کرماني نوشته شده است.
«تک درختها» داستان زندگي آقاي روشن، شاعر پير شهرستاني است که پس از مرگ همسرش با شعرها و کتابها و انجمن شاعران ،تنهايياش را پر ميکند. پسرش ايرج که سالها خارج از کشور بوده به ايران ميآيد تا با پدر و دوران گذشتهاش ديداري تازه کند.
در «تکدرختها» سعيد پورصميمي، مهدي احمدي و پريوش نظريه به ايفاي نقش پرداختهاند. سعيد پورصميمي اينروزها بيشتر درگير فعاليتهاي تئاتري است و آخرين فيلمي که از وي بر پرده سينماها رفت «معادله» ساخته ابراهيم وحيدزاده بود که در آن با ثريا قاسمي، حسين ياري و مريلا زارعي حضور داشتند.
خراسان
-
پانتهآبهرام:براي تئاتر دلتنگم
«پانته آبهرام»، بازيگر تئاتر که چندي پيش همراه با گروه اجرايي نمايش «منطقه اشغال شده» به کارگرداني «هلنا والدمن» راهي اکوادور و ونزوئلا شده بود، از احتمال ادامه همکاريها با اين گروه خبر داد.
وي که اين روزها منتظر يک پيشنهاد درخشان براي بازي در تئاتر است، به ايسنا گفت: اميدوارم امسال در نمايشهاي متفاوتي به ايفاي نقش بپردازم چون براي بازي در صحنه تئاتر دلم تنگ شده است.
به گزارش ايسنا، پانتهآبهرام که همراه با بازيگر زن ايراني، ديگر نمايش«منطقه اشغال شده» را درکشورهاي گوناگوني همچون آلمان، کره شمالي، برزيل، ايتاليا، فرانسه، هلند، اتريش و سوئيس و... اجرا کردهاند به ايسنا گفت: خوشبختانه ما در اين سفرها، سفراي فرهنگي خيلي خوبي براي ايران بوديم چرا که در اين سفرها توانستيم ذهنيت بخشي از مردم دنيا را در مورد زندگي و کشورمان تغيير دهيم و نگرش آنان را مثبت کنيم.
اين بازيگر نمايشهايي چون«شکلک»، «هي مرد گنده گريه نکن» تصميم دارد تجربه خود را از سفر به اين کشورها در قالب يک سفرنامه تدوين کند.
«پانتهآبهرام» تاکنون در فيلمهاي«توليد بدون توقف»، «غوغا» حضور يافته و فيلم «چهارشنبه سوري» با بازسازي هماکنون بر پرده سينماهاي کشور است.
خراسان
-
عليرضا داوودنژاد در گفتگو با خراسان:منتقدان هميشه در برابر من جبهه ميگيرند
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg
«هوو» در ادامه مسير فيلمسازي من است. تنها لحن روايت آن نسبت به ديگر آثارم، سر راستتر بوده و پيچيدگيهاي کمتري دارد. به همين سبب تماشاگر بيشتري را به سوي خود کشانده است.
مشکل اکران فيلم در سينماي ايران، معادله بسيار پيچيدهاي است و تحليل آن هم به آساني امکانپذير نيست. چنين به نظر ميرسد در ساليان اخير و به ويژه اين روزها، نبردي سخت ميان صاحبان فيلم براي اکران فيلمهايشان در سالنهاي سينما به وجود آمده است. عليرضا داوودنژاد (کارگردان سينما) در گفتگو با خراسان با بيان اين مطلب ميگويد: با اين وضعيت نميتوان چندان انتظار داشت قوانين مربوط به اکران -که از سوي انجمن صنفي نمايش وضع شده- از سوي تهيهکنندگان، پخشکنندگان، سينماداران و برخي کارگردانان رعايت شود. وي که هماکنون جديدترين ساختهاش «هوو» بر پرده سينماهاي کشور است و گيشه خوبي را هم تجربه ميکند در خصوص وضعيت اکران اين فيلم اظهار ميدارد: «هوو» در آغاز اکران عمومياش، سينماهاي چندان مناسبي نداشت. اما به تازگي سينماهاي نسبتا شايستهاي در اختيار اين فيلم قرار گرفته، که ميتواند چشمانداز روشني را براي اکران گسترده اين فيلم فراهم نمايد. داوودنژاد با اشاره به اينکه «هوو» در مقايسه با دو ساخته پيشيناش «هشت پا» و «ملاقات با طوطي» در جذب تماشاگر موفقيت بيشتري داشته است، اضافه ميکند: برخي منتقدان «هوو» را افق جديدي در مسير فيلمسازي من ميدانند، در حاليکه اين فيلم نيز در ادامه فيلمهاي پيشين من است. تنها لحن روايت، نسبت به ديگر آثارم سرراستتر بوده و از پيچيدگيهاي کمتري برخوردار است. داوودنژاد در پاسخ به پرسش خراسان مبني بر اينکه فکر نميکنيد يکي از دلايل مهم موفقيت تجاري «هوو» در انتخاب و گزينش بجاي «رضا عطاران» به عنوان بازيگر اصلي فيلم است که اتفاقا بيشتر بار کميک فيلم را برعهده دارد ميگويد: قضاوت شما يک نوع پيشداوري است. چون «عطاران» پيش از «هوو» در چند سريال طنز تلويزيوني، حضور داشته است. در حاليکه من در «هوو» تمام تلاشم اين بود که به تناسب روايت سينمايي، بازي متفاوتي از وي بگيرم. به نظر من ساختار فيلم «هوو» داستان، جزئيات و شخصيتهاي اصلي و فرعي فيلم پا به پاي همديگر پيش ميروند. اگر هم بازي «رضا عطاران»در اين فيلم چشمگيرتر است، به سبب اصول و تکنيکهاي شخصيتپردازي است. البته من منکر استعدادهاي وي نيستم و بازي وي را ناديده نميگيريم. چون عطاران تجربه جلوي دوربين و پشت آن را دارد و آدمها وشخصيتها را به خوبي ميشناسد.
همکاري با وي برايم تجربه لذتبخش و شيريني است که اميدوارم در آينده نيز استمرار داشته باشد. داوودنژاد با اعتراض از نحوه اکران فيلمهاي پرفروش در سينماي ايران اظهار داشت: در شرايطي که سينماي ما با شرايط نامساعد بسياري دست و پنجه نرم ميکند، سينمادارسالاري هم مزيد بر علت شده است. چرا فيلمهايي که در جهت کمک به اقتصاد سينماي ايران ساخته ميشوند، و بار فرهنگي لازم را هم دارند بايد قرباني سياستها، رابطهها و زد وبندهاي حرفهاي شوند. وي با بيان اينکه در «هوو» به هيچ وجه قصد پيام دادن نداشته است، مي گويد: «هوو» يک کمدي اجتماعي است و به مسئلهاي ميپردازد که در جوامع مدرن و نيمه سنتي، گريبان بسياري از خانوادهها را گرفته است. من دراين فيلم تلاش داشتم صرفا جنبههاي اجتماعي و آسيبشناسانه اين مشکل را بر پرده سينما بازتاب داده و آن را واکاوي کنم. داوودنژاد در پاسخ به اينکه چرا برخي از منتقدان «هوو» را يک فيلمفارسي و کمدي سطحي ميدانند، که تلاش دارد با هر ترفندي فقط از تماشاگر خنده بگيرد اظهار ميدارد: منتقدان همواره در برابر فيلمهاي من جبهه ميگيرند تا اسم من يا فيلم به ميان ميآيد، فيلم «نياز»م را به ميدان ميکشند و فيلمهاي ديگرم را مدام با آن مقايسه ميکنند. در حاليکه «نياز» با توجه به فضاي زمان خود ساخته شد و پاسخ خوبي هم از تماشاگران و منتقدان گرفت. اما من هرگز نميتوانم خودم را در اين چهارچوب محصور کنم، که سبک و سياق «نياز» را در تمام فيلمهاي ديگرم تکرار کنم.
داوودنژاد با اشاره به اينکه سياستگزاريهاي سينمايي بايد به گونهاي باشد که از فيلمهاي فرهنگي، که قابليت جذب مخاطب بيشتري را دارند حمايت گستردهاي نمايد، خواستار تعيين آئيننامه مدوني براي جلوگيري از پايمال شدن حقوق مادي و معنوي فيلمهايي فرهنگي چون «هوو»شد.
خراسان
-
ماهايا پطروسيان و بررسي سينماي ايران
مستند جديدهادي آفريده که هنوز نامي براي آن انتخاب نشده است، به زندگي دختر ناشنواي علاقهمند به سينما(لادن صحرايي) ميپردازد، و تلاش اين دختر براي ورود به سينماي حرفهاي ايران را به تصوير ميکشد.
به گزارش مهر، در اين مستند که تدوين آن را فرهنگ آدميت و اصغر حسيني انجام ميدهند، ماهايا پطروسيان به عنوان يکي از عواملي که با لادن صحرايي همکاري داشته به بررسي حضور زنان و دختران جوان در جامعه و سينماي ايران ميپردازد و درباره حضور اين دختر ناشنوا در پشت صحنه فيلمهاي حرفهاي سينماي ايران به گفتگو ميپردازد.
اين نخستين بار است که ماهايا پطروسيان در يک فيلم مستند به ايفاي نقش ميپردازد. وي از جمله بازيگران توانمندي است که بازي در فيلمهايي چون«پرده آخر»، «هنرپيشه»، «کمکم کن»، «نابخشوده»، «عروس خوشقدم» و... را در کارنامه سينمايي خود به ثبت رسانده است.
فيلم«هشتپا» با بازي پطروسيان سال گذشته بر پرده سينماهاي کشور بود که با واکنش منفي منتقدان مواجه شد.
خراسان
-
داريوش مهرجويي ونيم نگاهي به تلويزيون درروزهاي خوب درسينما
داريوش مهرجويي ، كارگردان صاحب نام سينماي ايران كه آخرين ساخته او مهمان مامان ، بااستقبال خوبي از سوي تماشاگران مواجه شد اواخر سال گذشته توليد فيلم سينمايي «علي سنتوري» را آغاز كرد. داريوش مهرجويي همانطوركه پيش ازاين به ايسنا گفته بود : اين فيلم را تا يك ماه آينده براي نمايش آماده خواهدكرد و ترجيح مي دهد فيلم را زودتر از جشنواره فيلم فجر اكران كند .
اگرچه هفته گذشته اخباري منتشر شد كه قراراست مهرجويي پس از از فراغت از «علي سنتوري» زندگي غلامرضا تختي را به صورت سريال براي شبكه 2 سيما مقابل دوربين ببرد.اما وي به ايسنا گفت كه : هنوز ساخت سريالي درمورد زندگي تختي قطعي نشده تنها فيلمنامه ي آن درمرحله نگارش است و اگركه بخواهد اين مجموعه رابسازد بايدآن را بازنويسي كند ،مهرجويي همچنين گفته است : پروژهاي درباره حكيم رازي نيز درمرحله مذاكره است، اما هنوز هيچكدام قطعي نشدهاند.
خراسان
-
مهتاب کرامتي به فيلمسازان کوتاه ميپيوندد
اگر بتوانم جدا از مشکلات موجود به شکل اصولي فيلمي بسازم فعاليت خودم را در عرصه فيلم کوتاه آغاز خواهم کرد.
مهتاب کرامتي (بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون) ضمن بيان اين مطلب گفت: فيلمسازان جوان يک هدف مشخصي خواهند داشت و آن توجه به ساختار فيلمي است که خواهند ساخت و قطعا براي مطرح شدن در عرصه سينما نهايت سعي و تلاش خود را خواهند کرد. به گزارش پايگاه خبري فيلم کوتاه، وي افزود: به اعتقاد من فيلمسازان جوان جدا از سعي و تلاشي که خواهند داشت، بايد داستان و سوژه بکري را براي فيلمشان انتخاب کنند تا بتوانند براساس همان سوژه با مخاطب ارتباط برقرار نمايند.
اين بازيگر با بيان اينکه کشف استعدادهاي جوان در عرصه فيلمسازي به دليل عدم حمايت مسئولان و کمبود سرمايه متوقف شده است، تاکيد کرد: نوع نگاه مردم هم به ساختار و موضوع يک فيلم کوتاه و مستند متفاوت شده است و اين نگاه کار فيلمسازان جوان را دشوارتر مينمايد. مهتاب کرامتي در فيلمهايي چون «مردي شبيه باران»، «بهشت از آن تو»، «رستگاري در هشت و بيست دقيقه»، «هشتپا»، «ملاقات با طوطي» و... به ايفاي نقش پرداخته است.
خراسان
-
هديه تهراني در سينماي بومي به خاطر «موتزارت»
فيلم سينمايي «نيوهمانگ» به کارگرداني بهمن قبادي با پايان يافتن مراحل ساخت موسيقي و صداگذاري به زودي آماده نمايش ميشود.
قبادي در فيلم جديد خود رويکردي به نشان دادن مسائل کردها در حيطه بومي و قومشناسي دارد. البته در اين فيلم با توجه به دويستمين سالگرد تولد «موتزارت» به موسيقي کردها نيز پرداخته ميشود. البته قبادي در کار قبلياش «آوازهاي سرزمين مادريام» هم توجه خاصي به موسيقي داشت و توجه به کردها و موسيقي جزو موتيفهاي کاري وي محسوب ميشود.
در «نيوهمانگ» هديه تهراني و گلشيفته فراهاني ايفاگر نقشهاي اصلي هستند. هديه تهراني در اين فيلم علاوه بر بازيگري دستيار کارگرداني قبادي را نيز برعهده داشته است. وي سال گذشته به خاطر بازي در فيلم «چهارشنبهسوري» که بر پرده سينماهاي کشور است سيمرغ بلورين بازيگر نقش اول زن فيلم فجر سال گذشته را از آن خود کرد. تهراني فيلم «شبانه» را نيز در نوبت اکران دارد.
خراسان