PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اقتصاد مقاومتی در بودجه ۹۴ به درستی لحاظ نشده است



sunyboy
02-26-2015, 12:40 PM
به گزارش خبرنگار مهر، الیاس نادران شامگاه چهارشنبه در سلسه نشست های «بزم اندیشه» که با موضوع «نسبت بودجه ۹۴ و راهبردهای اقتصاد مقاومتی» و با حضور نخبگان و فعالان فرهنگی شهر مشهد برگزار شد بیان کرد: کشور ایران برای رفاه مردم قانون خوب کم ندارد اما متاسفانه مجری لازم برای انجام آن را نداریم.
وی با بیان اینکه هدفمندی رایانه‌ها تبدیل به یک چالش شده است افزود: برای مثال در یارانه نیز گام های بدی برداشته شد و ادامه پیدا کرد اما مسئولان جسارت اصلاح و تغییر آن به نفع مردم نداشتند و به همین دلیل تبدیل به یک چالش شد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بیش از یک دهه دغدغه اقتصادی خود را در شعار های سال و برنامه های مختلف اعلام کردند، از اواسط دهه ۷۰ و بعد از شوک ارزی که به کشور وارد شد ایشان اصرار داشتند که کشور به سمت یک بازبینی باید حرکت کند.
نادران با اشاره به بیانات و رهنمودهای رهبری در خصوص اصلاح مسیر اقتصادی کشور بیان کرد: اواخر بهمن ماه گذشته ایشان تمام نکات ۱۵ سال گذشته را متمرکز کرده و در قالب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی آن را ابلاغ کردند.
ضرورت نوآوری در صنایع نفتی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مردمی بودن، رها شدن اقتصاد از دولتی بودن، توجه و اتکا به نیروی داخل کشور از ویژگی های اقتصاد مقاومتی است که رهبری آن را به صورت کامل توضیح دادند.
وی گفت: در صنایع پتروشیمی و معدنی مانند نفت، اگر یک مرحله نوآوری وجود داشته باشد و قدمی جلوتر برویم چندین برابر از لحاظ ارزش افزوده و اشتغال سودآوری می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس اذعان داشت: برای خرید فرآورده های نفتی هزاران کشور مشتری هستند اما فروش نفت خام به کشور هایی اندک محدود می شودکه قابل رصد و شناسایی بوده و دشمن می تواند آنها را از خرید نفت از یک کشور خاص منع کند.
وی افزود: شاخص های مهم در حوزه اقتصاد مقاومتی برای کشور یک موفقیت است؛ سیاست های اقتصاد مقاومتی هنگامی بیان شد که کشور درگیر مذاکرات هسته‌ای بود و اگر به آن عمل می‌شد می‌توانستیم دست پر وارد مذاکره شویم که دشمن بفهمد که برای اداره کشور هیچ احتیاجی به خارج نداریم و این نیازمند یک عقبه اقتصادی قدرتمند است.
وی اظهار داشت: در سال ۱۳۸۶ به اصرار مجلس، دولت سهمیه بندی را با تعبیه حوزه های کارت خوان در پمپ بنزین ها راه انداری و کشور توانست مصرف بنزین توسط مردم را کنترل و نقشه دشمن را در جهت تحریم بنزین خنثی کند زیرا دیگر به واردات بنزین احتیاج چندانی وجود نداشت.
رکود در کشور حاکم شده است
نادران با اشاره به رویکرد  یازدهم گفت: دولت فعلی پس از استقرار برای مدیریت نقدینگی کشور تلاش کرده که آمارها حاکی از آن است که رشد شاخص قیمت‌ها کنترل شده است اما سیاست انقباضی پولی که از طریق کنترل نقدینگی، شاخص ها را مدیریت می کند می تواند کشور را به یک عارضه جدی دچار کند که رکود می تواند یکی از عوامل آن باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: کشور ما به دلیل انواع تحریم های هوشمند در سال ۹۱، با یک چالش جدی مواجه و در همان سال قیمت ارز سه برابر شد که آثار آن را در تمامی حوزه‌ها می‌توان دید.
این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: دو شاخص روشن برای مشخص شدن شدت رکود در کشور وجود دارد که یکی از آنها شاغلین در بازار است، در طول ۱۸ ماهه گذشته به طور خالص یک میلیون نفر از بازار کار خارج شده اند که اگر به دلیل حرکت به سمت صنایع و تکنولوژی های برتر باشد رکود در اینجا معنا ندارد در غیر این صورت باید گفت که کشور با رکود جدی مواجه شده است.
وی شاخص بورس را دومین عامل برای مشخص شدن شدت رکود دانست و گفت: بورس نشان می دهد که شاخص آن از ۸۹ هزار به ۶۴ هزار رسیده که این به معنای کاهش سودآوری در واحدهای موجود و عدم وجود سرمایه کافی و نشان از عدم فعالیت واحدهای مختلف است.
نماینده مردم تهران به مذاکرات هسته ای نیز اشاره‌ای داشت و افزود: قرار بر این بود که دو دستاورد در مذاکرات هسته ای به دست بیاید، مورد اول لغو تحریم ها بود که متاسفانه هیچگونه تحریمی لغو نشد و مورد دوم نیز پرداخت ماهیانه ۷۰۰ میلیون دلار از مطالبات ایران بود که هرگز این پول به دلار پرداخت نشد.
نادران اظهار داشت: سیاست های اقتصاد مقاومتی تحقق یافتنی است اما باید راه عملیاتی کردن آن را پیدا کرد،   یکی از ابزار های لازم عدم اتکا به بودجه نفت است که می تواند به دشمن بفهماند تحریم ها بی اثر است.
نفت در بودجه بشکه ای ۸۵ دلار بسته شده است
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: دولت بودجه نفت را بر اساس نفت ۷۲ دلاری بست در حالی که همان زمان نفت حدود ۴۵ دلار بود، کمیسیون تلفیق با برنامه هایی وابستگی بودجه به نفت را کاهش داد و آن را ۴۵ دلار در نظر گرفت و معتقد بود اگر دچار مشکل شدیم، بخشی از درآمد های ناشی از نفت را صرف نظر خواهیم کرد.
نادران ادامه داد: نفت در بودجه کشور بر اساس نفت بشکه‌ای ۷۰ دلار بسته شد و دولت اجازه پیدا کرد که درصورت افزایش درآمد های نفتی ۱۵ هزار میلیارد تومان را در موارد مورد نیاز هزینه کند که با این حساب، در بودجه نفت بشکه ای ۸۵ دلار بسته شد، آیا این عدم وابستگی به نفت است؟
وی با بیان اینکه ساختار بودجه نویسی در کشور معیوب است افزود: تفکیک بودجه از نفت کار آسانی نیست اما اگر اراده کافی وجود داشته باشد و سیاسیون به تفاهم برسند و زیر بار مسئولیت قرار بگیرند، می توان این کار را انجام داد.
افزایش سطح بهداشت کشور با اختصاص بودجه
نادران گفت: در بودجه سال ۹۴ به حوزه سلامت بودجه خوبی اختصاص یافت که توسط آن می توان کشور را به رتبه‌ای اول و دوم منطقه در بخش سلامت قرار داد، در حوزه دفاعی نیز لازم بود تا چنین بودجه ای درنظر گرفته شود تا بنیه دفاعی کشور قوی باقی بماند.
نادران بیان کرد: البته غیر از بودجه، دولت اختیاراتی دارد که منحصر به بحث مالی و بودجه نیست و می تواند از آنها کمک بگیرد که یکی از آنها هموار سازی برای سرمایه گذاری بخش های غیر دولتی در فعالیت های سودآور است.
وی در پایان به موضوع علنی شدن تخلفات سیاسیون نزد مردم نیز اشاره کرد و افزود: اگر واقعیت ها را به مردم نگفت و به موقع با آنان برخود نکرد، بازار شایعات داغ می شود و متاسفانه در این زمان عده ای برای تخریب جناح رقیب سعی در اتهام زدن به بقیه را دارند

http://pnu-club.com/imported/2015/02/30.gif