PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : همایش دو روزه فرهنگ و تاریخ گناوه آغاز شد



sunyboy
02-28-2015, 05:30 AM
به گزارش خبرنگار مهر، در روز نخست همایش فرهنگ و تاریخ گناوه که از بعد از ظهر جمعه آغاز شد، چهار مقاله در موضوعات مختلف ارائه شد و دو نفر نیز به بیان خاطره پرداختند.
در ابتدا رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان بوشهر در مورد تعزیه و تعزیه خوانی در استان بوشهر به ارائه مقاله خود پرداخت و توضیحاتی در مورد جغرافیای موسیقی شهرستان گناوه ارائه کرد.
جهانشیر یاراحمدی گفت: می توان بن مایه ها و درونمایه های موسیقی آیین های مردم در این شهرستان را به دو بخش دریایی و بخشی که دشت و کوه و بیابان را شامل می شود تقسیم بندی کرد و در برخی نمایشنامه های دریانورد و زراعی دو تن از هنرمندان تئاتر شهرستان گناوه به خوبی این گفته پیداست.
یاراحمدی در پایان بیان داشت: قدیمی ترین سند تعزیه در ایران متعلق به استان بوشهر است، ولی متاسفانه در اکثر کتاب های پژوهشی در حوزه تعزیه به شکلی عجیب این نکته نادیده گرفته شده است.
http://pnu-club.com/imported/2015/02/1058.jpg
سپس فرزانه دهقانی استاد دانشگاه به ارائه خاطره هایی از دیدار خود با خانواده شهدا و به ویژه مادران شهید شهرستان گناوه پرداخت.
دهقانی اشاره کوتاهی به بحث نحوه شکل‌گیری کتابش کرد و گفت: خاطره هایم در دیدار با خانواده شهدا استان بوشهر را در قالب کتابی به نام منزل به منزل گردآوری کرده ام و باید به طور جدی نقش بانوان استان بوشهر در جنگ تحمیلی مورد بازنگری قرار گرفته و تبیین و نشان داده شود.
دهقانی سپس از دیدار خود با خانواده‌های شهدای گناوه و بندرریگ سخن گفت و از ولایتمداری این خانواده ها بسیار تمجید کرد و صبر و دلدادگی به نظام را از ویژگی های برجسته مادران شهدا این دو شهر دانست.
سپس یکی از استادان دانشگاه های گناوه به ارائه مقاله خود و بخش اندکی از کتاب تازه تالیف شده خویش پرداخت.
علی ایزدی گفت: نام این کتاب گناوه در آیینه فرهنگ مردم است که تلاش زیادی برای گردآوری مطالب تا چاپ آن داشتم و این کتاب توسط انتشارات دریانورد به چاپ رسیده است.
http://pnu-club.com/imported/2015/02/1059.jpg
همچنین در این همایش حسن فرهادی از شاعران برجسته غزل‌سرای استان بوشهر و استاد دانشگاه به ارائه مقاله خود به نام کنکاشی در ادبیات عامه با نگاهی به ادبیات عامه بلوک حیات‌داوود پرداخت و پس از وی محمد مظفری رییس انجمن نمایش سازمان بسیج هنرمندان استان بوشهر به ارائه مقاله پرداخت.
یکی از جذاب ترین بخش های روز نخست این همایش پرسش و پاسخ غلامرضا کرمی مدیرمسوول هفته نامه دریادلان و از نویسندگان و شاعران استان بوشهر با خلیل مظفری نخستین داروخانه دار شهرستان گناوه بود.
مظفری در ابتدا به بیان خاطره کوتاهی از گرفتن عکس در بهبهان در حدود دهه 20 یا 30 این قرن پرداخت؛ چرا که به گفته وی در شهرستان گناوه عکاسی در آن زمان وجود نداشت.
سپس مظفری به بیان چگونگی وضعیت درمانی و بهداشتی در دوران گذشته گناوه و دکترهای داخلی و خارجی که به گناوه برای طبابت می آمدند و نیاز آنها و مردم گناوه به داروخانه پرداخت.
http://pnu-club.com/imported/2015/02/1060.jpg
وی در این مبحث توضیحات بسیار شیرین و نغزی ارائه کرد و از مختصر سواد اندک انگلیسی خود در آن زمان سخن گفت و اینکه برخی بیماران به اصرار فراوان از او می خواستند تا برای آنها نسخه بپیچد.
رییس شورای مرکزی جشن فرهنگ گناوه نیز در پایان این همایش در روز نخست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این همایش، پنجمین همایش فرهنگ و  تاریخ گناوه از سری برنامه های جشن فرهنگ گناوه است.
غلامحسین دریانورد گفت: در روز دوم این همایش نیز چند تن دیگر از پژوهشگران، نویسندگان و مولفانی که در حوزه فرهنگ و تاریخ گناوه قلم زده اند، به بیان مقاله و یا خاطرات خود خواهند پرداخت.
در این همایش با حضور معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار شهرستان گناوه و دیگر مسئولان شهرستان از کتاب گناوه در آیینه فرهنگ مردم به شکل رسمی رونمایی شد.
http://pnu-club.com/imported/2015/02/1061.jpg
گفتنی است در این آیین دو کار موسیقی محلی توسط اکبر یوسف زاده و حسین رییسی اجرا شد که تحسین حاضران در همایش را برانگیخت.

http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif