Isooda
06-03-2014, 11:21 PM
http://pnu-club.com/imported/2014/06/272.jpg (http://www.persian-star.org/)
یکی از لذت بخشترین میانوعدههایی که در تابستان طرفدارانش بیشتر هم میشود، بستنی است. بستنی یکی از عالی ترین منابع انرژی است که دو تا سه برابر شیر چربی دارد و بیش از نصف مواد جامد آن شکر (ساکاروز و لاکتوز) است. بنابراین باید هنگام خوردن آن حساب کالریها را بکنید، ولی اگر رژیم افزایش وزن دارید، خوردن این خوراکی انرژی زا را به شما پیشنهاد می کنیم. چون در تهیه بستنی از شیر استفاده شده است، بنابراین شما ویتامین A، ویتامین B1 (تیامین)، B2(ریبوفلاوین)، B3(نیاسین) و ویتامین E را در بستنی خواهید یافت. اگر هم در تولید بستنی میوهای از میوههای تازه استفاده شده باشد، ویتامین C نیز در بستنی شما پیدا خواهد شد. کلسیم و فسفر که در شیر بستنی موجود است، برای سلامت استخوانها و دندانها مفید است.
http://pnu-club.com/imported/2014/06/273.jpg (http://www.persian-star.org/)
بستنی گرچه معجونی است از خنکی و شیرینی و خوشمزگی اما این تمام ماجرا نیست. اگر دوست دارید اطلاعات کاملتر و جدیدتری در مورد بستنی به دست بیاورید، بد نیست پرسش و پاسخهای زیر را با دقت بخوانید …
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 1. چرا روی بعضی از بستنیها یخ میبندد؟
گاهی وقتی بستنی را از فریزر و بستهبندی خارج میکنیم، بلورهای ریز یخ بر سطح آن میبینیم و نمیدانیم دلیل یخ زدن روی بستنی چیست. این مسئله نه ربطی به کیفیت پایین بستنی دارد و نه به زیاد ماندن آن داخل فریزر. تنها دلیل یخ زدن سطح بستنی این است که شما آن را مدتی بیرون از فریزر نگهداری کردهاید و پس از نرم و باز شدن یخ، دوباره آن را داخل فریزر گذاشتهاید. برای پیشگیری از ایجاد چنین مشکلی باید بستنی را تا پیش از مصرف همواره در دمای بین 0 تا منفی 5 درجه سانتیگراد داخل فریزر نگه دارید.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 2. چرا برای تهیه بستنیهای خانگی به نمک نیاز داریم؟
اگر اهل درست کردن دسرهای خانگی باشید، شاید این سۆال برایتان پیش بیاید. نمک، مادهای سخت است و ترکیب آن با خامه باعث میشود مواد بستنی راحتتر سرما را جذب کند و داخل فریزر یخ ببندد.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 3. آیا کالری یک اسکوپ بستنی یخی میوهای از یک اسکوپ بستنی خامهای کمتر است؟
یک اسکوپ بستنی یخی یا بستنی ماستی حدود 120 کیلوکالری انرژی دارد و فاقد چربیهای اشباع است، اما یک اسکوپ بستنی خامهای دارای حداقل 145 کیلوکالری انرژی است که این انرژی با افزودن شکلات یا انواع مغزها به بستنیهای خامهای به مراتب بالاتر هم میرود. از سوی دیگر یک اسکوپ بستنی خامهای حدود 6 گرم چربی اشباع دارد، بنابراین مصرف (http://pnu-club.com/forumdisplay.php?208-%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87) اینگونه بستنیها به افراد دچار اضافه وزن یا کلسترول بالای خون توصیه نمیشود.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 4. چرا خوردن بستنی اعتیادآور است؟
بستنیخورهای حرفهای میدانند مرتب و روزانه بستنی خوردن میتواند پس از مدتی برای فرد اعتیاد به بستنی ایجاد کند. محققان معتقدند شیرینی و چربی بستنی باعث جذب ذائقههای مختلف به آن میشود، حالا اگر فردی مدام بستنی بخورد، ذائقهاش به دریافت شیرینی و چربی بیشتر متمایل میشود و به این ترتیب، میل و حرص او به خوردن بستنی بیشتر و بیشتر خواهد شد. تنها راه رهایی از اعتیاد به بستنی، محدود کردن مصرف آن به 2 بار در هفته است.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 5. آیا بستنیهای لایت از بستنیهای معمولی سالمترند؟
به تازگی بستنیهایی با عنوان “لایت” به بازار آمدهاند و ادعا میشود از سایر بستنیها سالمتر هستند. بد نیست بدانید چربی این بستنیها حدود 50 درصد و کالری آنها حدود 33 درصد کمتر از سایر بستنیهاست اما این دلیلی بر سالمتر بودن آنها نیست.
به هر حال در تهیه بستنیهای لایت هم از خامه استفاده شده است و خامه، هم انرژی دارد و هم چربی اشباع شده. متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل اینکه فکر میکنند بستنیهای لایت سالمتر هستند، تعداد یا حجم بیشتری از آنها را در برنامه غذاییشان میگنجانند و به این ترتیب سالمتر که نمیمانند هیچ؛ دچار اضافه وزن و چربی بالای خون هم میشوند.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 6. بستنی ماستی چیست؟
بستنی ماستی به انواعی از بستنیها گفته میشود که (http://pnu-club.com/forumdisplay.php?208-%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87)ویژگیهای ماستی دارند. بیشتر بستنیهایی که ما در حال حاضر آنها را مصرف میکنیم، تخمیری نیستند بلکه بلافاصله فرموله و سپس منجمد میشوند، اما بستنی میتواند تخمیری هم باشد.
http://pnu-club.com/imported/2014/06/274.jpg (http://www.persian-star.org/)
در بستنی تخمیری، پایه فرآورده تخمیر میشود. حالا اگر در مخلوط این بستنیهای تخمیری، از ماست که خودش شیر تخمیر شده با استارترهاست هم استفاده شود، به آن میگوییم بستنی ماستی! در واقع، پایه اولیه بستنیهای ماستی همان شیر است که در روند تولید به آن استارترهایی که ماست تولید میکنند، میافزایند و دیگر مواد لازم برای مخلوط بستنی مانند شکر، چربی، مواد پایدارکننده و طعمدهندهها را هم به آن اضافه میکنند.
بستنی ماستی جزو گروه لبنیات، البته با کمی تغییرات شیمیایی است که خواص بسیار مفید و فراوانی هم دارد. این بستنی، علاوه بر اینکه ترکیبهای شیر را دارد، طی فرآیند تولید، غلیظتر هم شده است و شاید بتوان تنها اشکال آن را کالری بالایش دانست.
یکی از لذت بخشترین میانوعدههایی که در تابستان طرفدارانش بیشتر هم میشود، بستنی است. بستنی یکی از عالی ترین منابع انرژی است که دو تا سه برابر شیر چربی دارد و بیش از نصف مواد جامد آن شکر (ساکاروز و لاکتوز) است. بنابراین باید هنگام خوردن آن حساب کالریها را بکنید، ولی اگر رژیم افزایش وزن دارید، خوردن این خوراکی انرژی زا را به شما پیشنهاد می کنیم. چون در تهیه بستنی از شیر استفاده شده است، بنابراین شما ویتامین A، ویتامین B1 (تیامین)، B2(ریبوفلاوین)، B3(نیاسین) و ویتامین E را در بستنی خواهید یافت. اگر هم در تولید بستنی میوهای از میوههای تازه استفاده شده باشد، ویتامین C نیز در بستنی شما پیدا خواهد شد. کلسیم و فسفر که در شیر بستنی موجود است، برای سلامت استخوانها و دندانها مفید است.
http://pnu-club.com/imported/2014/06/273.jpg (http://www.persian-star.org/)
بستنی گرچه معجونی است از خنکی و شیرینی و خوشمزگی اما این تمام ماجرا نیست. اگر دوست دارید اطلاعات کاملتر و جدیدتری در مورد بستنی به دست بیاورید، بد نیست پرسش و پاسخهای زیر را با دقت بخوانید …
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 1. چرا روی بعضی از بستنیها یخ میبندد؟
گاهی وقتی بستنی را از فریزر و بستهبندی خارج میکنیم، بلورهای ریز یخ بر سطح آن میبینیم و نمیدانیم دلیل یخ زدن روی بستنی چیست. این مسئله نه ربطی به کیفیت پایین بستنی دارد و نه به زیاد ماندن آن داخل فریزر. تنها دلیل یخ زدن سطح بستنی این است که شما آن را مدتی بیرون از فریزر نگهداری کردهاید و پس از نرم و باز شدن یخ، دوباره آن را داخل فریزر گذاشتهاید. برای پیشگیری از ایجاد چنین مشکلی باید بستنی را تا پیش از مصرف همواره در دمای بین 0 تا منفی 5 درجه سانتیگراد داخل فریزر نگه دارید.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 2. چرا برای تهیه بستنیهای خانگی به نمک نیاز داریم؟
اگر اهل درست کردن دسرهای خانگی باشید، شاید این سۆال برایتان پیش بیاید. نمک، مادهای سخت است و ترکیب آن با خامه باعث میشود مواد بستنی راحتتر سرما را جذب کند و داخل فریزر یخ ببندد.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 3. آیا کالری یک اسکوپ بستنی یخی میوهای از یک اسکوپ بستنی خامهای کمتر است؟
یک اسکوپ بستنی یخی یا بستنی ماستی حدود 120 کیلوکالری انرژی دارد و فاقد چربیهای اشباع است، اما یک اسکوپ بستنی خامهای دارای حداقل 145 کیلوکالری انرژی است که این انرژی با افزودن شکلات یا انواع مغزها به بستنیهای خامهای به مراتب بالاتر هم میرود. از سوی دیگر یک اسکوپ بستنی خامهای حدود 6 گرم چربی اشباع دارد، بنابراین مصرف (http://pnu-club.com/forumdisplay.php?208-%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87) اینگونه بستنیها به افراد دچار اضافه وزن یا کلسترول بالای خون توصیه نمیشود.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 4. چرا خوردن بستنی اعتیادآور است؟
بستنیخورهای حرفهای میدانند مرتب و روزانه بستنی خوردن میتواند پس از مدتی برای فرد اعتیاد به بستنی ایجاد کند. محققان معتقدند شیرینی و چربی بستنی باعث جذب ذائقههای مختلف به آن میشود، حالا اگر فردی مدام بستنی بخورد، ذائقهاش به دریافت شیرینی و چربی بیشتر متمایل میشود و به این ترتیب، میل و حرص او به خوردن بستنی بیشتر و بیشتر خواهد شد. تنها راه رهایی از اعتیاد به بستنی، محدود کردن مصرف آن به 2 بار در هفته است.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 5. آیا بستنیهای لایت از بستنیهای معمولی سالمترند؟
به تازگی بستنیهایی با عنوان “لایت” به بازار آمدهاند و ادعا میشود از سایر بستنیها سالمتر هستند. بد نیست بدانید چربی این بستنیها حدود 50 درصد و کالری آنها حدود 33 درصد کمتر از سایر بستنیهاست اما این دلیلی بر سالمتر بودن آنها نیست.
به هر حال در تهیه بستنیهای لایت هم از خامه استفاده شده است و خامه، هم انرژی دارد و هم چربی اشباع شده. متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل اینکه فکر میکنند بستنیهای لایت سالمتر هستند، تعداد یا حجم بیشتری از آنها را در برنامه غذاییشان میگنجانند و به این ترتیب سالمتر که نمیمانند هیچ؛ دچار اضافه وزن و چربی بالای خون هم میشوند.
http://pnu-club.com/imported/2013/12/66.gif 6. بستنی ماستی چیست؟
بستنی ماستی به انواعی از بستنیها گفته میشود که (http://pnu-club.com/forumdisplay.php?208-%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87)ویژگیهای ماستی دارند. بیشتر بستنیهایی که ما در حال حاضر آنها را مصرف میکنیم، تخمیری نیستند بلکه بلافاصله فرموله و سپس منجمد میشوند، اما بستنی میتواند تخمیری هم باشد.
http://pnu-club.com/imported/2014/06/274.jpg (http://www.persian-star.org/)
در بستنی تخمیری، پایه فرآورده تخمیر میشود. حالا اگر در مخلوط این بستنیهای تخمیری، از ماست که خودش شیر تخمیر شده با استارترهاست هم استفاده شود، به آن میگوییم بستنی ماستی! در واقع، پایه اولیه بستنیهای ماستی همان شیر است که در روند تولید به آن استارترهایی که ماست تولید میکنند، میافزایند و دیگر مواد لازم برای مخلوط بستنی مانند شکر، چربی، مواد پایدارکننده و طعمدهندهها را هم به آن اضافه میکنند.
بستنی ماستی جزو گروه لبنیات، البته با کمی تغییرات شیمیایی است که خواص بسیار مفید و فراوانی هم دارد. این بستنی، علاوه بر اینکه ترکیبهای شیر را دارد، طی فرآیند تولید، غلیظتر هم شده است و شاید بتوان تنها اشکال آن را کالری بالایش دانست.