PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چرا برخی ماست ها کش دار است؟



javad jan
08-17-2014, 09:32 AM
مطالعات جدید نشان می دهند گرانرو بودن بافت ماست الزاما به معنای افزودن ماده خاصی نیست.

از نظر ویژگی بافتی، دو نوع ماست «قالبی» و «ماست هم‌زده» وجود دارد. در تولید ماست قالبی، مراحل ژل‌بندی و متعاقب آن سردکردن در ظروف بسته ‏بندی انجام می‏شود و بافت ماست، شکل ظرف را به خود می‏گیرد؛ به‌طوری که اگر بخواهید با قاشق مقداری از آن را بردارید، توده‏ ای ژل‌مانند وارد قاشق می‏شود.

ماست قالبی از نظر بافت‌شناختی، برخلاف ماست هم‌زده ساختار ژل‌مانند دارد اما در تولید ماست هم‌زده، ابتدا مراحل تخمیر و همزنی ژل در مخزن تخمیر انجام و سپس وارد مرحله بسته ‏بندی می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی ماست‏ قالبی، «سفتی» و ویژگی ماست هم‌زده «گرانروی» بافت آن است. به محصولاتی که جریان ناروانی دارند و به راحتی جریان پیدا نمی‌کنند، «گرانرو» می‌گویند و برخلاف تصور عام، سفت یا شل‌بودن بافت ماست‌ الزاما به دلیل غلظت آن نیست، زیرا ممکن است ماستی غلظت کمی داشته باشد اما میزان «گرانروی» آن بالا باشد.

گرانرو بودن ماست به چند عامل بستگی دارد: فرایند تولید (بدون اینکه ماده خاصی به آن اضافه شود)، درصد چربی (عامل مهمی در گرانرو بودن ماست است)، درصد ماده خشک شیری، درصد و نوع استارترها یا میکروب‏های به‏ کار رفته در تهیه ماست و افزودن پایدارکننده (افزودنی). بنابراین، گرانرو بودن بافت ماست الزاما به معنای افزودن ماده خاصی نیست و ممکن است بافت ماست در اثر فرایند تولید (درصد چربی و ماده خشک بالا) یا افزودن پایدارکننده سفت شده باشد.

پایدارکننده‌‏ها (افزودنی‌های صمغی) پروتئینی یا کربوهیدراتی هستند که اگر به ماست اضافه شوند، باعث سفت ‏تر شدن آن می‏شوند. البته این مواد باید براساس استاندارد ملی فقط به ماست‌های همزده، آن هم به مقدار مشخص، اضافه شوند. افزودنی‌های صمغی که به ماست اضافه می‌شوند، کالری‏ ندارند و غلظتشان کم است، اما از آنجا که ماست با درصدهای چربی مختلف در بازار موجود است، بیشتر ماست‏های موجود پرچربند (4.5 تا 5 درصد) و در واقع ماهیت چرب بودن طوری است که بافت ماست سفت‌تر می‌شود، در نتیجه کالری آن قطعا افزایش خواهد یافت.

البته ماستی خوب است که بدون استفاده از افزودنی و با روش‏های دیگر در فرایند تولید بتوان آن را «گرانرو» کرد. علاوه بر این، براساس استاندارد بهداشت موادغذایی، اگر پایدارکننده به ماست افزوده شده باشد، باید حتما روی بسته‏ بندی آن قید شود.

MOOJTABA SH
08-17-2014, 10:14 AM
اتفاقا دیشب ازین ماست داشتیم مثه خامه میموند خوشمزه ام بود ینی این ماستا خوب نیستن؟؟؟؟:77::169:

javad jan
08-17-2014, 10:19 AM
اتفاقا دیشب ازین ماست داشتیم مثه خامه میموند خوشمزه ام بود ینی این ماستا خوب نیستن؟؟؟؟:77::169:

والا عموی خانوم بنده شاید اولین پزشک تغذیه ایران باشه
ایشون به هیچوجه این ماست ها رو توصیه نمیکنند
و هرگز اجازه نمیدن خونوادشون حتی یه قاشق ازین ماست ها بخورند
البته از حق نگذریم خداوکیلی خوشمزن اما انگار خیلی مضر و بی فایده هستند

MOOJTABA SH
08-17-2014, 10:28 AM
والا عموی خانوم بنده شاید اولین پزشک تغذیه ایران باشه
ایشون به هیچوجه این ماست ها رو توصیه نمیکنند
و هرگز اجازه نمیدن خونوادشون حتی یه قاشق ازین ماست ها بخورند
البته از حق نگذریم خداوکیلی خوشمزن اما انگار خیلی مضر و بی فایده هستند
خونه ما بیشتر مادرم درست میکنه ولی بعضی وقتا خریده میشود دیگر:55:

ممنون از راهنماییت داداش:281:

javad jan
08-17-2014, 10:33 AM
خونه ما بیشتر مادرم درست میکنه ولی بعضی وقتا خریده میشود دیگر:55:

ممنون از راهنماییت داداش:281:

خدا مادتو برات نگه داره و سلامتی بده بهشون

فدات داداش وظیفه بود:281: