PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اسکان مسافر در مدارس؛ وظیفه یا اجبار/سایه مدیریت دولتی بر هتلداری



sunyboy
03-11-2015, 12:20 PM
به گزارش خبرنگار مهر، آماده سازی ۷۲ مدرسه با ۶۷۷ کلاس درس برای اسکان و جانمایی مسافران و گردشگران برنامه آموزشی و پرورش استان اردبیل در عید نوروز می باشد که به تازگی در رسانه ها طرح شده است.
این در حالی است که طی سال های اخیر ورود آموزش و پرورش به مقوله اسکان در اردبیل با نقدهایی توام بوده و به تعبیر فعالان صنعت هتل داری از آفات رونق این صنعت و در ادامه روند احیای مراکز اقامتی محسوب می شود.
به دلیل شرایط ویژه استان اردبیل در جانمایی خود در صنعت گردشگری و ضرورت حرکت با گام های مطمئن هر چند اسکان مسافر در مدرسه در سایر استان ها نیز انجام می شود اما تاثیرات منفی آن در هتل داری اردبیل باید شنیده شود.
آموزش و پرورش اسکان مسافر را با هدف ایجاد زمینه اقامتی و البته با قیمت به مراتب کمتر برنامه ریزی می کند و اینجاست که رقیب صنعت هتل داری با کیفیت کمتر و کمیت بیشتر به عنوان یکی از گزینه های اسکان توسط مسافرانی که تمایل به ماندگاری بلند مدت ندارند مورد بررسی قرار می گیرد.
این بازار رقابت به دلیل اینکه همواره گردشگر را به هر دو سمت کشانده است هیچگاه مورد بررسی و رصد قرار نگرفته اما در وضعیت فعلی هتل داران از زیان های مالی و خالی ماندن مراکز اقامتی در تعطیلات می گویند که به دلیل فعالیت گسترده رقیب دولتی طی سال های اخیر بازارشان را کساد کرده است.
اردبیل رتبه دوم مراکز اقامتی در کشور
به گفته معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در نوروز امسال ۲۸ هتل، ۹۸ مهمان پذیر، ۸۶ هتل آپارتمان و سه کمپ اقامتی برای اسکان مسافران آماده شده اند.
رقمی که هر چند به نسبت سال قبل افزایش ندارد اما همچنان اردبیل را در رتبه دوم برخورداری از مراکز اقامتی در بین استان ها نگاه داشته است.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/555.jpg
در عین حال به منظور افزایش مدت زمان ماندگاری مسافران مراکز اقامتی موقتی در شهرستان ها نیز فعال شده که نمونه آن از سوی فرماندار مشگین شهر اعلام شد تا این شهر که سال گذشته دومین رتبه بعد از سرعین در پذیرش مسافر را داشت بتواند با فراغ بال مهمانان را در مراکز اقامتی جا دهد.
این همه توان در مراکز اقامتی البته ضعف هایی نیز دارد. پراکنش نامناسب مراکز اقامتی و تمرکز بیش از نیمی در سرعین، کمبود هتل های استاندارد برای پذیرش مهمانان خارجی، آموزش کارکنان هتل ها، تور لیدری، معضلات رقابت بین هتل ها ومسائلی از این قبیل همچنان به عنوان خلاهای مراکز اقامتی در سرویس دهی مطبوع به مسافران قلمداد می شود.
با این وجود مدیرعامل جامعه صنفی تاسیسات اقامتی استان اردبیل معتقد است ورود نهادهای دولتی از جمله آموزش و پرورش به مقوله اسکان مسافر ضربه جدی به صنعت هتل داری و مغایر با سیاست های حمایت از بخش خصوصی است.
وقتی مهمانسرای دولتی رقیب هتل می شود
جعفر بذری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال تنها ۶۵ درصد مراکز اقامتی استان اردبیل تکمیل بوده است، افزود: امسال کاهش گردشگر را به این استان بویژه در ماه های گردشگرپذیر مرداد و شهریور شاهد بودیم.
وی با اشاره به سه علت خالی ماندن ظرفیت مراکز اقامتی این استان یادآور شد: فعالیت مهمانسراهای دولتی، افزایش مراکز استیجاری بویژه واگذاری خانه های شخصی به گردشگران توام با بی سامانی نرخ کرایه این مراکز و رشد مسافران چادری از مهمترین عوامل در کاهش اقامت گردشگران در مراکز اقامتی این استان بوده است.
مدیرعامل جامعه صنفی تاسیسات اقامتی استان در تشریح این عوامل تاکید کرد که فعالیت گسترده و بدون نظارت مراکز و مهمانسراهای دولتی هم اکنون صنعت هتلداری استان اردبیل را تحت تاثیر شدید قرار داده است.
وی با بیان اینکه تداوم روند فعلی لطمه شدیدی به صنعت هتلداری و گردشگری استان وارد می کند، ادامه داد: در حالی که بنا بود تصدی گری دولت در زمینه گردشگری کاهش یابد، اما امروز شاهدیم که مراکز اقامتی و مهمانسراهای وابسته به ارگانهای دولتی فعالیت گسترده ای را در این زمینه دارند و بخشی از گردشگران را جذب می کنند.
این تاکیدات از سوی بذری البته نه تنها مورد توجه نبوده بلکه به نظر می رسد در برخی شهرستان ها و در برخی دستگاه های اجرایی فعال سازی مهمانسرای دولتی و ساخت مهمانسراهای جدید حتی در مناطق نمونه گردشگری قویا دنبال می شود.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/16.jpg?ts=1425711172897
بی توجهی فرهنگیان به تخفیف مراکز اقامتی
علاوه بر این بذری با انتقاد شدید از تبدیل مدارس به مهمانسرا و اسکان فرهنگیان و البته سایر گردشگران در این مراکز تصریح کرد: در هیچ جای دنیا گردشگران را در مدارس اسکان نمی دهند.
وی با تاکید بر اینکه جامعه صنفی تاسیسات اقامتی استان بارها اعلام کرده که هتل ها و مهانسراهای تحت پوشش را با تخفیفات ویژه برای فرهنگیان واگذار می کند، یادآور شد: مذاکرات و مکاتبات در این زمینه تاکنون بی نتیجه مانده و هر سال شاهدیم که با افزایش تعداد مدارس طرح اسکان علاوه بر فرهنگیان بخشی عمده ای از گردشگران نیز جذب می شود.
در حالی که بنا بود تصدی گری دولت در زمینه گردشگری کاهش یابد، اما امروز شاهدیم که مراکز اقامتی و مهمانسراهای وابسته به ارگانهای دولتی فعالیت گسترده ای را در این زمینه دارند و بخشی از گردشگران را جذب می کنند.این مسئول در عین حال متذکر شد: این بحث علاوه بر تضرر صنعت هتلداری استان اردبیل موجب آسیب و تخریب مدارس می شود و در این میان هزینه های اخذ شده نمی تواند هزینه های استهلاک این مراکز را تامین کند.
تخریبی که بذری از آن یاد می کند چندان مورد توجه مدارس نبوده و با آماده سازی مدارس اردبیل برای اسکان در عید امسال نیز زیان اجرای این طرح همچنان بر قوت خود باقی است.
تا جایی که مدیرعامل جامعه صنفی تاسیسات اقامتی استان این عوامل را در ورشکستی هتلداران اردبیل و سرعین موثر خواند و اضافه کرد: برخی از مراکز اقامتی به خصوص در شهرستان سرعین که بالغ بر ۸۰ درصد هتل و هتل آپارتمانها و مهمانسراهای استان را در خود جای داده، هم اکنون در آستانه تعطیلی هستند که باید تصمیمات مناسب و کاربردی برای جلوگیری از تعطیلی آنها اتخاذ شود.
وی تعطیلی مراکز اقامتی استان را موجب بیکاری عده قابل توجهی از شاغلان این صنعت در حال احتضار برشمرد.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/556.jpg
آموزش و پرورش کوتاهی سایر نهادها را رفع و رجوع می کند
نکته قابل توجه آن جا است که برخی مدیران آموزش و پرورش معتقد به این اصل هستند که این نهاد دولتی وظیفه اسکان مسافر را ندارد و با این وجود دلایل قابل توجه و تعجب برانگیزی برای آن ذکر می کنند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو اردبیل در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر انتقاد از اسکان مسافران در مدارس و لطمه به مراکز اقامتی اضافه کرد: وظیفه آموزش و پرورش اسکان مسافر نیست.
جاهد شعاع افزود: علت اینکه ما در این مهم نقش داریم به این دلیل است که سایر نهادهای متولی نتواسنته اند ظرفیت مطلوب مسافر پذیری ایجاد کنند.علت اینکه ما در این مهم نقش داریم به این دلیل است که سایر نهادهای متولی نتواسنته اند ظرفیت مطلوب مسافر پذیری ایجاد کنند.
شعاع معتقد است اگر متولیان امر از جمله مراکز اقامتی، گردشگری و سایر نهادهای مسئول بتوانند پاسخگو باشند آموزش و پرورش می تواند حتی ماه های تعطیل خود به ویژه در تابستان را برای اجرای برنامه های فرهنگی برنامه ریزی کند.
وی به ضرورت فرهنگ سازی موضوع اسکان مرحله به مرحله در استان تاکید کرد و افزود: موافق این موضوع هستیم که نقش آموزش و پرورش در اسکان مسافر باید کاهش یابد.
به گفته مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو اردبیل خود گردشگر نیز نباید خوابیدن روی یک موکت در کلاس  درس را طلب کند اما چون ظرفیت مهمان پذیری کم است مجبور به حمایت و کمک رسانی هستیم.
اظهارات این مدیر مسئول در کنار گله مندی های فعالان صنعت هتل داری ما را به سمت یک نقطه مشترک هدایت می کند. خلا های برنامه ریزی و ساماندهی.
http://pnu-club.com/imported/2015/03/557.jpg
موضوعی که سال ها است خود از موانع توسعه صنعت گردشگری اردبیل بوده و در وهله اول در مقوله اسکان مسافر نمودهای آن به وضوح قابل بررسی و مشاهده است. این در حالی است که متولی اصلی این مهم برنامه های خود را به صرف اعلام آماده باش مراکز هتل داری، صدور پروانه فعالیت و آموزش های هر از چند گاهی مختصر کرده است.
عید نوروز امسال هر چند آماده باش تمامی مراکز اقامتی و ۷۲ مدرسه در استان برای اسکان مسافران است اما باید به این مهم توجه داشت که در وضعیت اسکان هیچ تفاوتی به نسبت سال گذشته حاصل نشده و نباید انتظار داشت مدت ماندگاری مسافران و یا تعداد مسافران سفر کرده نیز با تغییرات عمده همراه باشد.
مگر اینکه خلاقیت، همدلی و تصمیم گیری منطقی بر وضعیت ساماندهی گردشگران شهری که به دنبال رقابت با مادرشهرهای گردشگری کشور است، سایه افکند.
.............................
گزارش: ونوس بهنود

http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif