PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اگر بی خوابی یا اختلال خواب دارید بخوانید



Invisible2
10-18-2014, 07:42 PM
http://pnu-club.com/imported/2014/10/2111.jpg (http://www.shabnamnews.com/upload/know/shabnamnews2827262628177467.jpg)


شايد شما هم تاكنون با مشكل بي‌خوابي یا اختلال خواب مواجه شده باشيد و اين موضوع شب هنگام بيشتر به چشم مي‌آيد.

دكتر ديويد شولمان، متخصص بيماريهاي ريوي و اختلالات خوابي در اين خصوص مي‌گويد: شرايط پيچيده‌كاري، شرايط آب و هوايي و فاكتورهاي بسيار ديگري گاهي اوقات باعث بروز اختلال در خواب شما مي‌شوند. اين موضوع زماني شدت مي‌يابد كه شرايط دشوار مالي شما را به فكر فرو مي‌برد و خواب شب هنگام را از چشمانتان مي‌ربايد. در ضمن آلرژي‌هاي فصلي و هواي گرم باعث تشديد اين موضوع مي‌شود.


اين اختلال خوابي معمولا ميان آقايان رايج‌تر است و مي‌تواند به يكي از دلايل زير باشد

1- اپنيه خواب؛ بيماري كه فرد شب هنگام در امر تنفس به مشكل برمي‌خورد و بريده بريده نفس مي‌كشد. همين موضوع كافي است تا فرد كلافه و بي‌خواب شود.

2- سندرم بي‌قراري پا؛ در اين مورد فر در پاهاي خود احساس ناراحتي مي‌كند و حالت بي‌قرار به پاها دست مي‌دهد.
3- حالت خواب آلودگي و ميل شديد به خواب؛ در اين مورد بيمار در روز خواب بيش از اندازه دارد و همين موضوع باعث بي‌خواب شب هنگام مي‌شود.

اينزومينا (مرض بي‌خوابي)، يكي از شايع‌ترين اختلالات خوابي مي‌باشد كه فرد مي‌تواند بدون مراجعه به پزشك متخصص آن را در خانه درمان كند.
دكتر اسكاتنفلد در اين خصوص مي‌گويد: تمرينات ورزشي، اتخاذ رژيم غذايي صحيح و رعايت نكات اوليه بهداشتي كه توسط پزشكان معمولا رعايت مي‌شود شما را به سمت خوابي آسوده و راحت سوق مي‌دهد. پس از كار روزانه يك دوش آب گرم بگيريد و سپس مشغول به مطالعه كتابي شويد. با اين كار بدن خود را براي خواب شبانه راحت كرده‌ايد و از شر كابوس‌هاي شبانه راحت مي‌شويد.

***
دكتر شولمان پيشنهادات پايه‌اي و كارسازي در رفع اين مشكل دارد كه در زير مي‌خوانيد:

* در حين خواب اين كارها را انجام ندهيد؛ تماشاي تلويزيون، كار با كامپيوتر و مطالعه.

* برنامه خوابتان را تنظيم كنيد، يعني اينكه سر وقت معين بخوابيد و سر وقت معين نيز از خواب بيدار شويد.

* از خوردن مواد كافئين‌داري همچون قهوه به خصوص بعد از ناهار خودداري كنيد زيرا اثرات آن تا 12 ساعت در بدنتان مي‌ماند. به طبع كافئين خواب را از چشمانتان مي‌گيرد.

* اتاق خواب خود را تاريك، خنك و آرام نگه داريد.

* حداقل 4 ساعت پيش از خواب به تمرين ورزشي نپردازيد.

* اگر بعد از 30 دقيقه خوابتان نبرد، بلند شويد و مشغول مطالعه يا حل جدول شويد. با اين كار ذهن خود را خسته مي‌كنيد و به راحتي به خواب مي‌رويد. اما در اين شرايط هرگز به سراغ تلويزيون يا سر وقت اينترنت نرويد.

* گوش دادن به راديو يا موزيك در لحظات پيش از خواب نيز روش مناسب در به خواب رفتن شما مي‌باشد.

* انتخاب تشك خواب، فاكتوري مناسب و مهم در داشتن خوابي آسوده و راحت است. هميشه تشكي را انتخاب كنيد كه اولا استاندارد و ثانيا روي آن راحت باشيد. برخي روي تشك‌هاي سفت و برخي روش تشك‌هاي نرم‌تر راحت هستند، پس در اين مورد سليقه و راحتي خود را فراموش نكنيد. ميانگين عمر مفيد هر تشك نيز 5 تا 7 سال مي‌باشد اما اگر از غلت‌هاي بي‌مورد و ضربه‌هاي سنگين به آن پرهيز كنيد عمر و دوام بيشتري خواهد داشت.

* لباسهاي راحت بپوشيد و سپس روي تخت دراز بكشيد. در ابتدا بايد كمي هوشيار باشيد و اطراف را نگاه كنيد و كم‌كم چشمانتان را ببنديد.

* انتخاب رو تختي و بالش مناسب نيز مي‌تواند فاكتور مهمي در رفع اين مشكل باشد. جنس پارچه رو تختي شما نيز برحسب فصل مي‌تواند تغيير كند.

* به ياد داشته باشيد كه وقتي هوا روشن يا فضاي اتاق پرنور باشد شما زود از خواب بيدار مي‌شويد، پس اگر مايل هستيد بيشتر بخوابيد از چشم‌بند استفاده كنيد.