PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چه تفاوت هايي بين تلويزيون هاي مختلف وجود دارد ؟!



ttrasn
11-29-2013, 01:44 PM
مقايسه تلويزيون هاي OLED , LED , LCD , Plasma , CRT , 3D


حتما شما هم هنگامي كه مي خواهيد به خريد تلويزيون بريد كلي در موردش تحقيق ميكنيد. اما با توجه به رشد روز افزون تكنولوژي در دنيا هر روز شركت هاي مختلف در اين زمينه تلويزيون هاي جديد با مشخصات جديد و بعضا جالب و ناشناخته ارائه مي دهند كه خريداراني كه اطلاعات تخصصي ندارند را به جاي راهنمايي گمراه ميكند. امروز ميخواهم به شما اطلاعات جالبي در مورد مشخصات صفحه نمايش تلويزيون ها بدم و اونها رو با هم مقايسه كنم.

همیشه این سوال در ذهن ما وجود دارد که چگونه یک تصویر را در تلویزیون می­بینیم. جواب این سوال بر پایه یک اصل ساده می­باشد: این نور است که در پشت صفحه نمایشنقش حیاتی را بازی می­کند. نور، خود را برای ایجاد رنگ­های متفاوت در تصاویری که ما بر روی صفحه نمایش می بینیم، تنظیم می­کند. بنابراین فناوری نور پس ­زمینه برای LCD ، LED، OLED، PLASMA متفاوت خواهد بود. بیایید با هم میان تمامی نمایشگرهای موجود در بازار مقایسه ­ای انجام دهیم. از آخرین فناوری صفحه نمایش یعنی OLED شروع می­کنیم. فناوریOrganic Light Emitting Diode) OLED همانند LED light emitting diode) می­­ماند با این تفاوت که یک لایه نازک از ترکیب آلی برای خلق نمایش تصاویر ارائه می­شود.
http://up.pnu-club.com/images/yk8kg3lyuvr5mfmc9kh.jpg (http://up.pnu-club.com/)
ویژگی­ها ۱- بالاترین میزان شفافیت تصویر را ارائه داده و به نمایش می­گذارد. بخصوص در تصاویر متحرک همانند فیلم ­ها، چرا که هر واحد OLED این قابلیت را دارد که بطور جداگانه ازخود نور ساطع کند، بر خلاف فناوری­های LED/LCD که در آنها فعالیت هر واحد وابسته به واحدهای دیگر می­باشد. ۲- این فناوری زاویه دید گسترده ­تری دارد و برای دستگاه­هایی که باید نزدیک به چشم از آنها استفاده شود، دید خوش­آیند و بدون تحریف در تصویر ایجاد می­کند. ۳- این نمایشگر در مقایسه با سایر نمایشگرها انرژی کمتری مصرف می­کند زیرا نیازی به کاهش و یا افزایش دما وهمچنین نور پس ­زمینه ندارد. ۴- رنگ­ها در OLED بدرستی و واضح پخش و ارائه می­شوند، حتی اگر زاویه دید از حالت طبیعی به نود درجه برسد. محدودیت­ها ۱- بزرگترین اشکال این فناوری طول عمر ترکیب آلی استفاده شده در آن می­باشد. میانگین طول عمر OLED حدود ۲۵,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ ساعت می­باشد که به شرکت سازنده بستگی دارد. ۲- آب می­تواند به مواد آلی صفحه نمایش آسیب برساند. بنابراین باید به خوبی از آن نگهداری شود. • فناوری(LED (Light-Emitting diode منبع نور نیمه هادی است که در دستگاه­های بسیاری به عنوان چراغ نشانگر (indicator) استفاده می­ شود. بسیار ساده است، این فناوری همان LCD است که از LEDها برای روشن کردن پس زمینه استفاده می کند تا صحنه­ ها / تصاویر در دستگاه­های صفحه نمایش مانند تلویزیون نمایان شوند.

http://up.pnu-club.com/images/25aohhqhhem1neotphgw.jpg (http://up.pnu-club.com/)
ویژگی­ها ۱- در مقایسه با دستگاه­های LCD و CRT تصایر روشن به خوبی دیده می­شوند. ۲- تلویزیون­های باریک LED حدود ۳۰-۴۰ درصد انرژی کمتری نسبت به تلویزیون­های LCD یا PLASMA مصرف می­کنند، اما نور پس­زمینه LED انرژی بیشتری را مصرف می­کند. میانگین طول عمر LED25,000 تا ۱۰۰,۰۰۰ ساعت می­باشد. ۳-این فناوری دارای طول عمربالا و همینطور سازگار با محیط زیست می­باشد. محدودیت­ها ۱- در مقایسه با LCD و CRT قیمت آن بسیار بالا می­باشد. ۲- وابسته به دما. این بدین معنی می­باشد که برای حفظ عمر طولانی، نیازمند تنظیم دما می باشد. • فناوری liquid crystal display) LCD) نمایشگری است که از تنظیم نور کریستال مایع استفاده می­کند. نور مستقیماً از کریستال مایع ساطع نمی­شود. برای ایجاد تصاویر نیاز به منبع نور جداگانه دارد. در LCD لامپ­های پشت صفحه نمایش لامپ­های فلورسانت هستند که برای نمایش دادن تصویر، نور تولید می­کنند.

http://up.pnu-club.com/images/pdnx85o3u3yhaxpup6uv.jpg (http://up.pnu-club.com/)
ویژگی­ها ۱- این فناوری برای صفحه نمایش تلفن­های همراه، مانیتورهای رایانه و دیدن تصاویر ثابت بسیار مناسب است. ۲- تلویزیون­های LCDدر مقایسه باCRT باریکتر، باکیفیت­تر و تصویر واضح­ تری ارائه می­دهند. ۳- این صفحه نمایش کم مصرف می­باشد؛ حدود ۵۰-۷۰ درصد نسبت به صفحه نمایش­های CRT مصرف برق کمتری دارند. ۴- بر خلاف تلویزیون های CRT و PLASMA در صورت سوختن صفحه نمایش، خود دستگاه آسیب نمی­بیند. ۵- میانگین طول عمر LCD ۶۰,۰۰۰ ساعت می­باشد. محدودیت­ها ۱- در نور مستقیم آفتاب، تصاویر به­ خوبی دیده نمی­شود. ۲- دارای محدودیت زاویه دید می­باشد که این امر سبب تغییر رنگ، کنتراست و روشنایی می­شود حتی گاهی اوقات در زاویه دید استاندارد هم مشکلاتی بوجود می­آید. پلاسما صفحه نمایش پلاسما Plasma Display Panel)PDP) یک صفحه نمایش مسطح می­باشد. این صفحه نمایش حامل سلول­های کوچک شامل گازهای باردار الکتریکی یونیزه شده می­ باشد و به همین خاطر به آنها پلاسما می­گویند.

http://up.pnu-club.com/images/b28stlxu9bzsz6v9jrd.jpg (http://up.pnu-club.com/)
ویژگی­ها ۱- این سلول­های تابنده خود برای خلق تصویر بر روی صفحه نمایش نور دارند و نیازی به نور پس­ زمینه نمی­باشد. ۲- صفحات پلاسما همواره تصاویر مشکی رنگ را با کیفیت بهتری از LCD پخش می­کنند یعنی در صحنه­ های تیره و تاریک کنتراست بهتری دارند و جزئیات را با دقت بیشتری نمایش می­دهند. ۳- زاویه دید بهتری نسبت به LCD دارد. محدودیت­ها ۱- مصرف انرژی پلاسما از LCD بیشتر می­باشد. ۲- در مقایسه با LCD وزن آن بیشتر است. ۳- در ارتفاعات بالای ۲ یا ۳ کیلومتر به علت فشار دیفرانسیل در بین گاز­های درون صفحه نمایش و فشار هوا در ارتفاع بدرستی کار نمی­کند. بعبارتی ممکن است صدا همراه با نویز باشد. • همانطور که می­دانید،(CRT (cathode ray tube نخستین فناوری ساخت صفحه نمایش دستگاه­هایی همچون تلویزیون می­باشد. در طول این سال­ها، فناوری CRT در صنعت تلویزیون حرف اول را می زد. در واقع CRTاز لامپ خلا برای نمایش تصویر استفاده می­کند که حاوی تقنگ الکترونی و صفحه فلورسنت (که به آن لامپ تصویر نیز می­گویند) می­باشد. هنگامیکه تفنگ الکترونی به سمت لامپ تصویر شلیک می­کند، تصویر نمایان می­ شود.

http://up.pnu-club.com/images/u5rdng5f5b652nf0l8e.jpg (http://up.pnu-club.com/)
ویژگی­ها ۱- فناوری CRT نخستین گام برای دستگاه­های نمایشگر می­باشد. در آن زمان هیچکدام از فناوری­های LCD, LED PLASMA, OLED وجود نداشتند، درنتیجه صحیح نیست که ویژگی­ های آن را با سایر نمایشگر­ها مقایسه نمایید. محدودیت­ها ۱- مصرف انرژی آن بسیار بالا است. ۲- اندازه آن بزرگ و سنگین می­باشد. ۳- تولید لرزش در امواج ضعیف ۴- در هنگام روشن بودن دستگاه گرما تولید می­کند. • تلویزیون­های با فناوری ۳D، توانایی ادراک عمق، به بیننده می­دهد و از فناوری­هایی همانند برجسته­ بینی (stereoscopic)استفاده می­کند.

http://up.pnu-club.com/images/vpgatq8wjryksrxjq6ip.jpg (http://up.pnu-club.com/)
تلویزیون­های ۳D با دو روش متفاوت کار می­کنند، یکی تصاویر دو بعدی را به تصاویر سه بعدی تبدیل می­کند و دیگری از تصاویر و فیلم­های گرفته شده توسط دوربین­های سه ­بعدی پشتیبانی می­کند. لازم است در هنگام تماشای ویدئو یا فیلم­های سه بعدی از عینک­های مخصوصی استفاده نمایید. امروزه بیشتر برنامه ­های تلویزیونی با فناوری ۳D ضبط نشده ­اند، بنابراین در صورت خرید تلویزیون سه­ بعدی شما نمی­توانید از همه امکانات آن استفاده نمایید، در هر صورت می­توانید در آینده هنگامی­که فناوری ۳D مرسوم­تر شد از آن استفاده نمایید.