توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سازمان
javad jan
08-12-2014, 03:52 PM
مقدمه سازمانها سیستمهای پیچیده ای هستند که دارای زیر سیستمهای به هم وابسته و متعاملند.از آنجاییکه تغییرات در یک بخش از آنها باعث ایجاد تغییرات قابل پیش بینی وغیر قابل پیش بینی در سایر بخشهای آن می شود لذا تجزیه و تحلیل سیستم آنها می تواند عامل مهمی در پیشرفت و ارتقاء آنها بیانجامد.
تجزیه و تحلیل سیستمها کاربرد رویکرد سیستمی در طراحی سیستمهای اطلاعاتی است.سایر علوم ممکن است برای تشریح پدیده هایی که با آن روبرو هستند از مفاهیم سیستمها استفاده نمایند اما طرز تفکر سیستمی زیر بنای فعالیتهای تجزیه و تحلیل سیستمهاست.
اطلاعات و تکنولوژی در یک چرخه رو به رشد یکدیگر را با اثر متقابل ارتقاء میدهند و هر یک به رشد دیگری کمک میکند.ولی در این میان سیستمهایی که حجم عظیم اطلاعات را سامان داده آنها را در قالبهای تکنولوژی جای دهد و امکان استفاده موثر از آنها را پدید آورد نقش مهمی دارد.این وظیفه مهم را سیستمهای اطلاعاتی بر عهده دارد.
هر چند در قیاس با رشد سرسام آور تکنولوژی و اطلاعات در ابتدا سیستمهای اطلاعاتی و علوم مرتبط با آن از چنین رشدی برخوردار نبوده است ولی در سالهای اخیر این علوم با شیبی فزاینده به چرخه سه گانه "اطلاعات" و " تکنولوژی" و "سیستمهای اطلاعاتی" پیوسته است.
حال اگر ابريشم وادويه كالاي اعصار گذشته ونفت كالاي قرن بيستم نام گذاري شوند قطعا مي توان اطلاعات را كالاي قرن آينده ناميد . كالايي كه انتخاب تكنولوژي ، جاده هاي بس سهل الوصول را برايش آماده ساخته است .
علم توسعه سيستمها ، در روند پيشرفت خود ودر جهت حركت به سمت پايه هاي استوار و مبتني بر علوم پايه و متناسب با تكنولوژي نوين ، به ارائه متد ولوژهاي توسعه سيستم پرداخته است .
روند رشد متدلوژيهاي توسعه سيستم به صورت روز افزوي ادامه دارد ، وامروزه با توجه به پيچيدگي و بزرگي سيستمها ، نمي توان بدون كمك متدولوژي مناسب به آناليز ، طراحي واجراي سيستمهاي بزرگ ، پيچيده و كارآمد اميدوار بود.
javad jan
08-12-2014, 03:53 PM
هدف پروژه
ازآنجاییکه مدیریت این شرکت در برخی موارد از نحوه برنامه ریزی و کنترل پروژه وچگونگی گزارش دهی رضایت خاطر ندارد لذا تجزیه و تحلیل سیستم این واحد می تواند در تعیین نارسائیها و کاستیها و عدم کارائیهای سیستم برنامه ریزی و کنترل پروژه این واحد موثر باشد.
به عنوان مثال تاخیر بیش از حد مجاز پروژها یک مسئله مهم محسوب میشودبنابر این یکی از اهداف را کاهش مدت تاخیر پروژها و افزایش سرعت دستیابی به اطلاعات و صحت اطلاعات در رابطه با پیشرفت پروژها برای تصمیم گیری و بهبود روشهای ارائه شده واعمال کنترلهای داخلی برای افزایش کارایی مدیران در نظر گرفته شده است.
درمطالعه مقدماتی یک بررسی اولیه واجمالی از سیستم و مسئله انجام داده و سپس در مطالعه تفصیلی به جمع آوری گسترده اطلاعات وتجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده پرداخته و سپس به مدل سازی سیستم می پردازیم.
javad jan
08-12-2014, 03:54 PM
فصل اول کلیات
تعريف سيستم
يك سيستم مجموعه منظمي از عناصر بهم وابسته است كه براي رسيدن به اهداف مشترك با هم در تعادملند . كه شامل مفاهيمي مانند كل گرايي ، نظم ، بهم وابستگي ، اهداف وتعامل مي باشد كه رفتار يك سيستم راتشكيل مي دهد هر يك از اين مفاهيم نيز به هم وابسته است به طوري كه مستقل از ديگري نيست .
اجزاي سيستم
اجزاي سيستم عواملي است كه موجوديت آن را تشكيل مي دهد و دررسيدن به اهداف سيستم ، آن را ياري مي كند . اين اجزا عبارتند از :
- درون داده ها ، برون داده ها ، پردازش .
- كنترل و باز خور .
- محدوده و محيط سيستم .
درون داده ها ، برون داده ها ، پردازش
درون داده هاي سيستم ،شامل عواملي است كه به صورت هاي مختلف مانند : مواد خام ، انرژي ،داده ها ي خام ، ونيروي انساني وارد سيستم مي شود .
- برون داده ها: حاصل ونتايج فرايند تبديل است ، كه بايد به مقصد نهايي آن منتقل شود .
- پردازش ، فرايند تبديل درون داده ه است .
يك سيستم اطلاعاتي سيستمي است كه داده هاي خام را به عنوان درون داده مي پذيرد و پس از پردازش ، برون داده هايي بصورت اطلاعاتي عملياتي وگزارشهاي مديريتي توليد مي كند .
كنترل وباز خور
باز خور ، اطلاعاتي در مورد عملكرد واقعي و برون داده سيستم است . و كنترل ، فرايند سنجش ومقايسه عملكرد واقعي سيستم با عملكرد از پيش تعيين شده است .
به طوري كه استنباط مي شود كنترل مستلزم تبين و تعيين استانداردهايي ( از قبل ) براي سنجش عملكرد واقعي است .
محيط ومحدوده سيستم
يك سيستم در محيطي كه ساير سيستم ها وجود دارند ، فعاليت مي كند . محيط سيستم عامل خارج از آن است كه بر رفتــار سيستم اثر مي گذارد . و در واقع غالبا تعيين مي كند كه سيستم چگونه بايد انجام وظيفه كند . كليه سيستم ها داراي محدوده ومرزي هستند كه آنها را از محيط شان جدا مي كند . در واقع سيستم ها از طريق درون داده ها وبرون داده ها يشان با محيط وبا ساير سيستم ها ارتباط برقرار مي كنند .
سيستم اطلاعاتي در يك سازمان را مي توان از ديدگاههاي مختلفي مورد بررسي قرار داد كه ديدگاههاي بكار رفته در اين سيستم به شرح زير است :
- ديدگاه براساس مراحل
- ديدگاه براساس كارها ووظايف عمده
- ديدگاه بر اساس محصول نهايي
يادآورمي شود كه در پايان هر مرحله مستنداتي جهت ورود به مرحله بعد تهيه مي شود .
javad jan
08-12-2014, 03:54 PM
انواع سيستم ها
سيستمها بر حسب مورد ، به روشهاي مختلفي طبقه بندي شده است كه از آن جمله مي توان سيستمهاي باز وبسته را نام برد .
سيستم بسته
همانطور كه نام آن پيداست سيستمي است كه با محيطش هيچگونه ارتباطي به صورت مبادله انرژي واطلاعات نداشته باشد . انواع سيستمهاي فيزيكي وشيميايي ازاين دسته اند .
سيستم باز
سيستمي است كه به طور مستمر درون داده ها يي از محيط دريافت مي كند وپس از تبديل به صورتي ديگر آن را به محيط باز مي گرداند . سيستم هاي بيولوژيكي واجتماعي از اين گونه اند .
رويكرد سيستمي
رويكرد سيستمي به مسئله يا سيستم بصورت كل مي نگرد وبه اجزاي آن با توجه به نقشي كه در كل دارد ،يا با توجه به هدف كل سيستم نگاه مي كند . به عبارتي ديگر اگر چه اجزاي سيستم يا مسئله مورد تجه قرار مي گيرد ، اما تاكيد اصلي بر يكپارچگي اجزاي آن براي رسيدن به هدف نهايي سيستم است ، و اين خود از ويكرد سيستمي ، روشي موثر مي سازد .
رويكرد سيستمي براي برخورد با مسئله ، ابتدا آن را سازماندهي مي كند سپس براي درك بهتر و يافتن راه حل ، از دو سياست تجزيه وتركيب به شرح زير استفاده مي كند
javad jan
08-12-2014, 03:54 PM
تجزيه
با استفاده از رويكرد سيستمي ، تحليل مسئله ( سيستم ) پس از سازماندهي آن ، و بر اي درك بهتر ويافتن را ه حل ، آ را به اجزاء تشكيل دهنده آن يعني قطعاتي كوچكتر تجزيه مي كند .
هدف از اين كار آ ن است كه ابتدا كل مسئله مرور شود ، سپس به گروهي از زير مجموعه ها كه داراي قابليت درك بيشتري است ، بررسي آن عملي تر وساده تر و ارتباطات بين آنها به سادگي قابل شناخته شدن است ، تجزيه شود .
تركيب
پس از عمل تجزيه ، بررسي اجزاي تجزيه شده ويافتن راه حل مناسب براي هر يك از اجزاء ، گام بعدي ، جمع كردن ، تركيب ويكپارچه كردن اين راه حل ها در يك را حل كلي مسئله است .
براي اين كار ساختار سلسله مراتبي كه در مرحله تجزيه ، بنا گذاشه شده است ، نقطه اي است ، براي ساختار دادن به اين راه حل ها ، بصورت يك كل يا مجموعه يكپارچه ، كه ساختار آن مطابق با ساختار مسئله اوليه است . روش كلي حل مسئله شامل فعاليت هاي زير است :
- تعيين شناخت مسئله
- جمع آوري اطلاعات مربوط به مسئله
- تعيين راه حلهاي مختلف
- ارزيابي راه حلهاي مختلف
- انتخاب بهترين راه حل
- اجراي راه حل انتخاب شده
- ارزيابي موفقيت راه حل اجراء شده
به طور كلي ، مي توانيم گروه بندي كلي تري از فعاليت هاي فوق داشته باشيم ، به طــور كلي كه هر گروه تشكيل مرحله اي را بدهد كه شامل چند فعاليت از آنها باشد . اين گروه بندي به شرح زيرا ست :
- شناخت مسئله
- تعيين وتهيه راه حل
- اجراي راه حل انتخاب شده
javad jan
08-12-2014, 03:55 PM
شناخت مسئله
مسئله تا شناخته نشود براي آن راه حل نمي توان پيدا كرد . در اين صورت به عنوان اولين گام در حل مسئله ، بايد آن را شناخت واز نشانه هايش آن را تميز داد . براي شناخت مسئله لازم است اطلاعات مورد نياز به روشهاي مختلف جمع آوري شود . در اين مرحله پس از تشخيص مسئله ، اهداف و محدوديتهاي سيستم مورد مطالعه تعيين مي شود . به اين منظور با استفاده از مفاهيم ازسازمان به عنوان يك سيستم ، سيستم مــورد مطالعه در بطن سيستم بزرگتري يعني سازمان ومحيط بررسي مي شود وزير سيستم هاي مختلف و ارتباط بين آنها ، بخوبي مطالعه مي شود .
تعيين وتهيه راه حل
راه حل هاي مختلف ارائه شده . با توجه به معيارهايي كه مزاياومعايب آنها را آشكار مي سازد سنجيده مي شود وبهترين آنها انتخاب مي شود
اجراي راه حل انتخاب شده
پس از انتخاب راه حل مناسب آن را بايد اجرا كرد .براي اين كا برنامه ريزي اجراي راه حل انتخاب شده ضروري است . به طور كلي يك برنامه اجراي سيستم ، مشخص كننده فعا ليتها ، منابع ، و زمان مورد نياز براي اجراي صحيح سيستم است.
راه حل اجرا شده در مقاطع بايد مورد ارزيابي قرارگيرد تا معلوم شود كه سيستم جديد تا چه حد پاسخگوي نيازهاي استفاده كنندگان سيستم بوده است ، ودر صورت نياز به تعديل وتصحيح راه حل اجرا شده يا مطالعه مجدد آن پرداخت
javad jan
08-12-2014, 03:56 PM
تجزيه وتحليل سيستم
فعاليت هاي اين مرحه ، به طور اختصاصي شام موارد زير است :
ـ تشخيص وتعريف مسئله
- تعيين اهداف و محدوديت ها
- تشخيص نيازهاي سيستم جديد
- تعيين راه حل هاي مختلف تامين نياز هاي فوق
- انتخاب بهترين راه حل با توجه به معيار هاي مشخص .
چرخه تكاملي سيستم
چرخه تكاملي يك ابزار كنترل پروژه وچهار چوبي است كه مراحل و وظايفي را كه بــراي بـــررسي ايجاد و طراحي سيستم هاي اطلاعاتي ، ضروري است تعيين مي كند .
براي فعاليت هاي مربوط به اين چرخه تكاملي از دو متدلوژي زير استفاده مي شود :
- متدلوژي ستي
- متدلوژي ساخت يافته
چرخه تكاملي سنتي ونارسائيهاي آن
- تكيه بر خصوصيات يزيكي سيستم
- اجراي از پايين به بالا
- متوالي بودن مراحل چرخه تكاملي سيستم
- عدم دخالت مستقيم و موثر استفاده كننندگان در كل مراحل چرخه
- مشكل مستند سازي سيستم
چرخه تكاملي ساخت يافته ومزاياي آن نسبت به چرخه سنتي
در چرخه با نگرش از كل به جزء يا از بالا به پايين (top - down ) كاربرد مفاهيم مدولار و با استفاده ازتكنيكها و ابزار غني ساخت يافته ، در مراحل مختلف چرخه ، به تجزيه و تحليل ، طراحي و استقرار سيستم هاي اطلاعاتي پرداخته مي شود .
در مقايسه با روش سنتي ، مزاياي عمده زير در اين روش بررسي است :
- تكيه بر مدل منطقي سيستم
- طراحي و اجراي از بالا به پايين
- همزماني واجراي مراحل مختلف چرخه تكاملي
- دخالت مستقيم و موثر استفاده كنندگان در كل مراحل چرخه
- سهولت تهيه مستندات نهايي سيستم
javad jan
08-12-2014, 03:57 PM
فازهای نرم افزار:
امكان سنجي
در فاز امكان سنجي پس از مطالعه سيستم ميزان امكانات لازم براي شروع پروژه تخمين زده مي شود . در واقع بايد ديد چه مقدار زماني ، مالي ، پرسنلي وابزاري براي انجام پروژه مورد نياز است .
تحليـل
در اين فاز كه به دو زير فاز تعريف نيازمنديها وتعيين مشخصات تقسيم ميشود سرويسهاو محدوديتها و اهداف سيستم در مصاحبه با كاربران سيستم مشخص مي شود سپس به صورتي تعريف مي شوند كه توسط كاربران وتوسعه دهندگان سيستم قابل مهم باشند .
طـراحي
فرايند طراحي سيستم ها نيازمند يها را به دو دسته سخت افزاري و نرم افزار ي تقسيم مي كند ، ويك معماري كلي از سيستمي را ايجاد مي نمايد . طراحي نرم افزار عبارتست از:
تعين اعمال سيستم كه ممكن است به يك يا چند برنامه اجراي تبديل شوند بهر حال طراحي يك فعاليت هدف گراست ومشخص است به كجا ختم خواهد شد طراحي نرم افزار شامل چند مرحله است :
1) مطالعه ودرك مسئله : بدون درك درستي از مسئله طراحي خوب عير ممكن است به عبارت بهتر مسئله با يد از ديدگاه هاي مختلفي بررسي شود .
2) مشخص كردن صفت اصلي حداقل يكي راه حل هاي ممكن : بهتر است راه حل حاوي مؤلفه هاي قابل استفاده مجدد بوده وساده باشد .
3) توصيف هرگونه موضوعي انتزاعي موجود درراه حل انتخابي : هدف طراحي ايجاد گرافي است كه سازگار بوده وتمام ارتباطات بين نهادهاي طراحي معتبر باشد .
به طور كلي طراحي به دو مرحله كلي شكسته مي شود :
طراحي كليات ( طراحي مفهومي يا ساختاري )
طراحي كليات همان طراحي مفهومي است در واقع اعمال پيشنهادات طراح در مدل موجود ، منجر به تشكيل طراحي منطقي مي شود .
در طراحي منطقي قدمهاي زير به ترتيب طي مي شود
1-رسم نمودار جریان داده DFD
که درباره این موضوع که مبحث اصلی پروژه من میباشد در بخشهای بعدی مفصل شرح داده خواهد شد.
2-طراحي نمودار HIPO
نمودار HIPOنموداري ساده ، آموزش پذير وبسيار كارابراي ارتباط است اين نمودار براي نشان دادن وظايف سازماني موجود در سيستم به كار مي رود . به منظور رسم نمودار
نمودار HIPO قدمهاي زير رابايد طي كرد :
1) رسم نمودار سلسله مراتب :
براي رسم نمودار سلسله مراتب ، وظايف موجود در سيستم را مشخص كرده ، سپس وظايف هم اهميت را دريك سطح قرار داده وارتباط آنها رامشخص كرده سپس وظايف هم اهميت را در يك سطح قرار داده وارتباط آنها را با يكديگر نشان مي دهند ، وظايف مركب وپيچيده در سطوح پايين تر به وظايف ساده تري تفكيك مي شوند .
2) رسم نمودار IPOبه وسيله طي قدمهاي زير :
1 – 2 ) ايجاد دياگرامهاي IPO به تعداد مورد نياز .
2 - 2 ) مشخص كردن تمام خروجي هاي درشت سيستم در ستون خروجي .
3 - 2 ) منتقل كردن پردازش هايي كه خروجي ها در آن در گير هستند به ستون پردازش .
4 – 2 ) منتقل كردن ورودي هاي درگير در پردازش به ستون ورودي
5 - 2 ) تطبيق وروديهايوخروجي ها وپردازش هاي مشخص شده در ستونها ي مربوط با يكديگر .
3-طراحي جزييات
نتيجه نهايي طراحي جزييات Sudode شدن ماژولهاست .
طراحي جزييات به مراحل زير شكسته مي شود :
1) طراحي ورودي / خروجي كه از اصول طراحي جزييات استزيرا يكي از مهمترين معيارهاي پيروزي وشكست يك نرم افزارInter face است .
2) طراحي پردازش ها كه درآن فرمولها ي موجود در سيستم به نحو ي مدل مي شوند .
3) طراحي الگوريتم ها ( كنترل ها ) الگوريتم هي استفاده شده جهت تهيه سرويس ها به تفضيل طراحي شده ومشخص مي گردند .
4) طراحي داده ها : در سيستم هاي كاربردي به دليل دارابودن حجم انبوه داده ها معمولاًطراحي داده منجر به طراحي بانك اطلاعاتي مي شود .
براي طراحي بانك اطلاعاتي يا Daia Dictivnaبايد قدمهاي زير را طي كرد :
1) تسلط كامل بر داده ها ي در جريان سيستم
2) تهيه فرم مشخصات مفهومي فايل يا Logical File Specification كه با استفاده از يك Data Stutured Diagram تهيه مي شود L.F.S در واقع افراز داده هـاي درونData Dictionary به فايلهاست .
3) نرمال سازي داده يعني كاهش تكراريا Redundencتكرارممكن است سطري يا ستوني باشد تكرارسطري يعني تكراريك ركورد در چند فايل وتكرار ستوني يعي تكراريك فيلد در چند ركورد . كه هر دونوع تكرارمشكلاتي راموجب مي شوند از قبيل :
أ. انتشار بهنگام سازي
ب. انتشار حذف
ج. وابستگي
د. خطا پذيري
ذ. بالا رفتن فضاي مصرفي
هـ . ايجاد رفتارهاي نامطلوب
ي. كاهش سرعت ذخيره وارزيابي
توجه : نرمال سازي بايد با توجه به قوانين مربوط به نرمال سازي داده انجام گيرد .
4) مرور بر اينكه بررسي شود آياتمام اطاعات Data Dictionary در فايلها سيستم موجود است .
4-پيـاده سازي
پياده سازي تبديل طرح به يك نرم افزار يا سخت افزار مورد نياز كار بر است . دراين مرحله طراحي نرم افزار به صورت مجموعه اي از برنامه ها يا واحد هي برنامه شناخته مي شود عمده ترين كاري كه در فاز پياده سازي انجام مي شود ، اينست كه فلوچارت بدست آمده از تحليل وطراحي كد مي شود .
به طور كلي در فاز پياده سازي بايد قدمهاي زير طي شود:
1) كد كردن الگوريتم ها ماژولهاي تهيه شده از مراحل قبل با يك زبان برنامه نويسي كد مي شود.
2) خطا يابي هر كدام از واحد هاي برنامه براي يافتن خطاهاي احتمالي موجود چك مي شوند.
3) غلط گيري خطا هاي احتمالي پيدا شده در قسمت قبل بر طرف مي شود.
4)تست واحد هاي برنامه تست مي شود يعني بازبيني مي شود كه هر واحد با مشخصه خود مطاقبت داشته باشد.
5) يكپارچه سازي واحدهاي مستقل برنامه ها تركيب شده و به عنوان سيستم كامل تست مي شود تا مشخص شود كه نيازمنديهاي سيستم بررسي شده اند.
6) بر پا سازي برنامه تكميل شده و تست شده براي نصب به مشتري تحويل داده مي شود در واقع سيتم راه اندازي مي شود.
7) عمليات سازي معمولا اين مرحله: طولاني ترين بخش از دوران زندگي سيستم است. سيستم نصب شده و در عمل مورد استفاده قرار مي گيرد.
5-نگهـداري
كه عبارتست از رفع خطاهايي كه در مراحل قبلي دوران زندگي سيستم پيدا نشده اند؛ بهبود پياده سازي واحدهاي سيستم و سرويس هاي جديد جهت پاسخ به نيازمنديهايي جديد .
javad jan
08-12-2014, 03:57 PM
فصل دوم معرفی شرکت مورد مطالعه
شرکت صنایع آموزشی
شرکت صنایع آموزشی در سال 1354 با سرمایه گذاری مشترک وزارت آموزش و پرورش و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اهداف زیر تأسیس شد:
- تهیه و تولید کلیه وسایل آموزشی ، کمک آموزشی و آزمایشگاهی برای پایه های مختلف تحصیلی.
- احداث و اداره کارخانجات تولید وسایل آموزشی و بهره برداری از آنها.
- برگزاری دوره های آموزشی برای معلمان به منظور آشنایی با کاربرد تولیدات شرکت.
- انجام کلیه عملیات بازرگانی اعم از واردات و صادرات.
شرکت بر طبق مفاد قانون تجارت فعالیت می کند و به موجب اساسنامه ، هیأت مدیره از پنج نفر تشکیل شده است که چهار نفر از آنها از طرف صندوق ذخیره فرهنگیان و یک نفر از طرف سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تعیین و منصوب می شوند. مدیر عامل شرکت ، در صورتی که عضو هیأت مدیره نباشد ، توسط هیأت مدیره انتخاب می شود.
در حال حاضر آقای مهندس بهروز کهزادی با سابقه ای بیش از بیست سال مدیریت در آموزش و پرورش ، مدیر عامل شرکت صنایع آموزشی هستند.
آشنايی با محصولات صنایع آموزشی
نظام آموزشی هر کشور در سرنوشت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن کشور نقش موثری را ایفاء می كند . معلمان سازندگان زیربنای آموزشی جامعه خويش هستند و در فرايند آموزش و پرورش كودكان و نوجوانان مسؤولیت مهمی را بر عهده دارند .بايد ديد چگونه می توان زيربنای آموزشی يك جامعه را استوارتر ساخت.بی ترديد متحول كردن روشهای تدريس از شيوه سنتی به شیوه مدرن می تواند سرآغاز اين تحول باشد .برای تحقق اين هدف ، به منظور همگام شدن با جامعه بزرگ آموزشی جهان و برای كم كردن فاصله بین کشورهای در حال توسعه و پیشرفته ناگزیر باید دگرگونی های بنیادی و اصولی را در نظام آموزشی را پذیرفت .
يكی از راههای انجام اين تحول ، تجديد نظر در روش های سنتی تدریس - که در دنيای پیشرفته امروز منسوخ شده - است که متأسفانه هنوز در بيشتر کلاسهای درس اعمال می شود . بجاست كه تدريس در پايه های بالاتر عميق تر شود وبرای دانش آموزان قابل درك و تعميم باشد .دانش آموزان را بايد از همان ابتدا با وسايل آموزشی و مفاهیم كليدی کتابهای درسی به صورت عملی آشنا كرد و با این كار شيوه پژوهش و مکاشفه را به آنان آموزش داد تا مبتكران و پژوهشگران علوم جامعه خود در آينده باشند .استفاده معلمان از وسايل آموزشی و باور كردن اين نكته كه می توان تحولاتی از طریق کاربرد اين وسايل در امر آموزش و پرورش ايجاد كرد ، همانا سرآغاز تحولی مثبت و سازنده است .
شركت صنايع آموزشی با توجه به موارد فوق و در راستای وظيفه و مسؤوليتی كه به عهده دارد برای كليه مقاطع تحصيلی اقدام به طراحی و توليد انواع وسايل كمك آموزشی ، آزمایشگاهی و کارگاهی كرده است كه به منظور استفاده بهینه از آنها و سهولت كار معلمان ، هر پايه به تفكيك موضوع به صورت مجموعه (كيت) عرضه می كند .ارائه وسايل به صورت مجموعه سبب می شود تا آنها هماهنگی و انطباق كامل را با يكديگر داشته وبدين ترتيب صرفه جويی قابل توجهی در وقت و هزينه به عمل آيد . هر مجموعه برای مقاطع تحصيلی خاصی است كه با بهره گيری از نظرات اساتيد دانشگاه ، مؤلفين كتابهای درسی ، گروههای کارشناسی وزارت آموزش و پرورش ، نظرات و تجربیات کاربردی معلمین مجرب و ملاحظات فنی مهندسین تولید شده است .ضمنا ، با توجه به پشتوانه قوی اطلاعاتی و كارشناسی در زمينه های فنی ومهندسی ، اين شركت تجارب ارزشمندی در زمينه تامين تجهيزات ويژه آموزشهای فنی و حرفه ای دارد و تجهيزات مورد نياز مراكز آموزشی فنی وحرفه ای به طور عمده توسط اين شركت تأمين می گردد .كليه مجموعه ها دارای كتاب (دستور كار) و راهنمای استفاده برای معلمان هستند و اغلب آنها با كاستهای ویدئویی در ارتباط با عملکرد وسایل ویژه آموزش معلم عرضه می شوند . علاوه بر اين ، شركت اقدام به توليد و چاپ بروشور و کاتالوگ برای محصولات خود در تمام مقاطع آموزشی كرده است كه واحدهای آموزشی و علاقمندان می توانند به نشانی مندرج در اين کتابچه با شرکت صنایع آموزشی مکاتبه کنند .
عمده محصولات شركت صنايع آموزشی برای دوره های تحصيلی ابتدايی ، راهنمايی تحصيلی ، متوسطه ، فنی و حرفه ای و كار و دانش است كه به موازات آنها مجموعه فيزيك دانشگاهی و محصولات ديگری همچون ماشین پلی کپی ، ماشین تحریر بريل ، کامپیوتر و ميكروسكوپ نیز تولید می شود .محصولات شركت صنايع آموزشی در بيش از 50 نمایندگی (كه اغلب در محل اداره كل آموزش و پرورش استانه داير هستند) در سراسر كشور عرضه می شود . واحد فروش شرکت (در تهران) نیز آماده دریافت سفارش از هر نقطه از ايران است .
شركت صنايع آموزشی (وابسته به وزارت آموزش و پرورش) به عنوان پیشتاز تولید كنندگان وسایل و مجموعه های آموزشی در ايران ، پس از پشت سر نهادن بيش از ربع قرن تجربه ، در شمار معدود واحدهای صنعتی در سراسر جهان است كه کليه محصولات مورد نیاز آزمایشگاهها را برابر با استانداردهای بین المللی تولید می كند و عرضه کننده کامل ترین خدمات پس از فروش نیز هست.
javad jan
08-12-2014, 03:58 PM
شرکتهای زیر مجموعه شرکت صنايع آموزشي
شركت پژوهش و نوآوری صنايع آموزشی
شركت پژوهش و نوآوری صنايع آموزشی ، در سال 1369 توسط شركت صنايع آموزشی تأسيس گرديد ، و فعاليت خود را از سال 1371 در زمينه طراحی صنايع آموزشی سیستم های رایانه ای آغاز نمود.
شرکت تجهیزات مدارس ایران
شركت تجهیزات مدارس ايران در سال 1356 با هدف طراحی و توليد انواع تجهيزات و مبلمان کلاسی و اداری آزمایشگاهی ، مراکز شبانه روزی و خوابگاهی ، طراحی و تجهیز سالنهای اجتماعات و ... تاسیس گردید .
شركت خدمات بازرگانی آموزش ایران
شرکت خدمات بازرگانی آموزش ایران در خرداد ماه 1367 با هدف و موضوع ارائه خدمات ، تهیه و تأمین و نگهداری توزیع آهن آلات و مصالح ساختمانی و ملزومات مورد نیاز سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور و همچنین ادارات کل نوسازی مدارس استان های کشور و مراکز تابع آموزش و پرورش تأسیس گردید.
شركت خدمات ورزشی صنايع آموزشی
شركت خدمات ورزشی صنايع آموزشی در سال 1368 ، با توجه به نياز وزارت آموزش و پرورش به تأمين اقلام ورزشی مورد نياز 16 ميليون دانش آموز و قریب به 140000 واحد آموزش گاهی كه همه ساله حجم قابل توجهی از بودجه تربیت بدنی را به خود جذب می كند و بر اساس درخواست معاونت محترم پرورشی وقت وزارت آموزش و پرورش با سرمايه اوليه 10،000،000 ریال (يك میلیون تومان) كه تماماً از سوی شرکت صنایع آموزشی پرداخت شد ، تأسیس و با هماهنگی کامل با اداره كل تربیت بدنی وقت وزارت آموزش و پرورش فعالیت خود را آغاز نمود .
javad jan
08-12-2014, 03:58 PM
نمودار سازمانی شرکت صنایع آموزشی
شرکت صنایع آموزشی از بخشهای زیر تشکیل شده است:
واحد بازرگانی
واحد تحقیقات و طرح و برنامه
واحد کارخانه
تضمین کیفیت
امور مالی
امور اداری
1-واحد بازرگانی
الف- بخش فروش:
واحد فروش عهده دار به ثمر رساندن تلاش سایر بخشهای شرکت از جمله تحقیقات و کارخانه و... است.
در این بخش ضمن ارتباط با مشتریان مشخصات کالای مورد نیاز تعيين می گردد و با حضور کارشناسان این بخش مشاوره لازم و مورد نیاز مشتری ارائه می گردد به نحوی که کالای فروخته شده منطبق با نیاز مشتری قرار گیرد.
ضمنا دراين بخش بر اساس توافقات بعمل آمده با مشتری سفارش اوليه برای تولید کالا یا خرید ا ز منابع داخلی و خارجی آن تنظیم می گردد. بررسی در خواستهای نمایندگی و اعلام شرایط نمایندگی و نهایتا اعلام نمایندگی در سراسر کشور برعهده این واحد است.
1 - الف - بخش با زاريابی :
با توجه به وجود رقبای گوناگون در بازار و همچنین کالای مختلف در بازار این بخش عهده دار معرفی کالاهای شرکت است و با روشهای مختلف و انجام تبلیغات توسط رسانه ها و حضور در نمایشگاه ها تبلیغات حضوری وظایف بازاریابی را انجام می دهد.
2 - الف- کارشناسی فروش(رابطین استانها و بازاریابی) :
در این بخش با توجه به تقسیم بندی کشور ، کارشناسان ، مسئول ارتباط با استانهای خاص هستند و راهبری مسائل مختلف استانهای مربوط به خود را اعم از بررسی نیازها- وضعیت نیاز تجهیزات آموزشی- وضعیت بودجه های مربوط را به عهده دارند.
ب- بازرگانی داخلی:
این بخش تنها مرجع بررسی در خواستها و تامین کننده نیازهای بخشهای مختلف اعم از تحقیقات ، کارخانه ، بخش فروش و اداری است.
1 ب- کار شناسی فنی:
در این بخش مشخصات فنی اقلام مختلف مورد نیاز ، تعيين می گردد و سپس در ارتباط چند جانبه با مشتری- بازرگانی داخلی- تحقیقات ، نمونه کالای مورد نظر را مورد بررسی قرارداده و اقدامات لازم جهت خرید نهایی را انجام می دهد این بخش گام به گام در مراحل خرید بازرگانی داخلی و کارشناسی خرید را مورد حمایت قرار دهد.
2ب - کارشناسی خرید:
بخش کارشناسی خرید ضمن ارتباط با کارشناس فنی، مسئولیت تهیه کالای مورد نظر و انجام بررسیهای لازم در خصوص قیمت آنرا برعهده دارد.
3ب- بخش قرارداد ها:
واحد بازرگانی کليه خريدها را از طریق انعقاد قرارداد با بخشهای بیرون از شرکت ضمن بررسیهای حقوقی و قانونی انجام می دهد .
- پیگیری قرارداد ها تا حصول نتیجه و انجام اقدامات قانونی در خصوص قراردادهائی که به نحوی از سوی طرف دوم دچار مشکل می گردد دراين واحد پیگیری می گردد.
- در این بخش کليه قراردادهای شرکت( اعم از بازرگانی- کارخانه- تحقیقات) بررسی و نسبت به انعقاد قرارداد اجرا خواهد شد.
ج - بازرگانی خارجی:
این بخش مسؤولیت انجام کليه عملیات خدمات صادرات و واردات کالا و همچنین اقدامات بازاریابی خارجی و شرکت در مناقصات بين الملی را به عهده دارد.
1ج - ا انجام خدمات بازرگانی خارجی و اعطای نمایندگی به خارج از کشور:
پس از بررسی کارشناسی و تاييد کالا جهت واردات و یا صادرات آن به نمايندگيهای خارج از کشور اين بخش کليه اقدامات در نظارت بر بسته بندی کالا بارگیری و حمل تا رسیدن کالا به مقصد و یا گشایش Lc تهیه پرو فرما و انجام کليه مراحل تا رسیدن کالا به شرکت را انجام می دهد.
2ج - بخش صادرات:
این بخش از واحد بازرگانی عهده دار کليه اقدامات بازاریابی خارجی ، ایجاد ارتباط با بازارها، ارسال کاتالوگ و نهایتا تهیه و تنظیم لیست قیمت (price list) برای مشتریان خارجی و نهایتا انجام توافقات لازم جهت فروش کالا را برعهده دارد.همچنین بررسی تقاضاهای نمایندگی به متقاضیان خارج از کشور را نیز انجام می دهد.
3ج- بخش واردات، بررسی نمایشگاههای خارج از کشور و هیئت بررسی شرکت در آنها:
- بررسی منابع خارجی و تهیه اطلاعاتی
- ایجاد ارتباط با منابع تامین کننده خارجی و دریافت نمونه و قیمت و انتخاب بهترین گزینه با هماهنگی کارخانه و واحد تحقیقات
د - خدمات پس از فروش:
پس از هر اقدام فروش اعم از مشتریان داخلی یا خارجی ، بخش خدمات پس از فروش در جهت حفظ منافع مشتری وتامين کننده نظر و خواسته او وارد میدان شده، مسائل و مشکلات و حتی شکایات مشتریان را پیگیری می کند.
1 د - بخش ارتباط با مشتری:
- بخش تعمیرات که نواقص احتمالی در اقلام فروخته شده را رفع و مجددا برای مشتری ارسال می نماید.
- بخش نصب و راه اندازی که بلافاصله پس از فروش کالا و اعلام آمادگی مشتری اقدام به اعزام کارشناسان نصب و راه اندازی خواهد نمود.
- در صورت نیاز و یا درخواست مشتری کلاسهای آموزشی در محل خرید تشکیل خواهد شد.
شرکت صنایع آموزشی بعنوان بازوئی کارآمد در نظام آموزشی کشور طی 30 سال فعالیت خود در جهت رفع مشکلات موجود در تامین و تجهیز همه سطوح آموزشی و کارگاههای فنی وحرفه ای کاردانش و آزمایشهای سایر رشته های نظری اقدام به ارائه يک شیوه متنوع و انعطاف پذیر در آموزشهايی فنی و حرفه ای نموده و هم اکنون اين آموزشها را در بيش از پنجاه کارگاه فنی و حرفه ای ارائه می نماید و در حال توسعه آن در سایر استانها نیز هست.
ز- بخش نمایشگاهها:
بخش نمایشگاهی شرکت مسئولیت بررسی نمایشگاههایی که در سراسر کشور برگزار می گردد و همچنین ضرورت شرکت در آنها را برعهده دارد.
این بخش ضمن شرکت در نمایشگاههای مختلف تنظیم بازدید از شرکت که متقاضیان زیادی دارد، را نیز بر عهده دارد.
javad jan
08-12-2014, 03:59 PM
2-واحد تحقیقات و طرح و برنامه
واحد تحقیقات ، طرح و برنامه از واحدهای زیر تشکیل شده است:
الف) تحقیق و توسعه
ب) برنامه ریزی و کنترل پروژه
ج) طرح و برنامه
د) اطلاع رسانی
ه) تالیف و انتشارات
الف) تحقیق و توسعه
واحد تحقیق و توسعه سخت افزارهای آموزشی را با توجه به نیازهای تصریحی و تلویحی مشتریان و با هدف توسعه و تسهیل امر آموزش و مهارت آموزی طراحی می کند.
این امر در دو بخش اصلی علوم نظری و پايه و فنی و حرفه ای صورت می پذیرد. در این راستا گروه های تخصصی امور فوق را با هماهنگی کارشناسان وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری و وزارت کار هدایت می نمایند. این واحد شامل قسمت های زیر می باشد:
1- مرکز تحقیق علوم نظری و پايه
2- مرکز تحقیق فنی و حرفه ای
3- تولید رسانه
4- اطلاع رسانی
5- نقشه کشی
6- نمونه سازی
7- انبار تحقیقات
8- مرکز اسناد فنی
1- مرکز تحقیق علوم نظری و پايه:
کليه گروه های تخصصی که در گرایش های علوم نظری فعّالیت می کنند مانند ریاضی، علوم، شیمی، فیزیک، زیست شانسی و... در این مرکز مشغول به کار مي باشند. همچنین کليه امور کارشناسی، طراحی، ساخت نمونه، تنظیم مدارک فنی و نقشه ها، پشتیبانی تولید و فروش از مقطع ابتدایی تا دانشگاه توسط گروه های تخصصی انجام می پذیرد.
2 - مرکز تحقیقات فنی و حرفه ای :
کليه گروه های تخصصی که در گرایشهای فنی و حرفه ای، کار دانش و فنی و مهندسی فعالیت مي کنند در اين مرکز مشغول به کار مي باشند. این گروه ها عبارتند از: گروه های برق، اتو مکانیک، تاسیسات و غیره. ضمنا کليه امور کارشناسی، طراحی، ساخت نمونه، تنظیم مدارک فنی و نقشه ها، پشتیبانی تولید و فروش توسط گروه های تخصصی انجام مي پذیرد.
3- قسمت تولید رسانه:
طراحی و تولید رسانه های نوشتاری و مصور مرتبط با فعالیت شرکت مانند کاتالوگ، دستور کار ، بروشور، پوستر( آموزشی و تبلیغاتی) ، کتاب، فیلم و ... با هماهنگی گروه های تخصصی در این قسمت انجام می پذیرد. از این رسانه ها بعنوان راهنمای استفاده از محصولات، نرم افزارهايی آموزشی و محصولات تبلیغاتی استفاده می شود.
4- قسمت اطلاع رسانی :
وظیفه اصلی این قسمت تبادل اطلاعات بين داخل و خارج واحد تحقیق و توسعه با هدف های زیر می باشد:
الف- اطلاع رسانی از فعالیت های انجام شده و يا در حال انجام واحد تحقيق و توسعه
ب - اخذ اطلاعات از مشتریان به طور اخص و منابع خارجی از واحد تحقق و توسعه به طور اعم و انتقال آن به گروه های تخصصی
در راستای اهداف مذکور این قسمت دارای کتابخانه و آرشیو نمونه ها می باشد که بر حسب مورد کتاب، کاتالوگ، cd های مرتبط و همچنین نمونه های خارجی وسایل و تجهیزات آموزشی در آن نگهداری شده و کارشناسان می توانند برای آشنايی با نحوه کارکرد و موارد دیگر از آنها استفاده نمایند.
5- قسمت نقشه کشی :
رسامی کليه نقشه های مربوط به تجهیزات در این قسمت انجام می گیرد.
اين نقشه ها شامل موارد زير می باشند:
الف- رسامی و اصلاح نقشه تجهيزات در حال طراحی
ب- اصلاح نقشه تجهیزات در حال تولید
جديد ترين نرم افزارهای مرتبط رسامی، نقشه ها، برای اصلاح، تاييد و يا ساخت نمونه سازي در اختيار گروه های تخصصی قرار می گيرد.
6 - قسمت نمونه سازی :
کليه فعالیت های مربوط به ساخت نمونه در نمونه سازی انجام می گیرد.
این قسمت شامل نمونه سازی فلز، نمونه سازی چوب، نمونه سازی برق و الکترونیک، نمونه سازی مکانیک و اتو مکانیک می باشد که بر طبق نوع کار نمونه ها براي ساخت بین نمونه سازي ها توزیع مي گردند.
7- انبار تحقیقات:
کليه قطعات، محصولات، ابزارها و ... از طریق انبار تحقیقات تحویل گروهای تخصصی و یا نمونه سازی می گردند تا پایان هر پروژه امکان محاسبه قیمت تمام شده پروژه ها وجود داشته باشد.ضمنا نمونه های نهايي پس از اتمام پروژه تحویل این انبار مي گردند.
8 - مرکز اسناد فنی :
پس از اتمام پروژه کليه مدارک مربوطه به طراحی محصولات گروه های تخصصی را تحویل مرکز اسناد فنی می دهند تا ضمن ثبت و کنترل بر اساس چک لیست مربوط بایگانی گردد. در هنگام نیاز به مدارک فنی برای تولید محصولات این مدارک در اختیار واحد تولید قرار می گیرد.
javad jan
08-12-2014, 04:00 PM
3 - واحد کارخانه
کليه فعالیتهای تولیدی شرکت در واحد کارخانه شرکت صنایع آموزشی انجام می شد .
بخشهای مختلف عبارتند از :
الف) برنامه ریزی و مهندسی صنایع .
ب) کارگاه های تولید.
ج) انبارهای کارخانه .
د) نگهداری و تعمیرات .
الف) برنامه ریزی و مهندسی صنایع:
برنامه ریزی و مهندسی صنایع از بخشها زیر تشكيل شده :
1) برنامه ریزی پروژه.
مهمترین وظایف این بخش عبارتند از :
- اخذ سفارشات تولید از واحد فروش .
- تدوین و تكميل ساختار مواد محصولات بر اساس مدارک و مشخصات فنی .
- تهیه و تدوین فهرست قطعات و محصولات تولید و خرید بر اساس جدول های عملیاتی .
- کنترل عملیاتی پروژه ( اعم از خرید یا تولید) بر اساس نمودارهای عملیاتی .
- نظارت و کنترل موجودی انبارهای مواد و نیمه ساخت .
- نظارت بر بسته بندی و مونتاژ محصول تا مرحله تحویل کالا به انبار فروش.
2) برنامه ریزی تولید .
این واحد پس از وصول سفارشات تولید از واحد برنامه ریزی پروژه بر اساس جداول فرآیند عملیات و متناسب با ظرفیت کارگاه های شربت ، برنامه های تولید را به مورد اجرا گزارده و ضمن نظارت بر عملیات تولید و تحول کالا به انبار فروش اهم وظایف زیر را نیز عهده دار است :
- پیش بینی و سازماندهی نیروی انسانی مورد نیاز کارگاههای تولیدی ، مونتاژ و بسته بندی .
- سنجش كار و زمان عملیات تولید .
- تخصیص و سطح بندی منابع تولید با توجه به جداول گانت و شروع پایان سفارشات .
- کنترل پیشرفت كار بر اساس جداول گانت کارگاهی
ب) کارگاههای تولید .
فعالیتهای تولیدی شرکت در کارخانه در کارگاه های زیر صورت می گیرد :
- كارگاه ماشين تايپ بريل .
- کارگاه مونتاژ ميكروسكوپ.
- کارگاه برق و الکترونیک.
- كارگاه مونتاژ کامپیوتر .
- كارگاه توليد مدل های آناتومی .
- كارگاه تولید شیشه آلات علمی و آزمایشگاهی .
- كارگاه توليد مدل های برق و مکانیک رشته خودرو (اتومكانيک)
- كارگاه تراشكاری .
- کارگاه فلز كاری ، ورق كاری ، شرس كاری .
- کارگاه تزریق پلاستیک .
- کارگاه درودگری و محصولات چوبی .
- کارگاه نقاش محصولات فلزی .
- کارگاه چاپ سیلک اسكرين .
- کارگاه مونتاژ و بسته بندی مجموعه های آموزشی
ج) انبارهای کارخانه .
به منظور حفظ و نگهداری مناسب مواد اوليه ، قطعات نیمه ساخته و محصول طراحی شده انبارها دارای سیستم اطلاعاتی مکانیزه است. شناسایی و ردیابی اقلام به راحتی امكان پذیر بوده و در نحوه ورود و خروج اقلام از سیستم fifo استفاده شده ، حتی المقدور استانداردهای حفاظت و نگهداری رعایت می شود .
د) نگهداری و تعمیرات .
به منظور استفاده بهینه ار تجهیزات تولید ، واحد نگهداری و تعمیرات ، اقدام به نگهداری و حفظ تجهیزات (پیش گیرانه) طبق برنامه زمان بندی نموده ، با توجه به بروز بودن اطلاعات و مشخصات فنی تجهیزات توقف در خط تولید را به حداقل می رساند.
javad jan
08-12-2014, 04:02 PM
4-تضمين کيفيت
واحد تضمین کیفیت
واحد تضمین کیفیت در شرکت صنایع آموزشی در سال 1378 تحت نظارت مستقیم مدیر عامل ايجاد شد و همزمان شرکت با تکيه بر شعار" مشتری مداری و رضایت مشتری نسبت به استقرار سیستم مدیریت کیفیت نسبی بر استاندارد ISO -9001 در شرکت اقدام نمود و در اوايل سال 80 موفق به اخذ گواهینامه استقرار سیستم مدیریت کیفیت از شرکت Rw -tuv آلمان شد. مدیریت شرکت خود را متعهد به رعایت الزامات این سیستم می داند و تلاش دارد با بهره گيری هر چه بیشتر از آن، روند بهبود مستمر را در تمام امور شرکت جاری سازد. واحد تضمين کيفيت علاوه بر انجام امور مربوط به سيستم مديريت کيفيت شرکت، واحدهای کنترل کيفيت، که ليبراسيون و مهندسی کيفيت را تحت پوشش دارد.
اهم وظایف این واحد عبارتند از:
1- حصول اطمینان از اجرا و حفظ سیستم مدیریت کیفیت طبق استاندارد ISO -9001 وپيگيری و کنترل روند سیستم بطور مداوم.
2- نظارت بر امور بازرسی قطعات و محصولات تولیدی شرکت به منظور حصول اطمینان از رعایت اصول تدوین شده در انجام بازرسی ها و در نهایت اطمینان از تحویل محصول سالم و با کیفیت به مشتریان.
3- نظارت بر امر ليبراسيون و دستگاههای اندازه گيری مورد استفاده در تولید و يا بازرسی ها.
4- بررسی نظرات مشتریان برای رفع نواقص احتمالی محصولات و رفع اشکالات خدمات دهی شرکت به مشتریان به منظور جلب رضایت مشتریان.
شركت صنايع آموزشي در سال 1380 موفق به اخذ گواهينامه سيستم مديريت كيفيت ISO-9001-1994 با دامنه طراحي و توليد محصولات آموزشي از قبيل محصولات پلاستيكي، الكتريكي و الكترونيكي، چوبي و فلزي آموزشي، شيشهآلات، مدلهاي آناتومي، دستگاههاي كامپيوتر، پليكپي، ميكروسكوپ، ماشين تحرير بريل و دستگاه اپك از شركت RW-TÜV آلمان گرديد.
شركت در سال 1382 فعاليتهاي خود را با الزامات ويرايش جديد اين استاندارد انطباق داده و در سال 1383 موفق به اخذ گواهينامه ISO-9001-2000 شد.
اين شركت اولين دارنده گواهينامه مديريت كيفيت ISO-9001 براي طراحي و توليد تجهيزات آزمايشگاهي و آموزشي در ايران ميباشد.
javad jan
08-12-2014, 04:02 PM
5-امور مالی
واحد مالی
اقتصادی بودن يا نبودن هر واحد تجاری، تولیدی و يا خدماتی بر اساس اطلاعات مالی آن مشخص میگردد به بیان دیگر نتیجه يک دوره عملیات شرکت در قالب اعداد و ارقام در گزارشات ارائه شده توسط امور مالی معنی پيدا می کند.
بر این اساس امور مالی از بدو تاسیس شرکت صنایع آموزشی با هدف پردازش اطلاعات مالی ارائه شده توسط واحدها و تهیه گزارشات مورد نیاز مدیران داخلی و همچنین تهیه صورتهای مالی جهت استفاده کنند گان خارجی تشکیل شد.
در طی این سالها در کنار تغييراتی که در ساير واحدها و سطح فعالیت شرکت انجام شد تغييراتی در این واحد نيز بوجود آمد. تا قبل از سال 72 کليه اسناد مالی بصورت دستی تنظیم و در دفاتر ثبت و نگهداری میگردد. با پیشرفت تکنولوژی، از سال 72 این واحد با استفاده از سيستمهای نرم افزاری شرکت رايورز مکانیزه گردید و نیروی انسانی نيز بر اساس نیازهای وقت بروز گردیدند.
سال مالی شرکت از اول تير ماه هر سال شروع و تا پايان خرداد سال بعد به اتمام می رسيد تعداد اسناد صادره مالی در سال مالی جاری بالغ بر 7000 سند می باشد.
هم اکنون 25 نفر در این واحد مشغول بکار هستند.
javad jan
08-12-2014, 04:02 PM
6-امور اداری
واحد اداری
واحد اداری متشکل از قسمت های کارگزینی، دبیر خانه و بایگانی، آموزش، ایمنی و بهداشت، خدمات و توسعه منابع انسانی( hrd ) تحت نظر مستقیم مدیر عامل انجام وظیفه نموده و اهم وظایف آن عبارتست از:
- برنامه ریزی تامين نيروی انسانی و انجام عمليات مربوط به استخدام تا رهایی از خدمت( بازنشستگی- تسویه حساب- اخراج و هر گونه قطع رابطه) برای کليه پرسنل و تهیه لیست کار کرد آنها.
- انجام کليه اقدامات مربوط به دریافت، ثبت، بایگانی، ماشین نويسی و توزیع نامه ها.
- جمع آوری نیازمندیهای آموزشی نیروی انسانی و ارائه آموزشهای لازم در قالب خط مشی ها و سياست های شرکت.
- آموزش و بازپروری پرسنل موجود به منظور هر چه آماده کردن نيروی انسانی جهت انجام امور محوله به آنها و آموزشی ناشی از نياز به ارتقاء پرسنل قديمی و تعديل افراد سازمان در صورت لزوم.
- نظارت و کنترل بر رعایت اصول و مقررات ایمنی و بهداشتی توسط پرسنل بر اساس ضوابط و مقررات تدوین و تائید شده.
- ارائه کليه خدمات عمومی و رفاهی و پرسنلی به کارکنان شرکت.
- درخواست خرید تجهیزات اداری جهت واحد های مختلف طبق روشها و دستورالعمل ها.
- حفاظت از اموال و دارائيهای منقول و غير منقول شرکت و انجام امور مربوط به بیمه آنها.
- کنترل ورود و خروج کالا و پرسنل از شرکت.
- برآورد و همکاری در تهیه بودجه شرکت.
- تهیه آمار و گزارشات لازم از عملکرد واحد و ارائه به مدیریت عامل.
javad jan
08-12-2014, 04:03 PM
فصل سوم نمودار جريان داده یا DFD
رسم نمودار جريان داده ها يا ( Data Flow Diagram ) DFD
در نمودار جريان داده ها سيستم به كمك تبديل داده ها مدلسازي مي شود . ديديد نمودار جريان داده ها يك متد ساخت يافته است كه علاوه بر سادگي وقابليت فهم بالا به دليل دارا بودن علائم استاندارد ودر نتيجه توليد يك طراحي استاندارد ودر نتيجه توليد يك طراحي استاندارد ، هزينه طراحي كاهش مي يابد . براي جلوگيري از بروز پيچيدگيها در نمودار جريان داده ، DFD براي رسم نمودار جريان داده را لايه بندي مي كنند . نكات زير را بايد در نظر گرفت :
تعيين منابع ، مقاصد ، مخازن ، جريان هاي داده ( ارتباطات ) واسامي موجود در سيستم .
رسم لايه ها از بالا ترين سطح به طرف پايين . ( طراحي لايه هاي بالا كلي تر بوده وهرچه به سمت پايين پيش مي رود جزييات لايه ها بيشتر مي شود ) با طي كردن قدمها ي زير :
1) رسم لايه صفر يا Context diagram به وسيله تعيين منابع ومقاصد خارجي و ارتباط آنها با سيستم . در اين لايه فقط محدوده سيستم مشخص مي شود ونشان داده مي شود ،
چه سيستم هاي خارجي با سيستم مورد نظر در ارتباط هستند. در واقع هيچ گونه جزئياتي از سيستم: مشخص نمي شود.
2) رسم لايه يك در لايه يك ارتباط زير سيستم ها با يكديگر مشخص مي شود ، و نيز مشخص مي شود چه زير سيستم هاي ، اصلي هستند .
( توجه : در هر لايه ورودي وخروجي هاي زير سيستم ها ونيز ذخاير اطلاعاتي بايد مشخص شود همچنين اهميت زير سيستم هايي كه در يك لايه مي آيد لزوماً بايد يكسان باشد ) .
3) رسم نمودار هاي سطح دو وپس از آن در صورت نياز ( نمودار سطح دو به بعد شامل درون داده ها و برون داده هاي سطح قبل ميشود ) . در واقع هر پردازش در لايه بعد تشريح شده از لايه قبل منابع دوباره منتقل مي شود وارتباط اين لايه قبل از آن نيز بايد مشخص باشد .
javad jan
08-12-2014, 04:07 PM
اهداف ترسیم dfd:
به طور کلی اهداف ترسیم dfd می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-برای نشان دادن اینکه اطلاعات چگونه وارد سیستم شده و از آن خارج میشوند.
2-چه چیزی باعث به وجود آوردن تغییرات در اطلاعات میشود.
3-اطلاعات در کجا ذخیره می گردد.
4-محدوده و مرز سیستم کجاست.
اجزای dfd:
1-پردازش ها یا عملیات:operation ))
نشاندهنده فعالیتهایی است که درونداده ها را به برونداده تبدیل می کندکه با نماد دایره نمایش می دهندومیتوانند مثلا در در غالب کارکنان و واحدها و ماشین آلات و کامپیوترنشان داده شوند.
2-منبع یا مقصد داده ها:(external or internal entity)
که به صورت مستطیل نمایش می دهند که می تواند تولید کننده درون داده یا دریافت کننده برون داده باشد و در واقع محدوده و مرز سیستم را مشخص می کند که ممکن است مشتریان یا کارفرمایان یا فروشندگان یا دولت و یا نظایر آن باشد که به آنها عناصر خارجی می گویند و یا سایر واحدهای درون موسسه مانند حسابداری و خرید و یا غیره باشند که در اینصورت عناصر داخلی نامیده می شوند.
3-جریان داده ها:(data flow)
که به صورت پیکان نشان می دهند و از پردازش داده ها سرچشمه گرفته ویا به آن ختم میشود که در رسم آن باید نکاتی را رعایت نمود.
4-ذخیره داده ها:(data store)
که با نماد مستطیل ناقص نمایش می دهند و پایگاهی است که داده ها در آن ذخیره و نگهداری می شود و میتواند به شکل موقت و یا دائمی باشد که در رسم آن نیز باید نکاتی را رعایت نمود.
javad jan
08-12-2014, 04:07 PM
مراحل رسم dfd :
قبل از انجام هر اقدامی ابتدا باید مدارکی را به دست آورد که نمودار سازمانی می تواند مهمترین مدرک مورد نیاز باشد تا بتوانیم از روی آن مراحل بعدی رسم نمودار جریان داده واحد مورد مطالعه را رسم نمائیم.
نکته ای که در مورد نمودار سازمانی باید رعایت نماییم این میباشد که چون معمولا نمودار سازمانی به روز نمی باشد باید نمودار سازمانی مطابق با آخرین تغییرات در سازمان باشد تا بتوان اطلاعات به روز تری از آن استخراج نمود.
برای رسم نمودار جریان داده سیستم موجود با استفاده از خصوصیت رویکرد سیستمی و سلسله مراتب سیستمها مراحل زیر را اعمال نمود.
1-رسم نمودار جریان داده سطح صفر که محدوده سیستم را مشخص می کند.
2-رسم نمودار جریان داده سطح 1 که نمایانگر ارتباطات بین واحد های اصلی و بخشهای عمده سیستم است.
3-رسم نمودار جریان داده سطح 2 که نمایانگر فعالیتهای عمده انجام شده در هر واحد اصلی است.
4-رسم نمودار جریان داده سطح 3 که گسترش بیشتر هر یک از فعالیتهای عمده نمودار سطح قبل است.
نکته ای که باید در رسم نمودار جریان داده طبق مراحل بالا رعایت کرد این می باشد که در صورتیکه کل فعالیتهای سیستم مورد مطالعه در یک اداره یا بخش انجام می شود لازم نیست که حتما کلیه مراحل ذکر شده تعقیب شود. در صورت نبود هر سطح میتوان نمودار سطح بعد را رسم کرد.
همچنین باید توجه کرد که شماره گذاری سطوح به شرح مراحل بالا نیز ثابت نیست و می توان هر سطحی بعد از نمودار سطح صفر را سطح یک دانست.
javad jan
08-12-2014, 04:08 PM
1-رسم نمودار جریان داده سطح صفر یا نمودار محدوده سیستم:
هدف از رسم این نمودار تعیین مرز و محدوده سیستم مورد مطالعه است یا به عبارت دیگر تعیین مرز بین آنچه در درون سیستم است و آنچه خارج از آن قرار دارد.
نمودار سطح صفر سیستم کلی ترین تصویر آن است که سیستم را به صورت یک پردازش واحد نشان می دهد
اگر چه از نظر ظاهری ساده ترین نمودارها ست اما در عمل سخت ترین آنهاست.
اینکه تا چه حد در رسم نمودار جریان داده سطح صفر وارد جزئیات شویم واقعاً بسته به سلیقه و تشخیص تحلیلگر است.اما بهتر است که در این امر اختصار و سادگی رعایت شود.به همین جهت در این نمودار به معرفی درون داده ها و برون داده ها ی مهم میپردازیم و نشان دادن درون داده ها و برون داده ها ی با اهمیت کمتر را به نمودار سطوح بعد موکول می کنیم و در این نمودار ذخیره داده نداریم.
2-رسم نمودار جریان داده سطح 1 که نمایانگر ارتباطات بین واحد های اصلی و بخشهای عمده سیستم است.
در این مرحله نموداری رسم می کنیم که بدون اینکه وارد جزئیات فعالیتها شود واحد ها و اداره های عمده موسسه مورد مطالعه و ارتباطات آنها را روشن میسازد بعلت اینکه نمودار سطح صفر سیستم محدوده آن را مشخص می کند و چیزی در مورد آنچه در درونش میگذرد بیان نمی کند.
بنابر این برای رسم چنین نموداری غالبا از نمودار سازمانی شرکت به خصوص چنانچه بر محور فعالیتها شکل گرفته باشد می توان استفاده کرد و فعالیتهای عمده آنرا شناخت.
مثلا چنانچه سیستم مورد مطالعه امور مالی یک شرکت باشد نمودار فیزیکی سطح یک آن نموداری است که واحدهای اصلی و عمده آن مثل واحدهای بودجه و گزارشات و خزانه داری و حسابداری مالی و همچنین ارتباطات اطلاعاتی بین واحدها را نشان میدهد.
نکته ای که باید در رسم این سطح در نظر گرفت این می باشد که کلیه جریانهای داده اعم از درون داده یا برون داده از سطح صفر را به این سطح منتقل می کنیم.
به منظور ساده سازی نمودار و درک سریع فعالیتها و به عنوان یک قاعده سر انگشتی ذخایر داده هایی را در این سطح معرفی می کنیم که مورد استفاده دو یا چند پردازش قرار گرفته باشند.
3-رسم نمودار جریان داده سطح 2 که نمایانگر فعالیتهای عمده انجام شده در هر واحد اصلی است.
نمودار سطح 2 سیستم نشان دهنده فعالیتهای عمده ای است که در واحد های فرعی آن صورت می پذیرد و باید بعدا در مورد جزئیات آن مطالعه بیشتری انجام شود.در اینجا هر یک از زیر سیستمهای نمودار سطح 1 به وظایف عمده ای تقسیم شده و برای هر فعالیت یک پردازش در نظر گرفته می شود و همینطور ارتباطات بین این وظایف عمده و ذخایر داده های جدید تعیین و تعریف می شود.
باید دقت داشت که در رسم این سطح کلیه جریان داده هایی که در درون نمودار جریان داده سطح صفر سیستم (اعم از درون داده یا برون داده )باید به این نمودار انتقال پیدا نماید.
این نکته را باید به خاطر داشت که در رسم چنین نموداری به ندرت اتفاق می افتد که کلیه اطلاعات به دست آمده در اولین اقدام صحیح و کامل باشد.بلکه هر بار که با استفاده کنندگان سیستم بحث شود چیز تازه ای راجع به سیستم در یافت می شود و در نتیجه می توان نمودار را تکمیل و اشتباهات آن را تصحیح نمود.
معمولا رسم کامل نمودار به تدریج و به دفعات انجام می شود.در این مرحله برای جلوگیری از بروز اشتباهات صرف وقت برای چنین کاری در آیندهء پروژه ارزش زیادی دارد.
4-رسم نمودار جریان داده سطح 3 که گسترش بیشتر هر یک از فعالیتهای عمده نمودار سطح قبل است.
تحلیلگر ممکن است ناچار باشد که برای شناخت بیشتر وضعیت موجود هر یک از پردازش های نمودار سطح قبل را به چندین پردازش دیگر تفکیک کند وبدین ترتیب به کلیه عملیات انجام شده در واحدها آگاه شود.
در رسم این سطح باید موارد زیر را در نظر گرفت:
1-کلیه درون داده ها و برون داده های مربوط به پردازش از نمودار های سطح قبل منتقل میشوند.
2-جریان داده های کلی به صورت تفصیلی تر و به چند جریان داده دیگر تفکیک میشود.
3-ذخایر داده های کلی به صورت تفصیلی تر نشان داده می شوند.
4-جریان داده های واسط بین نمودارهای مختلف باید اعمال شوند که در نمودار های قبلی وجود ندارند.
5-کنترلهای عملیاتی در این نمودار مطرح و مشخص می شوند.
javad jan
08-12-2014, 04:08 PM
فهرست منابع
1) روشهاي ساخت يافته تجزيه و تحليل و طراحي سيستم هاي اطلاعاتي . بتول ذاكري جلد اول سازمان مديريت صنعتي .
2)سیستمهای اطلاعاتی مدیریت علی رضائیان 1370 دانش مدیریت شماره 13
3)روش تحلیل و طراحی ساخت یافته سیستمها تالیف فیلیپ ال ویور ترجمه همکاران سیستم انتشارات آذرخش
Powered by vBulletin™ Version 4.2.2 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.