PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : حضور انبوه مسافران در مناطق ساحلی/راه‌های پیشگیری از خطرات دریا



sunyboy
03-20-2015, 10:10 AM
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از شاداب ترین و با نشاط ترین تفریحات و حتی ورزش ها، شنا کردن در استخر و آب های آزاد است.
از آنجایی که دریا دارای چشم انداز و هیجان بسیار زیبا و بالایی است، همیشه و در همه حال طرفداران زیادی دارد.
موضوع شنا کردن در دریا مخصوصا طی ایام عید نوروز برای مسافران نوروزی بیش از هر زمان دیگری مقدور و هیجان انگیز است؛ هیجاناتی که بعضا با اتفاقات تلخی نیز همراه می شود.
متاسفانه طی سال های قبل تعداد زیادی از هم وطنان ما طی ایام عید در دریا جان خود را از دست داده اند و این چنین خانواده و بستگانشان را برای همیشه داغدار کرده اند.
 رعایت چند مورد حیاتی می تواند از بروز اتفاقات منجر به مرگ افراد در هنگام شنا کردن الزامی باشد.
عمده ترین دلایل غرق شدن افراد، نا آشنایی با مکان شنا، نا آشنایی با پدیده طبیعی جزر و مد و مواج بودن دریا است؛ البته شاید شنا کردن در منطقه مشخص شده برای شنا بتواند ۹۰ درصد از خطرات منجر به مرگ را کاهش دهد.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/988.jpg
جزر دریا یعنی هنگامی که آب در حال عقب نشینی است و مد دریا یعنی هنگامی که آب در حال بالا آمدن و پر شدن است.
جز و مد دریا بارها باعث شده افرادی که به فن شنا کردن آشنا نیستند، طعمه مرگ شوند.
در برخی مناطق به هنگام جز، آب دریا تا ده‌ها متر عقب‌نشینی می‌کند و پس از ساعتی به طور نامحسوس، آب مجدد پر می شود و لذا مسافران نباید فاصله زیادی از ساحل بگیرند. موارد بسیار زیادی به همین خاطر جان خود را از دست داده و نزدیکانشان را تا پایان عمر داغدار کرده اند.
توصیه‌های یک ملوان برای شنا در دریا و حضور در ساحل
یکی از ملوانان کنگانی در این خصوص به مهر گفت: سرپرست خانواده‌ها به هیچ وجه به فرزندان خود خارج از مناطق شنا ممنوع اجازه شنا کردن ندهند.
یوسف قاسم پور افزود: از شنا کردن در هنگام طوفانی بودن هوا و مواج بودن دریا حتی المقدور اجتناب کنند و چنانچه اصرار به شنا کردن دارند، در همان ابتدای ساحل شنا کنند.
وی ادامه داد: کودکان برای شنا کردن در جایی که خانواده به آن ها اشراف کامل دارند شنا کنند و هرگز از میدان دید خارج نشوند.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/989.jpg
این شهروند کنگانی خاطرنشان کرد: کنار آب در برخی قسمت ها مانند اسکله و جاهای دیگر را با سنگ های بسیار بزرگ پر کرده اند که بعضا بخاطر چسبیدن جُلبَک یا غیره به آن، بسیار لغزنده است و به محض اینکه پا روی آن پا بگذارند، سُر می خورند و به درون آب می افتند یا به طور جدی آسیب می بینید و حتی می تواند تبعات سختی نیز داشته باشد، لذا مهمانان نوروزی باید از راه رفتن بر سنگ های بزرگ کناره قسمت های عمیق آب نجدا خودداری کنند.
قاسم پور  ابراز داشت: به هنگام شنا کردن چنانچه میسر است از جلیقه شنا استفاده کنند؛ یادمان باشد استفاده از این وسیله عار و زشت نیست، مخصوصا وقتی که می تواند جان ما و یا فرزندانمان را نجات دهد.
شنا در دریا هرگز مشابه شنا در استخر نیست
مسئول فوریت های پزشکی ۱۱۵ کنگان در خصوص شنا کردن در دریا و مسافران نوروزی به خبرنگار مهر گفت: شنا در دریا هرگز مشابه شنا در استخر نیست و علاوه بر دانستن فن شنا و داشتن مهارت زیاد، باید ویژگی­های آب دریا را نیز شناخت. آب شور دریا در صورت برخورد با چشم، سوزش چشمی دردناکی ایجاد می‌کند و تمرکز شناگر را کاملاً از بین برده و او را در یافتن مسیر ساحل ناتوان می‌کند.
هادی صادق اظهار داشت: در صورت ورود آب دریا به نای و ریه فرد، سرفه‌های شدیدی ایجاد می‌شود که عملاً شنا کردن را غیرممکن ساخته و شناگر کاملاً مستأصل می‌شود. همچنین باید اشاره کرد که ضربات امواج دریا، فرد را با خود به این سو و آن سو برده، تمام توان و انرژی وی را نیز مستهلک می‌کند.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/990.jpg
وی توصيه کرد:  افرادي كه وارد شهر کنگان و حومه این شهرستان می شوند، به تابلوهای کنار ساحل با علامت "شنا کردن ممنوع" بسیار توجه داشته باشند زیرا عدم توجه به اینگونه تابلوها عواقب بسیاری بدی را برای مسافرین نوروزی بر جای گذاشته و می گذارد.
مسئول فوریت های پزشکی ۱۱۵ تاکید کرد: مسافران نوروزی اگر مي‌خواهند وارد آب‌هایی با عمق بيش‌تر از يك و نيم متر شوند نه تنها بايد شنا را به خوبي بدانند بلكه بايد به توان فيزيكي خودشان هم ايمان داشته باشند، چون فن شنا يك بحث است و شنا كردن طولاني در دريا هم بحث ديگري دارد؛ بنابراين پيشنهاد مي‌شود در مناطقي كه آب عميق است يا حتي بيش‌تر از شانه است، وارد نشوند.
مسافران در مناطق شناخته نشده شنا نكنند
صادق اضافه کرد: از دیگر موارد قابل ذکر ديگر اين‌ است که مسافران در مناطق شناخته نشده شنا نكنند، شايد مشكلات ديگري را به دنبال داشته باشد يا ناگهان زير پاي آنها خالي شود و عمق آب افزايش پيدا كند.
وی خاطرنشان کرد: عواملي از جمله وضع ساحل، رژيم موج و جريان شكافنده، عدم آشنايي مسافرین نوروزی به مناطق ساحلي در تلفات انساني و غرق شدن شناگران موثر است. متاسفانه عوامل مذكور، سالانه سبب غرق شدن تعدادی از شناگران و هموطنان عزيز ما  در آب‌هاي ساحلي مي‌شود.
مسئوال فوریت های پزشکی ۱۱۵ کنگان بیان داشت: معمولاً علت بروز مرگ در موارد غرق شدگی، عدم امکان ورود هوا به ريه‌ها است. غير از علت ورود آب به ريه‌ها، اسپاسم گلو نيز از عوامل خطرساز است. اگر حال مصدوم خوب به نظر برسد باز هم ممكن است مجاری هوايی وی شروع به تورم كرده و چند ساعت بعد، اصطلاحاً دچار غرق شدگي ثانويه شود.
صادق با اشاره به علائم غرق شدگی گفت: کبودی صورت به خصوص لب‌ها و گوش‌ها، رنگ پریدگی و سرد شدن پوست، توقف تنفس و ضربان قلب از مهمترين علائم غرق شدگي است.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/991.jpg
 وی تماس با اورژانس ۱۱۵ و حفظ تنفس به طور مناسب و کافی، گرم نگهداشتن فرد غرق شده را هدف درمانی فرد غرق شده عنوان کرد.
مسئول فوریت های پزشکی ۱۱۵ کنگان در توضیح اقدامات لازم در غرق شدگي گفت: با اطلاع دادن به اورژانس ۱۱۵ سعی کنید بي‌خطرترين راه را برای نجات مصدوم انتخاب كنيد. تا جایی که امکان دارد، خودتان درون آب نرويد و به طرق ديگر مثلاً توسط يك تكه چوب، يك شاخه درخت يا به كمك دست‌های خود او را گرفته و بيرون بكشيد مگر اینکه شما دوره فنون نجات غریق را دیده باشید.
صادق اظهار داشت: اگر شما دوره نجات غريق را گذرانده‌ايد و يا اگر مصدوم بيهوش شده باشد، بايد به طرف غريق شنا كرده و او را با خود به طرف ساحل حمل كنيد.
با فرد غرق‌شده چه کنیم؟
وی اضافه کرد: اگر مصدوم به دنبال شيرجه زدن غرق شده است بايد با فرض وجود شکستگی در ناحیه گردن، موقعیت سر و گردن را برای جلوگیری از حرکت آنها تثبیت کنید.
مسئول فوریت های پزشکی ۱۱۵ کنگان یادآور شد: فرد غرق شده را روی زیراندازی مثل قالی یا یک کت به صورت طاق باز بخوابانيد، سپس راه‌های هوايی را باز كرده و تنفس وی را کنترل کنید و آماده انجام عمليات احياء در صورت لزوم باشيد. (اگر مغروق تنفس ندارد، تنفس مصنوعی بدهید و اگر پس از تنفس مصنوعی در لمس نبض گردنی هیچ ضربانی لمس نشد ماساژ قلبی را آغاز كنيد)
http://pnu-club.com/imported/2015/03/992.jpg
صادق گفت: فشاری روی شکم بیمار وارد نکنید مگر در حالاتی که راه هوايی وی مسدود شده باشد و انجام تنفس مصنوعی موفقيت‌آميز نبوده باشد.
وی تاکید کررد: با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و مصدوم را به بيمارستان بفرستيد، حتی اگر به نظر مي‌رسد که حال وی کاملاً به حالت طبیعی برگشته است.
نجات فردی که در حال غرق شدن است، از عهده هر کسی برنمی‌آید
مسئول فوریت های پزشکی ۱۱۵ کنگان یادآور شد: این نکته مهمی است همه ما باید به یاد داشته باشیم؛ نجات فردی که در حال غرق شدن است، از عهده هر کسی برنمی آید. این یک کار حرفه ای است زیرا ممکن است به جای نجات، به فرد آسیب بزنیم. شیوه گرفتن سر فرد در حال غرق شدن، اهمیت زیادی دارد و اگر این کار اشتباه انجام شود به ستون فقرات و گردن او آسیب می رسد.
صادق در تشریح اقدامات اوليه برای فرد مغروق گفت: وقتي كه فرد غرق شده را از زير آب بيرون مي آوريد، شروع به تنفس دهان به دهان کنید و در همين حال سعي كنيد كه فرد غرق شده را به سمت ساحل يا خشكي ببريد.
وی بیان داشت: بايد بلافاصله پس از خروج مصدوم بيهوش شده از آب، ابتدا دهان وي را از گل و لاي و شن پاك كرد. نبايد وقت را براي خارج كردن آب از ريه ها و معده هدر داد. به وضعيت تنفسي و ضربان قلب دقت شود. در صورتي كه مصدوم تنفس و ضربان قلب نداشت به سرعت عمليات احياي قلبي ريوي CPR را شروع کنید و با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/993.jpg
نبايد وقت را براي خارج كردن آب از ريه ها تلف كرد
مسئول فوریت های پزشکی ۱۱۵ کنگان تاكيد کرد: نبايد وقت را براي خارج كردن آب از ريه ها تلف كرد، چرا كه با دادن تنفس مصنوعي قوي و مناسب، تمام آب از ريه ها جذب بدن مي شود. در اوايل، تنفس مصنوعي قدري مشكل است ولي با جذب آب به بدن، تنفس دادن راحت تر مي شود. اگر طي عمليات احيا فرد مصدوم استفراغ كرد، فوراً او را به پهلو، وضعيت بهبودي( ريكاوري ) برگردانید تا مواد مستفرغه وارد ريه ها نشود.
صادق همچنین افزود: در فردي كه به داخل آب هاي كم عمق شيرجه رفته و با سر به زمين برخورد كرده است، خطر قطع نخاع گردني و فلج اندام ها وجود دارد. در مواجهه با چنين مواردي هنگام جابجايي و عمل احيا، بايد بسيار احتياط کرده و سعي شود تا كوچكترين حركتي به سر و گردن وي وارد نشود؛ همچنين در صورت نياز به عمليات احياي قلبي ريوي بايد از مانور فشار به فك استفاده كرد تا از آسيب به نخاع و ستون فقرات جلوگيري شود.
وی در پایان گفت: همه افراد غرق شده پس از نجات و اقدامات اوليه حتي اگر كاملاً هوشيار باشند، بايد به سرعت به بيمارستان منتقل شوند، چرا كه آب جذب شده مي تواند عوارض خطرناك و كشنده اي براي فرد داشته باشد.
گزارش: مصطفی صفایی

http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif